Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş...

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    344 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    HaliaxH
    İlginiz, vaktiniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim @Claudia-J-Muslu hanım, çok makbule geçti.
  • Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim

9
    1 Oy
    9 İleti
    764 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Pelin-Yeloğlu, içinde söyledi: Kanadada siginmaciyim ve yesil kart kazandim Kanadada siginmaciyim, yesilkart kazandim. Siginmaci basvurumu geri cekip turkiyeye donup gorusmeye orada girme niyetindeyim fakat burda basvurumu geri cekersem sinir disi olmamama ragmen bana deportation paper verecekler ve greenkart basvuru formunda boyle bir soru var, ben doldururken sinir disi edildiniz mi sorusuna hayir demistim ama bu sekilde nasil bir yol izleyecegimi bilmiyorum. Sizce hic turkiyeye donmeden eger olabiliyorsa basvuru yerimi kanada olarak degistirmeli miyim? Yoksa turkiyeye donup mulakata girmem ve deportation paper gibi etkiler yesil kart almami etkilemez mi? Sayın @Pelin-Yeloğlu , ABD ile Kanada arasında bir çok ortak anlaşma vardır. Sizin Kanada’da yaptığınız sığınmacı talebi ABD tarafından bilinecektir. Göçmenlikle ilgili bütün formlarda vereceğiniz doğru olmayan ve tutarsız cevaplar başvurunuzu olumsuz etkileyecektir. Eğer sığınmacı talebiniz ABD’de olsa idi ve ABD’de hukuka aykırı sure geçirmemiş olsa idiniz. ABD’de vize lotaryasini statü değiştirerek alabilirdiniz. Eğer Kanada’da sığınmacı talebine devam edecekseniz, başvuru yerinize Kanada demeniz ve başvuruyu Kanada’dan devam ettirmeniz gerekir. Kanadadaki ABD konsolosluk ve elçilikleri sizin vize lotaryasi görüşmenizi yapabilirler ama bunu kabul etmek zorunda değillerdir. Bu onların takdir yetkisindedir. Bu konuda bir göçmenlik avukatından destek almanız önemli olacaktır. Çünkü konsoloslukla yazışmalarda bu konuyu neden Kanada’dan halletmek istediğinizi ve neden Türkiye’ye gidemediğinizi açıklamanız gerekecektir. Bu açıklama ile Kanada’daki ABD konsolosluğunun sizi kabul etme ihtimali çok artacak ve sizde Türkiye’ye dönmeden mülakata girip vize lotaryasini Kanada’da sonuçlandırabileceksiniz. Bu istisnai bir durum olup buna third country processing (yani başvurunun 3. bir ülkede isleme alınması) deniyor. Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k