Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    evet, bu "bridge" denilen olay... sahsen ben de anlayamiyorum bu zorunlulugun nedenini...


  • @oguzhankızılkaya Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells hocam size facebooktan veya başka şekilde ulaşma sansim var mi

    sorulariniza cevap almak icin en hizli forumdan ulasabilirsiniz. Diger platformlarda cogunlukla ya cok gec cevap veriyorum, ya da forumdaki ilgili konunun linkini verip soruyu forumda sormalari icin yonlendiriyorum...


  • @crazycells bu islemleri dediğim şekilde kendim yapabilir miyim ve mektup konusunda tavsiyeniz var mi ?


  • @oguzhankızılkaya Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells bu islemleri dediğim şekilde kendim yapabilir miyim ve mektup konusunda tavsiyeniz var mi ?

    yapabilirsiniz. var.

    birkac gun icinde firsat buldugumda ayrintili cevap verecegim.


  • @oguzhankızılkaya hocam en mantiklisi kayit yapmak istediginiz okula gidin. Oradaki yetkililer de size yardimci olabiliyor. Acikcasi j-2 den f-1 e gecisi ben de bilmiyorum ama bi arkadasim yapmisti 2 sene once galiba cok maliyetli olmuyor ama su an nasildir ben de cok bilmiyorum acikcasi. Allah yardimciniz olsun, iyi günler :)


  • @crazycells teşekkürler sizden cevap bekliyorum o halde 🤗


  • @bjkamil3365 basit işlemler icin dünyanın parasını alıyorlar o yuzden maliyetli 😅 teşekkür ederim


  • @oguzhankızılkaya hocam avukatlar oyle yapiyor ama ben kayit olacagim okula sadece ilk ayin ucretini ve kayit parasini vermistim siz de vi sorun isterseniz


  • @bjkamil3365 bende o şekilde yapicam kayıt ücretini verip i 20 yi alıp kendim yapacağım burada her sey anlatılmış ve cidden basit yazık insanlardan dünyanın parasını alıyorlar


  • @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @oguzhankızılkaya Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells bu islemleri dediğim şekilde kendim yapabilir miyim ve mektup konusunda tavsiyeniz var mi ?

    yapabilirsiniz. var.

    birkac gun icinde firsat buldugumda ayrintili cevap verecegim.

    hocam mektup konusunu ben de merak ediyorum cevabinizi dort gözle bekliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguzhankızılkaya @Ali-Korkmaz Tamamdir, bugun ornek mektuplari aktaracagim foruma...


  • @oguzhankızılkaya hocam okul benden sadece kayit parasini ve ilk ay okul ucretini aldi sizden de fazlasini talep etmezler umarim


  • Arkadaşlar okulun aslında sizden kayıt parası haricinde ilk ay ücreti almaması lazım


  • @bjkamil3365 hangi okul hocam


  • @oguzhankızılkaya orlando da bi okul hocam. Vize onay alirsa ilk ay ucretini tekrar talep etmiyorlar ayrica onay gelmezse parayi iade edeceklerini soylediler


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    I539 Basvurusu icin mektup ornegi

    Genel bir mektup yazip, en altta farkli amaclar icin nasil bu mektubun degistirilebilecegine dair ornekler verecegim, bu mektup ornegini kendinize (bilgilerinize ve nedenlerinize) gore duzenleyerek hem EOS uzatmasi (Extension of Status) icin hem de COS degisimi (Change of Status) icin kullanabilirsiniz.

    En cok B1 statusunden, F1 statusune gecis icin sorular geldiginden, ben de bu ornegi kullanacagim. Diyelim ki, Turkiye'deki isinizden ayrilip ABD'ye turist vizesiyle geldiniz ve ingilizcenizin kotu oldugunu farkedip bunu gelistirmek icin dil okuluna yazildiniz, sonrasinda da Turkiye'ye yeni bir ise baslamak icin doneceksiniz. (Turkiye'ye doneceginize dair ne kadar cok nedeniniz ve belgeniz varsa isinizi kolaylasir). Genel yonlendirmeler icin su konunun ilk post'unu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri


    EOS ve COS icin mektup ornegi:

    Dear USCIS Officer,

    I am enclosing an application and writing this letter to change my current status (B1/B2 - Tourist status) to F1 - Student status.

    ilk paragrafa statumuzu degistirmek icin basvurdugumuzu yazdim. Eger statunuzu uzatmak istiyorsaniz ona gore degistirebilirsiniz.

    I have entered US on ________ (tarih) with my B1/B2 visa in order to ________________ (ABD'ye ne amacla girdiginizi yazmalisiniz), and currently living at ________________ (address). I am asking you give me permission to change my visa to F-1 student status. After entering US, visiting places and interacting with people, I have realized that my English level is not as good as I expected, and while I am in US I should improve my English (especially listening and speaking) by going a language school. Therefore, I decided to apply for admission to the ________________ (okulun ismi) on ________________ (tarih) was admitted to study________________ (ne okuyacaksaniz o bolumu, eger dil okuluysa "English" yazabilirsiniz) starting from ________________ (tarih). I want to take advantage of being in the US and get lots of opportunity to make practice and also get short education.

    Yukaridaki paragrafa, ABD'ye ne amacla ne zaman girdigimi ve nerede yasadigimi yazdim. Sonrasinda ise statumu F1'e cevirmek istedigimi, cunku ABD'ye turist olarak girdikten sonra ingilizcemin kotu oldugunu farkettigimi ve hazir ABD'deyken Turkiye'ye geri donmeden ingilizcemi gelistirmek istedigimi o nedenle bir okula basvurdugumu yazdim. (Eger daha guclu nedenleriniz varsa, kesinlikle hepsinden bahsetmeniz sizin icin iyi olur). Ayrica ben burada sadece bir ornek verdim ama siz asama asama neden bu karari verdiniz, onu belirtebilirsiniz bu mektupta. Eger ABD'ye dil okuluna basvuru icin geldiyseniz, neden B1/B2 vizesiyle girdiginiz sorgulanabilir, o nedenle bu fikre nasil karar verdiginizi adim adim yazmalisiniz.

    Since, I am currently in the U.S., I do not wish to leave at the present time to change my status because that would delay my new job start date back in Turkey. Although I would like to stay in the US to improve my English, I do not want to spend more than 6 months here since I need to go to Turkey to start my new job.

    Bu paragrafta neden ABD'yi terk etmek istemedigimi kabaca belirttim. Ben yeni bir ise baslayacagimi soyledim, eger boyle bir olasilik varsa kesinlikle siz de kendi nedenlerinizi ayrintili bir sekilde belirtebilirsiniz. Eger mumkunse destekleyici mektuplar da gonderin (eger ise baslayacaksaniz, onunla ilgili belgeler) Ingilizce egitim sonrasinda Turkiye'ye kesin donus yapmak istediginizi nedenleriyle belirtmelisiniz.

    I am planning to support my education with the funds available on my bank account. You can see the bank statement attached.

    Buraya da bu egitimi nasil finanse edecegimi belirttim. Basvurunuza bankadaki para miktarini gosteren hesap bilgilerinizi eklemeyi unutmayin!

    Please find my I-539 application, copies of I-20 and I-94 forms, and supporting materials in the package.

    Your assistance and prompt attention to this matter is appreciated.

    Sincerely,

    (Signature)


    Bu mektupta statunuzu degistirmek ya da uzatmak icin gecerli butun nedenlerinizi siralamalisiniz, bu surecte hangi maddi kaynaklari kullanacaginizi da belirtmelisiniz ve destekleyici butun belgeleri de eklemeyi unutmamalisiniz.

    Akliniza fikirler getirmesi amaciyla bazi vize uzatma veya vize degisikligi yapma nedenleri siralayayim:

    Ornegin turist statunuzu uzatmak icin:

    • Eger ABD'nin diger yakasini ya da baska sehirlerini gormek istiyorsaniz
    • Akraba ve ailenizin is yogunlugundan dolayi gezi planlarinizi ertelemek zorunda kaldiysaniz ya da ziyaret ettiginiz kisiler yasli kisilerse onlari bir daha ziyaret etme firsati bulamayacaksaniz
    • Seyahatinizi uzatmaniz gereken kutlama, dugun, nikah, solen , toplanti vs. gibi nedenler ortaya ciktiysa
    • Eger seyahat eden kisinin acil saglik sorunlari olustuysa
    • Eger is nedenleriyle girdiyseniz ve isleriniz uzadiysa

    turist statunuzu uzatabilirsiniz....

    Vizenizi ogrenci statusune cevirmek icin:

    • (dil okulu) Eger ingilizcenizi gelistirmek sizin icin onemliyse ve hayatinizin sonraki asamalarinda size yararli olacaksa,
    • (dil okulu) Kariyerinizde onemli bir avantaj olusturacaksa,
    • (diger okullar) uzmanlik alaninizda egitim almak icin,
    • (diger okullar) profesyonel anlamda beceri ve yeteneklerinizi gelistirmek icin,

    herhangi bir vizenizi, ogrenci statusune cevirebilirsiniz...

    Tabii bunlar aklima gelen bir kac neden, bunun disinda makul nedenleriniz varsa, onlar da USCIS tarafindan kabul edilecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Gap Bridging hakkinda aciklama:

    Daha once turist vizesinden , ogrenci vizesine ceviri yaparken neden ayni zamanda turist vizeleri uzatma basvurusu yapilmasi gerektigini tartismistik. Linkte bunun neden yapilmasi gerektigi (onlem olarak) anlatiliyor.

    California Service Center, I-539 basvurularini onaylamakta gec kaldigindan ve USCIS F1 statusunde okula baslayabilmek icin en az 30 gun oncesine kadar B1/B2 stanuzu korumaniz gerektigini dusundugunden, B1/B2 vizesinden F1 statusu degisikligi yaparken, karar vermenin gecikmesi durumunda hala B1/B2 statusunde olmaniz icin ayrica B1/B2 extension yapmaniz tavsiye ediliyor.

    https://www.visalawyerblog.com/important-warning-539-applicants-changing-status-b-2-f-1-student-visa/

    Eger B1/B2 'den F1'e degisim onaylamakta gec kalirsa, onay gelene kadar, uzatma zamani bittigi surece ayri bir I-539 basvurusu yapip ucret odemeniz gerekiyor. Bu uzatmayi, F1'e degisim onaylanana kadar yapmaniz gerekiyor, boylelikle, USCIS'in B1/B2 statunuzun gecmis olmasini bahane ederek basvurunuzu reddetme ihtimalini ortadan kaldirmis oluyorsunuz.


  • Elinize saglik, tesekkürler :)


  • Merhabalar herkese iyi günler. Bir kaç sorum var şimdi hepsini bir arada soracağım yardımcı olursanız sevinirim. J1 ile Amerikaya geldim F1 yada B2 ye çevirerek kalmak istiyorum ve New jerseye yerleşmeyi planlıyorum. Vize tarihim 1 Ekimde son buluyor.
    Soru 1) Vize tarihim bittikten sonra ehliyet alabilir miyim Change of status sürecinde olacağım eğer alabilirsem nereden alabilirim? (Israrla seattle diyenler oldu New jerseyde Türk ehliyetimi değiştime gibi birşey duydum bilgim yok)
    Soru 2) Eğer b2 ye Çevirmeye başvursam o arafta bekleme sürecinde ehliyet alabiliyor muyum?
    Soru 3) Eğer F1 e başvurursam arafta bekleme sürecinde I20 formu ile ehliyet alabiliyormuyum?
    Herkese teşekkürler şimdiden..


Benzer Başlıklar

  • I-539 Başvurusu Bildirim Mektubunun Çalınması veya Kaybolması

    Amerikan Vizeleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    102 Bakış
    E
    Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim gibi talihsiz bir olay geldi başıma. Vize değişikliği için başvurdum onay kağıdım geldikten sonra çantam çalındı pasaportum ve birkaç belgem çantamda bulunuyordu o sırada vize değişiklik kağıdım da çalındı uscıs ile mail yoluyla görüştüm fakat I-824 formunu doldurmam gerektiği şeklinde mail atmışlar ama internetten araştırdığım zamanda bana ı-824 formunun başka amaçlarla kullanıldığı gözüküyor. Benim sorum şu elimde polis raporu var ve zorlama ile çalındığı raporda mevcut polis raporu ile birlikte hangi belgeleri göndermem gerekiyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • ABD vizeleri için Yeni uygulama (Sosyal Medya Bilgisi talebi)

    Taşındı Amerikan Vizeleri
    14
    2 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @dd12, içinde söyledi: ABD vizeleri için Yeni uygulama (Sosyal Medya Bilgisi talebi) Merhaba arkadaşlar soruma cevap verirseniz çok sevinirim ds 260 doldururken aktif olan sosyal medya hesaplarımızı mı vermemiz mi gerekiyor kapattığım hesaplarım oldu ve hatırlamıyorum sıkıntı yaratır mı bu durum şimdiden teşekkür ederim. sorun olmaz, sadece aktif olarak kullandiginiz hesaplarin bilgisini vermeniz yeterlidir.
  • USCIS, Dijital Göç İşleme İşlemine Geçişi Hızlandırıyor (I-539 güncellemesi)

    Taşındı Amerikan Vizeleri
    10
    2 Oy
    10 İleti
    619 Bakış
    crazycellsC
    ilgili basvuru konusunun linkini de eklemis olalim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum