@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@mlsscu usa kimse için bir rüya ülkesi değil kesin. Tüm konfor alanını bırakıp her şeyin göze alındığı yer. Siz yasal gelmiş olduğunuz için daha iyisiniz en azından hareket özgürlüğü açısından ama diğer şeyler için kimse hiç bir şey için ayağımıza kırmızı halı sermiyor USA' de. İki defa turist olarak geldim birisinde 5,5 ay kaldım bir çok insanla tanıştım çoğu yasal gelmiş insanlar ve hatta kariyeri mükemmel olanlar da vardı. Genel olarak en iyinden en kötüsüne kadar herkesin sorunu var. Anlatsam sayfalar alır kendi tecrübelerim de var muhakkak. ama yaşanan hayat you tube da övülen şeylerle alakası yok... Allah kolaylık versin hepimize
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@hadi-BE odana kadar derken direk apartmanın kutusundan senin odaya kadar mı çekildi yoksa apartman kutusundan eve başka yerden girip sana splitter ile ayrılıyor mu eğer yine direk apartman kutudan senin odana çekildiyse tek bir şey kalıyor turk net direk ulaşamıyorsun müşteri hizmetleri telefonları açmıyor onlardan porttan senin modemine kadar ki gelen hızın ne kadar olduğunu ölçtürmen gerekiyor. Çünkü fiber kutusuna kadar 1000 mb gelse bile kutu eğer arızalı ise 1000 mb vermiyor olabilir.
Direk odama geldi fiber. Yani bağlantıları kontol edip, yukarıda yazdığım gibi hem modem hem de türknete danışmak lazım.
Bu arada yaptığım testlerde 1gbps görmedim. Dowload/upload 800 küsürlerdeydi. -
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@hadi-BE superbox'ın bağlantısı nasıl kullanan var mı tanıdığınız, 5g olursa diğer tüm internetlerden daha hızlı olur diye düşünüyorum 4,5g bağlantılı gezdirilebiliniyor. Bir ara geçmeyi düşündüm ama biraz pahalı geldi sizce değer mi?
Süperbox'ı hiç kullanmadım. Şu an Türknet ile aşk yaşıyorum
Toplamda 3-4 senedir türknetteyim.Öncelikle şunu söyleyeyim.
Sorunun kablondan kaynaklanmıyor.
Cat5 1GB bağlantıyı Cat6 ve üzeri 10GB bağlantıyı destekler. Bunun dışında amaç haberleşme mesafesini uzatmaktır.Sana önerim modemin uplink ve Lan portlarını kontrol etmen. Automatic seçili ise bunu 1GB e çekmen.
Ancak; şöyle bir durum söz konusu; Eğer portu direkt GB e çekersen ve gelen internet dalgalanmalar olursa port down olabilir.
Bir incelemek lazım.

Evet, bağlantılara bir daha bakayım. Çıkarıp üfleyip tekrar takayım

Hem otomatik de hem de manuel olarak seçili 1gbps'de sonuc bu. 100'de duruyor.
Modem müşteri hizmeleri ve turknet'e de bir danışırım. Belki bambaşka bir sıkıntısı var.
Cevap için teşekkür ederim

Bu arada arkadaşlar 1000 mbps hızına geçmeyin, çok kötü (Amerikadan söylenecekler vol:1
)Ben yaklaşık 8.5 yıldır 200MB metro ethernet kullanıyorum. (Şirkette
)
Bu arada metro ethernet full duplex stability sağlar.
Yani iki yöne de haberleşme aynı hızda ve stabil demektir. Kiralayabileceğiniz en üst düzey internet bağlantısıdır.Eski bir e-gamer ve bir network uzmanı olarak şunu söyleyebilirim.
5MB metro ethernet senin 1GB turknet ine 5 basar gamer lar için

-
@hadi-BE normal nu direk 1000mb alamazsın ben onda değilim sadece fiber kutudan sonra ki kısımdayım. Yani gri renkli fiber kutudan çıkıp senin eve kadar ki kısımda ki hız önemli eğer zaten hızın gelmiyorsa ki bunu türk nette onaylarsa ozaman türk telekom fiber kutusuna müdahale etmesi lazım
-
@hadi-BE superbox'ın bağlantısı nasıl kullanan var mı tanıdığınız, 5g olursa diğer tüm internetlerden daha hızlı olur diye düşünüyorum 4,5g bağlantılı gezdirilebiliniyor. Bir ara geçmeyi düşündüm ama biraz pahalı geldi sizce değer mi?
Cat5 1GB bağlantıyı Cat6 ve üzeri 10GB bağlantıyı destekler. Bunun dışında amaç haberleşme mesafesini uzatmaktır.Sana önerim modemin uplink ve Lan portlarını kontrol etmen. Automatic seçili ise bunu 1GB e çekmen.
Ancak; şöyle bir durum söz konusu; Eğer portu direkt GB e çekersen ve gelen internet dalgalanmalar olursa port down olabilir.
Bir incelemek lazım.

Evet, bağlantılara bir daha bakayım. Çıkarıp üfleyip tekrar takayım

Hem otomatik de hem de manuel olarak seçili 1gbps'de sonuc bu. 100'de duruyor.
Modem müşteri hizmeleri ve turknet'e de bir danışırım. Belki bambaşka bir sıkıntısı var.
Cevap için teşekkür ederim

Bu arada arkadaşlar 1000 mbps hızına geçmeyin, çok kötü (Amerikadan söylenecekler vol:1
)Ben yaklaşık 8.5 yıldır 200MB metro ethernet kullanıyorum. (Şirkette
)
Bu arada metro ethernet full duplex stability sağlar.
Yani iki yöne de haberleşme aynı hızda ve stabil demektir. Kiralayabileceğiniz en üst düzey internet bağlantısıdır.Eski bir e-gamer ve bir network uzmanı olarak şunu söyleyebilirim.

Normal şartlarda bilemem de şu an 5 bastığı gerçek. 100'de kaldım.
Bu arada düne kadar 100 mbps için "offf çok iyi" diyordum. İnsanoğlu ne acayip. -
@hadi-BE normal nu direk 1000mb alamazsın ben onda değilim sadece fiber kutudan sonra ki kısımdayım. Yani gri renkli fiber kutudan çıkıp senin eve kadar ki kısımda ki hız önemli eğer zaten hızın gelmiyorsa ki bunu türk nette onaylarsa ozaman türk telekom fiber kutusuna müdahale etmesi lazım
Modeme geliyor. wifi ile cep telefonundan 5g'de 300 küsür download/upload alıyorum. Sorun benim masaüstündeki ethernette. Ethernet bunu 100 download/upload ile sınırlandırıyor.
Çözücez bakalım. Tüm cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar..
Şimdi kabloları söküp, üfleyip tekrar takayım. Olmadı hafifden pc kasasına 1-2 tık yaparım geçer

-
@hadi-BE harici ethernet kartı alman iyi olur. anakartın ethernetin giriş kısmı sorun olabilir.
en ucuzu n11 buldum
https://www.n11.com/arama?q=10/100/1000+Mbps+PCI+Express+Ethernet+Kartı&srt=PRICE_LOW&maxp=100.00
-
@hadi-BE harici ethernet kartı alman iyi olur. anakartın ethernetin giriş kısmı sorun olabilir.
en ucuzu n11 buldum
https://www.n11.com/arama?q=10/100/1000+Mbps+PCI+Express+Ethernet+Kartı&srt=PRICE_LOW&maxp=100.00
Normalde 1gb destekliyor ancak evet o da sıkıntılı olabilir. Teşekkür ederim

-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Greencard çıkarsa ilk önce Güney eyaletlerine özellikle Teksas'a taşınmak isteyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir video. Keşke bu tür zorlukları anlatan daha çok kişi olsa.
Ya bu nedir abi. 25 dakika böcek anlatmış.
Acayip saçma bir video bence. Tamamen bireysel görüşüm. Bu kadar abartmaya gerek yok. Çok takıntılıysanız çıkın kuzeyde yaşayın arkadaşım.
Bunu kışın dışarıda kar varken bile duş almadan çıkamayan bir adam olarak söylüyorum.Bolu dağ komando tugayından sınıra 3 ay göreve giden bir bölükte arkadaşım vardı. İlk gittikleri zamanlara ve son dönemlerine ait videolar vardı çektiği. İlk gittiklerinde bir süre korkudan uyku uyuyamamışlardı korkudan. (Akrep korkusu) son videolarda sıkıntıdan eğlenmek için uyuyan arkadaşlarını akrep sokturuyorlardı elleriyle.
Abartmak konusunda üstümüze yok. Güney e gider 25 dakika böcek anlatır. Kuzeye gider 25 dakika soğuğu anlatır. Güzelim memleketimde bambaşka şeylere bok atar.
İn downtown da bir dairede otur o zaman. Niye inat ediyorsun madem bu kadar dert senin için.
Çok kızdım.

-
@Ping-PONG 2 yıl öncesi bu zaten kaldı ki artık bu evde oturmuyorlar. Ondan takılma boşver üzme o tatlı canını
-
Modeme geliyor. wifi ile cep telefonundan 5g'de 300 küsür download/upload alıyorum. Sorun benim masaüstündeki ethernette. Ethernet bunu 100 download/upload ile sınırlandırıyor.
Çözücez bakalım. Tüm cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar..
Şimdi kabloları söküp, üfleyip tekrar takayım. Olmadı hafifden pc kasasına 1-2 tık yaparım geçer

Ethernet kartının driverlar güncel mi kontrol et. Eğer imkanın varsa USB belleğe Ubuntu live CD kurup boot edersen ve test yaparsan sürücü sorunu olup olmadığını daha iyi kontrol edebilirsin.
-
Bu ileti silindi! -
Benimki paylaşımlı olsun ucuz olsun. Metro deyip 5mb internet için 1000tl vermeye niyetim yok. Zaten kişisel kullanım için gerekli de değil bence. Benim ip adresi bile paylaşımlı. Cgnat kullaniyor turknet.
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Benimki paylaşımlı olsun ucuz olsun. Metro deyip 5mb internet için 1000tl vermeye niyetim yok. Zaten kişisel kullanım için gerekli de değil bence. Benim ip adresi bile paylaşımlı. Cgnat kullaniyor turknet.
Online müsabakalara katılan başarılı bir e-gamer san mecbur kalıyorsun dostum.

-

O zaten kişisel kullanımdan çıkıyor bence. Profesyonel gereksinime dönüyor. İşin buysa para kazanıyorsan daha iyisi daha mantıklı tabi ki.
-

O zaten kişisel kullanımdan çıkıyor bence. Profesyonel gereksinime dönüyor. İşin buysa para kazanıyorsan daha iyisi daha mantıklı tabi ki.
Artık değil maalesef gençlikte kaldı. Yaşlandık

E-game sadece bir örnek çift taraflı haberleşme ihtiyacı olanlar için öyle.Ama benim vurgu yaptığım şey stabilite.
-
@uzaysan Red alert diye bir strateji oyununda milli takımdaydım. Bireysel klasmanda Dünya 34. sü olarak bırakmıştım. Meşhur bir intro sahnesi vardı. Bulabilir miyim diye ona bakınıyordum. Buldum, bak aşağıda paylaşıyorum.

Rus tanklarının Texas a giriş sahnesi

-
Sorun çözüldü. Konu kilit. Yok dur bu böyle değildi ya

Çok saçma sebebi varmış.
Modem 4 lan girişi var. Modem ara yüzünden baktığımda 1 ve 4. giriş 100, 2 ve 3. giriş 1000 mbps hız veriyor.

Sanırım modem sıkıntılı
Lan girişini 1'den 2'ye taktım oldu 

Tam da suçu Amerika ya da Almanya'ya atmak üzereydim

Son değerler aşağıda.

Teşekkür ederim 🥰 @uzaysan @ayvalik10 @Ping-PONG @gariban
-

Çok saçma sebebi varmış.
Modem 4 lan girişi var. Modem ara yüzünden baktığımda 1 ve 4. giriş 100, 2 ve 3. giriş 1000 mbps hız veriyor.

Sanırım modem sıkıntılı

Son değerler aşağıda.

Teşekkür ederim 🥰 @uzaysan @ayvalik10 @Pin-PONG @gariban
Yani dediğim sonuca vardın

-

Çok saçma sebebi varmış.

Sanırım modem sıkıntılı

Son değerler aşağıda.

Teşekkür ederim 🥰 @uzaysan @ayvalik10 @Pin-PONG @gariban
Yani dediğim sonuca vardın

Tabi ki hayır. Üflediğim için oldu

-
Bir incelemek lazım.

“ Sana önerim modemin uplink ve Lan portlarını kontrol etmen. Automatic seçili ise bunu 1GB e çekmen. ”
E ben de üfle düzelir demişim zaten

Benzer Başlıklar
151
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k