@gucarslan teşekkür ederim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@bidünya göz bebeği oğlunu götürücem diye aşırı gergin, isterse kalabilir dicem en sonunda çarşı pazar karışıcak

-
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ahsenaydgdu İnsan sevdiklerinin gözü açılsın ve artık doğru şeyler olsun ister ama ülkedeki herkesin yurtdışı için gözü açılır ve terk etmeye kalkarsa o zaman ortada ülke falan da kalmaz. Göçmenlik her baba yiğidin göze alabileceği bir olay değil ve bence çok da radikal bir hadise.
Evet şu anda bu ülkede şartlar gerçekten kötü ve iyiye de gitmiyor ama sadece boğazdan geçen gemiyi izlediği için hayata tutunan insan tanıyorum. O insanın gözü bununla açılıyor ya da başka sevdiğim biri 15 yıldır çalıştığı yerde uzmanlık kovalıyor ve en büyük hedefi bu, bu onun hayata tutunma sebebi. Ben şimdi kalkıp bu insanlara isviçre, abd, kanada gibi yerlere göçten bahsettiğimde "olmaz", "imkansız", "ne işin var", "yapamazsın" gibi tonlarca şey duyuyorum.
Kısaca ne ben onların gözlerinin farklı yöne bakmasını sağlayabiliyorum ne onlar benim hayallerimi ve düşüncelerimi etkiliyor. Ben sadece motivasyon kaybedip sinirleniyorum. O yüzden de artık bahsetmiyorum. Özellikle göç konusunda "her koyun kendi bacağından asılır" cıyım

Bende öyleyim artık herkes kendine baksın bize karışmasın. Sen böyle mutluysan böyle kal banane!!
-
@bidünya Aynen öyle. Hayat gerçekten çok kısa ve herkes kendi hayatını yaşamakla sorumlu
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@bidünya göz bebeği oğlunu götürücem diye aşırı gergin, isterse kalabilir dicem en sonunda çarşı pazar karışıcak

Bi dur sende zaten ortalık karışık
erkek anneleri hep böyle zaten aman oğluşları burnunun dibinden ayrılmasın.
Benim eşimde ailesinin tek oğluşu ama biz önce aynı evde, sonra aynı mahallede farklı evlerde sonra da ayrı şehirlerde yaşayarak sorunu çözdük alıştılar artık
hee iş ciddiye binince yapamazsınız edemezsiniz yaşayamazsınız bir ton tantana yaparlar ama kim takar GC kazanmışım ben ahahaha
-
@istanbuladami çok katılıyorum. herkesin doğrusu kendine doğru geliyor. mesela benim doğrum amerikaysa eşimin doğrusu ailesiyle bağları koparmadan yaşamak. şimdi desem 20 yıl senin doğrunda yaşadık bi 20 yıl da benim doğrumda yaşayalım. yok işte o fedakarlığı yapamıyorlar. insanı üzen, isyan ettiren biraz da bu.
-
@ahsenaydgdu Şu anda somut bir adımım olmadığından açıkçası iletişim kurmama gerek yok ama esnaf bir yakın ile ilerlemek ya da birebir iletişime geçmek mantıklı olacak gibi. Yani kobi kredisi dışında ihtiyaç kredisi adı altında bu kadar yüksek meblağlar çekemeyeceğiz gibi
-
@ahsenaydgdu Adalet konusunda Turkiye'de gecen bir olay aktarayim:
Kayinbabam 5-6 yil kadar once bir bayram arifesinde pazara gittiklerinde arabayi park etmeye calisirken, onune bir adam atliyor. Kayinbabam daha ne oldugunu anlamadan, adamin ayaginin birinin uzerinden sag on teker geciyor. Neyse, parmaklarda kirik falan, adam 2 gun hastanede kaliyor. Kayinbabam da basinda bekliyor, hergun ziyarete gelenlere bile yemek ismarliyor falan. Hatta adam taburcu olurken sarilip tesekkur ediyor.

Aradan bir sure geciyor ve bizimkilerin eve mahkemeden mektup geliyor. Adam maddi ve manevi tazminat davasi aciyor

Neyse bilirkisi raporu falan filan derken kayinbabam ilk mahkemeyi kazaniyor, sucsuz bulunuyor. Karsi taraf itiraz ediyor. Davanin hakimi birden degistiriliyor. Yeni atanan hakim, davayi baska bir bilirkisi kuruluna sevk ediyor. Bu arada ilk mahkemede olmayan sahitler ortaya cikiyor. Yine bu arada kayinbabamin avukati kendini saglik sorunlarini bahane ederek azlediyor. Kayinbabam ancak muhalefet partilerinden birisinin avukatini tutabiliyor cunku diger gorustugu tum avukatlar cok yuksek paralar istiyorlar. Tuttugu avukat ise daha mahkemeye cikmadan, "Bu davayi senin kaybedecegin kesin, aksi takdirde hakimi degistirmezlerdi. Isler malesef boyle yuruyor, en iyisi biran once anlasmaya calisalim" diyor!!!
Sonucta anlasma sonucu bile olsa, kayinbabam bir ton para odemek zorunda kaliyor.
Yani adamlar kazanmak icin hakimi bile degistirtebiliyorlar! Adalet bazilarina cok iyi var!
-
@december, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@istanbuladami çok katılıyorum. herkesin doğrusu kendine doğru geliyor. mesela benim doğrum amerikaysa eşimin doğrusu ailesiyle bağları koparmadan yaşamak. şimdi desem 20 yıl senin doğrunda yaşadık bi 20 yıl da benim doğrumda yaşayalım. yok işte o fedakarlığı yapamıyorlar. insanı üzen, isyan ettiren biraz da bu.
Malesef kadın ya da erkek farketmiyor. Evlilikte bir taraf fedakarlık yapmaya daha eğilimliyse bu onun üstüne yapışıyor ve ömür boyu böyle gidiyor. Sanki fedakârlık yapmak onun göreviymiş gibi..
-
@december 3-4 yıldır Kadir Zora'yı takip ederim. Youtube kanalında rastlamıştım ABD'yi araştırırken ve sonradan her mecradan iletişime geçtim. Neredeyse ilk günden bu yana paylaştığı her videoda, canlı yayında ya da yazıda özellikle eşler arasında fikir uyuşmazlığı varsa ABD planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyler. Bir de ehliyet konusuna vurgu yapar, "eşiniz araba kullanmayacaksa, fobisi varsa ABD'ye gelmeyin der" hep kesin bir dille. Çok takdir ediyorum kendisini ve gerçekten her yaklaşımını beğendiğim biri.
Ben de sevgilim ile bu yola çıktım ve bir çok farklı çıkış yolu arıyoruz, plan yapıyoruz. İkimizden biri "olmayacak galiba ya" dediği anda gerçekten olmaz bu iş. Bunu biliyoruz mesela. Bana dese ki ben araç kullanamam, ailemden ayrı kalamam, para bulamam, gelemem yapamam falan.. olmaz yani, yapamayız zaten.
ABD'ye göçü ya da orada bir şekilde yaşamayı düşünmenin kendisi bile başlı başına bir fırsat. Çünkü buna konstantre olup motive kaldıkça her türlü yol için düşünüyor, araştırıyor ve her an bir fırsat yaratabilme şansı yakalıyorsunuz. Bu gerçekten önemli. Dilerim eşiniz bu fırsatların farkına varır ve kalpleriniz kırılmaz. Çok hassas bir konu. Gönlünüzdeki olsun.. -
Formda 3 yılım yani 3 başvurumun sonucunu beklerken ilk başvuru sonucunda yaşadığım hayal kırıklığımın %90 yaşamayacağımı biliyorum 2 seferde de çıkmadığında gülüp geçtim form sitesine 6 ayda bir göz gezdirip çıktım ilk başvuranların heyecanlarını görünce onlarda kendimi gördüm.Şunu söylemek istiyorum ilk defa başvuran arkadaşlar sakın bana çıkacak ümidine kapılmayın ne kadar umut ederseniz o kadar hayal kırıklığı yaşarsınız zaten formda yazan belki 1 kişiye çıkıyor ben 2 yıldır bunu gördüm.Kendinize çok iyi bakın iyi şanslar
-
Allahtan evli değilim ya. Burdaki sohbetlerden sonra bekarlığın keyfini çıkarabilirim sanırım. 21 yaşındayım en erken ne zaman kaçabilirsem bu ülkeden o kadar iyi. Allah herkesin gönlüne göre versin. Yaza kadar bi parayı ayarlamak kalır. Çıksa para her türlü hal olur
-
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@december 3-4 yıldır Kadir Zora'yı takip ederim. Youtube kanalında rastlamıştım ABD'yi araştırırken ve sonradan her mecradan iletişime geçtim. Neredeyse ilk günden bu yana paylaştığı her videoda, canlı yayında ya da yazıda özellikle eşler arasında fikir uyuşmazlığı varsa ABD planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyler. Bir de ehliyet konusuna vurgu yapar, "eşiniz araba kullanmayacaksa, fobisi varsa ABD'ye gelmeyin der" hep kesin bir dille. Çok takdir ediyorum kendisini ve gerçekten her yaklaşımını beğendiğim biri.
Ben de sevgilim ile bu yola çıktım ve bir çok farklı çıkış yolu arıyoruz, plan yapıyoruz. İkimizden biri "olmayacak galiba ya" dediği anda gerçekten olmaz bu iş. Bunu biliyoruz mesela. Bana dese ki ben araç kullanamam, ailemden ayrı kalamam, para bulamam, gelemem yapamam falan.. olmaz yani, yapamayız zaten.
ABD'ye göçü ya da orada bir şekilde yaşamayı düşünmenin kendisi bile başlı başına bir fırsat. Çünkü buna konstantre olup motive kaldıkça her türlü yol için düşünüyor, araştırıyor ve her an bir fırsat yaratabilme şansı yakalıyorsunuz. Bu gerçekten önemli. Dilerim eşiniz bu fırsatların farkına varır ve kalpleriniz kırılmaz. Çok hassas bir konu. Gönlünüzdeki olsun..@istanbuladami @december Çiftler arasında uyum çok önemli evet. Bizde de daha çok özverili olan ben olsam da genel olarak uyumlu bir çift olduk. Eşim yurtdışında yaşamayı aklının ucundan bile geçirmeyen bir insandı. Bir şekilde ikna oldu ama zaman zaman fikir değiştirip bana gitmekten bahsetme filan diyebiliyor o anlarda sadece susuyorum tamam demiyorum hayır da demiyorum
sanırım kararlılığımı deniyor ama sessizliğimden ne düşündüğümü çok iyi anlıyor. Şimdi zaten asıl başvuru sahibi benim çocuklar 18 ve 16 yaşlarında kendi kararlarını kendileri verebilir
o saatten sonra eşimde kendi bilir ama ne derse desin tıpış tıpış geleceğini ikimizde biliyoruz
valla hiç umrumda değil gelmezse de çook vurur başını taşlara -
@bidünya, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@bidünya göz bebeği oğlunu götürücem diye aşırı gergin, isterse kalabilir dicem en sonunda çarşı pazar karışıcak

Bi dur sende zaten ortalık karışık
erkek anneleri hep böyle zaten aman oğluşları burnunun dibinden ayrılmasın.
Benim eşimde ailesinin tek oğluşu ama biz önce aynı evde, sonra aynı mahallede farklı evlerde sonra da ayrı şehirlerde yaşayarak sorunu çözdük alıştılar artık
hee iş ciddiye binince yapamazsınız edemezsiniz yaşayamazsınız bir ton tantana yaparlar ama kim takar GC kazanmışım ben ahahaha
Aynısı tek oğlan sorunsalı
-
@ahsenaydgdu GC çıkarsa yaparız, yoksa zor
biz diğer türlü tatile gideriz ancak -
Eşi istemeyen arkadaşları görünce kendimi şanslı hissettim bir an, bu bir işaretmi :). Benim annem ve eşimin annesi eminimki hiç istemez gitmemizi. Ama biz o polemiklere girmemek için kimseye gc ye başvurduk çıkarsa gideceğiz falan demiyoruz.
-
@adgercu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Eşi istemeyen arkadaşları görünce kendimi şanslı hissettim bir an, bu bir işaretmi :). Benim annem ve eşimin annesi eminimki hiç istemez gitmemizi. Ama biz o polemiklere girmemek için kimseye gc ye başvurduk çıkarsa gideceğiz falan demiyoruz.
Şanslısınız her şey hazır
benimki istemiyor değil aslında istiyor ama kafa gidip geliyor arada muhtemelen içine bir endişe geliyor yapabilirmiyiz diye çıksa benden önce gidecek biliyorum 
-
dallas planoya 9 gün önce gelmiş birisinin linki
-
@ufuk1903 2020nin sonunda artık ülkeden umudu kestiğimde kendim ve ailem için en iyisinin gitmek olduğuna inandığım için başvurmaya karar verdim, şuan 34 yaşındayım ve bu ilk başvurumuz hem umutluyuz hemde ihtimal çok düşük olduğu için tedirgin garip bir duygu. Çocuklar bile kendini hazırladı eşim zaten dünden razı. Geri kalanlarda bi şekilde halledilir yeterki çıksın. Çıkmazsa üzülürüz illaki ama herşey nasip. Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
Herkese selam, uzun zamandır ilk başvuru yaptığım zamanki heyecanı kaybetmiştim şimdi gün azaldıkça tekrar nabız yükselmeye başladı.
Salak gibi başvuru yaptığımda sanki GC çıkmış da gidecekmişim gibi algı yaptım etrafıma tabii ilk başvuru olunca insan hemen çıkacak sanıyor
Geçenlerde mahallemde yaşayan 18 yaşındaki bir genç otobüste arkadaşına GC sohbeti yapıyordu, meğer geçen sene kazananıymış gitmek için hazırlık yapıyordu, hemen sohbete atıldım tabii. Umudum tekrar yeşermeye başladı açıkçası.
Dilerim isteyen herkesin bu sene umutları gerçek olur ve dalga geçen herkesin çenesini kapatırız
-
Eskiden sinem vardı forumda onunda eşi gitmek istemiyordu o da beni seven arkamdan gelir gelmezse boşar giderim diyordu
sonra yasaklandı forumdan ne oldu gidebildmi acaba merak ettim şimdi
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum