Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • F-1 vizesinde bulunurken ve okurken OPT-CPT olmaksızın Employment Authorization Document ( ya da card ) elde etmenin yolları nelerdir? Dil okulunda iken bunu elde etmek mümkün olabilir mi? Veya community college okurken?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erdem-M, içinde söyledi: EAD ve F-1 hakkında

    F-1 vizesinde bulunurken ve okurken OPT-CPT olmaksızın Employment Authorization Document ( ya da card ) elde etmenin yolları nelerdir? Dil okulunda iken bunu elde etmek mümkün olabilir mi? Veya community college okurken?

    Okurken calismaktan bahsediyorsunuz siz? dil okullari genelde calisma izni veremiyor. Sadece kampuslerde egitim alirken kampus icinde kisitli bir sure calisma izniniz oluyor ilk yil, daha sonra okulun ve USCIS'in izni ile kampus disi calisma ihtimaliniz de olabiliyor.


  • @crazycells Peki bu durumda ilk yıldan sonra çalışma izni de 20 saatle mi kampüs dışı için geçerli acaba ? Teşekkürler sorularım bu kadar. Evet, okurken çalışma hakkında kampüs içi dışında bir öneriniz var mı?


  • @Erdem-M Kampus disi calisma izni alabilirseniz ki ne yazikki sadece istemekle olmuyor, olagandisi bir seyler yasamis olmaniz ve bundan oturude masraflarinizi artik karsilayacak durumda olmadiginizi kanitlamaniz isteniyor. Ardindan bu izin 1 yilligina veriliyor. Kampus disi calisma izniniz de yine 20 saat ancak egitim-ogretimin olmadigi tatil donemlerinde 40 saat calisabiliyorsunuz.


  • Herkese iyi forumlar dilerim. Yaklaşık 2 yıl sonra Community Collage için Amerikaya gitmek gibi bir planım var. Uzun zamandır böyle bir olayı planlıyordum fakat maddi imkansızlıklar bu durumu zorlaştırıyor. İstediğim okul eğitim, yaşam vs. Standartlar için 25k$ gibi bir parayı banka ekstresi olarak göstermemi istiyor bu sorun değil. Türkiyeden ben max 15k$ ile çıkabilirim oda ilk aylarda okul ücretleri vs. İle bitecek bundan dolayı çalışmam gerekicek. Kampüs içi max 20 saat tatil günleri ise 40 saat çalışma zamanım var fakat her saat 10 $ kazansam bile 2.yıl için maalesef para biriktiremeyeceğim. Bundan dolayı kampüs dışındada iş yapmak zorundayım. Aklımda fotoğrafçılık vs. Yapmak var. Yoldan geçen insanlara sorup fotoğrafları dijital olarak vermek kaydıyla satmayı düşündüm. Yani kısaca F1 vizesi ile ilk yıl nasıl para kazanabilirim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Ekmekçi, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Herkese iyi forumlar dilerim. Yaklaşık 2 yıl sonra Community Collage için Amerikaya gitmek gibi bir planım var. Uzun zamandır böyle bir olayı planlıyordum fakat maddi imkansızlıklar bu durumu zorlaştırıyor. İstediğim okul eğitim, yaşam vs. Standartlar için 25k$ gibi bir parayı banka ekstresi olarak göstermemi istiyor bu sorun değil. Türkiyeden ben max 15k$ ile çıkabilirim oda ilk aylarda okul ücretleri vs. İle bitecek bundan dolayı çalışmam gerekicek. Kampüs içi max 20 saat tatil günleri ise 40 saat çalışma zamanım var fakat her saat 10 $ kazansam bile 2.yıl için maalesef para biriktiremeyeceğim. Bundan dolayı kampüs dışındada iş yapmak zorundayım. Aklımda fotoğrafçılık vs. Yapmak var. Yoldan geçen insanlara sorup fotoğrafları dijital olarak vermek kaydıyla satmayı düşündüm. Yani kısaca F1 vizesi ile ilk yıl nasıl para kazanabilirim ?

    Maalesef yasal olarak boyle bir izniniz olmayacak, fakat eger cok zor durumda kalirsaniz o durumda USCIS'e basvuru yapabilirsiniz (pandemi nedeniyle bu sekilde calisma izni alanlar olmustu). Fakat eger konsoloslukta bu sekilde calisma isteginizden ve maddi sikintilardan bahsederseniz vize alma ihtimaliniz oldukca duser, sonucta konsolosluk siz kendinizi gecindirebilecekseniz vize vermeyi isteyecektir. O nedenle dikkatli olmalisiniz.


  • Merhabalar konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ama inanın bilgiye ve tecrübeye ihtiyacım var sorumu yanıtlar ve tavsiyeler verirseniz minettar olurum lise mezunuyum yaşım 26 ingilizce dil okulu için Amerika'ya gelip orada dil okulundan sonra statü değişikliği ile üniversiteye yazılsam veya farklı bir vize türü ile orada daha uzun kalmak ve yaşamak için için farklı bir statü var mı Uber vs yapabilirmiyim Amerika'da sürekli yaşayabilir hayatımı sürdürebilir miyim yaklaşık 23 bin dolar bir birikim yapabildim 9 yıl içinde Türkiye şartlarında bana bu konuda bir cevap verebilirsineniz ve aydınlatırsanız karanlığa gomulmemis olurum size minettar olurum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Müslüm-Deniz, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Merhabalar konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ama inanın bilgiye ve tecrübeye ihtiyacım var sorumu yanıtlar ve tavsiyeler verirseniz minettar olurum lise mezunuyum yaşım 26 ingilizce dil okulu için Amerika'ya gelip orada dil okulundan sonra statü değişikliği ile üniversiteye yazılsam veya farklı bir vize türü ile orada daha uzun kalmak ve yaşamak için için farklı bir statü var mı Uber vs yapabilirmiyim Amerika'da sürekli yaşayabilir hayatımı sürdürebilir miyim yaklaşık 23 bin dolar bir birikim yapabildim 9 yıl içinde Türkiye şartlarında bana bu konuda bir cevap verebilirsineniz ve aydınlatırsanız karanlığa gomulmemis olurum size minettar olurum

    Calisma durumu ile ilgili olarak yukaridaki cevaplari inceleyin isterseniz.

    Dil okulu vizesi ile normal bir calisma izniniz olmayacak maalesef o nedenle yasal olarak calismaniz mumkun degil ama bir universiteye kayit yaptirirsaniz kampus icinde kisitli miktarda calismaniz olasi.

    Sonrasinda, diplomanizi aldiktan sonra OPT alabiliyorsunuz (okudugunuz bolume gore 1 veya 2 yil boyunca), OPT size kendi alaninizda calisma izni veriyor. Bu konu hakkinda su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3778/opt-community-college-hakkında-soru/


  • Merhaba work and travel ile Amerika'ya gidip dil okulu ile kalıp ssn numaram ile doordash yapabilir miyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drwho, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Merhaba work and travel ile Amerika'ya gidip dil okulu ile kalıp ssn numaram ile doordash yapabilir miyim

    F-1 vizesine sahip olacaginiz icin USCIS'ten izin almadan bu sekilde calismaniz yasal olmayacak maalesef.


  • Herkese merhabalar üniversiteden yeni mezun oldum üniversite zamanında birikimim ile senelik dil okulu ücretini senelik kira masrafımı ilk arabamı almayı karşılıyor ama yaşam masrafı için elimde para kalmıyor dil okulunda çalışma iznim olmayacak bunu biliyorum herhangi bi şekilde çalışma imkanım olur mu bu iş bulabilir miyim bu riski göze almalı mıyım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smitra34, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Herkese merhabalar üniversiteden yeni mezun oldum üniversite zamanında birikimim ile senelik dil okulu ücretini senelik kira masrafımı ilk arabamı almayı karşılıyor ama yaşam masrafı için elimde para kalmıyor dil okulunda çalışma iznim olmayacak bunu biliyorum herhangi bi şekilde çalışma imkanım olur mu bu iş bulabilir miyim bu riski göze almalı mıyım

    Maalesef dediginiz gibi yasal olarak oyle bir izniniz olmayacak. Forumda yasal olmayan tavsiyelere izin vermiyoruz 🙂


  • Merhaba, eşimle beraber Amerikaya gidip, birimiz uzun vadeli dir okuluna yazılırsak eşlerden diğeri çalışma izni alabiliyormu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilker127 dil okuluna giden kişi sınırlı çalışma izni alırken eşi nasıl alsın. Öyle bir şey yok. Dil okuluna yazılmayan kişi turist olarak sayılır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilker127, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Merhaba, eşimle beraber Amerikaya gidip, birimiz uzun vadeli dir okuluna yazılırsak eşlerden diğeri çalışma izni alabiliyormu acaba?

    su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/388/öğrenci-vizesi-alan-kişi-evli-ise-eşler-ne-yapabilir-m2-vs-f2


  • Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.


  • Merhaba, 1 sorum daha olacak.
    Evlenmeden önce çıkartılan pasaportla (süresi geçmemiş), greencart çıktığı taktirde konsolosluk görüşmesinden önce evlenilirse pasaportların yenilenmesi gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilker127, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Merhaba, 1 sorum daha olacak.
    Evlenmeden önce çıkartılan pasaportla (süresi geçmemiş), greencart çıktığı taktirde konsolosluk görüşmesinden önce evlenilirse pasaportların yenilenmesi gerekiyor mu?

    Bu baslikta sadece F1 ve EAD ile ilgili sorularinizi sormalisiniz.


  • Merhabalar , Aklıma bir fikir geldi ama yapılabilir mi diye danışmak istedim 🙂 F1 ile MBA yaparken , 1. yılım dolduktan sonra babama sağlık problemleri için para gönderdim diyip , kampus dışı çalışma iznine başvursam bunu nasıl kontrol edebilirler ? ( Yani parayı gerçekten gönderirsem )


  • @cüneyt-tarıkman Burada iki farkli durum var. F1 statunuzdeki sponsor babaniz mi yoksa kendi gelirinizi gostererek mi F1'i aldiniz bir sponsor gostermeden? Gerci sonunda hepsi ayni yere cikacak ama... Babaniz sponsorsa, para gondererek babanizin gelirinin artik sizi birakin kendi ihtiyaclarini karsilamaya bile yetmedigi ve dolayisiyla artik calismak zorunda oldugunuz bir durum yaratmaya calisiyorsunuz. Boyle bir durumda gonderdiginiz meblanin iyi bir tutar olmasi lazim. Ve sadece para gondermekte yetmez, babanizin o saglik durumunu ve giderlerini belirten belgelerde eklemek gerekir kampus disi calisma basvurusu icin. Tabi bir de soyle bir durum var, "madem sizin bu kadar paraniz vardi da neden babanizin sponsorluguna ihtiyac duydunuz?" gibi bir soru da akillarina gelebilir.

    Kendi kendinizin sponsoru olarak F1 i almissaniz, bu senaryoda yine babanizin saglik sorunlari nedeniyle yuklu bir mebla gondererek kalanla egitim ve yasam masraflarinizi karsilayamayacaginizi ve kampus disi calisma ihtiyaciniz oldugu iddeasinda bulunuyorsunuz. Yine ayni belgelere ihtiyac duyacaksinizdir. Fakat bunlarin disinda iki senaryoda da ortak bir soru var. Gondemeyi planladiginiz parayi nereden buldunuz? Resmi yollarla Turkiyeden getirmisseniz sikinti yok. Ama bunu belgeleyemezseniz bir de illegal olarak Amerikada calisip para biriktirmis oldugunuz anlamina gelecek bir ihbarda bulunmus oluyorsunuz. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum