(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhabalar öncelikle teşekkür etmekle başlamak istiyorum yazıma bu güne kadar sessiz takip eden bir üyeyim ancak bugün artık yazma zamanı😀 deneyimlerini paylaşanlara ve yardımcı olanlara bende katılmak istedim.
Sürecimiz eylül ayında başladı ilk randevumuz haziran 2023 tü sonra aralık 2022 ye ordan sonrada haziran 2022 ye kendimiz randevumuzu çekmiştik sonra konsolosluk bugüne çekti randevumuzu ve ONAYımızı aldık😅
3 kişilik bir aileyiz yanımızda 6 yaşında kızımızda vardı görüşmemizi meşhur siyahi beyle yaptık ve hiç bir evrak istemedi eski pasaportu bile.
Asıl başvuru eşimin adınaydı eşim 8 yıllık kamu personeli. Ne için amerikaya gidiyorsunuz dedi tatil dedik sonra direk bana yöneldi lisans mezunusunuz değilmi dedi evet dedim şuan çalısıyomusunuz dedi hayır dedim eskiden çalışıp çalışmadığımı sordu evet dedim daha önce yurtdışına çıktınızmı dedi evet dedik tek ülke idi eşimin eskiden daha çok giriş çıkışı vardı onları söyledi. Sonra eşime işini sordu ve nereye gidiceğimizi sordu miami dedik ve kızımız için orlando disneye dedik. Sonra kızımıza adıyla seslendi çok nazik ve neşeliydi kızımızda anaokulu seviyesi ingilizcesi ile goodmorning dedi konsolosu güldürdü😂 en son kaç gün kalıcaksınız dedi 10 dedik ve onaylandı dedi.
Giderken kızımıza goodbye by by diyodu en son.
Umarım deneyimimiz birilerine yardımcı olur hoşçakalın -
@denizci10 gökçe hanımın dediği gibi. Size sorular soruları konsolos ekranında doldurduğunuz ds160 formuna bakarak kontrol ediyor. Örneğin size soruyor. Nereye gideceksiniz New Jersey dediniz. Formda new York yazmışsınız gibi. Bu gibi uyuşmazlıklarda gökçe hanımın dediği gibi direk red olabilir.
-
@kef14 aynen öyle.
-
@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@kef14 ben de bundan korktuğum için danışman ile başvuru yaptım. Ya ds160 da olmayan bir şey söylediler ya ds160 ı yanlış doldurdular. Bu profil ile red almalarının başka açıklaması olamaz diye düşünüyorum.
Size katılıyorum zaten ds-160 formu vizenin neredeyse %70 - %80 e tekabül ediyor doğru ve eksiksiz doldurulması lazım kalan %20 ise size sorulan sorulardır nereye neden niçin buna net ve ucu açık olmayan cevaplar verilirse olumlu sonuç alına bilir. Bende 7 Şubatta başvuru yapacağım
-
@karya48 hayırlı olsun
-
Arkadaşlar yakın tarihte new york gelecek var mı? Annem gelecek ve İngilizcesi yok. Sadece pasaport polisinin sorularına yardımcı olabilecek birini arıyorum. Sizinle aynı uçağa bileti alacağım. Kendisi hemen panik yapıyor:) Bizde zaten telefonda olacağız yardim için
-
Arkadaslar anneme turist vizesine basvuru yapiyorum. Ben amerikada yaşıyorum. Odemeyi onun mu yapması gerekiyor acaba ben kendi kartım ile yapsam soru olur mu?
-
@slcn Ben esimin annesininkinin odemesini yaptim amerikadan doldurduktan sonra bir sorun olmadi.
-
@slcn, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaslar anneme turist vizesine basvuru yapiyorum. Ben amerikada yaşıyorum. Odemeyi onun mu yapması gerekiyor acaba ben kendi kartım ile yapsam soru olur mu?
Annem için ödemeyi ben yaptım. Sorun olmuyor.
-
@m-emir çok teşekkür ederim peki faturalama adresini de Amerika olarak mı yazdınız acaba ?
-
Bu ileti silindi! -
@slcn, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@m-emir çok teşekkür ederim peki faturalama adresini de Amerika olarak mı yazdınız acaba ?
Kart güvenliği adına karta kayıtlı adresi
-
Şu dönem, vaka sayıları artmış durumda, konsolosluk girişinde hes kodu; aşı kartı vs kontrolleri var mı, bu konuda bir şey götürmek gerekiyor mu.
-
@allenwilliams hayır. Hiçbir şeye bakmıyorlar covid le alakalı
-
@allenwilliams sadece maske için uyarılan bi kişi oldu içerde iken. Onun haricinde ne hes kodu ne aşı kartı soran olmadı. Birde girişteki kişi en son yurtdışı seyehatinden ne zaman döndünüz dedi pasaporta bakarken
-
@levent-akkaya çok teşekkür ederim. Peki fatutalama adresini Amerika olarak mı yazdınız?
-
@samet-tansel son güncelleme 4 kasımda olan randevum 8 marta çekildi
-
@samet-tansel Kasım 2022 deki randevunuz Mart 2022 'ye mi çekildi ? Benim randevum Temmuz 2023 de ama herhangi bir erkene çekilme işlemi yapılmadı. Günde 5-10 sefer manuel olarak erken tarihe almak için randevu takvimini kontrol ediyorum ama son 1 aydır 2023 Ağustos - Eylül dışında randevu yok
-
@slcn Evet amerika adresimi yazdim fatura icinde problem olmadi.
-
@levent-akkaya çok teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum