Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• Arkadaşlar merhaba, NAsılsınız umarım iyisiniz , keyfiniz yerindedir. Ben Azerbaycanlı öğrenciyim Hacettepe üniversitesinde ve bu dönem okulum bitiyor. Dolayısıyla askerlik yapmam gerekecek ve bu dönem hem öğrencilik statüm biteceği hem de askerlik yapmam gerekeceği için , istenen belgelerde askerlikle alakalı olan belge konusunu nasıl çözeceğim ? umarım anlatabilimişimdir . Sevgiler , saygılar şimididen . En güzellerini diliyorum sizler için :)

• Gun yuzunde cikti! Sok sok sok!

1E640020-79F7-424B-B1C9-96C435218D19.jpeg

• @Sayhello 4 yıllık olduğu için otomatik tecilli oluyorsun zaten edevlet şifren varsa askerlik sorgulamadan kendinde görebilirsin

• ⭐⭐⭐

Tüm 46'lıklara (başta ben) selam olsun 🤪

• @Ping-PONG niye bütün sırrı bozuyorsun, zaten 2023'te süresi bitiyor. :)

• ⭐⭐

@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Benim 2 katım maşallah.

• @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Gun yuzunde cikti! Sok sok sok!

1E640020-79F7-424B-B1C9-96C435218D19.jpeg

Madde 1 deki "tahta" bir yerden tanidik geldi ama neyse! :P :P

• @hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Emeklilikte yasa takilma olayi varsa, bile bile niye emekli oluyorsunuz? Yasiniz yetinceye kadar calissaniza! Yoksa benim bilmedigim baska Lozan'in gizli maddeleri mi var? Zorla emekli edin bunlari, surunsunler falan diye... 🤪

• ⭐⭐⭐

@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Benim 2 katım maşallah.

@MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Emeklilikte yasa takilma olayi varsa, bile bile niye emekli oluyorsunuz? Yasiniz yetinceye kadar calissaniza! Yoksa benim bilmedigim baska Lozan'in gizli maddeleri mi var? Zorla emekli edin bunlari, surunsunler falan diye... 🤪

46'lıklara selam derken yaştan bahsetmedim 😁

46 güne düşmüşüz. Aklıma da direk "°46'lık" geldi.

"Cezai ehliyeti olmayanların halleri Türk ceza kanunu'nun 46. maddesinde düzenlenmiştir. 46'lık lafı ordan gelir."

• @hadi-BE Hahaha ben de siz 46 yasinda emekli olup da EYT takilanlardan bahsediyorsunuz sanmistim :D

• Sayılı gün çabuk geçer mi ?

• ⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@hadi-BE Hahaha ben de siz 46 yasinda emekli olup da EYT takilanlardan bahsediyorsunuz sanmistim :D

😁

• 1,5 ay kala düştük yine buralara =) uzak durursam aklıma gelmez belki diyordum ama her markete gidiş, her mazot alış yeni bir hatırlatma oldu gc için =)

Değerlendirecek herkesin şansı bol olsun, Odin bizi "Vallahi selected!" diyenlerden etsin =))

• @ayvalik10 eyvallah dostum yanıtın için ama bu dönem biteceği için okul tecilli statüsünden çıkıcam. Öyle olunca okul bittiği için ya yeni okula başlamam gerekecek yada bedelli falan yapıp o belgeyi almam gerekecek sanırım... Bilmiyorum tam olarak bu konu nasıl olacak

• ⭐⭐

@Sayhello, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@ayvalik10 eyvallah dostum yanıtın için ama bu dönem biteceği için okul tecilli statüsünden çıkıcam. Öyle olunca okul bittiği için ya yeni okula başlamam gerekecek yada bedelli falan yapıp o belgeyi almam gerekecek sanırım... Bilmiyorum tam olarak bu konu nasıl olacak

Okul bitince 2 sene daha şartsız tecil ettirebiliyorsun. Ben yaptırdım mesela. Askerlik şubesine git. Oradan çok kısa bir işlem yapıyorlar. Daha sonra sen e devletten askerlik tecil etme yerine gidip tecil başvurusu yapıyorsun. Başvuruyu yapınca 2 hafta içinde onaylanır yazıyor ama ben öğlen başvurdum akşam onaylanmıştı. O kadar sürmüyor.

• @uzaysan teşekkürler dostum eyvallah

• @Ping-PONG Dikkatimi cektide bir maddesi eksik. o madde su:
    Trakya bolgesinde 2800 metre derinlikte 250 milyon ton aycicek yagi rezervi bulundu. 2023'te Lozan sona erince cikartacagiz xd

• ⭐⭐

Merhaba forum ailem,

Bugün günlerden Kuzey Dakota

chandleroleary_northdakota_1-300x300.jpg

Kuzey Amerika kıtası ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin sınırları dahilinde yer alan bir yerleşim yeridir. Hukuki muhteviyatı ele alındığında bu yerin statüsü, eyalet olarak belirlenmiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi olarak 50 eyalet bulunur. Bu eyaletlerin kendi iç yapıları tamamen bağımsız olup, ülkenin ulusal menfaatini gerektiren alanlar ise, federal çatının yetkisindedir. Başka bir ifadeyle eyaletler iç işlerinde bağımsız iken dışişlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlıdırlar.

indir (1).jpeg

Kuzey Dakota da Birleşik Devletler’in sınırları dahilinde yer alan bir eyalettir. Bu eyalet, ülkenin kuzey hattında bulunur ve de ülke ile Kanada‘nın arasında var olan sınırın bir kısmı boyunca uzanır. Bu anlamda Kanada ile de son derece yakın bir eyalet olan Kuzey Dakota, gerek Amerika gerekse de komşu Kanada için oldukça önemlidir. Coğrafi olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin ortabatısında yer alan bu eyalet, ülkenin en seyrek nüfusa sahip 5 eyaletinden biri konumundadır. Bunun nedeni, söz konusu yerin son derece dağlık ve de vahşi bir tabiata sahip oluşudur. Amerika’nın günümüz dünyasında sahip olduğu 50 eyalet bir anda sahip olduğu bir toprak bütünlüğü değildi. 1776 yılında bağımsızlığını kazanan bu ülke, sonrasında ilerleyen yıllarla beraber topraklarına yeni eyaletler katarak günümüzde haline ulaşmıştır.

indir.jpeg

Bu anlamda ele alınırsa, Kuzey Dakota Amerika Birleşik Devletleri’nin 39’uncu eyaleti olarak karşımıza çıkar. Resmi olarak 2 Kasım 1889 tarihinde Amerika’nın eyaleti haline gelen bu yer sahip olduğu son derece az nüfusu ile dikkat çeker. Oldukça büyük topraklara sahip olan yer, yine de doğa şartları nedeniyle insan nüfusunun yerleşmekten imtina ettiğini bir eyalet haline gelmiştir. Kuzey Dakota’nın sınırları dahilinde çok sayıda irili ufaklı yerleşim yeri bulunur. Bu yerleşim yerleri arasında Bismarck eyaletin başkenti olarak belirlenmiştir. Her ne kadar Bismarck başkent olarak tayin edilse de eyaletin en büyük şehri Fargo’dur. Bu da Fargo şehri için iktisadi anlamda merkez olma görevini üstlendiğini ifade eder. Günümüzde son derece popüler bir Amerikan dizisi olan Fargo’nun da geçtiği yer işte bu şehirdir; dizi adını şehirden alır. Her Amerikan eyaleti gibi Kuzey Dakota’nın da kendisine has bir lakabı ve de mottosu bulunur. Bu anlamda ”Peace Garden Staten, Roughrider State, Flickertail State” gibi çokça lakabı bulunan eyalet, bir de Liberty and Union, Now and Forever, One and Unseperable gibi uzun ve manalı mottoya sahiptir. Yüzölçümü olarak ele alınırsa Amerika Birleşik Devletleri sınırları dahilinde yer alan en büyük 20 eyaletten biri olan Kuzey Dakota, en çok sahip olduğu az nüfusu ile dikkat çeker. Bu anlamda coğrafya oldukça bakir kalabilmiştir.

• 46 gün kaldı... En zor karar eyalet seçimi olacak.... Gördüğüm kadarı ile amerikadaki Türkler; California ve Newyorktan; Florida ve Teksas'a taşınıyor. Sivrisinek mi Soğuk mu? :)

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k