Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
3 3 1.2k 2

  • Merhabalar,

    Aranıza yeni katıldım. Biraz karışık bir durumum var ve birtakim merak ettiğim husus hakkında görüşlerinizi almak isterim.

    Öncelikle durumdan bahsedeyim. Eşim J1 vizesi ile Amerika da 6 aylık bir dil kursu dönemine başlıyor. Onun ile beraber bende J2 edindim. Daha önceden B vizem vardı ve iptal olmuş görünmüyor.

    Amerika da bir firma bana H1B konusunda sponsor olmak istiyor. Fakat benim de eş durumundan 2 years residency problemim var. Ülkeye daha giriş yapmış değiliz fakat anladığım kadarı ile suanki durum Nisan ayındaki H1B başvurusu için engel teşkil ediyor.

    Verilmiş olan vize 6 aylık. Ardından ise 2 yıllık yeni J vizesi alınacak.

    Nasıl bir yaklaşım doğru olacaktır? Şimdiden teşekkürler.


  • @charvel J2 ve 2 years residency hk. içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Aranıza yeni katıldım. Biraz karışık bir durumum var ve birtakim merak ettiğim husus hakkında görüşlerinizi almak isterim.

    Öncelikle durumdan bahsedeyim. Eşim J1 vizesi ile Amerika da 6 aylık bir dil kursu dönemine başlıyor. Onun ile beraber bende J2 edindim. Daha önceden B vizem vardı ve iptal olmuş görünmüyor.

    Amerika da bir firma bana H1B konusunda sponsor olmak istiyor. Fakat benim de eş durumundan 2 years residency problemim var. Ülkeye daha giriş yapmış değiliz fakat anladığım kadarı ile suanki durum Nisan ayındaki H1B başvurusu için engel teşkil ediyor.

    Verilmiş olan vize 6 aylık. Ardından ise 2 yıllık yeni J vizesi alınacak.

    Nasıl bir yaklaşım doğru olacaktır? Şimdiden teşekkürler.

    waiver almadan statunuzu J2'den H1B'e degistirmeniz mumkun degil. O nedenle ABD'ye girdikten hemen sonra waiver islemlerini baslatabilirsiniz. Ayrintili bilgiyi surada bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule

    Bildigim kadariyla J2 vize sahibinin tek basina waiver almasini cok tercih etmiyorlar, dolayisiyla esiniz araciligiyla waiver surecine baslayabilirsiniz. Zaten basvuruda sizi dependent olarak gosterecegi icin siz de waiver almis olacaksiniz.

    ABD'ye ne zaman gireceksiniz bilmiyorum, ama eger girisiniz gecikecekse waiver surecine 2 yillik J1'i aldiktan sonra baslamaniz daha iyi olabilir, cunku H1B basvurusu icin yetismeyebilir waiver.

    Sirketiniz sanirim bu vize basvurusu icin bir avukat kullanacak, sirkete bu soruyu avukata sormasini soyleyebilirsiniz, cunku ben H1B surecine bastan sona hakim degilim, eger non-profit bir kurum degilse lotoya girmeniz gerekecek ve gerekli egitim sartlarini saglamaniz gerekecek. Loto basvurusu zamani waiver'iniz olmali mi? Yoksa daha sonra waiver'i alsaniz olur mu? Tam emin degilim...

    Benim cevremde gordugum H1B'ler genelde non-profit kurumlar icin alindigindan ne bir kotaya ne de lotoya tabi degiller. O durumda H1B basvurusu yapildigi anda waiver olmasi gerekiyor. Dolayisiyla sizin icin de benzer bir durum gecerlidir diye dusunuyorum.


  • Herkese merhaba,

    Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!


Benzer Başlıklar

  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    302 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
  • 2 kere F1 vizesi almak hakkında;

    Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    616 Bakış
    crazycellsC
    @furk4n Buyuk ihtimal bir problem yasamazsiniz. Zaten 3 yil ban almak icin 180 gunden fazla out-of-status kalmak gerekiyor, o nedenle sizin birkac gunluk surec cok dikkate alinmayacaktir. Fakat siz yine de DS-160 formuna bu bilgiyi eklediginize emin olun, birkac gun icin sorun etmezler; hatta bu konuda samimi olmaniz daha cok yarariniza olur diye dusunuyorum. Bol sanslar!
  • 2 F1 vize reddinden sonra 3. Deneme

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    6k Bakış
    S
    Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
  • Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    91
    0 Oy
    91 İleti
    18k Bakış
    A
    @Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum