Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
-
@portl Doordash (DD) uygulamayi acabilmek icin lokasyonunuzun acik ve gecerli bir dasher hesabiniza sahip olmaniz durumunda size belirli bir bolgede belirli bir zaman araligi rezerve etme sansi veriyor. Bu sekilde dagitim yapmak istemezseniz, bolgenizde surucu acigi olusunca size musade ediyor (yine anlik). Oncelik rezerve edenlerde. Onlarin almadigi paketler olursa size veriyor.
-
@cenkbey merhaba, Dallas'ta yasiyorum. Doordash - Ubereats - Grubhub getirisi cok yüksek degil. Aktif olarak dönem dönem yaptim saatlik 20$'i sadece cuma ve cumartesi aksamlari gordum. Iclerinde en iyisi Doordas idi, o da beni yaklasik 1 sene beklettikten sonra hesabimi acti. Suanda dasher alimi yok diye biliyorum.
Not: Dallas bolgesinde kiralar pek de uygun diyemem. Nispeten uygun kirasi olan yerlerin suc oranlari cok yuksek, guvenlik sorunlari var. Guvenli temiz bolgelerde kiralar hic tahmin edemeyeceginiz fiyatlara cikiyor.
-
@cenkbey Slmlar hayırlı olsun. Eğer uygun eyalet ve şehir seçmezseniz hesaplarınız yoğunluktan dolayı aktive olmaz. Çünkü herkes bu işleri yapıyor. Ama Lyft açılır o kesin gibi.
-
arkadaslar merhaba, henuz basvurumu yaptim green card veya calisma iznimi bekliyorum. yani su an elimde biometricsten baska hicbir sey yok SSN yok calisma izni yok. cok sikiliyorum biraz rahatsizim da o nedenle beni yormayacak sekilde grubhub uberats yapmak istiyorum. oncelikle NYC de e scooter ile yapabilir miyim ? ( scooterim yeterince guclu ) ve esimin SSNi ile ( esim amerikan vatandasi ve green card basvurum marriage base ) bu uygulama hesaplarindan birini acip calisam mulakat gunu basimiza is acilir mi ? yok iste esin zaten kendi is yerinden maas almis ayni saatlerce NYC de kim bu ssn ile dagitim yapmis seklinde bir soruya maruz kalir miyiz ? esim bu durumu deport olursam kartimi alamazsam diye desteklemiyor ben de size sormak istedim. @crazycells
-
@mazk2104, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
arkadaslar merhaba, henuz basvurumu yaptim green card veya calisma iznimi bekliyorum. yani su an elimde biometricsten baska hicbir sey yok SSN yok calisma izni yok. cok sikiliyorum biraz rahatsizim da o nedenle beni yormayacak sekilde grubhub uberats yapmak istiyorum. oncelikle NYC de e scooter ile yapabilir miyim ? ( scooterim yeterince guclu ) ve esimin SSNi ile ( esim amerikan vatandasi ve green card basvurum marriage base ) bu uygulama hesaplarindan birini acip calisam mulakat gunu basimiza is acilir mi ? yok iste esin zaten kendi is yerinden maas almis ayni saatlerce NYC de kim bu ssn ile dagitim yapmis seklinde bir soruya maruz kalir miyiz ? esim bu durumu deport olursam kartimi alamazsam diye desteklemiyor ben de size sormak istedim. @crazycells
Baskasinin SSN'si ile calismaniz yasal bir durum degil maalesef.
eger bu dediginiz uygulamalari kullanirsaniz bunu USCIS'in gormesi cok da mumkun degil... Ancak bu bilgileri siz saglarsaniz ne is yaptiginizi ayrintili olarak gorebilirler... Bu konularda genelde IRS belgelerini ve orada yazilanlari referans aliyorlar.
-
Merhabalar. Eşim amerikan vatandaşı ama 2 yıldır Amerika'da yaşamıyor. Artık orda yaşamayı planladigimiz için eşim önceden gitmeye karar verdi. Henüz bir ev tutmadik. Bir tanidigimizin adresi üzerinden gitmeden önce doordash ubereats gibi hesapları açabilir miyiz?
-
@Saadet-I kayıt olmanız için amerika hangi eyaletinde iseniz o eyalete ait ehliyet ve de SSN numaranız olması gerekiyor sadece adres yetmiyor. Eşinde vatandaş olduğu için ssn otomatik var sadece ehliyet kalıyor aldığı eyalette iseniz ozaman hemen kayıt olabilir ancak ehliyet ile adres farklı eyalet ise ozaman önce o eyalete uygun ehliyet değiştirecek ondan sonra kayıt olabilir.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim. Ohio ehliyeti var fakat kalacağı eyalet Florida. Geçerli oluyor demişlerdi yanlış bilgi mi acaba?
-
@Saadet-I
doordash ve uber lokasyonları aşağıda yer alıyor. En iyisi gidip bizzat sormandır -
@ayvalik10 Cok teşekkür ederim 😊
-
Tekrar merhaba herkese 😊 Tampa'da delivery yapan arkadaşlar son dönem kazançlar nasıl acaba bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim
-
@Saadet-I belki sana fikir verebilir aşağıdaki siteden hangi bölge de delivery yapmak istiyorsanız saatlik ücretleri gösteriyor ancak gerçek hayatta bu işi yapanlar incelerde çok daha sağlıklı olur
https://www.indeed.com/cmp/Doordash/salaries/Driver/Florida
amazon flex
https://www.indeed.com/cmp/Amazon-Flex/salaries/Drivergrubhub
https://www.indeed.com/cmp/Grubhub-For-Drivers/salaries?job_category=driver -
Reddit'teki ilgili sub lari okumanizi tavsiye ederim. FL, CA, TX ve NY den arada veri geliyor. Trikleri de oralardan ogrenebilirsiniz.
-
Benim de ilk planım amerika'ya gidince delivery yapmak.
Bir aksilik olmazsa ülkeye net 30k usd ile gitmeyi hedefliyorum. Uber'de 1 senelik ehliyet şartı olmasaydı ilk işim hemen araç alıp bu işlere başlamak olurdu.ABD'ye tam olarak şu kafa ile gideceğim ve ve psikolojik olarak hazırım ; 1 yada 2 sene yanlızım eşimi ve çocuğumu sonrasında getirmeyi düşünüyorum. Tek bir oda bile kiralasam bana yeterli.
Delivery'de , yada Lyft'te yada herhangi bir yerde bulaşıkçı v.s olarak bile çalışmayı göze alarak geleceğim. Çalışmaktan gocunmak gibi bir özelliğim olmadığı gibi aksine, her gün sabah saat 9 akşam 18:30 yada 19:00 çalışacak durumdayım.Ehliyet ve Uber kabulu sonrası da aynı tempo ile çalışabilirim. Bu çalışma şekli ile hayatta kalabilir ve para bile biriktirebilirim diye düşünüyorum, ne dersiniz?
Yabancı dilim de karşımdakini çok spesifik cümleler kurmadığı sürece anlayabilecek, ve bir şekilde ( karşımdaki durumdan haberdarsa ) yanıt verebilecek düzeyde diyebilirim. Yazılı metinleri de akademik bir dilde değilse %60 oranında falan anlayabiliyorum.
Gönlümde uber ve lyft yatmasındaki bir diğer neden de dilimi geliştirebilmek zaten
-
1 Sene oldu ABD geleli ve New York'ta Uber Eats, Doordash, ve Amazon Flex yapıyorum. Kışın Doordash ve Uber Eats daha çok kazandırıyor. Yazın ise Amazon Flex.
New York'ta yapmayı düşünen arkadaşlar için ipuçları konusunda yardımcı olabilirim. Ayrıca benim referans linkimden üye olursanız hem size hem bana belli bir ücret veriyor ( 300-1000 arası ) Bu tutarlar sanırım ihtiyaca göre değişiyor.
Toyota Prius aldım ve yakıt olarak inanılmaz az yakıyor. ABD de en az yakan arabalardandır.
Çalışma saatinize bağlı olarak kazançlar genelde 18-25$ arasında değişebiliyor. -
@M-Emir Aylık olarak ne kadar kazanç var? Bu iş kollarında?
-
@M-Emir, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Bir çok türk arkadas ile karşılaşıyoruz. Çoğu öğrenci vizesi ve turist vizesi ile gelmiş. Hesap kiralama yaparak çalışıyorlar. Keşke bende öğrencilik zamanımı burada değerlendirseydim :))
bunun gibi yasal olmayan yolları anlatmak yada insanları katılmaya davet etmek YASAKTIR. @crazycells bu konuda asla taviz vermez uzaklaştırma alabilirsin dikkat et.
-
ne zamandır forumda göremediğim mustafanın yeni çektiği videoyu seyredin. key west diye bir bölgeye gitti. 3 saat 20 dakika 121 dolar kazandı.
-
@ayvalik10 Uyari için teşekkürler düzenledim.
-
@sobrero Yazdigim gibi 18-25 arası değişkenlik gösteriyor. Ayda kaç saat çalışırsanız ona göre carpabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum