Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @december her şey ihtimal o an ki durumunuza göre değerlendirirsiniz artık 🙂


  • @hascerob çok haklı hem de sürekli hak veriyorum 😎 bir ara bunun kavgasını yaptık; yeter artık kesin sonucu olmayan çekiliş için alacaklarımızı niye erteliyorsun diye 🙂 o gün bugündür alalım diyorum şimdi o almıyor 🙂 1 ay sonra yıkılacak buralar hissediyorum.


  • @december hepimiz icin insAllah😊


  • Eşleri ikna etme konusunda aklıma yıllar önceden duyduğum bir hikaye geldi. Eşimin akrabası ailesiyle 20 sene önce green card ile amerikaya gidiyor. Yine green card’la gelmiş başka Türklerle de tanışıyor tabi gidince. Bunlardan birisi Türkiye’de postacı. Çok da bilinçli değil ama nasılsa karta başvuruyor ve çıkıyor. Eşi ev hanımı, tek çocukları var. İkisinde de ingilizce yok. Kadın çok da istekli değil, düzenimiz diyor, memuriyetin var diyor eşine. Bir sene ücretsiz izin alıp gidiyorlar. Olmazsa döneriz diyor adam. Neyse oraya gidince iş güç aranıyır, düzen kurulmaya çalışılıyor, çocuk okula başlıyor. Türkiye’de çalışmayan kadın orda mutfak işi ne olursa yapıyor, restoranlatda çalışmaya başlıyor. Adamsa uğraşıyor ama çok da memnun değil bulduğu işlerden. Bir yılın sonuna doğru adam diyor ki dönelim, olmadı, bunca zorluğa katlanmaya değmez, benim mis gibi işim var Türkiye’de. Bu kez kadın kabul etmiyor, ben dönmek istemiyorum diyor. Çocuk okula başladı, ben çabalıyorum, Türkiye’de ne yapacağız diyor. Velhasıl arkadaşlar adam dönüyor Türkiye’ye. Ayrılıyorlar. Kadın kalıyor Amerika’da. Çalışıyor çabalıyor, oğlunu okutuyor. Çok yakından tanıdığım birebir şahit olduğum bir hikaye değil. Şu an ne yaparlar bilemiyorum. Ama şu bir gerçek, hayatın ne getireceğini kimse bilemez. Green kartın çıkması tamamen nasip, Allah böyle bir fırsat vermişse önyargılarla hareket edip gitmem, burdan ayrılmam demek yerine oturup düşünüp bu şansı değerlendirmenin nasıl olacağına karar vermek lazım. Ya da tam tersi çıktı ama şartlar uygun değil, maddi manevi hazır değilken sırf hayallere kapılıp düşünmeden bu kez illa gitme yönünde karar vermek de doğru değil. Taa en başta, Başvururken iyi düşünmek lazım bence.


  • @Elif-Demiroğlu-Ünal kesinlikle katiliyorum sureci iyi tartip oyle karar vermek cok onemli.Kadinin durusunu takdir ederken adamin sirtini donusunu kabullenemiyorum 😡
    Bir diger aklima birdenbire gelen soru ise acaba o 20 yil once TR deki GC basvuru orani neydi acaba 🙂


  • @gokhanbagatur eşimin amcası kazandı yıllar önce. Tam zamanını bilemiyorum. Ben 15 senelik evliyim. Biz evlenmeden çok önce gitmişlerdi. Gazete dağırtırke orda ilan görüp öyle başvurdum diye anlatır hep.

  • ⭐⭐

    @gokhanbagatur 18 yıl önce başvurup kazanmış biri olarak, çıkmaz demiştim kim başvuruyorsa çıkıyordu, o dönemler internet kafelerde takılan çoğu kimse başvuruyordu ve çoğuna çıktı. Demek avrupa bölgesinin çok tercih ettiği bir durum değildi. O zamanlar zaten vize de kolay alınıyordu, gemiyle gidiliyordu, giden dönmüyor kalıyordu. O yüzden greencard çok tercih edildiğini düşünmüyorum. Yanılıyorda olabilirim bu kesin gibi değil benim görüşüm. Tabi ki kesin bilgi için istatistiklere bakmak lazım.


  • @gokhanbagatur ve evet adamın dönmesi çok garip. Ama işte insanların hayatlarında kırılma noktaları oluyor. Muhtemelen pttden emekli olmuştur artık😃


  • @gariban dogrudur,keske o sansi denemis olsaydiniz
    😞 benim dayim suan 21 yildir amerikada yasiyor evli vatndaslik vs her hakka sahip kendiside sizin bahsettiginiz gibi bir kuru yuk gemisinden cebinde cuzi bir rakamla usa de yanilmiyorsam newyork olmali orada “0” ingilizce ile gemiden iniyor ve birdaha donmuyor ogun bugundur imrenirim tanidik yok para yok dil yok buyuk cesaret.


  • @Elif-Demiroğlu-Ünal
    😅😅


  • Selam arkadaşlar.
    Uzun zamandır post yollamadan sizlerin yazdıklarınızı okuyordum. Biraz boşladım denebilir. Ama günler yaklaştıkça görüyorumki herkesdeki heyacan yavaş yavaş yükseliyor. Tüm başvuru yapıp gerçekten gitmek isteyenler için olumlu sonuçlar olmasını diliyorum.
    Şafak kaldı 50 gün. 8 Mayıs gününden sonra her il de kazananlar buluşması yapılsa çok güzel bir mutluluk paylaşım ortamı olur diye düşünüyorum. Genel olarak herkesin severek katılacağını düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @december sizin eşleriniz istemiyor diye sözle söylüyor benimkisi direk saydırıyor ne gelirse aklına düşün o kadar karşı ancak 1-2 gün önce instagram video kısmında tanıdık bir ses ulaş aksoyun videosunu seyrediyor ne yapıyorsun dedim bir göz atıyım dedi. Düşün benim hanım bile bu hareketi yapıyorsa seninkisi neler yapar. Neden gitmek istemiyor çünkü burada 2 sokak arkada ailesi oturuyor arkadaş çevresi hep aynı şehirde gidince ingilizce çok az bunlar sebepleri.


  • @ayvalik10 aslında neden gitmek istemiyor kısmı pek tutmadı, ailesi arabayla 1 saatlik mesafede arka sokakta değil, ve tek arkadaşı var o da 1 senedir amerikada. eşim konfor alanından çıkmayı asla göze alamaz. gelişime değişime dirençli biri. yerimden kıpırdamayayım bir iki seneye ülkenin durumu düzelir diyor 🙂 arkadaşının gelmesini bekliyorum umutla değiştirirse o değiştirir bence.


  • @december ''bir iki seneye ülkenin durumu düzelir diyor 🙂''

    Yıllardır aynı beklentiyle ömürler geçti. Ülkece geldiğimiz durum ortada. 👎🏻


  • @Satarer ya aynen, hep tersi gidişteyiz. ayrıca ben de diyorum ki devlet süpergüç olsa ne yazar bu milletin çoğunluğu beraber yaşanamayacak kadar kötü (cahil ahlaksız saygısız vs.) olduktan sonra.


  • @december Yapılan bir sokak röportajında durumu gayet güzel özetlemiş aslında beyefendi.

    ?


  • Forum’a üye olduk ve ilk mesajı paylaşma zamanı geldi bizde eşimle beraber ayrı ayrı olmak üzere başvurumuzu yaptık sizler gibi bekliyoruz arkadaşlar, çok uzun zaman önce elimizde fırsat varken başvuru yapmadık sanırım çocuklar küçüktü o yüzden şimdi büyüdüler bizim için zor olacak çünkü 3 çocukla gitmek meşakkatli ve zor günler geçireceğiz ama sabırın sonu selamettir arkadaşlar kendinize iyi bakın


  • @karakaya Başvuruyu mu yeni yaptınız? Yoksa Paylaşımı mı?

    Eğer başvuruyu yeni yaptıysanız internette gezinen aracı kurumlar üzerinden mi yaptınız? Çünkü şu an başvuru dönemi değil. Umarım öyle bir hata yapmamışsınızdır.


  • @adgercu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hadi-BE Artık heryerine o kadar aşına oldumki, gidersem birgün ilk kez gitmişim gibi hissetmem sanırım 🙂

    Gittiğin yerde arkadaşın varsa, gittiğin gün "hadi gel seni gezdireyim" diyebilirsin sanki 😁

    Dün akşam seyrettiimiz bir filmde eşim "Bu hangi şehir " dedi. Bende cevap verdim. "Bir an sokak adınıda söyliyceksin" sandım dedi 🙂
    Tanıdığım var, İdda ediyorum yaşadığı yeri benim kadar gezmemiştir 🙂


  • @Satarer Başkanım sakin 🙂 sanırım ben yanlış anlaşıldım başvuru yapalı çok oldu ama buraya yazma fırsatı yeni oluyor teşekkür ederim bu arada bilgi için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum