Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SUAT-GUNAY kıymetli cevabınız için teşekkür ederim daha yeni okudum. 🙂 evet dediğim gibi herkesin kendine göre sebebi var tabiki. buradan 17 den 70 e bir çok yaş grubunda insan var ve herkesin önceliği farklı dediğinize katılıyorum. abd görmüş biri olmanızdan dolayı tecrübelerinizle bizi aydınlattığınız için ayrıca teşekkür ederim. "overhyped" dememin sebebi ben başka şehirlerin adını zikreden çok fazla duymadığım için ve tecrübe aktarımı olmadığından gözlemlerime göre insanlar başkalarının tecrübelerine bakıyor ona göre tercih yapıyor. Bu yüzden genelde bu şehirlerin isimleri zikrediliyor hep. Mesela hiç Utah, Kansas, Wyoming, Wisconsin, Louisiana ile ilgili duymadım okumadım. Ya da yeterince araştırmadım bu yüzden merak ettim sebebini daha önde olan şehirler ve eyaletler neden tercih ediliyor diye. Eleştirimde biraz orayaydı 🙂 tabi kendimce bir eleştiri. Kimseyi yargılayıp istedikleri yerleri kötülemiyorum kendi fikirlerimi sundum sadece. Ne diyelim herkes için hayırlısı olsun 🙂 Mayıs 7 de güzel haberleri almak üzere !

    @emirgenco havacılık mesleğim uçucu personelim.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 valla doğru eğer belirli bir meslek yoksa. Afedersin bir yerini yırtsan günde 10 saat çalışsan alacağın 4000 bin ee bunun vergisi algısı var. Yani hiç birşey kolay degil kimse 40 50 saatten fazla çalıştırmıyor zaten


  • @emirgenco zaten tek işle olmaz 2 işte çalışmak lazım


  • @Corleone93, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gariban Niagara şelalesini görmeyi çok istiyorum. Umarım nasip olur 🙂

    .niagara selalesi hem amerika tarafindan hemde kanada tarafindan gorunulur,yani nehirin bir tarafi amerika karsi tarafi kanada,her iki tarafdan nehire inilip tekne ile selalelere yaklasiliyor, iki selale var esas olani at nali seklinde olan,bunu kanada tarafindan gormek cok sahane olur,nehir uzerinde kopru var bir ucta amerika gumruk kapisi diger ucta kanada...ben gittim gordum, gercekten gorulmeye deger bir doga harikasi diyebilirim.

  • ⭐⭐

    @Hopes1 kesinlikle


  • Merhaba bende yeni kaydoldum yeşil kart foruma bu sene ilk başvurumu gerçekleştirdim heyecanla mayıs ayı bekleniyor

  • ⭐⭐

    @Hopes1 2 is nasil olacak 14 saat mi / 2. is haftasonu mu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celica 2. iş olarak delivery yaparsın illa da kapalı bina olmasına gerek yok. gün de 8 saat çalıştın. Haftanın 5 günü toplamda 40 saat doluyor. Tamam diğer saatler de delivery yaparsın paran da artar yaşam kaliten de artar. Sadece delivery işsizler yada öğrenciler yapmıyor ki meslek sahibi olan kişiler de yapıyor. Lyft ceo kendi açıklaması var. Ben bile lyft çıkıyorum para için değil sadece ben bu şirkete ait olan şoförler hangi sorunlarla karşılaşıp ona göre önlemler almak için diyor.


  • Herkese günaydınlar
    Sohbetlerin çoğunda ABD'ninde yaşam maliyetlerinin artığı söylenmekte tamam haklısınız ama 🙂 Türkiye'deki en büyük sorun bence ev, araba değil artık. ABD eve, arabaya eskisi kadar ulaşmak kolay değil deniyor olabilir.
    Bence bu kıyaslama yanlış içinde bulunduğumuz zaman diliminde elimizden gidenler (Eğitim, Sağlık, Emeklilik, GIDA, vb. saymakla bitmez ve "yazamadıklarım") GIDA arkadaşlar her insanın yaşam hakkıdır. Kim evine etini, sütünü, yumurtasını, peynirini, zeytinini, sebzesini, meyvesini veya cani çektiği bir gıdayı alabiliyor artık. Kim çocuğunun ihtiyacını karşılayabiliyor. Bugün ABD'de bir insanın daha ben et alamıyorum, peynir alamıyorum, süt alamıyorum çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamıyorum dediğini görmedim. Bahsi geçen şeyler bahçeli bir evde oturmak artık zorlaşmış lüks bir araba binmek zorlaşmış bu mu kıyas yapmayın.

  • ⭐⭐

    @FlyingAllAroundWorld çok çok çok eski bir meslektaşınız olarak, bahsettiğiniz eyaletler aslen çok güzel, hatta yaşanılacak yerler ama hem yapısı hem de dediğim gibi ortak öncelikler adına çok uygun değil gibi "görünüyor". ama bir jazz sever olarak New Orleans Louisiana sıkca gitmeyi düşündüğüm bir nokta.

  • ⭐⭐

    Merhabalar forum ailem,
    Bugün günlerden Virginia
    chandleroleary_virginia_1-300x300.jpg
    Amerika Birleşik Devletleri’nin Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan eyaletlerinden biri olan Virginia eyaleti, ülkenin doğusunda yer almaktadır. Ekonomiye tarım ve turizm ile oldukça fazla katkıda sağlamakta olup 8,5 milyon kişiyle ülkenin en kalabalık 12. eyaleti, yüz ölçümü bakımından ise 35. eyaletidir. Başkent Washington DC’ye yakınlığı sebebiyle oldukça önemli bir stratejik konuma sahiptir. ABD’de başkanlarından sekiz tanesinin doğduğu yer olmasından dolayı ‘Başkanların Anası’ lakabına sahiptir.
    Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu bölgesinde yer alan bir eyalettir. Doğuda Atlantik Okyanusu tarafından sınırlanan Virginia, kuzeyde ve doğuda Maryland, Washington DC ile komşudur. Kuzey Carolina ile güneyde, Tennessee ile güneybatıda komşudur. Batıda da Kentucky ve Batı Virginia tarafından sınırlandırılmıştır.
    Virginia’nın nemli subtropikal iklim görülür. Yaz ayları çok yüksek sıcaklıklara sahipken, kış ayları da oldukça soğuk geçer. Yılda yaklaşık 35-40 günlük bir kasırga dönemine sahip olan eyaletin en sıcak ayı temmuz, en soğuk ayı ise şubattır. En ideal seyahat dönemi ise mayıs ayının sonlarından eylül ayının başlarına kadar olan dönemdedir. Ancak daha serin bir hava ve daha uygun fiyatlar için nisan- mayıs arasını tercih edebilirsiniz.
    Virginia, 95 il ve 38 bağımsız şehir olmak üzere ikiye bölünmüştür. Eyaletin başkenti olan Richmond, aynı zamanda büyük şehirlerden biridir. Eyaletin şehirleri genel olarak farklı özellikleriyle bilinir. Turistik, ekonomiye katılan değer, üretim ve doğal güzellikleriyle çeşitli niteliklere sahipleridir. Richmond dışında diğer bilinen şehirler ise Virginia Beach, Norfolk, Chesapeake ve Arlington’dur.
    Virginia, çalışmak için oldukça uygun bir eyalettir. Ekonomisinin çeşitli yerel kaynakları arasında askeri, tarım, ticaret ve hizmet sektörüdür. Aralık 2014’ten beri ülkenin en düşük işsizlik oranına sahip olan eyalet, ülkenin en hızlı gelişen ikinci kasabası olan Leesburg’a ev sahipliği yapmaktadır. Virginia’daki toplam arazinin yüzde 32’sine sahip olan tarım arazileri, oldukça fazla miktarda gelir sağlamaktadır. Zamanında birincil tütün üreticisi olan eyalet, artık birinci olmasa da yine de büyük çapta bir tütün üretimine sahiptir. Ayrıca deniz ürünleri açısından da oldukça verimli bir bölgedir. Doğu kıyısı ile tarak, istiridye ve mavi yengeç üretim ve ticaretinde oldukça yüksek sıralarda yer almaktadır. Ülkenin beşinci en büyük şarap üreticisi konumunda olan eyalet, özellikle Blue Ridge Dağları’nda bulunan tesislerle fazlaca turist de çekmeye başlamıştır.
    Jambon, yer fıstığı, bira ve şarap geleneksel Virginia ürünlerine örnek verilebilir. Deniz tuzlu yer fıstığı, yerel halkın en çok tercih ettiği yer fıstığı çeşididir. Virginialı çiftçilerin ürettiği yer fıstığından yapılan bu ürün, hediyelik olarak alınabilecekler arasındadır.
    Virginia, iklimi sebebiyle ciltte çok fazla kurumanın görüldüğü bir eyalettir. Bu da banyo ve güzellik ürünlerinin çeşitlilik kazanmasına neden olmuştur. Özellikle Virginia balından yapılan Valley Green Naturals ürünlerini mutlaka denemeli ve hem kendinize hem de sevdiklerinize armağan etmek üzere satın almalısınız. Eyalette çokça tüketilen Cirrus Votka da çok farklı aromasıyla iyi bir tercih olabilir. Bone Doctors’ın glütensiz ve katkısız barbekü sosları, dönüşte mutfağınıza Virginia atmosferini taşıyacaktır. Çok farklı çeşnilere sahip ürünlerden istediğinizi seçebilirsiniz. En çok tercih edilenin Carolina Bold BBQ sosu olduğunu ekleyelim. Virginia Chutney’in reçellerine de bir göz atabilirsiniz. Şeftali, elma gibi bol meyveli olan bu reçeller eyalette genelde domuz rosto ve jambonla birlikte tüketilir.

    Virginia'da karşılaşmak dileğiyle, sevgiler dostlarım...

  • ⭐⭐

    @Rüzgar işte bu benim de değerlendirme ölçütlerimden biri, hatta başlarda...

  • ⭐⭐

    Merhaba. Ben 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunuyum. Amerika'da mesleğim için en uygun eyalet sizce nedir acaba?


  • Selam Amerika'dakiler nasılsınız bakalım nasıl gidiyor 🙂

    Burada işler acayip sıkıntıya girdi. Dün akşamki zam haberleri sonrasında, işten gerçekten nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. İnsan içinde olmasam sinirimden ağlayacaktım masamda. İnanılmaz canımız sıkkın öyle böyle değil. O kadar yürekten dua ettim ki dün akşam DV için bilemiyorum yani artık hayırlısı.

    Çok dertleşesim var birileriyle. Çok. ABD'de yaşayıp böyle zamanı olup, '' gel be bi laflayalım, bi dertleşelim seninle '' diyen birisi varsa dm'ye beklerim 🙂
    Sohbet muhabbet iyidir yahu çekinmeyin. Umudumuz kalmadı bizim, hala umudu olan birilerini dinlemek ve '' imrenmek '' istiyorum.

    Herkese selamlar,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atlantis00 50 eyalette otel restaurant olduğu için her yer senin sen iş olarak değil de hava koşullarına göre seçim yapman daha iyi olur. Ancak yine de tatil bölgeleri dersen miami - orlando - california - los angeles


  • Dv23 nasip olurda çıkarsa mülakatta bankada 5k dolar ve kasko değerine göre 160k TL olan bir arabayı gösterirsek acaba bir sorun yaşar mıyız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SchoField
    senin meslek var ondan hiçbir sorun olmaz.


  • @sir-altan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gariban Niagara şelalesini görmeyi çok istiyorum. Umarım nasip olur 🙂

    .niagara selalesi hem amerika tarafindan hemde kanada tarafindan gorunulur,yani nehirin bir tarafi amerika karsi tarafi kanada,her iki tarafdan nehire inilip tekne ile selalelere yaklasiliyor, iki selale var esas olani at nali seklinde olan,bunu kanada tarafindan gormek cok sahane olur,nehir uzerinde kopru var bir ucta amerika gumruk kapisi diger ucta kanada...ben gittim gordum, gercekten gorulmeye deger bir doga harikasi diyebilirim.

    Sizin yazılarınızı ve tecrübelerinizi hayranlıkla okuyorum 🙂 bu bilgileri de unutmayacağım teşekkür ederim.


  • @ayvalik10 inşaAllah abi.


  • @Rüzgar Sadece hukuk ve gelecek kaygısı olmaması bile tercih sebebim 🙂 peyniri zeytini geçeli çok oldu.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 682
  • 906
  • 13225
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum