Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Dogan2779 anlamadığımız yerleri toplu bir şekilde burada sorarsanız bilen birisi varsa yardımcı olur hocam.


  • @tuucekara tebrikler.
    Noa 1 ve Noa 2 tarihlerini yazar mısınız ?
    Hatta tarihlere vakıf iseniz forumdaki arkadaşlara yardımcı olması amacıyla noa 1 noa 2 nvc süreci ve dosyanın ne zaman konsolosluğa geldiği ve sonrasında kaç hafta içerisinde randevu alabildiğiniz vs geniş ölçekli yazarsanız eminim herkes faydalanmış olacaktır.


  • Arkadaşlar merhaba. Birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok mutlu olurum. İlk dosya gönderiminde I-129f formu - başvuru ücreti - vatandaşlığı kanıtlayan belge- ilişkiye dair kanıtlar- evlilik beyanı.
    Bunların dışında posta yoluyla göndereceğimiz zarfa koymamız gereken başka bir şey varmı. Emin olmak iÇin soruyorum. Birde sponsorluk belgesi hangi aşamada gönderilecek. Posta yoluyla göndereceğimiz zarfta mı olacak.
    Teşekkürler şimdiden.


  • @mehmet2448 bu konunun ilk sayfasında koymanız gereken evraklar ve vize ücreti yazıyor. Oradan kontrol edebilirsiniz yine 10-11 sayfa geride runaslan arkadaşımınız hazırladığı detaylı bir pdf mevcut. Sponsorluk belgesi siz en son burada vize alacağınız zaman yapılması gereken bir işlem en iyi ihtimalle 10 ay sonra olabilir.


  • @samsa tabi ki tüm süreci yakın zamanda yazmayı düşünüyorum bugün issued oldu dosyam yola da çıktı ptt ile tüm tarihleri detaylı bir şekilde yazıyor olacağım çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @tuucekara 3 gün sonra vizen elinde 🙂


  • @ob16222
    Dosyada son beş yılda çalıştığım ve kaldığım yerlerin adresleri isteniyor. Fakat pandemiden dolayı adres değişikliği yaptım ve iş yeri kapandığından dolayı sonra işler açılınca tekrar döndüm. Yani 6 aylık 7 aylık şeklinde farklı yerlerde konakladım her birini yazayım mı yoksa sadece 2 adres yeterli mi? Bi diğer konu bu formla sisteme yüklemem gerekenler neler izlemem gereken adımlar neler tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Yarın dosyayı yükleyeceğim eksik ve hatalı bir şey yapmak istemiyorum.


  • Peki bu K1 sürecinin bu kadar uzun, meşakkatli ve stresli olduğunu yaşayan insanlar olarak fikrini paylaşmak isteyenler dürüstçe bana yazabilir mı? Şimdi olsa bu K1 maratonuna yine başlarlar mıydı? Yoksa süreci daha kısaltmak için başka bir yöntem bulurlar miydi? Mesela Amerika'daki kişinin Türkiye'ye gelip hemen nikah yapılması? Sonrasında gitmek icin en garanti izlenebilecek yöntem olarak neyin seçilmesi?


  • @emirgenco dün çıktı bugün İstanbul’a gelmiş bile ☺️ Fazla dolaşmasın diye levent demiştim teslim yerine gidip alırım bugün yarıın


  • @Utopya Suan olsa ben kesinlikle Turkiyede evlenip,CR1 vizesine basvuru yapmayi dusunurdum. Eger evlenebiliyorsaniz hicbir sikinti yoksa bence diger vize turunu deneyin. Bekleme zamanlari suan ayni hatta California Service Center’da evlilik vizesi 6-8 ay icerisinde sonuca variliyorken K-1 10-13 deniliyor suan. Ayrica evlilik vizesi olunca Green Card,Calisma belgesi ayrica yurtdisina cikis belgesi birlikte vizenizi alip USA’ya gittikten sonra en gec birkac hafta sonra elinizde oluyor yani avantaji daha fazla. K-1 olunca yaklasik 1 sene daha bekliyorsunuz orada belgeleri vs gonderip.


  • @samsa nın da önerisiyle tüm süreci bir de tarihleriyle yazmak isterim. Umarım yardımcı olur bekleyenler için. Biz 8 mart 2021 tarihinde ilk başvurumuzu yaptık. Ardından 9 martta dosya yerine ulaştı. Ve biz beklemeye başladık. Tabi ki en zor süreç buydu ama emin olun bunu atlattıktan sonra her şey sanki ışık hızıyla halloldu. Tam 8 ocak 2022 de noa2 geldi. 10 ay sonra. Daha sonra 13 ocakta nişanlıma bir posta geldi noa2 yle ilgili. Dosyamın uscis den nvcye gönderildiğiyle ilgili. Dosya nvc de 2-4 hafta arası kalıp işlemlere tabi tutulacak ve ardından ankaraya gönderilecekti. Dosyam 23 şubat 2022de in transit oldu. Yaklaşık 1 ay 10 gün sonra. Biz aramıştık nvc yi 4 haftayı geçtiği için. Ankara dosya istedikçe gönderdiklerini söylediler bize. Sonuç olarak 23 şubatta yola çıktı. 28 şubatta da ready oldu. Bu süreçte bana da hemen randevu alabilirsiniz maili gelmedi. Ben konsolosluğa mail attım ama oradan da cevap gelmedi. Ben de bu süreçte ds-160 formumu doldurdım. Gerçekten çok yorucu bi form buna zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Formu doldurup confirmation ve instructions sayfalarını kaydettim ve konsolosluktan randevu aramaya başladım. 265 dolarlık vize ücretini ödedim, makbuzunu kaydettim ve teslim alacağım yeri seçip onun da çıktısını kaydettim. Ardından 31 mart 9:15e randevu buldum. Hemen sonrasında konsolosluk sitesinde belirtilen doktordan randevu aldım 3 gün öncesi 28 mart 11:30a. Ve o sırada gerekli evrakları toplamaya başladım.


  • @tuucekara cok tesekkurler bilgiler icin,peki Ankara email gonderdi mi elimize ulasti vs diye yoksa siz onlara mail gonderdikten sonra aldiniz mi randevuyu zaman gecmeden. Cunku internette bazi kisiler onlarin size email gondermesi lazim vs dedi ondan sonra randevu aliabilirsiniz diye.


  • Gerekli evrakları yazmam gerekirse;
    Pasaport, ücret ödeme ve pasaport alma yeri makbuzu(randevu alırken kaydettiklerim), sağlık raporu, Ds-160 ı doldurduktan sonra kaydettiğim sayfalar confirmation ve instructions, I-134 formu(bunu nişanlım doldurup gönderdi), nüfus kayıt örneği (orijinal nüfus müdürlüğünden alınmış ve kırmızı damgalı olması şart), boşanma mahkeme hapis vs bi şey varsa onların belgeleri benim yoktu, polis belgesi yani adli sicil kaydı (bunun da arşivli olması gerekiyor), erkekler için varsa askerlik belgesi, mali yardım kayıtları(benim nişanlım 3 senelik vergi dökümleri, işveren mektupları, banka dökümlerini gönderdi bana. Benden sadece son yılın vergi dökümlerinş ve işveren mektuplarını aldılar.), ilişkiye dair kanıtlar(2018 yılına dayanan fotoğraflar açıklamalarıyla birlikte, gittiğimiz sinema konser yemek fişleri biletleri, aldığımız hediyelerin fotoğrafları, whatsapp konuşmaları ve sesli görüntülü görüşmeleri aile görüşmelerine dair fotoğraflar koydum ben), 2 adet 5*5 cm fotoğraf, ayrıyeten gerekli olur diye nişanlımın pasaport fotokopisi, noa bildirimlerinin çıktılarını da götürdüm ben. Benden sadece fotoğraf, mali belgeler, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydi, ilişki kanıtlarını aldılar ama nolur nolmaz eksiksiz gitmek lazım. Neyse işte randevu aldım belgeleri hazırlarken bana konsolosluktan randevu alabilirsiniz maili geldi ama ben zaten çoktan almıştım. Bu da hiçbir sorun yaratmadı. Daha önce mülakatı zaten yazmıştım buraya. Mülakattan sonra da aynı gün 31 martta application received oldu, ardından ertesi gün 1 nisanda administrative processing oldu. Araya haftasonu girdi ve dün yani 4 nisanda issued oldu pasaportum pttye verildi. Bugün de İstanbul’a ulaştı. Ben adres olarak leventi seçmiştim. Dosya zarar görmesin çok dolaşıp diye. Bugün yarın almaya giderim. Süreç böyle. Toplamda 13 ay gibi bir sürede her şey halloldu. Noa2den sonra her şey çok hızlı ve yoğun. Umarım herkes bu sonuca ulaşır. Sabretmek çok önemli sonuç güzel oluyor merak etmeyin♥️ Umarım işinşze yarayan bir yazı olur


  • @veysel onu da yazdım devamında. Bana mail gelmedi kendim attım. Ama ona da cevap gelmedi ve randevu aldım. Randevu aldıktan 2-3 gün sonra mail geldi. Ama iş işten geçmişti. Konsolosluk mülakatında bir sorun yaratmadı ama siz maili bekleyebilirsiniz de garanti olması açısından ben biraz sabırsız davrandım ama sorun olmadı


  • @ob16222 çok teşekkür ederim.


  • @Utopya sürece başlarken nişanlılık vizesinin daha kolay ve kısa olacağını düşünmüştük. Biz ondan dolayı bu şekilde başvuru yaptık. Ama covid gerçekten süreci çok uzattı. Şimdi olsa 13 ay gibi bi bekleme süresi sundukları için evliliği düşünebilirdik evet. Ama bence her vizenin süresi olduğundan uzun sürüyor bu da bizim şanssızlığımız bence, pandemiye denk gelmek.


  • @Utopya evlenerek cr1 vizesi olması lazım ona başvurmanın da + ve - mevcut. Burada nişanlınızla ne kadar sabırlı olacağınızı bilmek önemli. Bana sorarsanız şu an ki hali bile olsa 10-13 ay bekleme süresi. Yine k1 vizesine başvururdum.


  • süreçle ilgili tecrübelerini yazan herkese çok teşekkür ederim. bir sorum var; iki adet sinovac aşı olmuştum, biontech iki doz aşı olmam gerekiyor mu? bunun sorgulaması hangi aşamada olur? sağlık raporu alırken mi yoksa havaalanında mı?


  • Pttden zarfımı almaya gittim de bugün zarfta çok küçük bir yırtık var problem olur mu sizce?


  • @findiklahmacun sağlık kontrolüne giderken de aşı kartı istiyorlar


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1476
  • 116
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum