Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.9k 202
  • ⭐⭐⭐

@UgurOral 60-80 bin tl arası olacağını düşünüyorum

• @Atlantis00 Arabamı gözden çıkarttım. Nasip olurda loto kazanınca araba yeter inşallah :)

• Green card çıkarsa, birikmişe tarlaya, traktöre, eve , krediye acımayın. Vize almak için gerekli masraflar, uçak bileti ve 3-4 aylık doları bir şekilde ayarlayın ve gelin, zaten geldikten sonra hızlı şekilde yerine koyacaksınız. Ben 2019 kasım gibi TL kredi çekmiş ve dolar yapmıştım, 3 yıl vadeli, kur artışından dolayı zaten borcun yarısı kendi kendine eridi. Ayrıca alım gücü düşüyor, dolar artıyor ancak bu global krizin olumlu yanlarından biri de vasıfsız işler için Amerika’da ücretler ciddi şekilde artmaya başladı. Costco, Amazon saatlik 17-20 dolar sabitlemeye başladı, eskiden bu rakamlar 7-8 dolardı.

• @ertevl forumda cinsiyetci ifadeler kullanmak yasaktir. Ayrica "kadin" olmak, "erkek" olmak kadar dogal bir durumdur, biri digerinden daha iyi veya daha kotu degildir, bilginize.

Forumdan 2 haftaligina uzaklastirildiniz.

• ⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@ertevl forumda cinsiyetci ifadeler kullanmak yasaktir. Ayrica "kadin" olmak, "erkek" olmak kadar dogal bir durumdur, biri digerinden daha iyi veya daha kotu degildir, bilginize.

Forumdan 2 haftaligina uzaklastirildiniz.

Herkesin bunu bir gün anlaması dileğiyle.... Teşekkürler🙂

• ⭐⭐⭐⭐

Bir haber sitesindeyim, sayfayı yenileyene kadar Binde 2,5 arttı dolar. Bazı ülkelerde yıllık enflasyon kadar bir artış bir kaç saniyede gerçekleşti. İÇ GÜÇLER paramızın değerini pul etti.

• @ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

...... sayfayı yenileyene kadar Binde 2,5 arttı dolar. Bazı ülkelerde yıllık enflasyon kadar bir artış bir kaç saniyede gerçekleşti. İÇ GÜÇLER paramızın değerini pul etti.

Şaşıracak ne var?
    Cumhurbaşkanlığı sistemi için Erdoğan: " Türkiye inşallah bu sistemle uçuşa geçecek,...." demedi mi ?
    Adam sözünün eriymiş.
    Adam tam bir EYYYlem adamı.
    Eyyy amerika...
    eyyy fransa...
    eyyy bay kemal

• @kartalveat, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

yyy fra

Şaşırmıyorum, üzülüyorum.

• Paramızın değeri düştü ama bunu fırsata çevireceğiz, Kore de aynısı olmuştu, adamlar sonra kendi ülkelerinde üretime odaklandı. Bizdende döviz kazanmaya yonelik girişimler çıkmaya başladı. Kendi IHA VE SIHA larımızıda dünyaya satıyoruz. 40 - 50 yıl sonra Türkiye kendi bolgesinin Super gücü olacak, ABD ise çöküş dönemine girecek.

• @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Paramızın değeri düştü ama bunu fırsata çevireceğiz, Kore de aynısı olmuştu, adamlar sonra kendi ülkelerinde üretime odaklandı. Bizdende döviz kazanmaya yonelik girişimler çıkmaya başladı. Kendi IHA VE SIHA larımızıda dünyaya satıyoruz. 40 - 50 yıl sonra Türkiye kendi bolgesinin Super gücü olacak, ABD ise çöküş dönemine girecek.

:D Sadece iha ve siha ile olacağını mı düşünüyorsun cidden ? Tarım ülkesi olduğumuz halde gıdalar, meyveler bile pahalı. ABD çöküş dönemine falan girmeyecek kahve değil burası orada burada duyduklarını gelip burada yazma!

• 40-50 yila kalmadan birileri mars gezegenine gidip gelmeye baslarlar.

• Ağlanacak halimize gülüyoruz artık :( Çok ama çok üzülüyorum ülkem için, çocuklarım ve güzel yürekli insanlar için :( Hani bazı gençler diyor ya bize bir gelecek borçlusunuz diye o kadar haklılar ki. Eğlenmesi mutlu olması gereken gencecik çocukları sokak röpartajlarında ekonomi, siyaset, açlık, işsizlik ve gelecek kaygısı gibi konularda isyan edişlerini görünce içim gidiyor. Yazık çok yazık gerçekten :(

• ⭐⭐

Fahrettinin maaşlı trolleri buraya da mı geldi artık?

Ülken dövize olan ihtiyaçtan dolayı topraktan çıkan en ufak şeyi bile ihraç mı eder oldu?
    İç piyasaya kalan çürükler ve kalitesizler mi sürülüyor?
    Tadı bile olmayan domatese 10 lira mı veriyorsun?

ÜZÜLME. Selçuk bayraktar yeni bir siha yapıyor. Yeni siha ile libyada daha iyi savaşacağız elhamdülillah.

• @İsveçCadısı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Paramızın değeri düştü ama bunu fırsata çevireceğiz, Kore de aynısı olmuştu, adamlar sonra kendi ülkelerinde üretime odaklandı. Bizdende döviz kazanmaya yonelik girişimler çıkmaya başladı. Kendi IHA VE SIHA larımızıda dünyaya satıyoruz. 40 - 50 yıl sonra Türkiye kendi bolgesinin Super gücü olacak, ABD ise çöküş dönemine girecek.

:D Sadece iha ve siha ile olacağını mı düşünüyorsun cidden ? Tarım ülkesi olduğumuz halde gıdalar, meyveler bile pahalı. ABD çöküş dönemine falan girmeyecek kahve değil burası orada burada duyduklarını gelip burada yazma!

Sayin @nicely tam olarak yandas medya bakis acisi ile dusuncelerini aktarmis. Acin hergun aksam bazi tartisma programlarinda surekli IHA, SIHA ovuculugu yapan proflar falan var. Onlara kalirsa, Turkiye uctu gidiyor... :)

Birde TOGG, yerli ucan araba, yerli ucak ve dogalgazcilar var. 2010 yilindan bu yana ucuyorlar, kaciyorlar ama ortada urun yok! Bir turlu hangarlardan cikamadik :)

Neyse, ben 2023 yilini bekliyelim diyorum. Reiz yillardir 2023'u isaret ediyor. Vardir bir bildigi! Sunun surasinda neredeyse bir yil kaldi... :D

• Sayin @nicely zannedersem Amerikadaki yaşantınızdan hoşnut değilsiniz.
    Orada yaşadığınız süreç içindeki deneyimlerinizi ve hoşnutsuzluk yada beğendiklerinizi forumda etraflıca yazıp aktarabilirseniz, Amerikaya göçü düşünen ve bu amaçla foruma üye olanlara büyük fayda sağlamış olursunuz.

• @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Amerika çökene kadar orada takılırız, çökünce, uçuşa geçmiş olursa Türkiyeye geliriz. Olmazsa Kore ye gideriz. Vietnam da olur. Belki Irak o zamana kadar 1. dünya ülkesi sıralamasına girer, oraya takılırız. Bırak allasen. Amerika çökecek safsatası akzihinlilerin kendilerini uyuşturma projesi. Yokluktan bişe çıkmaz, hayal kuralım mutlu olalım bari diye düşünüyolar. Takılmayın onlara :)

• Silah uretimi tek basina bir ulkeyi kalkindiramaz. IHA ve SIHA'larin uretimi ulke adina oenmli ama kimin tarafindan nasil uretildiklerinin de gecmisini bilmek lazim. Bayraktarlarin yukselisi, piyasada rekabetin ortadan kaldirilmasi ( intiharlar, iflaslar ve davalar), devletin finansal destegi gibi uzun konular var.
    Ekonomik olarak uretim yapilmadigi surece bir ulkenin ekonomisi duzelemez. Uretim denilince de akliniza sadece agir sanaya gelmesin, teknoloji, yazilim hatta sanat ve spor bile uretim olarak gozukebilir eger buralardan para kazaniyorsaniz. Hic bir uretim olmadan, yolsuzluklarla devletin kasasi bosaltilan bir ulke refaha nasil ulasabilir? Kore ve Japonya ornegi verilmis, 2. Dunya Savasi Sonrasi komunizm tehditi yuzunden Japonyaya en buyuk destegi veren Amerikadir. 1945-1952 arasi ABD isgali(?) ve 1950 de W. Edwards Deming in Japonyaya gelisi ve bir nevi 6-sigma nin temellerini atmasi Japon ekonomisini bugunku haline gelmesinin baslangic noktalaridir. Ayni sekilde 1950 Kore savasinda beri Kore'de Amerikan destekli bir ekonomi saglamistir. Buradaki onemli nokta bu destekler uretim ve teknoloji alaninda yatirima dosnusmus ve girdi saglanmistir.
    Amerika nin dagilmasi ve Turkiyenin kuresel guc olmasi konusuna gelince, her devlerin bir misyonu ve omru vardir. ABD eyaletlerden olusur ve bu eyaletlerin ortak cikarlari dogrultusuunda bir devlet kurulmustur. Aslinda her eyalet kendi icinde bir devlettir. Eger ki ortak cikarlar ortadan kalkar ve eyaletler birbiri ile cekismeye baslarsa ABD dagilabilir. Zamanin sartlari degisebilir, ABD'nin dagilmasi mumkundur ama suan olasi degildir. Turkiye ise nufus olarak guclu bir ulke olsa bile yukarida bahsettigim ekonomik nedenlerden kuresel guc olamiyor. Sadece nufusumuz ile dunyayi tehdit edeceksek suanki Afganistandan bir farkimiz kalmayacak.

• @dytmelek, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Ağlanacak halimize gülüyoruz artık :( Çok ama çok üzülüyorum ülkem için, çocuklarım ve güzel yürekli insanlar için :( Hani bazı gençler diyor ya bize bir gelecek borçlusunuz diye o kadar haklılar ki. Eğlenmesi mutlu olması gereken gencecik çocukları sokak röpartajlarında ekonomi, siyaset, açlık, işsizlik ve gelecek kaygısı gibi konularda isyan edişlerini görünce içim gidiyor. Yazık çok yazık gerçekten :(

Maalesef 2023 den sonrada sonucun değişeceğini düşünmüyorum. :( 2023'den sonra değişim olmazsa vay halimize düşünmek bile istemiyorum. :( :(

• Biz gunumuze bakalim: $1 = 9.72 TL

• @Rüzgar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@dytmelek, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Ağlanacak halimize gülüyoruz artık :( Çok ama çok üzülüyorum ülkem için, çocuklarım ve güzel yürekli insanlar için :( Hani bazı gençler diyor ya bize bir gelecek borçlusunuz diye o kadar haklılar ki. Eğlenmesi mutlu olması gereken gencecik çocukları sokak röpartajlarında ekonomi, siyaset, açlık, işsizlik ve gelecek kaygısı gibi konularda isyan edişlerini görünce içim gidiyor. Yazık çok yazık gerçekten :(

Maalesef 2023 den sonrada sonucun değişeceğini düşünmüyorum. :( 2023'den sonra değişim olmazsa vay halimize düşünmek bile istemiyorum. :( :(

En kötüsü de bu değil mi umudumuz kalmadı😔 Çünkü eğitimi, ekonomiyi, adalet sistemini düzeltilmesi zor bir şekilde mahfettiler😡 Bu sebeple memleket aşığı eşim bile artık buralardan gitmek istiyor...

Benzer Başlıklar

• Domestic violence

Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    251 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • 2 Oy
    4 İleti
    165 Bakış
    SharmS
    Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb. Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır. Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir. Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme) Gidebilir miyiz? (İzin isteme) Gidebilirsiniz, (izin verme) Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık) Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir: gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir: Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık) Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık) https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
  • Kitap Tavsiyeleri

Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    642 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k