Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Benimde kafamın bir kösesinde army duruyor. Haftaya vizemi alırsam air force ya da national guard finance hr kazanabilecek puanlar alabilirim. Yasım 32 oldugundan bu on haftalık training periodu haricinde korkum yok. Beden kitle endeksim normal.


  • @Cycraft, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @özgür0, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Selamlar ben 51 sayfayı ve birkaç farklı başlığı okudum fakat kafamdaki bazı şeylerin yanıtını hâlâ tam olarak bulamadım. Sanırım bunları pek merak eden olmamış. Bu sorulara cevap verirseniz benimle aynı şeyleri merak eden diğer arkadaşlar için de mükemmel olur.

    • Amerikan ordusunda çalışabileceğimiz en rahat, en az yorucu bölüm/job nedir?
      Kimse çok yorucu bir işte çalışmak istemez. ASVAB testinde ortalama veya üstü puan alan bir kişiye hangi bölümde çalışmasını tavsiye ederdiniz? Nispeten daha az stresli ve rahat bölüm hangisidir?

    • 4 yıl çok uzun geldiği için 2 yıllık contract imzalayıp orduya öyle girmeyi hedefliyorum. 2 yıl çalıştıktan sonra tekrar 2 yıllık contract imzalasam her şey eskisi gibi devam mı eder yoksa askere alınma sürecim yeniden mi başlar?

    • İşe alanlar (Recruiters) tam olarak neredeler? İnternette anahtar kelimeleri aratarak araştırma yaptım ama hâla kimin kapısına gidip beni askere alın diyeceğimi tam olarak anlamış değilim. Recruiter ofislerinin nerede olduğunu gösteren bir harita elinizde varsa bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

    • Enlist olmak için başvurduktan ne kadar sonra işe başlıyoruz? Forumda 4 ay yazıldı diye hatırlıyorum, bu süre aşağı yukarı oynar mı? Bir de işe başlayana kadar o boş ve işsiz zamanımızda ne yapmamızı önerirsiniz?

    • Basic training sırasında ve daha sonrasında hiç boş vaktimiz oluyor mu? Bu askerlik kariyeri sürekli dolu dolu mu geçiyor, yoksa sıradan bir memur gibi akşam eve gelip ailemle vakit geçirebilir miyim? Basic training yaparken en azından birkaç günde bir tanıdıklarımla yüz yüze veya telefonda konuşabilir miyim?

    Şimdiden teşekkürler kıymetli bilgileriniz için 😊

    her isin kendine gore zorluklari var bu soruya su is kolay diyemem acikcasi ama ofis islerinde calismak daha iyi olabilir, 42A (HR), 36B (finance) vs gibi isleri oneririm. Sicakta sogukta disarda fiziksel olarak ugrasmadan ofiste calisirsiniz. Ama grass is always greener on the other side, belki ben disarda calistigim icin o isler daha rahat diye dusunuyor da olabilirim.

    hayir tekrar askere alinma sureci yok. sadece kagit imzaliyorsunuz devam ediyorsunuz normal.

    bunu nasil bulamadiniz anlamadim cunku google maps'e bile girip army recruiter near me falan yazinca cikiyor direkt en yakin recruit station'lar.

    gitmek istediginiz ise, yilin hangi donemi olduguna gore vs cok fazla degisken var. ben 1.5 ayda gitmistim mesela.

    bos vaktin olur evet. egitim bitip ise basladiktan sonra arada bir gittigin gorevler, saha egitimleri (field training) ve deploymentlar haric 9-5, haftasonlari bos olan bi is gibi zaten. basic training'de telefon falan cok olmaz. ben telefonumu ayda bir 5-10 dk kadar alabilmistim. simdi belki biraz daha serbestlestiyse ayda 2 olmustur 🙂 oyle 2-3 gunde bir telefon alamazsin. mezun olana kadar da tanidigini falan goremezsin disaridan. mektup atip gonderebilirsin ama hergun.

    Aklıma takıldı da, Türkiye'deki aileme mektup gönderdim diyelim onlar bana nasıl gönderir acaba

    egitime basladiginiz ilk gun mektup alabileceginiz adres verilecek. once siz ailenize mektup atip o adresi verebilirsiniz. ben egitimdeyken cok mektup alisverisi yaptim turkiye'deki ailemle.


  • @tfnsylmz peki bu sekiz haftalik egitimin icerigi ve zorluk derecesi nasildi?


  • @tfnsylmz Dediğiniz şeyi yazınca 15-20 tane lokasyon çıktı evet. Ben başta bunların askere alım değil normal işe alım kurumu/şirketi olduğunu zannetmiştim. Kendimi ABD'ye atabilirsem hangi Recruiter'a başvurduğum kariyerim açısından fark eder mi yoksa hepsi aynı mı? Bir de aklımda şu sorular var:

    • Olur da bana green card çıkarsa ve Türkiye'de askerliği yapmadan oraya gidersem Türkiye'ye turist olarak döndüğüm zaman beni yaka paça asker kaçağı diye alırlar mı?

    • Oradaki askeri uçaklarla Türkiye'ye incirlik üssüne çok ucuz fiyatlarla seyahat edilebileceğini duydum acaba bu gerçekten mümkün mü?


  • Bir de Türkçe bilmemin bana artısı olur mu orduda maddi olarak


  • @özgür0 hocam 2.soruda belirttiğiniz şeyi bende duydum fikrim yok fakat ilk soruda belirttiğiniz şey mümkün değil gibi çünkü başka bir ülkede süresiz oturum ve çalışım izini alıp orada yaşamaya başlarsanız eskiden 38, şimdi 35 yaşına kadar askerlik otomatikman tecilleniyor diye biliyorum, fakat sanırım bu tecilden yararlanmak içi yabancı ülkede resmi çalışan olmamak gibi bir şart vardı diye hatırlıyorum, green card ile gidip ABD ordusuna katılmak nasıl etkiler bu tecil olayını tam emin değilim daha bilgili arkadaşlar cevaplarsa bizde aydınlanmış oluruz.

  • Yasaklı

    1. Sorunuzun ABD ile alakasi yok maalesef. Tamamen Turkiye’ nin yasalari ve yaklasimi ile alakali bir durum.

    Bir de su paylasacagim video daki eleman gibi youtuber lara cok fazla guvenmeyin. Paylastigi bilgilerin 70% i yanlis. @tfnsylmz @Richmond izleseler bir hayli eglenirler. 🙃

  • Yasaklı

    Ama yine de sorunuza n tasnif etmedigim bir uygulama da olsa bir yol gostermek isterim. Uygulayip uygulamamak size kalmis.
    Askeriyeye katilip vatandasliginizi aldiktan sonra Turk vatandasligindan cikarsaniz askerlik zorunlulugundan kurtulmus olursunuz. Vatandasliktan cikmaniz sizi ABD deki greencard statusu gibi bir statuye dusurur. Kazanilmis haklariniz devam eder ve oy kullanmak disinda diger haklariniz devam eder. Dogustan Turkiye vatandasi oldugunuz icin siz ve 2 gobek sonraniz yani cocuklariniz ve torunlariniz istediginiz zaman Turkiye vatandasliginizi alabilirsiniz.

    Yanlisim varsa arkadaslar uyarirlar.

    Bu arada Turk vatandasligina geri donus yaparsaniz, yapmadiginiz askerlik uygulamasi sizi kucagini acmis bekliyor olur.


  • 35 yaşına kadar greencard ile tecil ettiriliyor. Dövizli askerlik yapılabilir 4-5k$ verip hiç askere gitmeden, vatandaşlıktan çıkmak yerine bu yol tercih edilebilir.

  • Yasaklı

    @Erbatur, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    35 yaşına kadar greencard ile tecil ettiriliyor. Dövizli askerlik yapılabilir 4-5k$ verip hiç askere gitmeden, vatandaşlıktan çıkmak yerine bu yol tercih edilebilir.

    Evet bu da bir alternatif parasini odeyerek uzaktan egitimle yapilabiliyor. Bu sene 4500-5000$ civarlarindadir diye tahmin ediyorum.


  • Dovizle askerlik yapmadan turk vatandasligindan cikilabiliyor mu? Cikabilmek icin tamamen mahkeme ve askerlikle ilisiginizin kesilmesi gerek diye okudum bir yerde sanki.
    Bu arada abd icin askerlik hizmeti minimum ne kadar suruyor?


  • @Doncarleone, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz peki bu sekiz haftalik egitimin icerigi ve zorluk derecesi nasildi?

    Dediğiniz basic training ise , ne olduğunu bile anlamadan bitiyor. Ben çoğu şeyi bölük pörçük hatırlıyorum . Zor tabi ama 3-4 haftadan sonra rahatlıyor biraz


  • @özgür0, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz Dediğiniz şeyi yazınca 15-20 tane lokasyon çıktı evet. Ben başta bunların askere alım değil normal işe alım kurumu/şirketi olduğunu zannetmiştim. Kendimi ABD'ye atabilirsem hangi Recruiter'a başvurduğum kariyerim açısından fark eder mi yoksa hepsi aynı mı? Bir de aklımda şu sorular var:

    • Olur da bana green card çıkarsa ve Türkiye'de askerliği yapmadan oraya gidersem Türkiye'ye turist olarak döndüğüm zaman beni yaka paça asker kaçağı diye alırlar mı?

    • Oradaki askeri uçaklarla Türkiye'ye incirlik üssüne çok ucuz fiyatlarla seyahat edilebileceğini duydum acaba bu gerçekten mümkün mü?

    -Türkiyedeki askerlik mevzusuyla abd askerliğinin bir bağlantısı yok . Normalde nasılsa şimdide öyle olur .

    -Türkiyeye bir kere gittim . O dediğin uçuşları herkes söylüyor ama ben hiç yakalayamadım .(2 tane hava üssü vardı bulunduğum şehirde) Çok yüksek rütbelerden izinler gerekiyormuş . Ben zaten türkiyeye giderken O-6 imzasıyla gitmiştim yanlış hatırlamıyorsam , benden bir dünya kurs almamı briefing almamı ve otobiyografimi yazmamı istemişlerdi . Herşeyi anladımda otobiyografi neden istediler hala anlamış değilim .


  • @greenqualitate, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Dovizle askerlik yapmadan turk vatandasligindan cikilabiliyor mu? Cikabilmek icin tamamen mahkeme ve askerlikle ilisiginizin kesilmesi gerek diye okudum bir yerde sanki.
    Bu arada abd icin askerlik hizmeti minimum ne kadar suruyor?

    Army için min 2 yıl + eğitimler .


  • İlk sayfadaki ücretler aylık mı , yıllık mı ya 🙂

  • Yasaklı

    @Hopasej, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    İlk sayfadaki ücretler aylık mı , yıllık mı ya 🙂

    Yillik 😂


  • @Richmond Yabancı dil bilenlere eksta para veriyorlarmış diye duydum Türkçe vs bilenlerin maaşına bu benefit yansır mı acaba? Eğer öyleyse kaç dolar ekstra alırım?

    Oraya lise mezunu olarak gidip orduya girdikten sonra üniversite okusam üniversiteyi bitirince otomatik olarak rütbem yükselir mi? Bunların da cevabını verirseniz çok mutlu olurum 🙃


  • @tfnsylmz aile mektup için ortalama kaç tl odedi acaba?


  • @özgür0, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @Richmond Yabancı dil bilenlere eksta para veriyorlarmış diye duydum Türkçe vs bilenlerin maaşına bu benefit yansır mı acaba? Eğer öyleyse kaç dolar ekstra alırım?

    Oraya lise mezunu olarak gidip orduya girdikten sonra üniversite okusam üniversiteyi bitirince otomatik olarak rütbem yükselir mi? Bunların da cevabını verirseniz çok mutlu olurum 🙃

    Yabanci dil testine giriyorsunuz ve testte alacaginiz puana gore aylik maasiniza ek bir para aliyorsunuz.

    https://www.militaryrates.com/military-pay-incentives-flpp


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz Merhaba,
    Spesifik bir soru sormak istiyorum. 🙃
    Bekar bir active duty personeli olduğumuzu ve BAH için yeterli rütbede olduğumuzu varsayalım. Yani hali hazırda BAH ımızı alıyoruz.

    Sürekli oversea için gönüllü olduğumuz taktirde gönderilme durumu çok fazla mıdır? (Ülke ülke gezip görev yapmayı sevdiğimizi varsayalım)

    Deploy olurken evimizi kapatıp gittiğimizde BAH almaya devam ediyor muyuz?

    Bir de çok spesifik olacak belki bilginiz dahilindedir.
    National guard’ da görev yapıyoruz diyelim. Aylık ve yıllık drill lere katıldığımız ve deployment sürecinin dışında USA dışında (örneğin Karayip’ lerde) yaşamamızın bir sakıncası var mıdır? Eyalet sınırlarında mı yaşamak zorundayız?

    overseas gorevleri icin gonulluluk durumlari oluyor ama genelde company/battalion/brigade vs seviyesinde komple deploy olunuyor. bazi spesifik mos'ler disinda. o yuzden SOF community icinde degilsen surekli gonullu olup cok gidebilecegini sanmiyorum. BAH almaya devam edersin, BAS almazsin yemegin orada verilecegi icin. ama onun disinda hazard duty pay, overseas pay, special duty pay, airborne pay vs hangisine qualify isen onlari alirsin ekstra.

    bundan emin degilim, yakinlarda baska state'ler olabilir ornegin nj guard'daysan connecticut'ta yasamana bi sey demeyebilirler ama baska ulkeye izin vereceklerini sanmiyorum. dedigim gibi bu konuda regulation'i bilmiyorum o yuzden kesin cevap degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum