Texas, Austin
-
@nicely @handuş aşağıdaki linkten bir bakar mısın rent a house seçtim austin neresi bilmiyorum ama o kadar uçuk değil ama ana sayfasından istediğin şekilde evi seçebiliyorsun
https://www.apartmenthomeliving.com/
https://www.apartmenthomeliving.com/austin-tx/homes-for-rent/1-bedroom/to-1700
-
@ayvalik10 her sehirde oldugu gibi austinde de iyi bolgeler kotu bolgeler var. o gonderdiginiz 2. Linkde sag tarafda ortalama 2 odali apartmanlarin kirasi 2350 dolar yaziyor. Genel olarak aynen o ortalamadilar. 1 odalilar ise 1500den basliyor 1800e kadar gidiyor. Birde apartmani iyi secmelisiniz, eger gercekten ucuz bulduysaniz kesinlikle kotu taraflari cok fazla oluyor. Mesela texasda hamam bocegi sorunu cok fazla ve ben hamam bocegini gormeye tahammul bile edemem, oyuzden sectigimiz apartman sitesi austinin bocek konusunda en iyilerinden, tum yorumlari tek tek okudum ve bu kaldigimiz siteyi sectim. Cok da memnunum hic bocek gormedim. Herkesin tercih etti seyleri degisiklik gosteriyor. Ama dedigim gibi gecen sene subat mart ayinda evlere bakarken normal duzeydeydiler ne olduysa mayisdan sonra oldu ve fiyatlar muthis artti.
-
@smartcells harika 👍🏻🧿
-
Merhaba,
Yaklaşık 3 haftayı aşkın bir süredir Austin'de bulunuyorum. Orta vadeli konaklayacağım yerimi kısa bir süre önce ayarladım. Zamanla şehirle ilgili farklı deneyimlerim oldukça buraya not düşerim; ama bugün şehre yeni gelecekler için kısa vadeli konaklayabilecekleri bir Extended Stay'den bahsetmek istiyorum.
- İsmi Uptown Suites. Tamamen Meksikalıların işletmesinde olan bir tesis. Booking.com'da 7 civarında göreceli olarak yüksek olduğunu düşündüğüm bir tesis olarak dikkatimi çekmişti. Yeri 78753 Zip Koduna sahip bölgenin en güneyinde, Downtown'a en yakın bölümünde. Eyaletler arası yol olan ve Austin'den de geçen ana arterlerden biri olan I-35 tesisin hemen yanında. Haliyle şehrin birçok noktasına ulaşabilmeniz için zaman kaybetmeden ana artere çıkabiliyor; hem North Austin'e, hem de South Austin'e bu tesisten kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.
- Tesisin bence diğer Extended Stay'lerden en önemli farkı ise yeni olması, odaların "cozy" tasarımıyla göz doldurması.
- Ben, tek bir Queen Size'ın bulunduğu, 25 metrekarelik standart odalarında kaldım. Hareket alanınız pek olmuyor ama zaten tüm gününüzü geçirmeyeceğiniz için bu odada çok dert olmuyor bence.
- Yatak son derece rahat, üzerindeki bedding'lerde de son derece temizdi.
- Hemen girişte yer alan kitchenette'yse iki küçük indüksiyon ocağı, birer adet de Whirlpool marka buzdolabı ve mikrodalga standart olarak bulunuyor.
- Yatağın hemen karşısında LG marka akıllı TV yer alıyor. Youtube, Netflix ve Showtime olmak üzere birçok dijital servise anında ulaşabiliyorsunuz.
- İnternet alt yapısını Blueprint RF isimli bir firma sağlıyor. Her ne kadar çok hızlı olduğunu söyleseler de internete bağlanmak da, bağlansanız da ciddi hızlara ulaşmanız da pek mümkün değil.
- Tesisin bulunduğu yer itibariyle odada AT&T'nin çekmediği durumlar oldu. Bu biraz AT&T'den kaynaklı bir problem elbette.
- Odalar yalnızca cuma günleri temizleniyor; haliyle cuma akşamı girer ve bir sonraki cumadan önce çıkarsanız odanızın temizlenmesi mümkün olmuyor.
- Tesiste ortak olarak kullanılan çamaşır ve kurutma makineleriyle giysilerinizin temizlenme ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ben kurutma makinesini kullanmadım, o yüzden fiyatını bilmiyorum hizmetin ama çamaşır makinesinde orta kirlilik ve orta sıcaklık için 1,75 dolar ödeme yaptım.
- Tesisin otoparkında bir adet Chargepoint bulunuyor. Eğer kiraladığınız aracın da Chargepoint üyeliği varsa, hiçbir masraf ödemeden burada aracınızı şarj edebilirsiniz. Ben Fiat 500 EV kiralamış olmama rağmen, şarj problemi çok yaşamadığım için bu alanı pek kullanmadım.
- Her Texas evi gibi burada da böcekle karşılaşmanız olası. Ben yalnızca 2 defa gördüm; son derece hızlı hareket eden tahta kurdu olduğunu düşündüğüm bir böcekti. İlk gördüğümde çok garipsemiştim ama sonradan alışıyor, çok dert etmiyorsunuz :)
- Tesise 5 dakika yürüme mesafesinde Bank of America (Norwood) şubesi ve Walmart bulunuyor. Bence bu da önemli artılardan :)
Gelelim en önemli kısım olan maliyete. Ben ilk 11 geceyi Booking.com'dan ayarladım, üçüncü haftayı - 7 gece - ise tesisten. İlk 11 gece için odaya 76 dolardan 836 dolar; ek olarak da %17 vergi ve her gün için 2,5 dolar da hizmet bedeliyle 1000 dolar ödedim. Diğer 7 gün için de tesisten ödemeyi gerçekleştirdim ve vergi dahil 594 dolar ödedim. Toplamda günlük 88 dolar her şey dahil, vergi ve hizmet bedeli hariç de 72 dolar ödemiş oldum. Özellikle %17 vergiyi, konaklama planlaması yaparken mutlaka göz önünde bulundurun çünkü ciddi bir maliyet yaratıyor :)
Uzun lafın kısa şu ki Austin'de artan yaşam maliyetleri hem AirBnB hem de otellerin fiyatlarını yukarı çekmiş durumda. Şehrin farklı yerlerinde (South Austin) ya da şehre yakın diğer şehirlerde (Round Rock, Buda, Cedar Park gibi) daha uygun fiyatlı alternatifler belki bulunabilir ama bunlar da daha çok oda olacaktır. Güvenli mahalleler olmadığı sürece oda kiralamak yerine başlangıçta en azından puanı iyi bir extended stayde konaklamak bence daha mantıklı. Elbette bunun maliyeti bir tık daha fazla olacak. Ama ilk gelişte zaten sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, en azından 1-2 haftayı bildiğiniz tarzda bir yerde konaklamanızı tavsiye ederim.
Not: Aynı firmanın bir de Round Rock'da yeri var. Benim kaldığım Downtown ya da North diye geçiyor.
-
@Sono bocek konusunda sunu soyleyebilirim tahta kurusu karsilasacabilceguniz en kotu turdur(bed bug). Kosarak kacin. Butun yapilar ahsap oldugu icin cok cabuk yayilir. Kurtulmak cok zordur. Eger bir binaya bedbug tasirsaniz butun masraflarini size yuklerler. - Kira kontratlarini iyi okuyunuz!!!-
-
@Sono Hocam kendinize dikkat edin. Duyduğum haberlere göre Austin, polisini defunded etmiş.(Irkçı ya hani polis ondan)
Polis bugünlerde bütün suçlarla ilgilenemiyormuş. -
@Sono Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler....
-
@sadıkkurtoglu Yapmayaa, Portland, OR ' un başına gelenleri görmemişlermi suan Portland pişman oldu tüm çıkardıkları polislerin fazlasını işe geri alacak gerizekalılar. Defund ettikleri paranın fazlasınıda geri bütçeye eklediler, Türkiyedeki hiç bir belediye bu kadar salakça yönetilmiyordur gerçekten.
-
@nicely Yok, Portland Oregon'u örnek alıyorlar zaten.
-
yaşayan bir kişinin gözünden austin
-
@ayvalik10 Forum üyemiz olur kendileri.
-
@sono aslında en büyük sorun şurada okan serbes gibi youtuber çekenler yolu hep buradan geçti ancak gittikten sonra foruma gelmeyi unutuyorlar keşke eskiler de gelse o kadar büyük bir güç olur ki artık her eyalet için de bilgilerimiz olur. Sonuçta ilk gidilen yerde herkes kalıyor buraları en fazla 4-5 eyalet herkes kalıyor. Fakat amerika 50 eyalet var.
-
Herkese selam arkadaşlar. Yukarıdaki videoyu cekme amacım tam da buydu. Austin’in son durumunu anlatmak. Forumu biraz boşladım malesef. Artık daha fazla dahil olucam.
Geleli 10 ay oldu. Birseyleri yoluna koydum. Lütfen bir ihtiyacınız olursa ulaşın. Hicbisey yapamazsam bile en azindan yönlendiririm.
-
yani Austin gelişip değerlenecek bir yer bence ileride (uzun vaadede garanti gibi bişey fazla sıkı takip etmiyorum ama şuan bile var yükselme) texasın en liberal şehri diyolar orası için neden emlak değeri artmasın ki oranın dolayısıyla, hep demokrat eyaletlerden ve ordaki kalifiye işçi ve zengin kesimden göç alması söz konusu.... bazı IT şirketleri genel merkezini yavaş yavaş Silikon vadisinden Austin tarafına çekmeye başladı. ORACLE, TESLA ve DELL şirketleri benim bildiğim...
ayrıca Texas her zaman Aerospace sektörünün ve Uzay araştırmalarının merkez olduğu biryerdi.. işin özü Gelecekte değerlencek oralar -
@abdullah-yaz Dell’i tasinan olarak belirtmeyelim. Zaten buralilar.
-
Herkese selamlar. Acil destek çağrısıdır. Mart başında New York'tan Austin'e taşınacağım. Orada hiç çevrem olmadığı için özellikle kısa vadeli (1-2 ay) konaklama/oda kiralama konusunda ciddi desteğe ihtiyacım var. Airbnb gibi seçenekler aşırı pahalı, CL'teki veya Austin rooms gibi FB gruplarındaki ilanlarda da kredi notu, kontrat vs şartlarını karşılayamıyorum. Otomobilim de olmayacağı Taylor, Georgetown gibi güzel, hesaplı ama çok uzak köylere uzanamıyorum. Dolayısıyla 1-2 aylığına güvenilir, düzgün, mesafeli, aşırı tertipli bir elemana odasını kiralamak isteyen ya da isteyenleri bilen varsa lütfen mesajla bana ulaşın. Ev sahibi her kökenden olabilir, İngilizcem iyidir. Austin'deki iş lokasyonum kesinleştikten sonra daha uzun vadeli bir roommate çözümüne geçeceğim nasipse. Teşekkürler.
-
@gezzio merhabalar, Facebook'a turks in Austin grubu var. Eğer orada paylasirsaniz sanırım evinin odasını kiralamak isteyen birileri olacaktır çünkü bende bu tip ilanları o grupta goruyorum. bazıları roommate arıyorlar.
-
-
@handuş Teşekkürler. O gruba aylardır üyeyim ve sık sık yenilediğim ilana "CraigsList'e baksana" gibi mesajlar dışında bir geri dönüş olmadı daha. Üstelik süresini esnek tutmama (kısa veya orta vadeli), "Türk kökenli olmayan dost ve komşularınızın tekliflerine de açığım" dememe rağmen şans gülmedi. :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@gezzio en azindan 6 aylik kontratla sitelerden birine girseniz sonra ise gidis gelis mesafesi cok olursa degistirirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum