@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@Onur-AKYILDIZ düğmeye basıldıgına dair kaynak belirtirsen daha iyi olur onur bey
-
@abdiyos bir sey bilmeden sadece kaos yaratiyorsunuz 70 bilmem kac tane kisitli ulke var o zaman onlarin hepsi mahkemeye basvursun onlar onaylasin ne sacma konusma bu Green Kart herkesi kapsayan bisey sen basvurdun mahkemeye dur sana vereyim gibi bir sey sacmalik ve para kaptirmak icin avukatlara acilan yol onlarda kaos yaratip milletin parasini yiyor sacma sapan seylere inanmayin vermiyorsada vermesinler cokta fifi yani.
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bence Kraliyet sistemine geçmeliyiz. En azından kendinin olandan çalmaz. Paralar dışarı akmaz.

Sahsim ulkesi ile kraliyet sistemi ile yonetilen ulkeler arasindaki tek fark, (simdilik) sahsim ulkesinde yonetim babadan ogula gecmiyor!
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
demiyorum zaten. Gelmiş olan tüm sağ sol iktidarlar, gelebilmek için halkçılık rolüne bürünürler. Tekrar gelebilmek için de yandaş bir kitle yaratıp beslerler. Hiç birinin samimiyetine güvenmiyorum. Ama kim olursa olsun 2. dönemden sonra o güç ve
O etiketlere sahip olanlar içinde düzgün bir iş bulamayan veya bireysel olarak kendini geliştiremeyenlerin sayısının 5% diğerlerinin ise 95% olduğuna emin olabilirsiniz.
Sorun zaten vasıfsız üniversiteler ile dolu olması memleketin ve aldığı eğitimin kalitesiz olduğunu bile bile ben mühendis olcam yaaaa diyip gidip o okullara yazılanlarla.
Ben sektörün içinde bir birey olarak gördüğümden bahsediyorum.
37.000 Network uzmanı
535363636 Siber güvenlik uzmanı
366363636 tane çeşitli yazılım uzmanı açığı var memlekette.Şirketler deli gibi arayış içindeler ve adam bulamıyorlar. Bir Network uzmanının sektörel ortalama maaşı 10-15k arası şu an memlekette.
Bu forumda güzel bir örnek var. @uzaysan kardeşim yazılım öğrenip bir avukat olarak sektörde iş bulabilirken bir mühendis bunu yapamıyorsa bu konuya nereden bakmak gerekir sizce?
Ben boş konuşmayı bırakıyorum.

Ama sizin gibi düşünmeyenleri boş konuşuyorsun sen bir sus çekil kenara diye yaftalarsanız kavga ettiğinizi düşündüğünüz zihniyetten hiç bir farkınız kalmaz. Mantık çerçevesinde tartışmaktan kimseye zarar gelmez. Verdiğiniz cevapta gerçekten altı dolu bir bilgi/örnek vs… olsaydı eğer kabul edip hadi ya ne kadar da yanlış düşünüyormuşum kusura bakmayın der bir yanlışın eşiğinden dönmeme sebep olduğunuz için size müteşekkir olurdum.
Babacığım niye küsüyorsun. Boş konuyorsun derken, bildiğini söylemiyor işi geyiğe vuruyorsun manasında söyledim ve krallığa dönelim dediğin için söyledim. Sen dolusun. Ha böyle dolu konuş. Eksiğin nerede olduğunu ve ne yapılabileceğini konuşalım. Krallığa dönelim 5 üni hariç hepsini kapatalım demeye gerek yok. Hepisini o seviyeye çıkartalım. Öğretmen yetiştirelim. Kpss yi verip kapağı devlete atma kafasında değil, ileri medeniyet seviyesinde insan yetiştirme idelistliğine öğretmen yetiştirelim. Atatürk neden seçip seçip parlak gençleri, avrupaya amerikaya eğitim almaya gönderdi. O gençler oralarda aldıkları eğitimle buraya dönüp birer ışık olmadılar mı? Hepsi bu ülkenin profesörleri, Tarihçileri, Hocaları olmadı mı? Şimdi devlet cebinden para verse gönderip gençleri yetiştirtse kaçı geri gelir? Şimdi hükümet ancak kendine yakın ''para içinde yüzen'' eski millet vekillerinin torunlarını okutturuyor. O bacılarımız da İBB den aldıkları arpalık parasıyla gucciden çanta Yivsen Loren den cüzdan, Prada dan kaban alıp, azı haram diyilmiş diyip möet şampanya eşliğinde insta storileri paylaştı. onlara da helal olsun. Devletin malı deniz nasıl olsa.
Bir tane ayarlıyıcam o dediklerinden en sonunda kendimi kurtarmak adına. Oturup ML 350 Mercedes in yan koltuğuna keyfime bakıcam.



-
@MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bence Kraliyet sistemine geçmeliyiz. En azından kendinin olandan çalmaz. Paralar dışarı akmaz.

Sahsim ulkesi ile kraliyet sistemi ile yonetilen ulkeler arasindaki tek fark, (simdilik) sahsim ulkesinde yonetim babadan ogula gecmiyor!
Sahsin oğlu olmadığını öğrendik biz bir süre önce abi, sen yakalayamamışsın.

Edit: Denemediklerini düşünmüyorum

-
@Cyber-Shot, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Amerika'nın kendi lokal white alt-right incelleriyle uğraştığı yetmezmiş gibi bir de dışardan ithal Orta doğulu incellerle uğraşacak olması çok acı gerçekten. İşin komik yanı bu tiplerin kara kaşıyla kara gözüyle kendini "white" kategorisinde zannetmesi. Trump'ın kitlesi evinin önünde bunları görse ar-15'nini saniyesinde çıkaracak haberi yok.
Bizim tartıştığımız konuların içerisinde siyah, beyaz vesaire ayrımı olduğunu hiç zannetmiyorum. Ortada bir ırkçılık durumu da yok.
Siz olurda talihli olursanız o kitleden uzak durursunuz. AR-15 bu boru değil. Orta doğulu kara kaşlı kara gözlü bir tip olarak her an mabadınızda bir AR-15 belirebilir.
Biz adamla ikili diyaloğumuza güvenerek birbirimize takılıyoruz. Kaldı ki iki tarafta birbirine ne kadar katılmasa da ortada bir üslup var o bile dikkatini çekmemiş.
Ben birisine dostum, kardeşim, abla veya abi diye hitap etmeden önce karşımdakini tartarken gelip orta yerde bu/tip diye başlayarak üstüne bir de ırkçılığını konuşturursan kusura bakma ama böyle tepki alırsın.
Bence tekrar deneyebiliriz.
Sadece bir merhabaya bakar.
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
ğ
Siyasetçinin ne dediği hiç bir zaman umurumuzda olmamalı.. Dedikleri neye yol açıyor bunu önemsemeliyiz.. Trump'ın bütün söylem ve davranışları sağcı muhafazakar kesimde göçmen karşıtlığını yükselttikçe yükseltiyor..
-
@travelleth, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
ğ
Siyasetçinin ne dediği hiç bir zaman umurumuzda olmamalı.. Dedikleri neye yol açıyor bunu önemsemeliyiz.. Trump'ın bütün söylem ve davranışları sağcı muhafazakar kesimde göçmen karşıtlığını yükselttikçe yükseltiyor..
Katılıyorum. Zaten sorun iki tarafında tamamen doğru yaklaşımlar sergilemiyor olması. Birisi ülkesinin değerlerini korumak adına aşırıya kaçıyor diğeri ise bu aşırılığı kullanarak potansiyel adına tam tersini uygulayarak ülkesine zarar veriyor.
Siz benim yorumlarımdan ırkçılık çıkarımı yaptınız mı? Dışarıdan böyle mi gözüküyor merak ettim açıkçası.
-
Bu arada BIDEN’ ın Meksika duvarı ve güneyden gelen mülteciler için zamanında sağcılar tarafından çıkarılan yasa hakkındaki açıklamasını bilmeyenler google layabilir. BIDEN/TRUMP veya Demokrat/Cumhuriyeti ayrımı aslında pek yok bu konuda. Sadece Demokratlar usulüne göre oynuyor. TRUMP ise patavatsız ne yaparsın.

-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bir de ben bu asgari ücrete çalışan mühendisler konusuna katılmıyorum. Ahmet üniversitesi, Ayşe üniversitesi mi yazıyor diplomasında yoksa İTÜ veya ODTÜ mü bir görmek isterim açıkçası.
Ben daha İTÜ/ODTÜ/YILDIZ/BOĞAZİÇİ/KOÇ mezunu olupta 1, 2 yıllık deneyimin ardından önü açılmayan mühendis görmedim. Birebir deneyimliyorum ve ortaya kalıbımı koyarım.
Bir zahmet okurken kasmayan çalışırken biraz kassın.
Ahmet üniversitesi okuyacak kadar becerebiliyorsan bu işi kusura bakma arkadaşım ama belki de yeteneğin bu yönde değil git sana çekici gelen bir meslek okulu oku.
Katılıyorum. Bir de bunun ülkemizde artık X milyon üniversite öğrencisi versiyonu var. Üniversite öğrencisi aslında üniversite eğitimi almış değil, lise sonrası 4 seneye yayılmış light bir kurslar dizisi almış. Niceliğe önem veren anlayışın bir sonucu. Üniversite öğrencisine üniversite eğitimini, ara elemana da ara eleman eğitimini nitelikli şekilde veremediler.
Aşağıda katılmaya bir arkadaş olmuş ona hitaben de şu eklemeyi yapayım. Burada ismi verilen okullar temsili şeyler. Yani bu okullardan mezun olmak önemli değil bu okulların kalitesinde kendini yetiştirmek önemli. Aynı şekilde bu okullardan alakasız profiller de çıkıyor tabiki. -
@efe-kansaslıoğlu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bir de ben bu asgari ücrete çalışan mühendisler konusuna katılmıyorum. Ahmet üniversitesi, Ayşe üniversitesi mi yazıyor diplomasında yoksa İTÜ veya ODTÜ mü bir görmek isterim açıkçası.
Ben daha İTÜ/ODTÜ/YILDIZ/BOĞAZİÇİ/KOÇ mezunu olupta 1, 2 yıllık deneyimin ardından önü açılmayan mühendis görmedim. Birebir deneyimliyorum ve ortaya kalıbımı koyarım.
Bir zahmet okurken kasmayan çalışırken biraz kassın.
Ahmet üniversitesi okuyacak kadar becerebiliyorsan bu işi kusura bakma arkadaşım ama belki de yeteneğin bu yönde değil git sana çekici gelen bir meslek okulu oku.
Katılıyorum. Bir de bunun ülkemizde artık X milyon üniversite öğrencisi versiyonu var. Üniversite öğrencisi aslında üniversite eğitimi almış değil, lise sonrası 4 seneye yayılmış light bir kurslar dizisi almış. Niceliğe önem veren anlayışın bir sonucu. Üniversite öğrencisine üniversite eğitimini, ara elemana da ara eleman eğitimini nitelikli şekilde veremediler.
Aşağıda katılmaya bir arkadaş olmuş ona hitaben de şu eklemeyi yapayım. Burada ismi verilen okullar temsili şeyler. Yani bu okullardan mezun olmak önemli değil bu okulların kalitesinde kendini yetiştirmek önemli. Aynı şekilde bu okullardan alakasız profiller de çıkıyor tabiki.“ Burada ismi verilen okullar temsili şeyler. Yani bu okullardan mezun olmak önemli değil bu okulların kalitesinde kendini yetiştirmek önemli. Aynı şekilde bu okullardan alakasız profiller de çıkıyor tabiki.”
Bunun anlaşılması için açıklama yapmaya gerek duymamıştım. Gerekiyormuymuş.

-
Yukarıdaki tartışmadan bağımsız olarak ben de bir şey söylemek istiyorum. Bugün taşra üniversitesi denilen yerlerde maalesef profesör yok. Işe yeni başlamış öğretim görevlisinden ders alıyor insanlar. Zaten karısını kızını dekan olarak atayan rektörün olduğu okuldan hayır gelmez. Ama ben orada okuyanların suçlu yada aptal olduğunu da düşünmüyorum. Genç işsizliğin yüzde 27 olduğu ülkemizde üniversiteler maalesef işsizliği 4 sene ertelemek olarak görünüyor. Liseden çıkıp direkt işsiz olacagina üniye gidip bir 4 yıl daha öğrenci olarak kalıyor. Hatta başarabilen yüksek lisans da yapıp o taşra universitesinde ders vermeye başlıyor.
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Yukarıdaki tartışmadan bağımsız olarak ben de bir şey söylemek istiyorum. Bugün taşra üniversitesi denilen yerlerde maalesef profesör yok. Işe yeni başlamış öğretim görevlisinden ders alıyor insanlar. Zaten karısını kızını dekan olarak atayan rektörün olduğu okuldan hayır gelmez. Ama ben orada okuyanların suçlu yada aptal olduğunu da düşünmüyorum. Genç işsizliğin yüzde 27 olduğu ülkemizde üniversiteler maalesef işsizliği 4 sene ertelemek olarak görünüyor. Liseden çıkıp direkt işsiz olacagina ünite gidip bir 4 yıl daha öğrenci olarak kalıyor. Hatta başarabilen yüksek lisans da yapıp o taşra universitesinde ders vermeye başlıyor.
Ben de oralarda okuyanların aptal olduğunu felan düşünmüyorum. Sanki öyle demişim gibi olmuş. Söylediklerine katılıyorum. Ben zaten kaliteli eğitimin olmadığı üniversiteye gitmektense kaliteli bir meslek eğitiminin alınabileceği bir MYO ya gitmenin daha mantıklı olduğunu söylemeye çalıştım. Sert dilimin sebebi de bu bariz ortada ve bunu bile bile buralara gitmenin bir anlamı yok. Kazanamadıysan al güzel bir meslek eğitimi dal bir sektöre geliştir kendini. Yıllarını bile bile heba edip ondan sonra da üniversiteli işsizim diye ortada gezme. Seni senden başka kimse düşünmez. Bunları görmesi gereken yine sensin.
Mühendislik kazandıysan en kötü 300.000 e girmişsin. Zaten aptal bir birey değilsin. İçinde bulunduğumuz zamanı ve geleceğini bir zahmet analiz et.@efe-kansaslıoğlu ve @uzaysan senin yorumundan sonra uzun uzun açıklamayınca herkes tarafından doğru anlaşılmadığını düşündüm. Bir açıklama yapayım barede topa tutmasınlar dedim.

-
Bir telegram grubundan böyle bi haber aldım. Doğruluk oranı nedir acaba:
We think that kcc has suspended its work for this month and may return next February or later
Until then, good bye guys
And always remember that dv 22 is the worst year ever…
Green cart görüşmeleri devam ediyor mu yada süreçle ilgili bir sorun var mıdır?
-
@Murat-Garacca, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bir telegram grubundan böyle bi haber aldım. Doğruluk oranı nedir acaba:
We think that kcc has suspended its work for this month and may return next February or later
Until then, good bye guys
And always remember that dv 22 is the worst year ever…
Green cart görüşmeleri devam ediyor mu yada süreçle ilgili bir sorun var mıdır?
Aşağıdaki başlık altında tekrar sormanızı tavsiye ederim. Talihli arkadaşlar ve tecrübeli forum sakinleri hem merakınızı giderecek hemde süreçte size destek olacaktır.
Eğer talihli değilseniz ve bizi de ilgilendirip ilgilendirmediğini merak ettiğiniz için soruyorsanız. Ben şu an için bir sorun olduğunun bir somut delilini görmedim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/609
-
@Ping-PONG Teşekkürler

-
Ortadoğulu incele bak sen, daha burda ırkçılık yapmaya başlamış. Trajikomik kısım hangi ırkın ırkçılığı yaptığı da belli değil. Zavallım kendini white supremacist tayfadan sanıyor, sen o tipinle ve İngilizcenle git bakalım mabadına ar-15 dayamak dışında neler yapıyorlar sana.
-
Her kelimesi eksiksiz doğru

https://www.instagram.com/reel/CW3dm2kgqi0/?utm_medium=copy_link
-
Selam millet.
Amerika'da yakın zamanda yada son bir kaç ay içerisinde aracını periyodik bakıma götüren oldu mu? Ne markaydı, ne kadar tuttu?
Merak ettim

-
@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Selam millet.
Amerika'da yakın zamanda yada son bir kaç ay içerisinde aracını periyodik bakıma götüren oldu mu? Ne markaydı, ne kadar tuttu?
Merak ettim

Bunun standard bir cevabi oldugunu sanmiyorum. Araci goturdugunuz servise ve aracin modeline/durumuna gore degisecektir.
Ben mesela VW Passat tanidigim yere goturdugum zaman sadece yag degisimi (filtre dahil) $60. Tanimadigim yere goturursem, yani local tamirci degilde chain service center'lara falan goturursem, arac Alman yapim diye hickimse $120'den asagiya agzini acmiyor. Bazi yerler servis bile vermiyor.
-
@MySea Yetkili servise götürmüyorsunuz galiba hiç?
$60 usd bedavaymış yahu

-
@Hopasej Biz bu arabayi bir arkadas sayesinde auction'dan ihale usulu almistik. Yetkili service cok pahali tutuyor. O yuzden bakimlarini tanidik yerde yaptiriyoruz.
Benzer Başlıklar
148
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.5k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum