Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ipeke Ssa genel merkezı arıyorum subeye yonlendırıyorlar. Bugun tum New jersey'de kı subelere gıttım sansımı denemek ıcın ama malesef. Telefon ıle eşim ayrı ben ayrı sureklı arıyoruz ve dakıkalarca beklememıze ragmen hat kendılıgınden kapanıyor ve yenıden yenıden arıyoruz. Randevu alabılen herkesı tebrık edıyorum şanslarından dolayı. Ben bıraz fazla gerıldım geldıgımden berı sanırım ondan rast gıtmıyor 🙂
    Ama mesajınız ıcın cok tesekkur ederım


  • @BelmaSarvan subelere gitmenin bir faydasi yok covid nedeniyle kabul etmiyorlar cunku direkt olarak subeyi aramaniz lazim. Ssn gelmesi icin konsolosluga verdiginiz adres neydi sadece zip code paylasirsaniz aramaniz gereken numarayi bulabilirim sizin icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurkantas, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Merhaba,

    2014 yılında WAT ile Amerikaya geldiğimde bir SSN almıştım kart halen bende. Amerikaya geldiğimde tekrar başvuru yapmam gerekecekmi yoksa bunu kullanabilirmiyim? Sadece eşim için başvuru yapmamız yeterli olacakmıdır?

    Basvuru yapacaksiniz ama yeni numara icin degil, sadece karti degistirip normal bir SSN karti gondermeleri icin (sizinkinde J1'den dolayi kisitlama olmali)... Yani numaraniz degismeyecek, sadece kart degisecek.

    Esiniz icin ise yeni bir numara almalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ipeke, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    bugün new york ssa i aradım ssn için bize uscisten gelen bir talep kaydınız yok dediler. ne zaman ülkeye giriş yaptığımı sordular 4 aralık dedim en az 4 hafta beklemeniz lazım sonra arayın dediler. en erken de 18 ocak tarihine randevu verebiliyoruz dediler.

    ben bir şirketten teklif aldım ssn gelmeden işe başlayamaz mıyım? pasaportumdaki 1 senelik verilen geçici oturum I-551 ile çalışmaya başlama durumumuz var mıdır? @crazycells teşekkürler.

    Sayin @MySea 'nin dedigi durum sizin icin de gecerli. Yasal olarak bir problem yok; ama bu durumu HR'in bildiginden supheliyim; o nedenle SSN'nin kendisini gormek isteyebilirler.

    Ama pasaportunuzdaki gocmen vize EAD yani calisma izni yerine de gectigi icin herhangi bir yasal sorun yok; SSN'niz dosyaniza daha sonra da eklenebilir (tabii ise alacak kurum bunu yapmak isterse).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ipeke, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @MySea cevabınız için teşekkürler. şöyle bir konu var ama bu makalede benim gördüğüm SSN'e başvurmuş fakat eline ulaşmamışlar için geçerli. benim durumum şu 4 aralıkta ilk kez geçici vize I-551 ile giriş yaptım yani benim yerime göçmenlik bürosunun ssn başvurusunu yapmasını bekliyorum ama ssa i aradığımda bana adınıza uscis tarafından yapılmış herhangi bir başvuru görünmüyor dendi. bunu teyit edemediğim için de iş verene bir başvurum olduğunu kanıtlamakta sorun yaşamaz mıyım?

    Sorun yok, gocmen vizeniz I-551 yerine gectigi surece bu belgeyi de kullanabilirsiniz. Yasal olarak bir problem yok.


  • @CoinLocker Tesekkur ederım cok tesekkur ederım hem de. Posta koduma gore ofısın numarasını ben aldım hatta yerlerını de ezberledım gıdıp gelıyorum devamlı. Benım tek sorunum telefonla randevu alamıyorum. Ama artık yoluna bıraktım.


  • Merhaba. K-1 vizesiyle amerikaya giris yaptim ve ssn numarasina basvurup aldim. Burda sikinti yok, yalniz calisma kartim geldiginde bir ssn numarasi daha yollamislar ve bunda adla soyadimin yeri yanlis yazilmis yani adimin yerine soyadim yazilmis. Hic basina boyle birsey gelen var mi? Suan iki tane ssn numaram var ve birisinin adisoyadi ters yazilmis ne yapmam gerekiyor onu arastiyorum


  • Merhaba, ofise ssn isteği için yollanması gereken evrakların listesini bilen varmıydı acaba ? Bir de o şekilde deneyeceğim şansımı


  • NJ de suan randevu almak inanilmaz zorlasti. Bizde mektup yoluyla form doldurup yolladik bakalim haber bekliyoruz


  • @doncarleone Mektup yoluyla yollarken neler eklememız lazım mektuba bılgınız var mı tam lıste nedır dıye ?


  • Tekrar merhaba, i485 formu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Uscis sitesini okudum ama yanlış mı anladım bilmiyorum.
    i-485 formunu doldurup fedex ile adreslerıne postalayıp ssn numarası ıcın talepte buluna bılıyoruz dıye anladım ama yanlıs bırsey de yapmak ıstemıyorum


  • @belmasarvan Merhaba I-485 Green Card başvurusu için olan form. Ssn başvuru formu için ssn ofisin bana mesaj attığı linki aşağıya kopyaladım.

    Bundan çıktı alıp doldurabilirsiniz.


  • @buay O zaman bu formu doldurup fedex ıle yollarsam ssn numarası talep etmıs oluyorum dogru degıl mı ? Grupta da bekleyen cok kısı var onlara da dogru sekılde aktarayım cunku


  • @belmasarvan Evet ben bu formu doldurup ofise randevu esnasında teslim ettikten sonra postayla ssn numaramı aldım.


  • @buay Bız 40 gundur ofısten randevu alamıyoruz ve ssn almak ıcın mucadeleye gırdık bunu ogrendıgım cok ıyı oldu tesekkur ederım. Pekı sadece bu formumu doldurup yollayacagız pasaport green card fototokı vs baska bır sey lazım mı ?


  • @belmasarvan Ben ofiste başvurduğum için o evrakların aslını görüp öyle almıştım. Evrak fotokopilerini kabul etmiyorlar. Siz bence en yakın ofise gidip elden bırakın evraklarınızı. Kaybederseniz sorun yaşarsınız.


  • @buay zaten sorun ofıs hıc bır sekılde cevap vermıyor ne gıttıgım de ne aradıgımda


  • @belmasarvan Hala ulasamadiniz mi? Acaba bir mail gonderip durumu izah edebileceginiz ve sizi aramalarini talep edebileceginiz bir mail adresi var mi internet sitelerinde?


  • @belmasarvan Benim size gönderdiğim başvuru formunun ilk 2 sayfasında gerekli evrak açıklaması yapmışlar. Pasaport-ID ve Green card yazıyor. Bir de telefon numarası var. 1800 7721213. Biz en yakın ssn ofisine sürekli telefonla arayarak randevu ile halletmiştik. Posta yolunu tam bilmiyorum. İsterseniz formda olan numaradan yardım isteyin.


  • @cleo 40 gun oldu geldıgım, green kartlarımız da geldı ama ssn gelmedı. Verılen tum numarayı arıyorum bulundugum bolgede kımse telefona cevap vermıyor baska bolgeyı arıyorum cevap verıyorlar ama posta kodunuza aıt yere gıdın dıyorlar. Genel merkezı arıyorum bulundugunuz bolgeyı arayıp randevu alın dıyorlar. Bulundugum bolgeye gıdıyorum guvenlıge soruyorum posta ıle evrak yollasam kabul edıyormusunuz dıyorum ben telefon hattı degılım dıyor arayın sorun dıyor. En son Senatoya sıkayet maılı yazdım ondan cevap beklıyorum. Herkes bız genel merkezı aradık randevu verdıler dıyor ben pespese kac gun aradım yalvardım kımse bana randevu vermıyor. Baska semtten alabıldım dıyende oluyor ben sırf bır gun New York Queens ten basladım bızım buraya kadar sube sube aradım gıttım bır tane sube benı postakodum orası degıl dıye almadı. Istıyorum ya gelmıyor artık bıraktım gelırse gelır gelmezse gerı donecegım cunku kacak calısmak bana gore degıl. Bundan sonrası nasıp kısmet dıyorum ben başaramadım ssn almayı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum