DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @gucarslan Arkadaşınız muhtemelen önüne koyulan imzalamaması gereken bir kağıdı izmaladi memur da demek ki göçmenlikle alakası yok rahat rahat imza da attı vazgeçti hakkından demek ki yalan söylemiş deyip 5 yılda yasak koydu...


  • @gucarslan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @LordBolton vize bitiş tarihine 3 ay vardı kendisinin.
    zaten böyle bir durumda türkiye'den uçağa binmesine izin verilmez kişinin, vize süresi dolduğu için. türkiye'den çıkış yapamazdı kısaca..

    Genel anlamda, CBP officials (passport kontroldaki memurlar) ABD vatandaslari haricindeki herkesin ulkeye girisine yasal olarak izin vermeme hakkina sahipler. Pek cok sey neden olabilir buna. En cok karsilasilan durumlar, eksik belge, alinmis olan vizenin kurallarina uymama (baska niyetle vizeyi kullanmaya calisma), guvenlik acisindan supheli hareketler veya tavirlar vb....

  • ⭐⭐

    @MySea göçmen olmayan vizelerde ever ancak buda sorgu sonrası mümkün oluyor göçmen vizesi sahiplerinin girişine izin verilmemesi önlerine koydukları bir kağıtla mümkün oluyor hakkından feragat ettiğine dair imza artırıyorlar imza atan kişi tabiki de bundan habersiz oluyor ve genel olarak bilgi verme zorunlukları da yok; "Göçmenlik Hakimi tarafından Olumsuz Korku Bulgu ve İnceleme Talebi Kaydı üzerinde böyle bir inceleme isteyip istemediğini belirtmelidir. Yabancı bir belirti vermeyi reddederse, DHS böyle bir yanıtı incelemeyi reddetme kararı olarak değerlendirecektir" yasalar genellikle bu şekilde eğer belirti vermezseniz yani bilmiyorsanız kimse size öğretmez.


  • @LordBolton O kadar detaylar hakkinda bilgim yok ama ilk giriste izin verilmemis olmasi bana bazi seylerin ya eksik oldugu yada kisinin bazi seyleri yanlis yaptigi izlenimi verdi. Hakkindan feragat ettigine dair herhangi birsey imzalattirmislarsa, o zaman zaten isin boyutu bambaska oluyor. Passportuna bir muhur yada denial kodu falan yazmis da olabilirler. Belki oradan nedeni bulunabilir?

  • ⭐⭐

    @MySea evet bulunabilir veyada hikayenin ayrıntılarını bilirsek şunu da belirtmek isterim ABD'de doğan yani anayasal olarak vatandaş olan bir Çinlinin girişine havalimanında izin verilmedi ve bu büyük basın kanallarına çıktı elbette daha sonradan giriş yapabildi ama belli ki bazen sınır görevlileri kendilerini Anayasadan bile üstün görebiliyor...


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar, vize randevuları kasım aralık 2022 tarihe açılmış olduğunu okudum. Konsolosluk artık daha randımanlı mı çalışmaya başladı?

    Bu hafta üniversite yükseklisans kabulü için F1 vize randevusu için başvuracağız. Ama eşimin Haziran ayında giriş yapması gerekiyor. Sizce erkene alırlar mı? Okul kabulünü kaçırmamak için ne önerirsiniz? Yoksa şansımız yok mu dersiniz🙁


  • Merhabalar, Ailemin mülakat tarihi yaklaşıyor ve gerekli evrakların listesini teyit etmek istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Pasaport
    Ds 160 Onay formu
    Vesikalık resim
    Banka hesap dökümü
    Tapular ve İşveren şirket dökümanları
    Seyahat amacını ve masraflarını taşıyabileceğine dair dilekçe

    Başka eklemeleri gereken şeyler var mı ?


  • Çok sık "seçtiğiniz lokasyonda mevcut randevu yok" uyarısı vermeye başladı bende.Sizde de öyle mi acaba


  • @ea83 evet bende de oluyor, genelde akşam 18.00- 21-00 arası


  • @ea83 Ankara’yı seçince çıkıyo İstanbul’da çıkmıyo bende birçok kez kontrol ediyorum


  • @BelmaSarvan ABD turistik vizesi için konsolosluk tarafından ekstra istenen bir belge getirme şartınız yoktur.

    Götürülmesi gerekenler ;
    Pasaport
    Ds160 formunun onay sayfası
    Vesikalık fotoğraf değil biyometrik fotoğraf. Hangi ebatlarda olması gerektiği yazıyor sistemde.

    Turistik seyahat amacıyla gerçekleştireceğiniz bu seyehatinizi destekleyecek bütün belgeleri ekstradan kendiniz götürebilirsiniz.

    Ama birçok kez şahit olduk ki hiç bir ekstra belge istenilmiyor. Tabi bu istenilmeyecek anlamına gelmez. Eğer ek belgeye ihtiyaç duyulursa görüşme onayından sonra size mail atıp ekstra belgeler isteniyor.


  • @ea83 bazen sistemde randevu tarihlerini güncelleme yaptıklarında o uyarıyı vermekte problem yok 😊

    Ayrıca şuanda Ankara Göçmen olmayan vize türlerine bakmıyor. B1/B2 için sadece İstanbul hizmet vermektedir.


  • @black21 B1/B2 turistik vize türü için doğrudur yoğunluğu oldukça azaltabilmek adına tüm var gücüyle çalışıyor konsolosluk çalışanları. İlerleyen ay larda en geç 1 2 ay sonrasına randevu alınabilecek.

    Sizler için F1 randevuları daha erken tarihlere alınabiliyor diye biliyorum bunun için vize ücretini yatırıp ds160 formunuzu doldurup sisteme girip bakmanız yararınıza olacaktır. Yada yakın tarihlerde F1 vizesine başvuran birini bulmanız gerekebilir.


  • @frukogazoz Teşekkür ederim öncelikle bilgi verdiğiniz için. Bu güzel haber turist vizesi için 1-2 aya randevu alabılmek demek ki normale dönüş başlanıyor.

    F1 için acele vize kısmından üniversite kabülünü, derslerin başlama tarihini vs belirtin ve durumunuzu açıklayın şansınızı deneyin diyorlar. Çok sınırdayız şuan olmama ihtimali yüksek.
    Dediğiniz gibi tek çare formları doldurup başvuru yapmak. ı20 gormunu bekliyoruz, o gelince başvurup göreceğiz durumu.

    Sanırım şu sıra F1 vizesine başvuran yok, bilgisi olanda yok, siz eksik olmayın ama çok az kişi yorum yazabiliyor.


  • @frukogazoz Teşekkürler,peki randevu öne çekmenin bir sınırı var mı?Bazı yerlerde 3-4 kere değistirilebilir denmiş bazıları da sınır yok demiş.


  • @black21 ne demek efendim rica ederim özellikle Ankara ve İstanbul olarak ayrılmış olması göçmen olan ve olmayan vize türleri için muazzam oldu bu hafta greencard talihlisi bi dostum Ankara'dan vizesini aldı ve ver elini Amerika 😊 yani demem o ki fazla uzak değil 1 2 ay sonrasına randevu almamız.

    F1 için şuan yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama bana sorarsanız en mantıklı olanı ı20 bekleyip anında başvurmak. Eğer oluyorsa i20 gelmeden, başvuruyu anında bugün yapıp randevu almanız sizin avantajınıza olacaktır ama tekrarlıyorum bu konuyla alakalı net bilgim yok 😊


  • @frukogazoz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @black21 B1/B2 turistik vize türü için doğrudur yoğunluğu oldukça azaltabilmek adına tüm var gücüyle çalışıyor konsolosluk çalışanları. İlerleyen ay larda en geç 1 2 ay sonrasına randevu alınabilecek.

    Sizler için F1 randevuları daha erken tarihlere alınabiliyor diye biliyorum bunun için vize ücretini yatırıp ds160 formunuzu doldurup sisteme girip bakmanız yararınıza olacaktır. Yada yakın tarihlerde F1 vizesine başvuran birini bulmanız gerekebilir.

    Nisanda turist vizesi mülakatım var, 3 ay önce mail geldi. Ankara artık Turist vizesi vermeyecek.


  • @OrlandoGücü Bende o şekilde bilgilendirme yaptım efendim.

    Ayrıca Şubat'ta ben alamadım Nisan'da Orlanda Gücü adına jet hızıyla pasaportunuza 10yıllık vizeniz basılmış olur inşallah şimdiden görüşmede başarılar💪🏻👏🏻👍🏻😊


  • @frukogazoz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @OrlandoGücü Bende o şekilde bilgilendirme yaptım efendim.

    Ayrıca Şubat'ta ben alamadım Nisan'da Orlanda Gücü adına jet hızıyla pasaportunuza 10yıllık vizeniz basılmış olur inşallah şimdiden görüşmede başarılar💪🏻👏🏻👍🏻😊

    Çok üzüldüm kardeşim, hatırladım şimdi mülakatını. Red alan olunca moralim bozuluyor vallahi. Umarım sende en kısa zamanda gidersin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

176
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum