Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB Vizesi ve Süreç

• Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu?
    Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında.

Teşekkürler

• Bir sorum daha var 15 gün içinde olumlu sonuç alınması durumunda ne kadar sürede greencard sahibi olunabiliyor? Teşekkürler

• @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç

Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu?
    Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında.

Teşekkürler

Sayın @uyelken,
    EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    334 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • E2 YATIRIMCI VİZESİ

4
    0 Oy
    4 İleti
    561 Bakış
    ahsenaydgduA
    @mesutka45 mesut bey e2 baslığı altına da iletinizi tasıyabilir misiniz
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • GreenCard Evlilik Süreci

4
    0 Oy
    4 İleti
    444 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci Evlilik greencard evlilik Türkiyede evlenip abd ye gelmek @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci Merhaba. 2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım. Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce. şimdiden teşekkürler. volkan a. Sayın @NakloW , Nişanlınızla Türkiye’de düğün yaparsanız ve resmen evlenirseniz esiniz turist vizesi ile ABD’ye giremez. Nişanlınız ABD’ye ,halen nişanlı iseniz, nişanlınız olarak gelebilir ancak o zaman 90 gün içinde ABD’de evlenmeniz gerekir. Nişanlınız ABD’ye başka bir vize ile gelebilir ve burada evlenebilirsiniz (bunu detaylı açıklamak gerekir çünkü girişte göçmen niyeti olmadığını göstermek gerekebilir).Türkiye’de evlenirseniz, esiniz ABD’ye sadece konsolosluk yolu ile başvurarak ABD’ye gelebilir. Vize bülteninde bu F2 A kategorisi olarak geçer. Bu kategori su anda bekleme suresine tabii değildir. Nişanlınız ABD’de olsa idi ve bu ay evlense idiniz nişanlınız için bütün bu ay içinde statü değişikliği ile yeşil karta başvurabilirdiniz. Bu durumlarda önemli olan diğer konu esinize yeşil kart çıkana kadar sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermektir. Çünkü bu süreçte seyahat özgürlüğünüz kısıtlanmaktadır. Size uygun olacak en mantıklı yolu belirlemek için öncelikle sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Size tavsiyem esinizle beraber bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz ve sureci ve bütün opsiyonlarınızı anladıktan sonra nerede evleneceğinize karar vermeniz olur. İkinizin de surece başlamadan önce süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız ve seyahat özgürlüğü kısıtlamaları ile ilgili hemfikir olmanız çok önemlidir. Ayrıca alacağınız bazı kararlar opsiyonlarınızı ortadan kaldıracaktır, örneğin Türkiye’de evlenmek gibi. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k