@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ibrahimasar Trump gibi reis bir daha gelmez! 
Geliyor gelmekte olan diyorsun. Gerçi ben kendisini az biraz sempatik bulurdum. Fakat o zamanlar sadece emlakçı sanıyordum adamı. Meğer emlak kralıymış... O bana ters biraz. Stimulus çeklerini yedin tabi. Reyizcisin 
Stimulus tan ziyade Cumhuriyetçi Parti’ yi Demokrat lardan ayıran en büyük özelliği askeriyeye destek ve göçmenlere bakış açısından ziyade vergi yaklaşımıdır.
Aşırı demokrasi yanlısı olan Demokratlar (Türkiye’ de aynı durumu yaşamıştır) orta sınıf ve zenginlerin abes vergiler ödemesini ve alt gelir sahibi vatandaşlarını desteklemesini savunur.
Günümüzde orta sınıfın Türkiye’ de asgari gelirlilerden yaşam standart ı olarak hiç bir farkı kalmamıştır. ABD’ de de Demokratları belli bir kısımın sevmemesinin sebeplerinden biridir bu.
10 yıl önce 10 asgari ücret alırken bugün 4 asgari ücret alan bir orta sınıfın tüketimine asgari ücretli ile aynı enflasyon yansımıştır.
Ben orta sınıf (Gelir açısından bahsediyorum. İnsani olarak değil.) insanların asgari ücretlilere göre çok daha emek harcadıklarını ve yıllarını eğitimlerine verdiklerini ve bunu hak etmediklerini düşünüyorum.
Gereken sabırı, emeği ve eğitimine yeterince önem vermeyen kısım genelde (eğitimden kastım okul eğitimi değil özellikle bu arada) demokrat yanlısı olduğunu düşünüyorum.
Olaya tek taraflı bakanlar genelde kendilerini Sağcı/Solcu - Cumhuriyetçi/Demokrat olarak görmekten hiç gocunmazlar.
Mühim olan doğru olanı görmek ve iki taraftan birini seçmekten ziyade iki doğrudan ağır basanı seçmek gereğidir. (Maalesef sadece doğruları seçemiyoruz.) 
ABD’ de 20. asırda kimlerin döneminde ülkede olumlu gelişmelerin ağır bastığına bir bakmak gerekir.
Söylediklerini Amerika için söylüyorsan verecek cevabım yok. Gerçekten amerikan ekonomisini ve sosyal yapısını derinlemesine araştırmadım. Ama söylediklerin Türkiye için ise (verdiğin oranlar ve sınıf örnekleri) hiç birine katılmıyorum.
Türkiyede gelir bakımından sınıfları eğitim seviyesi, çalışkanlık ya da aile mirası gibi etkenler belirlemiyor. Kime ne kadar yakınsın o belirliyor. İktidara yakın biri, soru kitapçıklarına yakın biri, kyırmacılıktan rahatsız olmayan biri Türkiyede rahatlıkla orta sınıf ve hatta üstüne doğru yol alıyor. İyi eğitim almış ya da çalışkan kişiler maalesef her zaman asgari ücret ve ya civarında gelir elde edebilmekte. 5 bin liraya çalışan mühendis var hala memlekette. Sonra da beyin göçü oluyo diyorlar. Diyenlerin beyni göçmüş, haberleri yok. Asgari ücretlilerin nüfusa oranına bakarsak, Emeklilerin % kaçının asgari ücret altında maaş aldığına bakarsak, bir dönem memur olmanın fiyakasının artık kalmadığını, 10 bin lira altında maaş alanların yoksulluk sınırı altında yaşadığına bakarsak mesele kendiliğinden çözülüyor. Beni de soktun siyasete..