Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k
  • ⭐⭐

@betu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Sohbete biraz yön verelim o zaman. :)

Eğer bu yılın talihlisi olursanız; yapacaklarınız hakkında bir planınız, hazırlığınız veya listeniz var mı?

Forumda bilgilerini paylaşanlar sayesinde evrak süreci iyi-kötü yönetebiliyoruz fakat Amerika'da yapacaklarınız sizin kararınıza kalıyor. Eğitim, iş, yaşam tarzı seçimi bir çok kombinasyon sunuyor insanlara. Hangisini seçmek istediğine karar vermek zor gibi duruyor en azından benim için. :) Ama Central Park'ı görmek istiyorum bunu listeme ekledim.

@ayvalik10 en çok çekindiğim konulardan biri, çevreni aynı dili konuştuğun insanlar ile donatıp kendine küçük bir Türkiye kurmak. İllaki arkadaşlarınız olacak aynı dile paylaştığınız ama bu durum kültüre adapte olmayı zorlaştırdığı gibi alışma sürecini de uzatıyor gibi geliyor. İş ahlakı, ne oldumcu tavırlar farklı bir mesele maalesef bu durum beni çok üzüyor Türkiye özelinde. :)

@hadi-BE biraz geveze olabiliriz sanırım :D

İlk olarak gittiğimde muhtemelen forumdaki herkesin aklında bi yerde olan food delivery işi yapıp hem kültüre adapte olmak hem de etrafı öğrenmek için biraz çalışırım gibime geliyor. Dil konusunda biraz sıkıntılarım var bu sürede dili de geliştirmek için uğraşırım. Yeterli seviyeye geldiğimi düşündüğümde şu an ki mesleğim olan Bankacılık üzerine işlere başvurmayı planlıyorum. Tabii mesai sonrası ve bazı hafta sonları özellikle biraz birikim yapmak açısından food delivery, uber vs. yapmaya devam ederim.

Günlük olarak zaten www.zillow.com adresinden kiralık evleri kontrol ediyorum. Muhtemelen ilk etapta apartman dairesinde kalıp sonra tiny house lardan birine taşınmak istiyorum. 2 buçuk yaşında bi oğlum var onu 6-7 yaşında Disneyland'a götürmek istiyorum. Ama Disneyland ondan daha çok benim hayalim gibi :)

Önümde tek engel GC kaldı. Yukarılarda bi abi 23 yıldır başvuruyorum demiş inşallah o kadar bekletmeden gelir bize de sıra :)

• @sytahmt apartman için zillow çok aşağıdaki adreslere bakarsan çok daha fazla seçenek olacaktır.

https://www.apartments.com/

https://www.apartmenthomeliving.com/

• @betu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

filmi hatırlamıyorum fakat, furby oyuncağım vardı küçükken ben ona benzettim videodakileri. :)

Aslında bakınca biraz benziyor cidden. :D

Profil fotosundaki görüntü gizmo yada furby değil bence. Starwars filmindeki Jedi.

@sytahmt, içinde söyledi: [DV2023 Sohbet Odası]

2 buçuk yaşında bi oğlum var onu 6-7 yaşında Disneyland'a götürmek istiyorum. Ama Disneyland ondan daha çok benim hayalim gibi :)

Disneyland sizin hayaliniz olmalı bencede. Çünkü googleda disneyland yazıp görsellere bakarsanız karşılaştığınız karakterlerin hiç birisini çocuk bilmiyor olucak.
    Geçenlerde gözüme çok güzel gözüktüğpü için denk gelen bi "tom ve jerry" posteri aldım. Eve gidince heyecanla açtım. Kızım direk yırttı. -Naptın sen diyorum. -Ne ki bu diyor :)
    bizim kahramanlar onlara kahraman değil. Sonra izlettim biraz. Hiç sevmedi. :)

• @avar profil fotosundakinin jedi olduğunun ben de farkındayım. Bana hatırlattı dedim sadece 🙃

• ⭐⭐

@ayvalik10 Çok teşekkür ederim gerçekten daha iyiymiş bilmiyordum bu siteyi :)

• @sytahmt çok güzel, umarım istedikleriniz gerçekleşir. Disneyland benim için de görmek istediğim yerlerden biri, ufaklık biraz daha büyüdüğü zaman gitmek istediği yerlerin listesini yapmaya başlayabilir. :) Tiny House hep cazip geliyor bana fakat gördüğüm kadarıyla Amerika'da normal dünyaya göre her şey daha büyük. :)

@avar ismi Grogu dediğiniz gibi Master Yoda'nın bebeklik hali, baby yoda olarak biliniyor genelde. The mandalorian isimli dizide karşılaştım kendisi ile :) Anımsattıkları ile ilgili bir akıl yürüttük sadece. :)

• @sytahmt hangisinden indirirsen indir içinde powerpoint sunum var orada aklına gelen herşey için linkler var zaten.

https://drive.google.com/file/d/1pqqcN_WHIIX5You2Y3I4dnIPdAjshpc5/view?usp=sharing

https://disk.yandex.com.tr/d/BR1Hbmt3RIYe8A

• ⭐⭐

@ayvalik10 Müthiş liste teşekkür ederim paylaşım için :)

• Yeni yıl hakkında senelerdir en ufak heyecan yaşamayan tek ben miyim?

• ⭐⭐

@sonar Benim geçen eneye kadar biraz içim kıpırdardı ama bu sene hiç bi kıpırtı yok. Sanırım bu ülke benim heyecanımı da aldı

• ⭐⭐⭐⭐

@hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@ezgilera Ya nasıl artmasın ki, memlekette henüz doğmamış çocuklar bile anne karnından beri GC'ye başvuracaklar neredeyse :D

Ama mesela benim sadece pasaport fiyatlarının yüksekliğinden dolayı bile başvurmadan vazgeçen bir sürü arkadaşım var. Giderken lazım olacak olan para noktasında zaten hepsi ümitsiz. Gidemeyeceğini bile bile başvuran sayısı acayp

Kazandıktan ve mülakat alabildikten sonra para en kolay iş. Borç harç iş teklifi sponsor bir şekilde halledilir.

• ⭐⭐⭐

@ramazan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@hadi-be New York - California - Colorado bu 3 eyalete bakıyorum nedeni ise akrabam ve arkadaşım var diğer eyalet olarak Texas ve Florida aklımda var bölge olarak Houston - Orlando diye düşünüyorum bakalım neler görüp yaşayacağız ama F1 vizesi için New York'ta okul kaydı yaptırdım i-20 bekliyorum postaladilar gelince başvuru yapacağım konsolosluğa birde bu yollu deneyeceğim

Mayıs'da soracaklarım var sana 😁

• ⭐⭐⭐

@avar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@betu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

filmi hatırlamıyorum fakat, furby oyuncağım vardı küçükken ben ona benzettim videodakileri. :)

Aslında bakınca biraz benziyor cidden. :D

Profil fotosundaki görüntü gizmo yada furby değil bence. Starwars filmindeki Jedi.

Lütfen ama, onun bir ismi var. Grogu 🥰

Edit: İsmi zaten yazılmış. Ama ben kalpli malipli yaptım. Tekrara girmez 😅

• @sytahmt, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@sonar Benim geçen eneye kadar biraz içim kıpırdardı ama bu sene hiç bi kıpırtı yok. Sanırım bu ülke benim heyecanımı da aldı

Aynı ben, DV kazanma ihtimalimin 0 olduğunu düşünüyorum. B1/B2 den profilime rağmen red alınca ABD veya Kanada vizesine sahip olabileceğim inancını bile yitirdim. Umudumu kaybettim yani anlayacağın. Her ne kadar Kanada okul vizesi için çaba sarfetmeye devam edecek olsamda ülkeden çıkmaya ve özellikle hedeflerime sahip olacağıma olan ümidim sıfırlandı.

İnsan bu mod a girdikten sonra ulaşsa bile mutlu olamayacağı hissine kapılıyor. O yüzden ulaşma ihtimali yüksek olan ülke içi hedeflerime odaklandım. Kendime yeni hedefler yarattım. Çünkü bütün umutlarını tükenirsen eğer kaybolacağın bir gerçek ve bunun bilincinde bir birey olarak yapmam gerekeni yapıyorum.

Sizlere de tavsiyem çok fazla umut bağlamayın. Sadece bir kenarda ihtimal olarak tutun. Aksi taktirde tünelin ucu bombok bir yere çıkabilir. 🙃

• Tüm Yeşilkart forum ailesi üyelerinin ve takipçilerinin yeni yılını kutlar 2022 yılının umutların canlı hayallerin gerçek olduğu sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl olmasını diliyorum. İyi seneler.

• Yeni bir yılda yüzünüzden gülücükler, gönlünüzden sevgiler eksik olmasın bütün forum ailesine mutlu bir yeni yıl dilerim.

• Yeni yılda tüm hayallerimizin gerçekleşmesi dileği ile öncelikli olarak sağlıklı bir yıl gelmesini diliyorum. Şimdiden mutlu yıllar canlar.

• ⭐⭐

Yilin son sabahindan herkese son kez Günaydin 😊
    Bu yil da cok uzulen oldu cok sevinen de oldu, umarim bu yil bizim yilimiz olur.

Saglikli, mutlu, huzurlu, bol parali ve bol sansli bir yil olmasi dilegiyle.

Mutlu yillar Yesil Kart Forum Ailesi 🌲🌟

• ⭐⭐

@rüştü-gürbüz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Yeni yılda tüm hayallerimizin gerçekleşmesi dileği ile öncelikli olarak sağlıklı bir yıl gelmesini diliyorum. Şimdiden mutlu yıllar canlar.

Dileklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle birde greencard bu forum odasındakilere çıksın diye eklersek fena olmaz :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:

Yeni yıl hepimiz için virüsten uzak sağlıklı yeni başarıların olduğu greencard çekilişinde forum arkadaşlarımızla kazandığımız haberinin bolluğu olan bir yıl olması dileğiyle (gönülden bir amin alırım). Hepimizin yeni yılı kutlu olsun :united_states: :turkey:

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k