Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • DV2023 ü kazanacak olan kişilere Allah yardım etsin. Amerikaya giderken dolar muhtemelen 25-30 tl arası bir rakam olacak. Umarım birikim yapıyorsunuzdur.


  • herkese selamlar, bol şanslar benim yaklaşık 20'nci başvuru oldu bakalım bunda çıkacak mı?beklemedeyim


  • Herkese selamlar şafak eskişehir. Allah herkesin gönlüne göre versin. İnşallah isteyen herkes kazanır.


  • @OrlandoGücü Dolar baya artacak ama gc bi çıksın kredi falan çekip hallederiz hocam. Orlandoya gidip 1-2 aylık çalışmamıza bakar 😄


  • yazdığım mesajlar neden gözükmüyor???


  • Gunaydin,
    Yaz ile uyuyup,kis ile uyanmak 😌

  • ⭐⭐⭐

    @gariban greencard rüya diyolar zaten bana bu tepkiler turistle gidip statu değiştiricez bulcaz bi yolunu dediğimde geliyor 😣


  • Herkese hayırlı ramazanlar dilerim 🙂

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu rüyalar hayaller iyidir bizi biz yapan da bugünlere getirenler de bunlar. Umudun bittiği yerde yaşamak manasız bana göre.


  • Herkese selamlar ve bol şanslar dilerim.
    Bende 20 yıldır başvuruyorum ama sonuç hep olumsuzdu bu yıl ilk defa foruma üye olarak bir totem yapayım dedim umarım 21'nci de forumun uğuru sayesinde yakalayabilirim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @XMAN66 ilk defa yazıyorsanız önce onay verilmesi için sıraya girer. Müsait olunca da @crazycells yada @FreeWoRLD sırayla onay veriyorlar

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,
    Hayallere az kaldı,
    Bugün beklenen eyalet Texas 🎸 🐎 .
    greetings-from-texas-usa-retro-postcard-vector-31345214.jpg
    Teksas (TX), 29 Aralık 1865 tarihinde 28. Eyalet olarak Birlik’e katılmıştır. 27,8 milyon nüfusu ile Amerika Birleşik Devletleri’nin ikinci en kalabalık ve toplam 695,674 km’lik alanıyla Alaska’dan sonra en büyük eyalettir.
    “Teksas” ismi, Caddo dilinde arkadaş ve müttefik anlamına gelen “tavshas” kelimesinden türetilmiştir. Eyaletin mottosu da buradan yola çıkarak “Friendship” (Arkadaşlık) olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Eyaletin Takma adı “Lone Star State”, Tek/Yalnız Yıldız Eyaleti’dir. Teksas tarihi boyunca farklı savaşlarda çeşitli bayraklar kullanmıştır, ancak benimsenen her zaman “tek yıldızlı” bir bayrak olmuştur. Kimileri bu tek yıldızın pek çok Teksaslının Birleşik Devletler’de bir eyalet statüsü kazanma arzusundan geldiğini; kimleri ise bu yıldızın esasında Teksas’ın Meksika anayasası altında hakkını savunma çabasında olan tek Meksika eyaleti olmasını temsil ettiğini söylemektedir.
    phpThumb_generated_thumbnail.jpeg
    Teksas kuzeyde Oklahoma (sınırın büyük bir kısmını Red River oluşturmaktadır); doğuda Arkansas ve Louisiana; güneydoğuda Meksika Körfezi; güneybatıda Meksika eyaletleri Tamaulipas, NuevoLeón, Coahuila ve Chihuahua (sınırı Rio Grande oluşturmaktadır) ve batıda New Mexico ile komşudur.
    Meksika Körfezi’ndeki büyük adalar Teksas’a aittir (Galveston, Matagorda ve Padre). Eyaleti toplam sınırı 4.875 km’dir; Meksika Körfezi’ndeki sahil şeridi ise 591 km’yi bulmaktadır. Teksas’ın doğu- batı uzunluğu 1.289 km, kuzey-güney uzunluğu ise 1.244km’dir.
    190906_vod_houstonhostcity_hpMain_16x9_992.jpg
    Teksas’ta 19. yüzyıl sonlarında pamuk tarımı ve hayvan yetiştiriciliği yaygındı. 1894 yılında Corsicana’da petrol bulunmuştur ve 20. yüzyıl başlarında oldukça yaygın hale gelmiştir.
    Günümüzde imalat sektöründe oldukça yol kat etmiş olan Teksas’ın ekonomisinde, kimyasallar, petrol rafinesi, gıda işleme, makine ve ulaşım donanımı imalatı önemli yer tutmaktadır. Sülfür, tuz, helyum, asfalt, grafit, brom, doğal gaz, çimento ve kil eyaletin değerli doğal kaynakları olarak sıralanabilir.
    Teksas, büyük bir tarım eyaleti ve aynı zamanda sanayi devidir. Petrol, hayvan yetiştiriciliği ve pamuk gibi alanlarda Alaska’nın ardından ülkenin önde gelen eyaleti Teksas’tır. Çiftliklerde ve tarlalarda, kümes havyaları, yumurta, süt ve süt ürünleri, seracılık, buğday, saman, pirinç, şeker kamışı, yer fıstığı ile çeşitli meyve ve sebze üretimi yapılmaktadır.
    Hizmet sektöründe 1,2 milyon kişinin çalıştığı Teksas, bu anlamda diğer pek çok eyaletten öndedir.
    Teksas’taki bilinen ilk yerleşimin 12 bin yıl önce Llono medeniyetine ait olduğu tahmin edilmektedir. Tarih öncesi zamanlarda bölgede yaşamış olan yerliler, doğu ve batılarında yaşayan kabileler gibi gelişmiş sistemler oluşturamamışlardır. 16. yüzyıl başlarında Avrupalılar ilk kez bölgeye geldiklerinde, Yerliler sadece çömlek veya sepet yapımında biraz yol kat etmiş, tarımla ise en doğu ve kuzey doğu kesimler -muhtemelen Pecoların batısıharicinde hiç ilgili olmayan bir
    durumdaydılar. Hala avcı-toplayıcı olarak yaşamaktaydılar. Amerika’nın güneybatısındaki ve Meksika’daki teknolojik anlamda gelişmiş topluluklardan çok az etkilenmişlerdir.
    1519 yılında, Jamaika’dan yola çıkan Alonso de Pineda isimli İspanyol maceracının Teksas kıyılarını keşfeden ve haritasını çıkaran ilk kişi olduğu düşünülmektedir. 1528 yılında ise Cabeza de Vaca, bugünkü Galveston Adası olduğuna inanılan yerde gemi kazası yapmış ve burada ticaret yapmaya başlamıştır. Sonrasında Meksika’ya doğru giderken Teksas’ın iç kısımlarını da keşfetmiştir.
    18. yüzyılda bölgeye gelen İspanyollar misyonlar kurmaya başladılar. Bunlardan biri 1718 yılında kurulan The Mission San Antonio de Valero olmuştur.1810 yılında Meksikalılar İspanya’ya karşı direndiler ve 1821 yılında Teksas Meksika’nın bir parçası haline geldi. Ancak, 1833 yılında Teksaslılar Meksika’dan bağımsız bir bölge olmayı talep ettiler ve 1835 yılında isyan çıktı. 1836 yılında Teksaslılar ile Meksikalılar arasında San Jacinto Savaşı yapıldı. Meksika başkanını esir alan Teksaslılar ona Teksas’a bağımsızlığını kazandıracak bir anlaşma imzalattılar. Bundan birkaç yıl sonra 1845 yılında, Teksas ABD’ye katılarak eyalet statüsü almıştır.

    Teksas'da görüşmek üzere forumdaşlar 🙋🏻


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @XMAN66 ilk defa yazıyorsanız önce onay verilmesi için sıraya girer. Müsait olunca da @crazycells yada @FreeWoRLD sırayla onay veriyorlar

    bilgi için teşekkür ederim.


  • @gariban Benim eşim de hiç istemiyor.
    İçten içten inşallah çıkmaz diye dua ettiğine de eminim.

    Geçen gün yine sordum '' sadece sen istiyorsun diye istiyorum o kadar '' diyor, ama bunun türkçe tercümesi yukarıda yazdığım gibi 🙂

    Bazen çıldırıyorum. 2,5 yaşında kızımız var, onun geleceğini düşünmek zorunda olmak sadece benim görevim mi diye sorguluyorum kendimi.

    Her fırsatta memleketin gidişatından ve geleceğe dair umutsuzluğundan bahsediyor, ama bir şeyleri değiştirmek isteyince sıfır. Sanırım tam bir konfor alanı düşkünü.


  • Arkadaşlar herkese selam. Hepimiz için önemli olacağını düşündüğüm bir video. İzlemenizi tavsiye ederim.


  • @Hopasej Nişanlım da aynı şekilde. Geçenler de umarım sana çıkmaz, beni süründürürsün diyorum hoşuna gidiyor 🙂 Zamanla kabulleniyorlar aslında ama kişiden kişiye değişir tabi özellikle konfor alanına düşkün kişiler de. Bana hep sonucu kesin olmayan bir loto için neden hayal kurup şu anımızı yaşamıyoruz gibi yorum yapınca anlatımlarımı kestim. Uzun aradan sonra, dün, çıkarsa hemen nikah yapıp, mayıs ayı içinde formu göndermemiz gerekli vs diye açtım konuyu tamam çıksın da ne gerekiyorsa yaparız demeye getirdi. Sanırım çoğunluk olarak yaşıyoruz ama şu lafına hak vererek konuyu açmadım bir daha "sonucu kesin olmayan bir loto için neden hayal kurup şu anımızı yaşamıyoruz."


  • Eşi istemeyen arkadaşlar. Benim öyle bir sorunum yok ama, boşuna şimdiden eşinizle bu yüzden tartışmaya girmeyin. Doğmamış çocuğa don biçmek olur 🙂 Çıktığında kavga etmek için bol vaktiniz olacak nasılsa 🙂


  • @adgercu '' Ya büyük bir seçim yapmamız gerekirse? '' diye gerilim yaşıyoruz bence 😃

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gariban greencard rüya diyolar zaten bana bu tepkiler turistle gidip statu değiştiricez bulcaz bi yolunu dediğimde geliyor 😣

    İnsanlar kendi yapamayacağı şeyleri başkalarınında yapmasını istemiyorlar. Hep birlikte mutsuz olalım istiyorlar çünkü☹


  • Son 2 yılda covid kaynaklı Gc alamama problemleri oldu. Son 2 yıl hariç önceki senelere bakacak olursak, bu hakkı 100 kişi kazanıyorsa ortalama 60 kişi gidiyor. Gitmeyen 40 kişi Ya eşini ikna edemeyenler, ya öylesine başvuranlar yada para problemi olanlar. Başka bi sebebi yok diye düşünüyorum. Eşinizi ikna etmek önemli bir konu bence.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum