Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB Vizesi ve Süreç

• Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu?
    Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında.

Teşekkürler

• Bir sorum daha var 15 gün içinde olumlu sonuç alınması durumunda ne kadar sürede greencard sahibi olunabiliyor? Teşekkürler

• @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç

Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu?
    Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında.

Teşekkürler

Sayın @uyelken,
    EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    262 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fadime-agboyraz, içinde söyledi: E2 vizesi *merhaba Amerika içinde iken var olan beş yıllık vizemizin bitmesine az kaldı bu vizeyi Amerika içerisinde iki yıllık olacak şekilde yenileme yoluna gidersek bunu eski iş yerimiz üzerinden yapabilir miyiz? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim Sayin @fadime-agboyraz, vizeniz bitmeden ABDde is uzerinden yenileme imkaniniz olabilir. Vizeniz sona ermis ise bu mumkun olmaz.
  • P1 Vizesi

2
    0 Oy
    2 İleti
    160 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi? Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
  • E1 vizesi

5
    0 Oy
    5 İleti
    276 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
  • L-1 Vizesi Sartlari

2
    1 Oy
    2 İleti
    289 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k