@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Ben neden Kanada bana ABD ye gore daha isteksizlik hissi veriyor bur anlayabilsem. Eger bos bir gerekce haline kanaat getirirsem yarin atlar ucaga giderim 
Ben bi ara Vancouver araştırmaya başlamıştım. Doğası falan çok güzel geldi. Gerçi doğa orman vs konusunda Kanada'nın her yeri güzel ama orası ayrı bir güzel geliyordu bana.
Sebebini biliyorum ben. Sen IT sektöründesin o yüzden. ABD'de verdikleri yıllık 150k maaşları duydun kanadanın vereceği 70k az geliyor haliyle.
Evet gelirler oyle haklisin. Azimsanacak bir sebep degil ama cok maddiyati takan bir insan degilim.
Ben daha cok asagida daha sosyal daha aktif ve eglenceli bir hayat yasayacakmis gibi hissediyorum.
Bunun sebebini anlayamiyorum 
ABD'nin her eyaleti ayrı bir devlet gibi. Akdeniz iklimi istersen california, Kış olsun christmas gibi kar istersen Minnesota, Metropol istersen NYC, Doğa olsun dersen washington, Kumar istersen vegas, Ülke dışına çıkmadan ülke dışına çıkmak gibi. Diğer ülkeler böyle değil mesela. Hepsi homojen. Değerlendirmeyi bilenler için ciddi anlamda fırsatlar ülkesi.
Bir de seyi cok dusunuyorum. Simdi Kanada’ ya gidip PR i almak benim icin yuksek bir oran. Almamak icin bir sebebim yok. He rayrintisini ezberledim. Arkadaslarimda var. ama 50.000$ ile 60.000$ arasinda bir maliyeti olacak bana. Bir de kayip 2 senemde TR de kazanacagim 50-60k$ i hesap edersek 100k$ in uzerinde bir maseafim olacak.
Simdi diyelim ki 2 sene college imi okudum. 1 yil calistim ve PR imi aldim.
Bu 3. Seneye kadar eger DVLottery yi kazanirsam sans eseri cildiririm. Bunu da dusunmeden edemiyorum.