F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
-
@crazycells hocam, oraya dil okulu için gidecem ardından üniversiteye yazılıcam. Üniversiteye yazılmak ücretli mi ?
-
@Ediz-Can, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
@crazycells hocam, oraya dil okulu için gidecem ardından üniversiteye yazılıcam. Üniversiteye yazılmak ücretli mi ?
su bolumdeki basliklari inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi
-
2019 da F1 vizesi aldım 2020 de geri döndüm benim burdaki sorum şu şuan istesem geri girebilir miyim. Çünkü pasaporta 5 yıl yazıyor geçerlilik @crazycells
-
@Öfa-Bey Ne yazik ki hayir. Sistem soyle isliyor. En son katildiginiz programin quarteri/semesteri bittikten sonra 60 gunluk bir sureniz var egitiminize devam etmek ya da ulkeyi terketmek icin. Bu sure zarfinda yeniden kayit olup okula devam edilmediginde I-20 ve vizeniz iptal oluyor.
-
@Öfa-Bey, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
2019 da F1 vizesi aldım 2020 de geri döndüm benim burdaki sorum şu şuan istesem geri girebilir miyim. Çünkü pasaporta 5 yıl yazıyor geçerlilik @crazycells
isterseniz derken... su an gecerli bir I-20 formunuz var mi? I-20 ve SEVIS kaydi olmadan ogrenci vizesini kullanamazsiniz, ama yeni bir okula kayit yaptirirsaniz vizeniz gecerli oldugu icin yeni bir vizeye gerek yok. Sadece okul SEVIS kaydinizi guncellemeleri ve girerken gecerli bir I-20 formu saglamalisiniz...
-
@mydream, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
@Öfa-Bey Ne yazik ki hayir. Sistem soyle isliyor. En son katildiginiz programin quarteri/semesteri bittikten sonra 60 gunluk bir sureniz var egitiminize devam etmek ya da ulkeyi terketmek icin. Bu sure zarfinda yeniden kayit olup okula devam edilmediginde I-20 ve vizeniz iptal oluyor.
I-94 suresi bitiyor diye dusunuyorum sayin @mydream , ama vizenin otomatik olarak iptal olmamasi lazim. Sadece statunuz bitiyor?
-
@crazycells Biraz suradan bakindim yenien: ICE
" Temporary absence. An F-1 student returning to the United States from a temporary absence of five months or less may be readmitted for attendance at a Service-approved educational institution, if the student presents:
(i) A current SEVIS Form I-20 (or, for readmission prior to August 1, 2003, a current Form I-20ID which was issued prior to January 30, 2003), properly endorsed by the DSO for reentry if there has been no substantive change to the most recent Form I-20 information; or
(ii) A new SEVIS Form I-20 (or, for readmission prior to August 1, 2003, a new Form I-20ID which was issued prior to January 30, 2003), if there has been a substantive change in the information on the student's most recent Form I-20 information, such as in the case of a student who has changed the major area of study, who intends to transfer to another Service approved institution or who has advanced to a higher level of study. "
Dogrudan vize iptalinden bahsetmiyor ama yanlis anlamiyorsam 5 ayi gectigi zaman kabul edilme sansi kalmiyor.
-
@crazycells yani gidebilirim kral aradan 2 yıl geçti vize iptali yok yani sadece okul kaydı mi yaptirmak gerekiyor ?
-
@Öfa-Bey, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
@crazycells yani gidebilirim kral aradan 2 yıl geçti vize iptali yok yani sadece okul kaydı mi yaptirmak gerekiyor ?
evet, sayin @mydream 'in aktardigi bilgiye gore sorun olma ihtimali var fakat CBP'nin bu konuda ne dusundugu onemli... Daha onceki deneyimlerden, gecerli bir ogrenci vizesinin yetmesi gerektigini hatirliyorum. Eger CBP bu sekilde kabul ediyorsa, yeni bir vize almadan direkt giris yapabilirsiniz. Neticede ABD'ye girerken CBP ile ugrasacaksiniz, diger birimlerle degil.
Bazi durumlarda yasalar ve yorumlamalari konusunda CBP ve DOS ayni sekilde dusunmuyor, dolayisiyla bu sekilde farkli resmi bilgiler olabiliyor.
Suradan sorunuzu CBP'ye sorarsaniz, net cevabi alabiliriz:
-
kampüs dışı çalışıtığım zaman yakalanma olasılığım var mı ?
-
@zemheri , içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
kampüs dışı çalışıtığım zaman yakalanma olasılığım var mı ?
USCIS'ten izin almadan kampus disi calismaniz durumunuzda statunuzu "violate" etmis oluyorsunuz, kesinlikle boyle bir durumda USCIS'ten izin alip calismanizi tavsiye ederiz.
Forumda yasal olmayan tavsiyeler vermiyoruz.
-
Merhabalar,
BEn F1 ogrencisiyim. Eger masa altindan bir isyerinde calissam ve ismim farkli olarak o isyerinde belirtilse, okulumdaki DSO'nun calistigim isyerine gelip beni calisiyor gormesi bir sorun yaratir mi? Beni sikayet etmeye hakki var mi, isyerinde kendi ismimle calisan olarak gozukmememe ragmen? Cok merak ediyorum bu cevabi. Eger biliyorsaniz beni de bilgilendirir misiniz?
Tesekkur ederim. -
Dosya numarası IOE091471.... den yeni olup , çalışma veya seyahat izni gelen varmı? (Kabul tarihi 3 ocak 2022)
-
Belirsiz sureyi beklemek sinir bozucu. 6 ay da gelmeyen EAD için yorum yaparmısnız arkadaşlar. Normal mi geç mi çok mu geç???
-
Community college'da okurken 20 saat calisma izni varmis. 20 saatten fazla calisamaz miyim?
-
@crazycells, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
@Erdem-M, içinde söyledi: EAD ve F-1 hakkında
F-1 vizesinde bulunurken ve okurken OPT-CPT olmaksızın Employment Authorization Document ( ya da card ) elde etmenin yolları nelerdir? Dil okulunda iken bunu elde etmek mümkün olabilir mi? Veya community college okurken?
Okurken calismaktan bahsediyorsunuz siz? dil okullari genelde calisma izni veremiyor. Sadece kampuslerde egitim alirken kampus icinde kisitli bir sure calisma izniniz oluyor ilk yil, daha sonra okulun ve USCIS'in izni ile kampus disi calisma ihtimaliniz de olabiliyor.
Georgia'dan Merhabalar,
Yaklaşık 2 hafta oldu ayak basalı Amerika'ya.
Evi araba, okul vb. birçok konuyu hallettik çok şükür.
Tecrübeli arkadaşlara çalışma izni başvurusu ile ilgili bir sorum var. Ben J2-DEPENDENT olarak I-765 FORMUNU dolduracağım ve beraberinde birkaç belgeyide yollayacağım.-
konu benden istedikleri belgelerin bir listesini bulabileceğim tam bir adres var mı? (Uscıs adresini biliyorum)
-
Ödemeyi bank of amerikadan çek ile yapacağım fakat çek içinde bulunması gereken bilgiler nelerdir bilmiyorum.
-
Bu konu çok önemli: Bizim tam olarak ödememiz gereken ücret nedir hocam?
410 dolar bir ödeyeceğim ama birde 85 dolar biyometrik veri ücreti." denen bir şey var. Bu nedir hocam??
-
-
@crazycells merhaba
Amerikada su an da mevcut bir SSR var buyuk ihtimalle biliyorsunuzdur. Special student relief F1 ogrencileri bu izinle calisabiliyorlar
Ornegin suriyeliler 2012den beri izinleri var bu work permit icin..Biz turkiyedeki depremden ve buyuk faciadan dolayli burada nereyle iletisime gecebiliriz ve ssr listesine turkiyenin de eklenmesini isteyebiliriz
Tesekkurler -
Selamlar arkadaşlar benim bir sorum olacaktı ssn ile alakalı. Ben almanyada yaşıyorum ve bu sebeple wat yapmak için bir üniversiteye gitmem çok ama çok zor, bunun sebebiyle wat yapamıyorum ve ssn alamıyorum. Dil okuluna gitme fikrim var fakat para kazanmak için herhangi bir kampüs imkanı da maalesef yok üniversite olmadığı için. Ben me yapacağım tıkandım kaldım sanki tüm yollar kapanmış gibi hissediyorum lütfen yardım edin.
-
Community collegeda çalışma izni var mı ve çalışma için belli bir saat sınırı var mı
-
@kirik, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında
Merhabalar,
BEn F1 ogrencisiyim. Eger masa altindan bir isyerinde calissam ve ismim farkli olarak o isyerinde belirtilse, okulumdaki DSO'nun calistigim isyerine gelip beni calisiyor gormesi bir sorun yaratir mi? Beni sikayet etmeye hakki var mi, isyerinde kendi ismimle calisan olarak gozukmememe ragmen? Cok merak ediyorum bu cevabi. Eger biliyorsaniz beni de bilgilendirir misiniz?
Tesekkur ederim.Evet, boyle bir risk her zaman var maalesef.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum