Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
Merhaba esim kedi almis TR den ve suan ailesinde duruyor 10 haftalık ve ilk karma aşısını yeni oldu. Kuduz aşısı yaptırmadı henüz. Çip takılacak ve veterinerden uçabilir yazısı alinacakmis. Tarım ve hayvancılıktan da gerekli izni alırsak kediyi Amerika’ya getirmek mümkün mü? Amerikanın kuduz aşısı şartı yok diye biliyorum kediler için ama karma aşının 2. Dozunun da yapılması gerekiyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
@Betfair39 Amerikanın öncelikle baktığı en önemli şey kuduz aşısı. Tarım bakanlığından aldığınız belgeyi Tr de gösteriyorsunuz, kurallar eyaletlere göre de değişiyor biz Floridaya giriş yaptık kedimle birlikte karnesinde sadece kuduz aşısına baktılar ve gönderdiler. Uçuşunuzdan minimum 1 hafta önce rez yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim çünkü abd kuralları gereği uçakta köpek varsa kedi alınmıyor. Biz problem yaşamıştık.
-
Merhabalar Arkadaslar,
Kedimizle Temmuzda San franciscoya ucacagiz.. Benim iki sorum olacak
-
İc dis parazit ve karmayi ne zaman yaptirmak dogru olur?
-
Thy sitesinde canta olcusu 23x30x40 diyor. 3.5 kg olan kedimiz bizimle kabinde ucacak. Dun kedime yeni bir canta aldik astronot olanlardan olculeri 45x33x30
Sizce cantamiz sikinti cikarir mi? Ya metreyle olcecek halleri yok diye dusunup aldik ama su an tedirginim.
Yazdigim konularda deneyimli arkadaslar el atarsa cok sevinirim🙏🏻
-
-
@Rainman Metreyle ölçüyorlar. Benim kedim de 6 kg ama ufak boy çanta almak zorunda kaldım. Lepus markasının uygun boyu var.
-
@isik Ciddi misiniz? İlk kez sizden duymus oldum bunu. Hay Allah aldik biz ama ya:(
Napayim degiseyim mi ki:(
Bu gune kadar el bagajlarimiza vs hic bakmadilar buna da asiri dikmat etmezler diye dusunmustuk -
@Rainman İzmir-İstanbul uçuşunda ölçmemişlerdi bende de kafes çok büyük olmasına rağmen, ama ABD olunca daha dikkatliler. Ben de uçuştan 1 ay önce aldım küçük kafesi, iyi ki almışım. Riske değmez, siz de alın.
-
Daha önce burada paylaşıldı mı bilmiyorum. Tekrara girerse kusura bakmayın.
Dün bir kanala denk geldim. 2 kedisiyle ABD'ye giden tatlı bir aile. Güzel de videoları var. İzlenebilinir.
-
@isik Tesekkur ederiz aldigimiz urunu iade alip sizin dediginiz markadan aldik. Aynen riske girip stres yapmaya degmez. Cok sagolun
-
@hadi-BE Çok teşekkürler, videolarda kafamdaki bir çok soruya cevap buldum. Her şey yolunda giderse biz de kedimiz ile ABD'ye gideceğiz. Özelikle resmi işlemler konusunda biraz tedirgindim ama videoyu izledikten sonra kedi götürme sürecinde yapılması gerekenler netleşti.
Buna göre kediniz için resmi olarak yapılması gerekenler:
- Pasaport (Aşı, çip vb. yapılan tüm işlemlerin işlendiği)
- Çip
- Yolculuktan en fazla 1 ay önce yapılmış kuduz aşısı (A.B.D. titrasyon ve kan testi istemediği söylendi)
- Yolculuktan önceki son 48 saat içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği İl Müdürlüğünden (İthalat İhracat Transit Birimi) alınacak Yurt Dışı Çıkış Belgesi
- Havayolu şirketinden mümkün olduğunca erken olacak şekilde kediniz için rezervasyon yaptırılması (uçakta beraber yolculuk etmesi uygun olmayan başka hayvanlarla çakışma yaşamamak için önemli)
Ayrıca kedinizin konforlu ve sorunsuz bir seyahat yaşaması için;
- Yolculuğa 6-7 saat kala mama verilmesinin bırakılması,
- Yolculuktan önce veterinerinin önereceği bir sakinleştirici verilmesi,
- Tercihen plastik olmayan, iyi havalandırması olan bez taşıma çantası ile taşınması tavsiye ediliyor.
Son olarak ABD'deki ücreti daha yüksek olacağı için yolculuğa yakın tarihlerde iç/dış parazit aşısı uygulanması da tercih edilebilir.
-
@rigby, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
@hadi-BE Çok teşekkürler, videolarda kafamdaki bir çok soruya cevap buldum. Her şey yolunda giderse biz de kedimiz ile ABD'ye gideceğiz. Özelikle resmi işlemler konusunda biraz tedirgindim ama videoyu izledikten sonra kedi götürme sürecinde yapılması gerekenler netleşti.
- Pasaport (Aşı, çip vb. yapılan tüm işlemlerin işlendiği)
- Çip
- Yolculuktan en fazla 1 ay önce yapılmış kuduz aşısı (A.B.D. titrasyon ve kan testi istemediği söylendi)
- Yolculuktan önceki son 48 saat içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği İl Müdürlüğünden (İthalat İhracat Transit Birimi) alınacak Yurt Dışı Çıkış Belgesi
- Havayolu şirketinden mümkün olduğunca erken olacak şekilde kediniz için rezervasyon yaptırılması (uçakta beraber yolculuk etmesi uygun olmayan başka hayvanlarla çakışma yaşamamak için önemli)
Ayrıca kedinizin konforlu ve sorunsuz bir seyahat yaşaması için;
- Yolculuğa 6-7 saat kala mama verilmesinin bırakılması,
- Yolculuktan önce veterinerinin önereceği bir sakinleştirici verilmesi,
- Tercihen plastik olmayan, iyi havalandırması olan bez taşıma çantası ile taşınması tavsiye ediliyor.
Son olarak ABD'deki ücreti daha yüksek olacağı için yolculuğa yakın tarihlerde iç/dış parazit aşısı uygulanması da tercih edilebilir.
Çok güzel özetlemişsiniz. Elinize sağlık.
-
Merhaba, biz de kedimiz ile ABDye Dallas, Texas a gideceğiz. Tüm yazılanları okudum fakat en son ABD ye Türkiyeden uçuş yapmış olanlar için tekrar teyid etmek istiyorum
Pasaport (Aşı, çip vb. yapılan tüm işlemlerin işlendiği)
Çip
Yolculuktan en fazla 1 ay önce yapılmış kuduz aşısı (A.B.D. titrasyon ve kan testi istemiyormuş)
Yolculuktan önceki son 10 gün içinde alınacak Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği İl Müdürlüğünden (İthalat İhracat Transit Birimi) alınacak Yurt Dışı Çıkış BelgesiEksik varsa bilgilendirmenizi rica ederim
-
@NidaH, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Pasaport (Aşı, çip vb. yapılan tüm işlemlerin işlendiği)
Lazım.
Çip
Lazım.
Yolculuktan en fazla 1 ay önce yapılmış kuduz aşısı (A.B.D. titrasyon ve kan testi istemiyormuş)
Bu Türkiye'nin koyduğu bir şart, ABD kuduz aşısı istemiyor (eyaletlerin kendi ek kuralları var ama). 1 yıl içinde olması isteniyor bakanlık tarafından.
Yolculuktan önceki son 10 gün içinde alınacak Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği İl Müdürlüğünden (İthalat İhracat Transit Birimi) alınacak Yurt Dışı Çıkış Belgesi
48 saat. İnternette çelişen bilgiler mevcut ama bakanlıkta görevli veteriner hekim bu süreyi doğruladı belgeyi aldığım gün.
THY veterinerden uçabilir, sağlıklıdır belgesinden de bahsetmişti bana telefonda, ben de aldım ama kimse bakmadı. Çağrı merkezine güvenmeyin ama, Tarım Orman Bakanlığı belgesi lazım değil dedi 2 ayrı kişi, teyit de ettirmeme rağmen ama havalimanında kontrol ettiler. Tarım Orman Bakanlığı belgesi olunca herhalde şart değildir veteriner belgesi.
Son olarak taşıma çantasının boyutlarını özellikle kontrol edin, metre ile ölçüyorlar. Kedi benimki gibi büyükse ağırlığını da.
-
Herkese merhaba,
Basligin disinda bir sorum var umarim tecrube edenler vardir.
Kedim ile Abd ye cok rahat giris yaptik ve simdi Turkiyeye donus zamani. Yakin zamanda Turkiyeye giris yapan var mi? Tarim bakanligi ile mail lestim ve kuduz titrasyon testi istendigine dair mail aldim oysa abd ye girerken herhangi bir test istenmedigi icin yaptirmadim. Gelen mail cok aciklayici degil ve cogu kisi Turkiyeye giriste hic bir belgeye bakilmadigini soyluyor. ucagima da 2 hafta kalmisken biraz panik oldum acikcasi. Son zamanlarda tecrube etmis iseniz yardimlarinizi bekliyorum, tesekkurler. -
-
@ayvalik10 tesekkur ederim. Siz tecrube ettiniz mi? Gelen 2 mailde de istendigini yazmislar ama Abd istemezken bende Turkiyede titrasyon testine bakicaklarini dusunmuyorum umarim tecrube eden birisi vardir forumda problem yasamak istemeyiz
-
@itsmebb merhabalar, geçen yaz kedimle türkiyeye gittim, ondan önce ki yaz da amerikaya getirmiştim. Şunu söyliyeyim türkiyeye götürmek bin kat daha masraflı ve uğraşlı. Türkiyeye dönüş zamanından bir ay öncesinde veteriner aradım bir türlü bulamadım çünkü herkes randevulu çalışıyorlarmış bir ay sonraya randevu veriyorlardı, neyse ki bir veteriner buldum. Orası da testler belgeler vs hazırladı, yaklaşık 700 dolar ödedik. Fiyatı yüksek bulduğumdan diğer veterinerleri de aradım ama onlarda o civarlarda fiyat vermişlerdi. Birde size verilecek olan evrak uçuş gününüzden 2 gün içinde veriliyor. Benim uçağım akşam 7deydi evrak bana öğlen 12de ulaştı. Ulaşmayacak diye korkmuştum. Neyse thy için check in yaptırdığımız da kedi için amerika tarım bakanlığından alınan o belgeyi istediler yani veterinerin gönderdiği belgeyi, ve birkaç dakika belgeyi incelediler. Sonunda onayladılar. Ama o belgeniz yoksa sizi uçağa zaten almıyorlar.
-
@handuş oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Tarim bakanligindan alinan belge dediginiz Amerikaya gelmeden once aldigimiz belge mi? Yoksa Amerikadan alinan belge mi beni en cok tereddut ettiren sey dedigim gibi kuduz titrasyon testi henuz burda sabit bir veterinerimiz yokken kedinin kaninin alinmasi durduk yere korkutuyor beni. Turkiyeye girdiginizde hangi belgelere baktilar hatirliyor musunuz? Siz test yaptirmis miydiniz?
-
@itsmebb sorun şurda, türkiyeye girerken bakılan belge değil, sorun uçağa binerken checkin yaparken. Uçağa binmeden önce kedinin belgelerini didik didik bakıyorlar . Amerikada Veterinere gittiğinizde türkiyeye gideceğinizi kedi için uçağa binmek için belge istediğinizi söylediğinizde onlar prosedürü araştırıyorlar. Ve bizim kediden kan testi aldılar titre yaptılar, ayrıca bu testi amerika tarım bakanlığına gönderiyorlar ismi USDA . Onlarda sizin uçağa binmenize 2 gün kala size belgeyi gönderiyorlar. Yani siz bir veterinerle anlaşıp o belgeyi almadıktan sonra uçağa binmeniz mümkün değil, çünkü başta uçağa almıyorlar zaten . Türkiyeye girerken de kedinin belgelerine bakmamışlardı bile .
-
@handuş cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.
-
@itsmebb rica ederim efenim ne demek. İşiniz hallolsunda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum