Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • sponsorluk aşaması tam olarak nasıl oluyor? sponsor olunursa kesin gidip çalışabiliyor muyuz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ht-captain H1B vizesi almanız gerekiyor. ABD de bir çok yer buna yanaşmaz. Ayrıca iş başvurusunda bununla ilgili bir soru soruluyor. Buna evet dediğinizde otomatikman Sizi başvuru için kimse bir daha aramıyor. H1B vizesi ile ABD de sadece o firmada çalışabilirsiniz


  • @redsat2000 peki h1b vizesi ile amerikan bayraklı bir gemide çalışabilir miyim? şirket beni istese

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ht-captain, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    @redsat2000 peki h1b vizesi ile amerikan bayraklı bir gemide çalışabilir miyim? şirket beni istese

    @Ht-captain bu konuyu daha önceki mesajımda belirtmiştim. ABD bayrakta çalışmanız için ABD liman cüzdanına sahip olmanız lazım. Onun içinde vatandaş olmanız ve bütün sınavları tekrardan vermeniz lazım. Ne Green Card ne H1B ABD bayrakta çalışamaz . Şirketin Sizi istemesi bir anlam ifade etmez. Elinizde belge olmadan nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz. Artık konuyu net anladığınızı düşünüyorum.


  • anladım teşekkür ederim. ben karadaki işlere yönelmeye başlayayım şimdiden


  • @redsat2000 Merhaba. Gemi Elektroniği ve Haberleşme mezunuyum. İst.Deniz otobüslerinde yolcu gemilerinin arıza ve bakımları konusunda elektrik elektronik teknisyeni olarak çalıştım. 2022 Green kart talihlisiyim ve abd ye geldiğimde bu iş alanım üzerine tersanelerde çalışmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim neler tavsiye edersiniz. Tersane işçiliği anlamında iş bulma olanakları nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mahves öncelikle hayırlı olsun. Tersaneler veya Gemi Elektroniği olan Firmalara başvurabilirsiniz. Ancak bir çok tersane Askeriye de iş yaptığı için Security Clearence sorun olabilir. Bu belgeyi almak için ABD vatandaşı olmanız lazım. Bununla ilgili forumda konu başlığı var. İncelemenizi tavsiye ederim. Yat elektroniği ile ilgili ağırlıklı Florida bölgesinde aramanızda fayda var. Ayrıca ABD de geçerli teknisyen belgesi isteyebilirler . Kurs almanız yada tazelemeniz gerekebilir. Mevcut onarım yaptığınız cihazlara ait Firmalarla irtibata geçip sertifikalarınızı teyit yada aksepte ermenizde fayda var .


  • Selamlar, konunun üzerinden uzun zaman geçmiş ama bir sorum olacaktı. Şu an önlisans Gemi Makine bölümü öğrencisiyim bölümümü lisans olarak tamamlamayı düşünüyorum fakat bu konuyu araştırırken gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümüne geçiş yapabileceğimi öğrendim, bu bölüm Türkiye'de sadece itü'de mevcut ve bölümün ABET akreditasyonu mevcut. Yanlış araştırmadıysam bölüm global olarak Ocean Engineering ve Maritime Engineering diye geçiyor. Olur da greencard kazanırsam bu bölümden mezun olup Amerika'da bölümümle ilgili bir işte çalışma veya stajımı orda tamamlama imkanım olur mu?
    Konuda kaptan, mühendis olarak Abd bayraklı bir gemide çalışabilmek için 5 yıl boyunca vatandaşlığı bekleme durumu olduğunu okuyunca sormak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @vaegir Bölümünüz Security clerance durumuna takılıyor. Bu nedenle vatandaşlığı beklemeniz gerekebilir. Akreditasyon için Burada mevcut diploma akreditasyon kuruluşlarından olurluk almanız lazım. Bu konuda onların vereceği karar önemli olacaktır. Okulun burada bitişi ve diplomanın ABD den alınması durumunda akredidasyon için sıkıntı yok .Ancak Security clerance konusu size problem olur. Gemide çalışma konusunu zaten biliyorsunuz .


  • @redsat2000 @redsat2000 abi öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, açıkcası ben greencard falan olmasa bile bu diploma geçerli oluyor diye okumuştum bir yerde ama dediğiniz gibi bölümden bölüme oradaki kurulun kararına göre değişkenlik gösterebilir. Bahsettiğim bölümde okuyan bir kişi buldum aslında kesin bir cevap alınca bu konuya mesaj olarak yazayım. Tekrardan teşekkürler, saygılar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @vaegir diploma yeterli olmuyor . Professional Engineer isimli bir sertifikanızın olması ve ABD deki akredidasyon veren kuruluşlardan transcriptinizle başvuru yaparak ABD uyumlu bir belge almanız lazım. Aksi taktirde ABD de çalışamazsınız. Sadece yabancı bayraklı gemilerde çalışabilirsiniz. Liman tersane ve devlet işleri olan yerlerde Security clearance a mutlaka takılırsınız. Yani vatandaş olmadan kimse işe alamaz. Ağırlıklı bu yerler Askeri ile çalıştığı için girişiniz çok zor. Green Card olmadan H1B vizesi hariç çalışma izni almanız zor. Birçok denizci kökenli arkadaş için Ne bir ABD bayraklı gemi nede DENİZCİLİK bağlantılı firmalar Şuan için hayal. Vatandaşlığa kadar bekleme durumundayız. Kendi işini yapanlar hariç


  • ŞUAN 18 YAŞINDAYIM DENİZCİLİK VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ OKUMAYI DÜŞÜNÜYORUM UZUN YOL GEMİLERİNDE İŞİM NE OLUR MAAŞIM NE OLUR VE EN ÖNEMLİSİ AMERİKADA BİR LİMANDA İNSPEKTÖRLÜK YAPABİLİRMİYİM


  • merhaba deniz ve liman işletmeciliğiokuyum amerikada çalışma imkanım ve maaş ortalamalarım ne olacak acaba sorabilirmiyim


  • @Orhan-Kul önce bu başlığın yazılarını 1.sayfadan itibaren okumaya başlayın Sn. Z kuşağı!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Kul sorunun cevabı bu forum başlığındaki hikayelerde/ mesajlarda mevcut. Öncelikle Senin üniversiteye girip bu bölümü kazanman lazım. Akabinde green card’ı . Bu konuda Türkiye’de çevremde yığınla bu hayali kuran insan var. Eğer bu düşündüğün dalı (4 /5 senelik )bitirdi isen Senin ABD de iş aramana gerek yok. Zaten daha iyi maaşla gemilerde çalışmış olacaksın. Denizciliği buz dağına benzetirim. Biz bile 30 yıllık tecrübe ile denize yeni ulaştık. Daha denizin altındaki buz kütlesine ulaşamadık. Artık hayalini amaca dönüştürmende fayda var. ABD de hayal ile peynir gemisi ne yazıkki yürümüyor. Realite de olmakta fayda var. İyi plan yap uygula .


  • @redsat2000 Tebrik ederim. Çalıştınız pes etmediniz. Sonunda istediğinize ulaştınız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @axlgnr çok teşekkürler. Daha yapacak çok iş ve yol var. Umarım selametle ulaşırız.


  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   redsat2000 redsat2000 

  • Merhaba ben bu sene greencard kazandım ve Kasımın başında vizemi aldım, Göcekte kaptanlık yapmaktayım, gemi adamı cüzdanımda gemici olarak gözüküyorum. 149gt alıp yat kaptanı olacağım. Amerika'ya geldiğimde Miami, Florida gibi eyaletlerde gemici ya da kaptan olarak çalışabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ecisso Hayırlı olsun . Yabancı bayrak yatlar için MCA ehliyeti almanızda fayda var. Sadece Özel yatlar için Abd de başvuru yapıp . Ehliyet almak için Uscg başvurmalısınız. Bu ehliyet amatör denizci belgesi dir. Diğer liman cüzdanı işleri vatandaş olunca Şuan imkansız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum