Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @newman, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Paramızın değeri düştü ama bunu fırsata çevireceğiz, Kore de aynısı olmuştu, adamlar sonra kendi ülkelerinde üretime odaklandı. Bizdende döviz kazanmaya yonelik girişimler çıkmaya başladı. Kendi IHA VE SIHA larımızıda dünyaya satıyoruz. 40 - 50 yıl sonra Türkiye kendi bolgesinin Super gücü olacak, ABD ise çöküş dönemine girecek.

    40-50 seneye kalmaz. Sadece IHA, SIHA degil, savunma sanayinde akliniza gelecek hersey. Gecen ay Arjantin'e TAI'nin kendi tasarimi ve uretimi 2 haberlesme uydusu satildi. Kisacasi teknoloji ihrac eden ulke oluyor Turkiye. Sikintilar var ama zamanla asilacak. Kucumsemeye, degersizlestirmeye calisanlar olacaktir ancak parazitlere kulak asmadan yoluna devam etmeli Turkiye.

    Yapilanlari kucumsedigim dusunulmesin ama neden hep savunma sanayi hic dusundunuz mu? Aselsan, TAI, Havelsan, Roketsan vb kurumlar hep devlet destekli kurumlar. Ozel sektor teknoloji gelistirmiyor (gelistirmek istemiyor) yada gelistirenlerde siparis uzerine. Yani rekabet ortami yok bunun yaninda yatirimcilar bu tur sirketlere yatirim yapmayi sevmiyor. Basari oranlari dusuk ve paranin geri donus suresi uzun. Sadece savunma sanayi Turkiyeyi sanayi ulkesi yapmaz. Bunu yaninda daha bir cok alanda yatirim yapilmali ve ozel sektor de olaya dail edilmeli.

    merhaba, saydiginiz sirketler Aselsan, Roketsan, TAI, Havelsan vb en buyukleri bunlarin yanisira eco-system icinde 300'e yakin sirket var cok buyuk cogunlugu da ozel sirket, ornegin Kale Grubu, Otokar, Alp Havacilik, Baykar, Vestel, Nurol Makina vs. Yurtdisina savunma sanayi urunu satisi gecen sene itibariyla 3 milyar dolardi sanirim bu sene cok daha fazladir. Daha onemlisi Turk savunma sanayiinde su an yerlilik orani %75'e ulasti. Bu cok gurur verici. Birde biliyorsunuzdur, Dunya'da ki butun teknolojik gelismeler hep savunma sanayiinden baslamistir, ornegin internet teknolojisi, roket teknolojisi vs. Bu Amerika'da da Avrupa'da da boyle olmustur. Dolayisiyla Turkiye'nin de dogru yolda oldugunu dusunuyorum. Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Dun Haberturk de bir tartisma programi izledim. Iktidar yanlisi tartismaci "Su anda oyle abartilacak kadar bir yokluk ve fakirlik yok. Muhalefet algi yapiyor. 2022 de Turkiye'de buyuk bir bolluk ve zenginlik olacak" dedi. Tartismayi yoneten ile baska birisi nasil olacagini sordu. Ikidarin su anda atmakta oldugu hamlelerle olacak dedi...

    Bunlar ne iciyorlar nasil kafa buluyorlar bilemiyorum ama bekleyip gorecegiz! İktidar o adımları, hamleleri on yıllardır atmakta. Neredeyse çeyrek yüz yıldır iktidardalar, her nasılsa memleketi muhalefet yönetiyor. Mevcut sağlam KİT leri özelleştirip parayı yediler. Yetmedi. Mevcut olmayan hastane yol köprü vs yaptırarak geleceğe matuf gelir elde ettirme dümeniyle yeni zenginler yaratarak ve onlardan nemalanarak para yiyolar. Yetmedi, Kıyı şeridinde ne kadar korunmaya muhtaç yer varsa imara açıp talan edildi. Yetmedi İstanbulu ikiye bölüp böldüğü yerin kıyı şeridini yandaşa katarlıya vs elden çıkartıp, buradan gelen paralar da yetmedi. Reza Zerrap, İrandan getirdiği altınlarla vatanı ayakta tuttu yalanını pompaladılar. Bir müddet de öyle idare edildi. Sıkıştıklarında GAZ çıkartıyorlar. Sıkıştıklarında Yerli otomobil, uçak bişe uyduruyolar. Bu dönemeci de geçtik mi bundan sonra rahatız hikayesiyle milyonları uyuşturuyorlar. Hep başka bahara kalıyor umutlar. 2013 de harikayız, 2015 de uçuyoruz, 2018 de köşeyi döndük, 2020 de dünya deviyiz, şimdiye kadar pompaladıkları 2023 gazı bitti, 2022 de on numarayız diye başladılar şimdi. Biri söylesin bunlara 2022 ye de 53 gün kaldı. Sonra naapıcaklar bakalım.


  • $1 = 9.86 TL

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 9.86 TL

    Şimdi niye artıyor. Merkez bankası mı dış güçler mi...

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 9.86 TL

    Şimdi niye artıyor. Merkez bankası mı dış güçler mi...

    ABD enflasyon verileri beklentinin üzerinde çıktı. Beklenti yüzde 5 idi ama gerçek enflasyon yüzde 6 küsür çıktı. Yüksek enflasyon = para sıkılaşması = doların değer kazanması.


  • Venezuela olma yolunda devam 😷

  • ⭐⭐⭐

    @uzaysan Aslında tam tersi olması lazım, yani enflasyon değeri artan paranın değer kaybetmesi beklenendir, ama yaşanan daha çok yüksek enflasyonun sonucu olarak faiz arttırımıyla birlikte dolar bazlı olarak parasal sıkılaşmasının yaşanma ihtimalinin artması ve bu ihtimalin fiyatlanmasının piyasa tarafından şimdiden yapılması durumu dediğiniz gibi. Ama tabi bu dolar tarafındaki etki. Şu anda özellikle hazinenin ve özel sektörün kısa vadeli yabancı para borçlanmaları için yaklaşan ödemelerin TL üzerindeki baskısı da önemli bir etki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    başta @mysea olmak üzere tüm forum ailesinden
    11.jpg kardeşimize istek şarkısı geliyor


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Tarihe Dipnot: Dolar 10 TL oldu.

  • ⭐⭐

    Berat Albayrak doların 10 tl olması için ülkeye füze yağması gerektiğini söylemişti. Ama hepimiz biliyoruz ki bu ülkeye düşen en büyük füze akp.

    https://streamable.com/c3i9nu


  • Eskiden Çin şöyle ucuz işçi miktarları böyle insanların emeklerini kemiriyorlar derdik geldiğimiz durum: Türkiye'de asgari ücret yaklaşık 282,5 dolar, Çin'de ortalama asgari ücret 350 dolar. Yaparsa agğ barti yapar. Durmak yok yola devam!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz16 zaten bakan açıklama yaptı piyasa bu kuru bu hale getirdi yoksa biz hedeflerimize emin adımlarla gidiyoruz. Dış güçlerin ismi değişti artık piyasa oldu.


  • @ayvalik10 inanan var nasıl olsa. maalesef çanak tutanlar olduğundan böyle rahat rahat konuşabiliyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz16 hedefleri zaten yıl bazında yaptıkları için kim ne derse desin farketmiyor bunları etkilemiyor. Ondan 2022 yılı içinde şimdiden yıl sonu dolar kuru belli olmuştur ya da eli kulağında olacaktır. Bizler sadece film izler gibi izliyorsun bu kadar basit.


  • 7b302648-c29a-4fa5-a89a-9dce51560583-FEEC8-vXIAQTumT.jpg
    Allahım sabır ver.


  • @deniz16, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    7b302648-c29a-4fa5-a89a-9dce51560583-FEEC8-vXIAQTumT.jpg
    Allahım sabır ver.

    Kimse yorum yazmamis mi? Avrupa'da asgari ucret 1500 euro civarinda bizde 262 euro civarinda diye?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @uzaysan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Berat Albayrak doların 10 tl olması için ülkeye füze yağması gerektiğini söylemişti. Ama hepimiz biliyoruz ki bu ülkeye düşen en büyük füze akp.

    https://streamable.com/c3i9nu

    Ya bu geri zekalının karşına geçip dinleyen Tüsiad cemiyetini, koca koca iş adamlarını ekonomistleri ne yapacağız. Türkiyede halkın menfaatine olacak bir işi yapacak özel sektör ve ya devlet görevlisi yok. Mevcut bürokatlar da bu embesilin fotokopi kağıdında çoğaltılmış modelleri. Hiç bir yetkileri, izinleri, uygulayabilecekleri politikaları yok. Haşmetaab ne emreylerse onu uygulamaktan başka çaresi olmayan zavallılar. Tüpçü, sütçü de olsa, master sahibi ve ya ekonomi profesörü de olsa farketmez. Aynı işi yapacak...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum