@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@ayvalik10 O zaman bunun için esnaf odasına kayıt mayıt bir şeyler isterler değil mi? Ya bir yakın tanıdıktan isteyeceğiz böyle bir iyiliği ya da önce esnaf olacağız
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@bidünya türkiye gibi hard level memlekette tutunan bizlere bilmiyorum amerikada sanki daha iyi olacak gibi düşünmeden duramıyorum
Bende bazen aynı şeyi çok düşünüyorum. Yaşım 40 eşim 45 değermi bu saatten sonra yapabilirmiyiz diyorum. Sonra diyorum ki saçmalama en kötü 20-25 yıl daha var önünde bu ülkede başardıysak her yerde yaparız deyip konuyu kapatıyorum. Ama sadece kendimle konuşuyorum, etrafımızdaki herb*kologlar var ya onların çok bilmişliklerini duymamak için kimseye bir şey söylemiyorum 
@ayvalik10 sanki biz burada Türkçe konuşup da herkesle çok güzel anlaşıyoruz
bence birbirini anlayan insan sayısı burada daha az.
@istanbuladami en yakın esnaf odasını arayıp şartlarını telefondan bi sorun isterseniz çünkü ben hatta ipotek bile istediklerini duydum
@bidünya helall olsun size cesaretinize biz 29-30 vazgeçersek yazıklar olsun 
@december ahaha yorumlarınız çok yerinde okumaya bayılıyorum 
@bidünya Daha önceki postlarımda yazmıştım ben bu konuyla ilgili. Söylemeyin abi kimseye planınızı programınızı. Çünkü en yakınınız dahi sizi anlamayacak. Ne düşündüğünüzü, ne planladığınızı, neden bu yolu seçtiğinizi anlamayacak. Sadece motivasyon kaybı yaşarsınız. Özellikle düşük enerjili loser tayfaya ABD uçak biletinizi aldığınız gün "ben şu tarihte gidiyorum hakkını helal et" der geçersiniz. Öbür türlüsü safi gereksiz muhalefet!
@ahsenaydgdu "Çevreyse orda da bulurum ben, kısırdı poçası böreği kapının önüne bi masa atarım komşuların posta kutularına kart welcometo party turkish style
" bu yazınızdan sonra sormak istedim;
Hangi eyalete yerleşmeyi düşünüyordunuz 
@bidünya bugün kayınvalidem annen sana otur oturduğun yerde iş bul çalış demedi size ayak uydurdu diye fırça yedik, aile içinde de iflah olmazlar var ya sabıırrrrr diye bi yükseldim sonra neyse bi gidinde gördün (alın ağzının payını der gibi) diyo
Hahaha kayınvalideler aileden sayılmaz
bana göre aile, eş ve çocuklardan oluşuyor. Onlardan bizde de var ancak giderken haberleri olacak hoçça ğalın gidiyom ben diye mesaj atcam 
@istanbuladami çoook haklısınız ama insan onlarda ayılsın istiyo ama nafile, anca tr değeri milyonlarca lira olan arabayı ambarlı limandan türkiyeye getirip kapının önüne çektiğinde ayılır o tayfa maddeciler çünkü
@Rüştü-Gürbüz ahahahaa florida orlando olacak gibi duruyo @OrlandoGücü @hascerob yaparız demi öyle hoşgeldik partyleri 
@bidünya helall olsun size cesaretinize biz 29-30 vazgeçersek yazıklar olsun
Neee sakın Ahsen vazgeçilir mi zaten alt yapıyı oluşturdun en kötü turistle gider kalırsın bakarsın o arada GC çıkar
@istanbuladami çoook haklısınız ama insan onlarda ayılsın istiyo ama nafile, anca tr değeri milyonlarca lira olan arabayı ambarlı limandan türkiyeye getirip kapının önüne çektiğinde ayılır o tayfa maddeciler çünkü
Onlara en büyük ceza 7 bin dolar getirip, ki bu para şimdiki kurla 100bin tl yapıyor, onların yılda kazanamadığı parayı 2 haftada çatır çatır yiyip gitmek olur. Ondan sonra amerikalı akrabalarımız gelse diye yolunuzu gözlerler.
@ahsenaydgdu bir gün hepimiz Orlando da olacağız anlaşılan 
@bidünya ahahaha müthişş burdan bekarlara tavsiyemdir..
bir evin bir oğlu/bir kızıyla evlenirseniz müthiş bi kaynana terörüne hazır olun demir gibi psikolojiniz olsun
ve ne hikmetse bu muhabbetler hep başbaşayken açılıyor 
@bidünya ay yok yok dönmek yok bu yolda zaten vazgeçersem annem babam beni vurur finansı sağladılar sen hayırdır ne türkiyesi diye dikilirler başıma valla 
@ahsenaydgdu İnsan sevdiklerinin gözü açılsın ve artık doğru şeyler olsun ister ama ülkedeki herkesin yurtdışı için gözü açılır ve terk etmeye kalkarsa o zaman ortada ülke falan da kalmaz. Göçmenlik her baba yiğidin göze alabileceği bir olay değil ve bence çok da radikal bir hadise.
Evet şu anda bu ülkede şartlar gerçekten kötü ve iyiye de gitmiyor ama sadece boğazdan geçen gemiyi izlediği için hayata tutunan insan tanıyorum. O insanın gözü bununla açılıyor ya da başka sevdiğim biri 15 yıldır çalıştığı yerde uzmanlık kovalıyor ve en büyük hedefi bu, bu onun hayata tutunma sebebi. Ben şimdi kalkıp bu insanlara isviçre, abd, kanada gibi yerlere göçten bahsettiğimde "olmaz", "imkansız", "ne işin var", "yapamazsın" gibi tonlarca şey duyuyorum.
Kısaca ne ben onların gözlerinin farklı yöne bakmasını sağlayabiliyorum ne onlar benim hayallerimi ve düşüncelerimi etkiliyor. Ben sadece motivasyon kaybedip sinirleniyorum. O yüzden de artık bahsetmiyorum. Özellikle göç konusunda "her koyun kendi bacağından asılır" cıyım

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@allik @avar burasını sadece klasik forum sitesi gibi görmeyin biz burada aileyiz her aile bireyi birbirine yardımcı olur ondan dolayı siz hangi eyalet düşünüyorsanız o eyalette yaşayan kişiler sizlere yardımcı olur
Ben buna gerçekten inanıyorum. O yüzden şaka yapmamıştım aslında. Burada gördüğüm yardımlaşma duygusunu daha önce çok az yerde gördüm.
@bidünya ay yok yok dönmek yok bu yolda zaten vazgeçersem annem babam beni vurur finansı sağladılar sen hayırdır ne türkiyesi diye dikilirler başıma valla
Ohh be içimin yağları eridi helal olsun ailene valla tam destek kayınvalide konuşsun bik bik ahahahha
@uzaysan tabi tabi kesinlikle haklısınız, başka bi arkadaşımız yurtdışında projeye gitti ayıptır söylemesi 2020 de döndü 30-40k$ la bir çay ısmarlamamıştır. Ona inat hepsine felekten bir gece ısmarlıcam.
İşlerimin sendelediği bir dönem oldu gecen sene ocak zamanı, yeni zamlarda çok iyi hesap kitap yapamamıştım. Hergünde beraberiz bu arkadaşla 10 lira paraya sıkıştık koli almam gerekiyodu siparişleri çıkmak için 1 ay içinde ödeyeceğimi söyledim, dolar düşük ben bozdurup kredi kartımı ödemiyorum dedi.. bu söz çıkmıyor kulaklarımdan..
Ve lanet olsun salaklığıma iyi niyetime inşaat muhendisi ona turist vizesi al git bi koleje yazıl 1 sene oku sonra orda iş bul muhendis adamsın diye başının etini yedim. Sonra noldu abileri yeni bi proje var oğlum koş dediler ırağa gitti. Irağa da gitmem yani