Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Gökhan-AKGÜL-0
    sabri.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    herşeyi yapın ancak ASLA ama ASLA yalan beyan vermeyin şimdi mülakat deneyimde yazan kişi canlı örnektir.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    herşeyi yapın ancak ASLA ama ASLA yalan beyan vermeyin şimdi mülakat deneyimde yazan kişi canlı örnektir.

    Bahsettiğiniz kişi doğum yeri itibarıyla eksik bilgi nedeniyle bir yanlışa düşmüş de olabilir, insanları çok hızlı bir önyargıyla yalancı konumuna düşürmeyelim.

    Bu ifadeyi şöyle düzeltelim, GC sürecinde beyan çok önemli. Sözler ile gerçekler arasındaki en ufak bir tutarsızlık, uyuşmazlık tüm GC sürecinizi büyük ihtimalle riske sokacak hatta iptal olmasına neden olacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kryptonite başvuru da ne soruyorlar sana. Doğduğun ülke neresi bu soruya yanlış cevap verme şansın olur mu sen kendini bilmez misin ülke olarak yanlış yazarsan yalan beyan girer bu kadar basit.

    Adsız.jpg


  • @ayvalik10 Sen her şeyi çok biliyorsun da vizesi reddedilen arkadaş eksik bilgi nedeniyle sürece yorum katmış, doğduğu ülkeye giriş yapma izni dahi yok, gerekçesi de bu.


  • @ayvalik10 Bu arada ben kimsenin avukatı değilim, yanlış anlaşılmasın. Herkes hata yapabilir, bugün başkasına, yarın size, bu işler böyledir. Birine hızlı bir biçimde yalan söylüyor yaftası yapmak düşüncesiz ya da çiğ bir davranış bana göre.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kryptonite yalan söylemek başka yalan beyan başka bir şey. Sonuçta 7 mayısta kazananlar DS260 dolduracak mı dolduracaklar bu bir canlı örnek ne yazarsanız yazın doğru yazmalısın bu kadar açık ve net. Daha fazla sakız gibi uzatmanın bir anlamı yok.


  • @ayvalik10 Yalan beyan ve yalan söylemek aynı şeylerdir bu bir. Bunu sakız gibi sündürmeye gerek yok.

    İkinci konuda ise size elbette katılıyorum ki bunu bir önceki mesajımda belirttim.


  • @Batuhan-X 10 kez çalıştırdım çıkmıyor 🤦🏼 ne istiyor benden bu amerika ya 😞


  • @FlyingAllAroundWorld selamlar, kendi düşüncelerinizi paylaştığınız için de çok teşekkür ederim. nedense bu gönderinizi yeni gördüm. bu forumda, ABD'nin bir çok yeri için bilgiler, hayal kuranlar vs vs mevcut ama son zamanlarda Orlando'yu bu odada gündem yapanların başında olduğum için cevap ve yorum niyetinde yazmak istedim.
    Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim öncelikle, Orlandogücü tek sebebimiz 🙂

    Ben de hem iş hem seyahat amaçlı dünyanın bir çok ülkesinde bulundum, aklınıza hiç gelmeyecek ülkeler de dahil buna. ABD'ye hiç gitmediysem 20-30 defa ama kısa süreli ama uzun süreli seyahatlerim oldu. Aralıksız 8 ay hatta 3 haftalık TR arasını saymazsanız 15 aydan uzun süre kalmışlığım da var. Doğu kıyısının hemen hepsini, batı kıyısında LA, SF, güneyde Texas eyaletinin hemen her şehrinde ve FL'de Miami, Orlando ve bir kaç yerde daha bulundum. İçeride 2 kez Vegas ve güzergah şehirleri ile, Kuzeyde Boston ve Chicago en çok bulunduğum şehirlerden biri.
    ABD'de her eyaletin, her şehrin kendine göre artı ve eksileri var. Hiçbir şehir ya da eyalet eksiksiz, mükemmel değil. Bir konusu zorken, diğer konusu kolay olabiliyor. Missss gibi CA'dan, hem hayat pahalılığı hem yozlaşma (göreceli) hem başka sebeplerden yerel halk bile göç ediyor. Lakin sırf LA Lakers ya da Silikon Vadisi için orada yaşayanlar da var, oraya gitmeyi planlayanlar da.
    NYC tamamen ayrı bir dünya. Tam filmlerdeki, akıllardaki Amerikan rüyası. Gökdelenler, şatafatlar, sanat, kültür, ticaret vs vs dünyanın merkezi. ABD'de yaşayan bir çok insanın dahi gidip görme hayali olan bir şehir, ABD vatandaşlarından NYC'yi hayatında hiç göremeyenler dahi var. Sırf Harlem, siyahi yaşam kültürü için oraya gidenler dahi mevcut. Dibinde de NJ, Türk nüfusunun yoğun olduğu, NYC'ye de yakın vs vs bir çok artısı da var. Chicago, valla sırf cheesecake factory ve ekselans Michael Jordan için zamanında hayallerimin şehriydi, 2.ABD seyahatimi de sırf bu yüzden oraya yapmıştım. MA, özellikle de Boston, eğitim şehri, belki de kalite anlamında en önde şehri ABD'nin. Şehirde 7'nin altında dereceli okul yok, 9 ve 10 çoğu. Kaldı ki üniversiteleri malum. Ama adamın götü donuyor yahu kışın, bir de çok avam. üniversite öğrencisi olarak harika ama onun dışında seviye üstü bir şehir detaylı düşününce.
    bunları neden yazdım, her şehrin, her eyaletin artısı ve eksisi var. burada olay tamamen kişisel/ailesel öncelikler, değerlendirmeler. Benim burada hep dile getirdiğim şey, ben kendim için değil kızımın geleceği için ABD'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Buradan bakıldığında kafamı çok uzun süre MA, Boston meşgul etti. Sadece ve sadece okullarının kalitesi yüzünden, eğitim şehri olduğu için, farklı milletlerden gelen öğrencilerin çokluğu yüzünden. kızım için daha uygun olacağını, daha az zorlanacağını ve daha iyi eğitim alacağını düşündüğümden ilk tercihlerimden biriydi. lakin bir kaç ufak ama önemli detay yüzünden "şimdilik" ikinci tercihe attım Boston'u.
    Neden Orlando peki? Kendime göre bir çok sebebim var. Orlando'nun zorluğunu da biliyorum. Hele hele iş olanaklarının azlığı da malum. Hispeniklerin fazlalığı bazı konular için çok olumluyken dil konusunda dezavantaja dönüyor. Ama dediğim söz konusu çocuklu aile olunca, bir çok krıteri, öncelikleri alt alta koyup değerlendirmek zorundasınız. Bunlar da eğitim, güvenlik gibi genel konular olduğu gibi, özel konular da oluyor. Örneğin benim için, her ne kadar iş olanakları az olsa da Orlando'da, benim yapmayı planladığım iş için en uygun yer.
    Okan Serbes'i tanımıyor(d)um. Burada bir iki lafı geçince, bir iki videosunu seyrettim. Hakkında yorum yapacak değilim, çok da doğru bulmam iyilemeyi ya da kötülemeyi. Lakin ben onu da ya da ne bilim çok meşhur İlkay Zaman'ı da, Ecem-Ömür'ü de seyretmesine seyrederim ama söylediklerinden, gösterdiklerinden etkilenmem, ya da onlar söylüyor diye kesin bilgi olarak alıp, etkilenmem. Benim şansım ülkeyi biliyor olmam elbette. Amaa, öyle yalan yanlışları da yok, ya da çok yok diyeyim. hee göstermedikleri vs elbet de var, ya da işin zorluğu, kötü taraflarına değinmiyor çoğu. Yoksa dünyanın en zor şeyidir gurbette yaşamak.
    Kuzeniniz Orlando'da yaşıyor. Muhtemelen gençtir, hatta belki de bekar. Bir genç için, bekar için yaşanacak en kötü yerlerden biri Orlando, bunu anlayabilirim. Ben bekar olsam ya da genç evli olsam bir an olsun düşünmezdim Orlando'yu. 99% NYC ilk tercihim olurdu. Sonuçta sorumluluk yoksa, hayat NYC'de her türlü güzel. Ama işte sorun da burada, her bireyin önceliği, beklentileri farklı. Kuzeniniz için yaşanmaz olan yer, bir başkası için biçilmiş kaftandır mutlaka. Bir çok şehir için "overhyped" demişsiniz mesela kendiniz için. Mutlaka kendinize göre gerekçeleriniz vardır ki size göre abartılmış olarak görüyorsunuz. Lakin buna bir de Houston tarafını ekleseniz, ABD'de yaşayan tüm Türkleri içermiş olacaksınız 99,9%. Kısacası, her şey göreceli, kişiye, önceliklere, beklentilere göre değişken.
    Yazınızda katıldığım bir nokta "beklentileri düşük tutmak". Evet, kesinlikle bunu yapmak lazım ama bundan da önce önceliklerinizi belirlemek, buna göre en uygun şehri, tarzı, hayatı planlamak, her detayı kağıda döküp en çok paydayı bulduğunuz çizgide hareket etmek ilk yapmanız gereken şey.
    Feci uzun oldu evet 🙂 Keseyim.
    Değerli görüşleriniz için kendi adıma teşekkür ederim.
    Hem bizim Orlando'da futbol takımımız var 🙂 🙂


  • @FlyingAllAroundWorld hani diyoruz ya "beklentileri düşük tutun" diye. benim eşime söylediğim bir şey var, havalimanında ilk inip, şehire doğru yola çıktıktan 10 dakika sonra "aaa burası mı ABD, ne la bu böyle" diyeceksin. Yollarının bozukluğu ile, binaların eskiliği ile, etrafın izbeliği, düzensizliği ile, giyim tarzları ile vs vs, hayal kırıklığı yaşacaksınız burası net. lakin oraya gidiş sebebiniz zaten bunlar değil, olmamalı (ki o sebepler için de hayal kırıklığı çok olacaktır)

  • ⭐⭐

    @CEKU, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @OrlandoGücü, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Beyler iyi niyetlerimiz dusuncelerimiz ve enerjimiz super hepsine ok 🙂 disardan biri yanlis basliga girdigini dusunup dv23 kazananlari burda 24 nerede derse sasirmam😅

    Sen daha kazanamadınmı? Burda bi program vardı simülasyon yapan. Ben orda 2052 de kazandım gc yi 😂

    dvtry.com daha once ben paylasmistim 🖐

    Deneyeyim dedim ben de ve görülen o ki 2-3 yılımız daha var 😃

    b9085a71-c5b6-42d6-bfb7-424bf5cb687d-image.png


  • @abrakadabra ilk yaptığımda bana 2084 mu ne çıkmıştı. 110 küsür yaşımda, o günden beri de yapmıyorum daha 🙂


  • image.png
    20 kez denemeden sonra aldığım sonuç 😃

  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @abrakadabra ilk yaptığımda bana 2084 mu ne çıkmıştı. 110 küsür yaşımda, o günden beri de yapmıyorum daha 🙂

    Ben de ilk defa yaptım bir bakayım dedim neyse çok da uzak değil galiba güneşli günler 😃


  • @Kryptonite hocam selamlar. CN numaranızı çok merak ettim, gerçekten iki haneli mi?


  • @Corleone93 3 yıl üst üste kazanmak nedir kardeş? 🙂


  • @SUAT-GUNAY Selamlar, evet 🙂 🤘🏻 ✔


  • @Kryptonite ben tek haneli alıcam almasına da, özellikle 61'e rezervasyon yaptırdım. Mayıs ayında GC sonucu ile şampiyonluk bir olsun diye 🙂
    şansınız daim olsun, çift hane harika. herhalde TR'den ilk 5-10 içindesinizdir.


  • @SUAT-GUNAY Daha küçüğü sizlerin olsun arkadaşlar 🙂 Umarım tüm DV23 kazananlarını şimdiden kolay bir süreç bekler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum