Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @islek, içinde söyledi: Avustralya Göçmenliği

    Selamlar arkadaşlar,

    Avustralya’dan iş teklifi alarak vize başvurusu yapıldığında nasıl bir süreç bizi bekliyor olacak. Hangi vize türüne başvuru yapacağız, süreç ne kadar sürüyor, şartlar nelerdir, ielts’de kaç puan gerekli, vize başvurusunda eş ve çocukları da dahil edebiliyor muyuz, onlar için de ingilizce şartı aranıyor mu?

    Bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba.

    Teşekkürler

    ..sizin sorunuzun karsilig.... empolyer sponsored workers olabilir..subclass 482 subclass 494 vize tipi olabilir.
    ....size is teklifi sunup sponsor olacak sahisin veya firmanin sorumluluklari coktur.....devlete kayitli bir firma veya is yeri olmasi lazimdir.....bir seyler bulabilirsem yardimci olmaya calisirim, bol sanslar.


  • @sir-altan selamlar. Çok fazla vize türü var bu yüzden kafam karıştı. Ben de subclass 186 diye bir vize türü buldum.

    Çalıştığım firma Alman firması, aynı işi aynı firma altında Avustralya’da yapacağım ama süreç hakkında hiçbir fikrim yok.

    Bir aksilik olmazsa 20 Aralık’ta online görüşme yapacağım. Bu süre içerisinde süreç hakkında bilgi edinebilirsem çok iyi olur.

    Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @islek, içinde söyledi: Avustralya Göçmenliği

    @sir-altan selamlar. Çok fazla vize türü var bu yüzden kafam karıştı. Ben de subclass 186 diye bir vize türü buldum.

    Çalıştığım firma Alman firması, aynı işi aynı firma altında Avustralya’da yapacağım ama süreç hakkında hiçbir fikrim yok.

    Bir aksilik olmazsa 20 Aralık’ta online görüşme yapacağım. Bu süre içerisinde süreç hakkında bilgi edinebilirsem çok iyi olur.

    Şimdiden teşekkürler.

    186 nolu visa australyada devamli kalmak icin sponsor yoluyla geliniyor,bu tur vizenin alinmasi zor oldugu yazilmis,,,islem suresi 5 ile 7 ay suruyormus,bu vizeyi aldiktan sonra sponsor olan sirketten kopabilirsiniz.....hayirli olsun insallah her seyler gonlunuze gore olur.

    ..biraz ilave yapalim...subclass 186 visa direct entry sream diye geciyor...bu vize ile australyada devamli oturma ve calisma imkani veriliyor......bir sirketin istek yapmasi lazimdaha dogrusu nominate diye geciyor.....sirket australyada gecerli bir sirket olmali getirecegi insanin en az iki yillk maasini karsiliyacak kadar isi olmasi lazim.gelecek kisi yapacagi isde kalifiye olmasi en azindan 3 yillik tecrubesi olmasi,orta Halli ingilizce konusma ve anlamasi lazim.....saglik ve karakter testinden gececek......bu vizenin ucreti 4115$ australya dolari bu ucreti kim karsilar bilemem.....bir cok seyler zordur ama imkansiz degildirler,vise reddelirse hak arama olanaklari vardir.

    .


  • @sir-altan teşekkür ederim bilgiler için.

    Bana da 482 gibi geliyor ancak bazı kaynaklarda bu vize türü için kırsal alanlarda çalışacak olanlar için diyor, bilemiyorum ne kadar doğru.

    186 kalıcı oturum için olacağından buna başvurmazlar diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    subclass 482 visa.....is sahibi bu meslekde eleman bulamiyorum, onun icin yurt disindan eleman getirecegim diye muracat eder,her sey yolunda giderse getiren sirketin is yerinde veya ona bagli diger islerde ayni meslegi yaparak calismaya mecbursunuz, 2 yildan 5 yila kadar calisma burda yasama olanagi var...medium term stream.. is yeri sponsor olarak muracaat edecek,sponsorluk onaylanirsa,getirecegi sahisi belirtecek,ve gelecek sahis visa muracaat yapacak,ucreti $2690 aud.


  • @sir-altan bu vize türü daha mantıklı görünüyor.

    İnşallah görüşme iyi geçer de gelebiliriz.

    Çok teşekkürler bilgiler için.


  • @sir-altan melbourne için 4 kişilik bir ailenin kira dahil ortalama aylık giderleri hakkında bir fikriniz var mı acaba? Bir de yıllık söylenen ücret üzerinden ne kadar kesinti oluyor yani net olarak elimize geçen miktar yıllık ücret üzerinden nasıl hesaplanıyor?

  • ⭐⭐

    .kira hususunu arastiracagim,,burda herseyde % 10 KDV vardir,,,,,,maaslar haftalik olarak hesaplanir, simdi iki haftada bir para odenir,is yeri calistirdigi elemandan %20 kadar vergi kesiyor zannediyorum cok emin degilim,,,,haziran sonu mali yil sonudur, her is yeri elemanina kucuk bir belge verir, siz bu kadar brut kazanmissiniz ve sizden bu kadar vergi kesip ATO vergi dairesine gonderdik. her eleman bu belgeyi alinca tax dolduran muhasebeciler vardir onlara gidip doldurtur,biraz anlarsa kendi de doldurabilir, fazla vergi kesildiyse vergi dairesinden iade alabilir.,gelir yukselirse vergi oranida yukselir.bunuda bir arastirayim simdi pazartesi sabahi yuruyusten geldim,bir seyler bulursam sizi aydinlatmaya yardimci olmaya calisirim.ev kira ise 4 cocuklu ailenin en azindan haftalik 1000 dolar kadar geliri olmasi lazimdir mustakil evlerin kirasi haftalik 500 dolar civarinda olabilr,daireler biraz daha ucuzdur, yine oturulacak muhite gore kira fiatlari degisebilir.

  • ⭐⭐

    @islek

    australyada vergi.yillik kazancin ilk 18,200 dolari vergiden muaf tutulur,diyelimki 45,000 dolar kazandik 18.200 dustukten donra geri kalan miktar icin %19 vergi kesilir.
    .45- den 120 bin dolara kadar.......45.000 icinden 27.000 icin %19 vergi odedik ondan sonra 120.000 dolara kadar her dolar icin 32 cent vergi .yani maas yukseldikce vergi orani artar,cok buyuk firmalarin CEO lari vardir buyuk yillk gelirleri vardir 5 milyon-8 milyon gibi bunlarin aldiklari gelirin yarisi vergiye gider.....kendi isini yapan sanatkarlar veya esnaf icin vergi kacirma yollari coktur, ev insaat boyacisi esini patron gosterir,kendi calisan olur,,,, hemen hemen cok masraflar vergiden duser,bir arabanin benzin parasi tamir bakim parasi filan,telefon masraflari...

    .australyada eski dairler bir veya iki odalidirlar yani kucuk dairelerdir, melbourne sehrinde biz flat deriz veya unit denir daire kirasi 350 dolardan baslar,mustakil ev kiralari 600 ve ustundedir,su parasi ev sahibine aittir,haddinden fazla su kullanilirsa ev sahibi extra su parasi isteyebilir.,gariban muhitlerde ucuz bulunabilinir ama problemleri cok olur....
    .....ben ve esim hukumetten emekliyiz iki kisi icin haftada 800 dolara yakin gelirimiz var,borcumuz yok, evimiz kira degil fazla masrafimiz yok, bize rahat rahat yetiyor,yilda 10.bin kadarda cocuklarima yardim ediyorum.
    ...ausralyada iki cocuklu bir ailenin normal gecinmesi icin haftalik en azindan 1000 dolar gelir olmasi lazimdir diye dusunuyorum..sormak istediginiz seyler olursa her kes icin diyorum, bilgilerim dahilinde yardimci olmaya calisirim..


  • @sir-altan verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Teşekkür ederim.


  • Merhaba Türkiyede hangi bankadan hesap açarsak Avustralya'daki bir bankadan para çekebiliriz mesela teb in amerikada bank of amerika yla çalışıyor türkiyede tebde olan hesabınız için amerikada bof tan çekebiliyorsunuz avusturalya ve Türkiye arasında böyle bir banka var mı acaba


  • Avustralya kırsal kesimde çalışabilecek üretim yapabilecek çiftci alıyor mu


  • Merhaba, 491 nolu vize için eş lerden de dil puanı isteniyor mu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum