(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@uğurcan Amerika'da dil öğrenimi için vize almak (F1) içinde söyledi:
@majezik sagolasın seninde olumlu sonuçlanır umarım. Bu süreci benim için biraz daha ayrıntılandıralir misin? Ya da bu bilgilerin yer aldığı bir link paylaşabilir misin?
Hevesini kırmak istemem ancak mali durumunun i-20 belgesini almaya yeterli olabileceğini görmüyorum. Araştırmalarım sonucu 19 k USD isteyen okullarda var 8 k USD finansal yeterlilik göstermeni isteyen okullar da var. Gideceğin eyalet maliyet açısından uygun olmak zorunda. Dil kursu ücretleri 4.500 - 6000 dolar arası 6 aylık için, diğer masraflarınla beraber 6 ay idare edemeyebilirsin. Mülakatta neden Türkiye'de kursa gitmiyorsun veya gittin mi diye sorabiliyorlar. Ben Türkiye'de kursa gittim başarılı olamadım, ama sen gitmedim dersen Türkiye'de git sonra gel diyebilirler. 8 yıldır uluslar arası bir şirkette finans bölümünde çalışıyorum. Şirketim referans mektubu verecek, benim alma ihtimalim %75-80 arası, senin için de %45-50 verebilirim şuan için.
-
Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bakalım zaman ne gösterecek bu bir süreç.
-
Ben de sayin @Majezik 'in cevaplarina paralel olarak bir yorum yapayim...
Turkiye'den dil okullarina basvuran arkadaslarin yaptigi hatalardan biri de en ucuz dil okullarina basvuru yaparak F1 vizesi basvurusu yapmalari...Surekli bana da 'Harcamalari en minimuma nasil indirebiliriz?', 'en ucuz dil okulu hangisi?' gibi sorular geliyor... Unutmayin ki eger dil ogrenmek istiyorsaniz bunu ulkenin en ucuz dil okulunda degil, iyi bir dil okulunda yapmalisiniz. Sonucta karsinizda yillarin tecrubesine sahip bir konsolos var ve kendisini ABD'ye gitme amacinizin dil ogrenmek olduguna ikna etmelisiniz. Tabii herkesin durumunu tek bir cumlede ozetlemek mumkun degil, basvurular kisiye ozeldir, bir arkadasin yaptigi ise yarayan bir sey baskasi icin ise yaramayabilir... Fakat eger en ucuz dil okuluna basvuru yapip F1 vizesi almaya calisirsaniz red alma ihtimaliniz cok daha yuksek olur.
Eger konsolos, amacinizin dil ogrenmek degil de Amerika'yi gezmek ya da orada yasamak vs. olduguna kanaat getirirse, F1 vizesi almaniz pek mumkun olmaz. Basvuru yaparken ve dil okulu arastirirken bunu da goz onunde bulundurmalisiniz.
-
Arkadaşlar Merhaba,
6 Aylık dil kursu için Amerika'ya gideceğim, vize alma ihtimalimi ve varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
27 Yaşındayım.
8 Yıldır Uluslararası bir şirkette Finans bölümüde çalışıyorum. ( Amerika'da, Avrupa'da ve Diğer ülkelerde toplamda 50 den fazla fabrika mevcut )
8K USD i-20 için istendi 11k USD para göstereceğim.
Çalıştığım şirketten geri dönüp aynı firmada çalışacağıma dair Referans Mektubu alabileceğim.
Askerlik yapmadım.
Bekarım.
Türkiye'de dil kursuna gittim.
Yurt dışına hiç çıkmadım.Şimdiden teşekkürler.
-
Başvurmadan bilemezsın
eksi - : Bekar , yurt dışına hiç çıkmaman
artı : uzun süredir çalışman ve mektup alabilmen 11 dolar ortal halli . evin araban varsa onuda göster.
başarılar.
-
@serkanist F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
Başvurmadan bilemezsın
artı : uzun süredir çalışman ve mektup alabilmen 11 dolar ortal halli . evin araban varsa onuda göster.
başarılar.
Cevapların için teşekkürler, aslında daha çok param var i-20 belgesinde 8k USD dolar para göstermemi istedikleri için fazla abartmak istemedim, 30-40k USD gösterirsem ne yapıcaksın bu kadar parayı derler diye düşündüm. Ayrıca 2019 Green Card'a başvurdum ve çıkmadı. Vize almaya gittiğimde bu başvurumu görebiliyorlar mı?
-
@majezik F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
@serkanist F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
Başvurmadan bilemezsın
başarılar.
Cevapların için teşekkürler, aslında daha çok param var i-20 belgesinde 8k USD dolar para göstermemi istedikleri için fazla abartmak istemedim, 30-40k USD gösterirsem ne yapıcaksın bu kadar parayı derler diye düşündüm. Ayrıca 2019 Green Card'a başvurdum ve çıkmadı. Vize almaya gittiğimde bu başvurumu görebiliyorlar mı?
evet, gorebiliyorlar, bu konuda soru gelirse yalan soylememeniz gerekir.
-
@crazycells bu kötü olmuş, önyarıgılı davranabilirler mi peki? Kardeşim sen Green Card'a başvurmuşsun vs gibi. Ayrıca kriterlerimle ilgili yorum yapabilir misinz? eksi ve artılar nerler?
-
Merhaba sayin form uyeleri,
Bazi sorularim olacakti. Halihazirda turist vizesi olan bir tanidigimiz buraya gelmek ve uzun sure kalmak istiyor.
1-Buraya gelip vizeyi turist vizesine cevirmek mi yoksa F-1 vizesi alip gelmek mi daha mantikli ?
2-Oldu ki F-1 gorusmesine girdi ve basvurusu Kabul edilmedi o zaman hazirdaki Turist vizesi iptal oluyor mu ?
3-F-1 ile M-1 arasindaki fark nedir hangisi daha avantajli olur?
Tesekkurler simdiden :) -
@crazycells bu kötü olmuş, önyarıgılı davranabilirler mi peki? Kardeşim sen Green Card'a başvurmuşsun vs gibi. Ayrıca kriterlerimle ilgili yorum yapabilir misinz? eksi ve artılar nerler?
davranabilirler, size konudaki sorulara dogru cevap vermelisiniz.
Kriterlerle ilgili daha sonra yorum yapacagim. 👍
-
@evrenvetorpil (F/M) Öğrenci Vizeleri içinde söyledi:
Merhaba sayin form uyeleri,
Bazi sorularim olacakti. Halihazirda turist vizesi olan bir tanidigimiz buraya gelmek ve uzun sure kalmak istiyor.
1-Buraya gelip vizeyi turist vizesine cevirmek mi yoksa F-1 vizesi alip gelmek mi daha mantikli ?
2-Oldu ki F-1 gorusmesine girdi ve basvurusu Kabul edilmedi o zaman hazirdaki Turist vizesi iptal oluyor mu ?
3-F-1 ile M-1 arasindaki fark nedir hangisi daha avantajli olur?
Tesekkurler simdiden :)-
F1'e cevirmek demek istediniz sanirim? Oncelikle vize degisikligi konusunu surada bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme
Bu sizin sartlariniza bagli, eger ABD disindan vize alirsaniz o vizenizin gecerliligi boyunca ABD'den cikis yapip sonrasinda giris yapabilirsiniz; ama eger ABD icinde statu degisimi yaparsaniz size bir vize verilmez sadece statu verilir. Tabii vize olmamasi yasal olmadiginiz anlamina gelmiyor, ABD'de statunuz oldugu surece yasalsiniz, fakat ABD'ye giris yapabilmek icin bir vizeye sahip olmaniz sart. O nedenle eger Turkiye'ye gelmek zorunda kalirsaniz ABD'ye giris yapabilmek icin yine bir konsolosluga gidip F1 vizesi almalisiniz. Eger uzun bir sure ABD'de kalirsaniz yaninizda aileniz varsa bu durumda Turkiye ile olan iliskileriniz zayifladiysa konsolos vize basvurunuzu red edebilir. -
Evet, eger gocmenlik isteginiz oldugunu dusunurse konsolos diger vizenizi de iptal edebilir. Bunun olmayacaginin bir garantisi yok maalesef, risk almis olursunuz.
-
Bu sizin basvuru yaptiginiz okula bagli, isteseniz de degistiremezsiniz; eger dil okulu veya akademik bir okulsa F1, teknik bir okulsa M1 almalisiniz. Genelde F1 tercih ediliyor ve sizin durumunuza da bu uygun sanirim, yani arkadasinizin durumuna. Bir de sanirim eger M1 vizesi alirsaniz sonra F1'e cevirmek problemli olabiliyor ama bu konuda cok ayrintili bilgiye sahip degilim.
-
-
@crazycells GC ile ilgili soru sorarlarsa mecbur doğru söylemek gerekecek. Kriterlerle ilgili yorumlarını bekliyorum, ne eklersem iyi olur vs tavsiyelerini beklerim.
-
@Majezik kesinlikle doğru söyleyin. başarılar.
-
Arkadaşlar Merhaba,
F1 Vizesi için şuan en erken hangi tarihe mülakat veriyorlar?
-
@majezik F1 Vize Mülakat Tarihleri içinde söyledi:
Arkadaşlar Merhaba,
F1 Vizesi için şuan en erken hangi tarihe mülakat veriyorlar?
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html
surada 3-4 gun gorunuyor.
-
@crazycells Teşekkür ederim, bir aralar 8-9 ay sonrasına mülakat veriyorlardı kafam hala orda kaldı emin olmak istedim.
-
@serkanist @crazycells F1 vizesi için DS formunu dolduruken neden ABD'de dil eğitimi almak istiyorsunuz gibi özet açıklama yazabileceğimiz bir yer oluyor mu? Bazı arkaşlar siz daha konsolosluğa gelmeden DS formundaki bilgilere bakarak ön kanıya varıldığını söylüyor. Ayrıca F1 vizesi DS formu nasıl doldurulu video veya açıklama varsa linkini gönderebilir misiniz?
-
@majezik F1 Vize Mülakat Tarihleri içinde söyledi:
@crazycells Teşekkür ederim, bir aralar 8-9 ay sonrasına mülakat veriyorlardı kafam hala orda kaldı emin olmak istedim.
evet, o karanlik donemi neyse ki gectik :) resmi sitedeki bilgi en guncel bilgi olmayabilir yani birkac hafta sonrasinda da yer olabilir su an, ama bekleme suresi kesinlikle 8-9 ay degil :)
-
@serkanist @crazycells F1 vizesi için DS formunu dolduruken neden ABD'de dil eğitimi almak istiyorsunuz gibi özet açıklama yazabileceğimiz bir yer oluyor mu? Bazı arkaşlar siz daha konsolosluğa gelmeden DS formundaki bilgilere bakarak ön kanıya varıldığını söylüyor. Ayrıca F1 vizesi DS formu nasıl doldurulu video veya açıklama varsa linkini gönderebilir misiniz?
Evet, giris amacinizi ve planlarinizi belirtiyorsunuz ilgili kisimda.
DS160 oldukca populer bir form ve pek cok vize turune basvuru icin kullaniliyor, bizim forumun youtube kanalinda yok ama eminim arastirirsaniz baska video'lar bulabilirsiniz. Forumda bir pdf vardi diye hatirliyorum DS160'la ilgili, ben o linki bulursam buraya cevap olarak atarim yine.
-
DS160 formu nasil doldurulur?
Forum uyelerimizden sevgili @CloudyShadow 'un hazirlamis oldugu dokuman: https://app.box.com/s/ymiuelpthq6cfgm2t0cxakoex9baykwy
Simdilik box hesabindan ulasabilirsiniz, daha sonra ben bu dokumani forumun bir yerine yerlestirip linki guncellerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum