Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
59 23 4.3k 13

• Arkadaşlar Merhaba,
    Lütfen sorduğum soruya önyargılı yaklaşmayın. Kısmetse yakında New Jersey de F1 vizesi ile olacağım ve orada çalışmak ve eğitimimi tamamlamak için çalışma zorunluluğum var. Ve kendime bir yol bulmaya çalışıyorum.

Sorum şu; F1 vizesi ile okul yada kampüs içeriside çalışmak için verilen SSN numarası ile dışarıda calisilamadigini biliyorum. Kartın üzerinde "valid for work only with dhs authorization" yazdığını da biliyorum. Fakat okuduklarim ve izlediğim videolara göre bu şekilde alınmış SSN numarasıyla doordash Uber Amazon vs yapan birçok kişi var. Bu durum mümkün müdür? Uygulamalara kayıt olurken sadece sen number mi istiyor? Kartın kendisini istiyor mu? Eğer kayıt ve çalışmada sıkıntı yok ise ise tax ödemem gerekecek ki bu durumda statümü ihlal etmiş oluyorum. Eğer ödemezsem de IRS sıkıntı yapacak. Amerika'da ki bir çok forumda her nekadar bu iş statü ihlali olsada IRS in herhangi bir criminal durum dışında USCIS ile bilgi paylaşmadıgıni yada ortak bir database e bağlı olmadığını ve sadece tax in peşinde olduğu bilgisini veriyor.. Sorum bu tür bir durumda sıkıntı çıkar mı? En önemlisi ilerleyen dönemlerde OPT, DV yada F1 uzatma gibi durumlarda negatif bir etkisi olur mu? Yada bu şekilde yapan arkadaşlar nasıl yapıyorlar? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• @matx, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

Arkadaşlar Merhaba,
    Lütfen sorduğum soruya önyargılı yaklaşmayın. Kısmetse yakında New Jersey de F1 vizesi ile olacağım ve orada çalışmak ve eğitimimi tamamlamak için çalışma zorunluluğum var. Ve kendime bir yol bulmaya çalışıyorum.

Sorum şu; F1 vizesi ile okul yada kampüs içeriside çalışmak için verilen SSN numarası ile dışarıda calisilamadigini biliyorum. Kartın üzerinde "valid for work only with dhs authorization" yazdığını da biliyorum. Fakat okuduklarim ve izlediğim videolara göre bu şekilde alınmış SSN numarasıyla doordash Uber Amazon vs yapan birçok kişi var. Bu durum mümkün müdür? Uygulamalara kayıt olurken sadece sen number mi istiyor? Kartın kendisini istiyor mu? Eğer kayıt ve çalışmada sıkıntı yok ise ise tax ödemem gerekecek ki bu durumda statümü ihlal etmiş oluyorum. Eğer ödemezsem de IRS sıkıntı yapacak. Amerika'da ki bir çok forumda her nekadar bu iş statü ihlali olsada IRS in herhangi bir criminal durum dışında USCIS ile bilgi paylaşmadıgıni yada ortak bir database e bağlı olmadığını ve sadece tax in peşinde olduğu bilgisini veriyor.. Sorum bu tür bir durumda sıkıntı çıkar mı? En önemlisi ilerleyen dönemlerde OPT, DV yada F1 uzatma gibi durumlarda negatif bir etkisi olur mu? Yada bu şekilde yapan arkadaşlar nasıl yapıyorlar? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

ilk yildan sonra kampus icindeki isler yeterli gelmezse USCIS'ten izin alinarak kampus disinda da calisma olanagi mevcut. Ama tabii, bunu verilmis bir hak gibi dusunmeyin. Neden calismak zorunda oldugunuzu da USCIS'e aciklayabilmelisiniz... Misal, pandemi baslangicinda bu sekilde calisma izni alanlar oldu, bunun da verilmesinin nedeni bu kisilerin beklenmeyen yasaklar ile maddi konudaki planlarinin bozulmasiydi.

IRS konusunda dediginiz dogru... IRS'in gorevi sizin gocmenlik statunuzun takibini yapmak degil, o nedenle onlar bu tur durumlarla ilgilenmezler, sadece odemeniz gereken vergiyi odeyip odemediginizle ilgilenirler...

Statu ihlali yapmis olmaniz ilerde ABD icinde yapacaginiz basvurulari etkileyebilir. En basitinden daha once calisma izniniz olmadan calismissaniz ve statunuzu ihlal etmisseniz, ABD icinde AOS yapamazsiniz. Yani eger DV talihlisi olursaniz, ABD disindan CP ile Green Card almaniz lazim. Yapmayi dusundugunuz basvurularin sartlarini simdiden gozden gecirin ve bu durumla cakisip cakismayacaklarini ogrenin.

• Merhaba, 3 Aylık veya daha az kısa süreli New York'ta dil kursuna gitmeyi planlıyorum. Acaba hem okuyup hemde çalışabilme imkanım olur mu. Orada tanıdıklarım var.

• @Ediz-Can, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

Merhaba, 3 Aylık veya daha az kısa süreli New York'ta dil kursuna gitmeyi planlıyorum. Acaba hem okuyup hemde çalışabilme imkanım olur mu. Orada tanıdıklarım var.

Basliktaki onceki iletileri okumanizi tavsiye ederim. Maalesef dil okulu ile gelince calisma iznine sahip olmuyorsunuz.

• @crazycells peki üniversiteyi amerikada okusam ?

@crazycells peki üniversiteyi amerikada okusam ?

O zaman durum biraz daha farkli... Universite okurken haftada belli bir saat kampuste calisabiliyorsunuz, eger buradan kazandiginiz miktar yeterli degilse ilk yildan sonra kampus disi calismak icin USCIS'ten izin isteyebiliyorsunuz.

Universiteyi bitirdikten sonra ise zaten OPT veriyorlar, bu da size calisma izni sagliyor...

• @crazycells hocam, oraya dil okulu için gidecem ardından üniversiteye yazılıcam. Üniversiteye yazılmak ücretli mi ?

@crazycells hocam, oraya dil okulu için gidecem ardından üniversiteye yazılıcam. Üniversiteye yazılmak ücretli mi ?

su bolumdeki basliklari inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi

• 2019 da F1 vizesi aldım 2020 de geri döndüm benim burdaki sorum şu şuan istesem geri girebilir miyim. Çünkü pasaporta 5 yıl yazıyor geçerlilik @crazycells

• @Öfa-Bey Ne yazik ki hayir. Sistem soyle isliyor. En son katildiginiz programin quarteri/semesteri bittikten sonra 60 gunluk bir sureniz var egitiminize devam etmek ya da ulkeyi terketmek icin. Bu sure zarfinda yeniden kayit olup okula devam edilmediginde I-20 ve vizeniz iptal oluyor.

• @Öfa-Bey, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

2019 da F1 vizesi aldım 2020 de geri döndüm benim burdaki sorum şu şuan istesem geri girebilir miyim. Çünkü pasaporta 5 yıl yazıyor geçerlilik @crazycells

isterseniz derken... su an gecerli bir I-20 formunuz var mi? I-20 ve SEVIS kaydi olmadan ogrenci vizesini kullanamazsiniz, ama yeni bir okula kayit yaptirirsaniz vizeniz gecerli oldugu icin yeni bir vizeye gerek yok. Sadece okul SEVIS kaydinizi guncellemeleri ve girerken gecerli bir I-20 formu saglamalisiniz...

• @mydream, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

@Öfa-Bey Ne yazik ki hayir. Sistem soyle isliyor. En son katildiginiz programin quarteri/semesteri bittikten sonra 60 gunluk bir sureniz var egitiminize devam etmek ya da ulkeyi terketmek icin. Bu sure zarfinda yeniden kayit olup okula devam edilmediginde I-20 ve vizeniz iptal oluyor.

I-94 suresi bitiyor diye dusunuyorum sayin @mydream , ama vizenin otomatik olarak iptal olmamasi lazim. Sadece statunuz bitiyor?

• @crazycells Biraz suradan bakindim yenien: ICE

" Temporary absence. An F-1 student returning to the United States from a temporary absence of five months or less may be readmitted for attendance at a Service-approved educational institution, if the student presents:

(i) A current SEVIS Form I-20 (or, for readmission prior to August 1, 2003, a current Form I-20ID which was issued prior to January 30, 2003), properly endorsed by the DSO for reentry if there has been no substantive change to the most recent Form I-20 information; or

(ii) A new SEVIS Form I-20 (or, for readmission prior to August 1, 2003, a new Form I-20ID which was issued prior to January 30, 2003), if there has been a substantive change in the information on the student's most recent Form I-20 information, such as in the case of a student who has changed the major area of study, who intends to transfer to another Service approved institution or who has advanced to a higher level of study. "

Dogrudan vize iptalinden bahsetmiyor ama yanlis anlamiyorsam 5 ayi gectigi zaman kabul edilme sansi kalmiyor.

• @crazycells yani gidebilirim kral aradan 2 yıl geçti vize iptali yok yani sadece okul kaydı mi yaptirmak gerekiyor ?

• @Öfa-Bey, içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

@crazycells yani gidebilirim kral aradan 2 yıl geçti vize iptali yok yani sadece okul kaydı mi yaptirmak gerekiyor ?

evet, sayin @mydream 'in aktardigi bilgiye gore sorun olma ihtimali var fakat CBP'nin bu konuda ne dusundugu onemli... Daha onceki deneyimlerden, gecerli bir ogrenci vizesinin yetmesi gerektigini hatirliyorum. Eger CBP bu sekilde kabul ediyorsa, yeni bir vize almadan direkt giris yapabilirsiniz. Neticede ABD'ye girerken CBP ile ugrasacaksiniz, diger birimlerle degil.

Bazi durumlarda yasalar ve yorumlamalari konusunda CBP ve DOS ayni sekilde dusunmuyor, dolayisiyla bu sekilde farkli resmi bilgiler olabiliyor.

Suradan sorunuzu CBP'ye sorarsaniz, net cevabi alabiliriz:

https://help.cbp.gov/s/questions?language=en_US

• kampüs dışı çalışıtığım zaman yakalanma olasılığım var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zemheri , içinde söyledi: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

kampüs dışı çalışıtığım zaman yakalanma olasılığım var mı ?

USCIS'ten izin almadan kampus disi calismaniz durumunuzda statunuzu "violate" etmis oluyorsunuz, kesinlikle boyle bir durumda USCIS'ten izin alip calismanizi tavsiye ederiz.

Forumda yasal olmayan tavsiyeler vermiyoruz.

• Merhabalar,
    BEn F1 ogrencisiyim. Eger masa altindan bir isyerinde calissam ve ismim farkli olarak o isyerinde belirtilse, okulumdaki DSO'nun calistigim isyerine gelip beni calisiyor gormesi bir sorun yaratir mi? Beni sikayet etmeye hakki var mi, isyerinde kendi ismimle calisan olarak gozukmememe ragmen? Cok merak ediyorum bu cevabi. Eger biliyorsaniz beni de bilgilendirir misiniz?
    Tesekkur ederim.

• Dosya numarası IOE091471.... den yeni olup , çalışma veya seyahat izni gelen varmı? (Kabul tarihi 3 ocak 2022)

• Belirsiz sureyi beklemek sinir bozucu. 6 ay da gelmeyen EAD için yorum yaparmısnız arkadaşlar. Normal mi geç mi çok mu geç???

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    13 İleti
    845 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    15
    1 Oy
    15 İleti
    1k Bakış
    ege 2E
    bende merak ediyorum abd lisans f-1 başvurusu yapıcaktık askıya aldı trump şaka gibi ne zaman açılır acaba bilen var mı
  • 0 Oy
    1 İleti
    119 Bakış
    T
    Merhaba; Ben xxxzxx Genel Müdürlüğünde (Mütercim Tercüman olarak) eşim de xxxxx Bakanlığında (Şef olarak) çalışmaktayız. Yaklaşık 4 aylık bir görüşme trafiği sonucu Merkezi Washington DC de bulunan Uluslararası bir firmada işim ile ilgili olduğundan 2,5 aylık çalışma kabulü aldım. Hatta bu kabulden sonra da şirket Ceo'su ile yaptığım görüşmelerde Türkiye'de bir Ofis açma planları olduğunu bunun için beni kabul ettiklerini belirtiler. Bu kabul ile Amerika'ya yerleşme planımız vardı. Daha sonrası bu şirkette devam edemez isek de başka bir şirket yada sektöre geçerek Amerika'da yaşamaya devam edecektik. Fakat bu kabulü xxxx Genel Müdürlüğümüz ile paylaşınca kurumumum beni bu süreçte yurt dışı görev ile gitmemi orada Müdürlüğümüzü temsil etmemi istediklerini ilettiler. Açıkçası bu durumda Hem resmi görevli olacağım hem de şirket çalışanı olacağım. İlk onayımız 2,5 ay Uluslararası bir şirkette resmi görevle (Yurt Dışı Görev) ile Amerika'ya gelerek hem Türkiye'den maaş alacağım hem de Uluslararası şirketten maaş alacağım. Öncelikle hangi vize ye başvurmam gereklidir. Görev Tarihim 1 Ağustos 2022 de başlıyor. Biz 2,5 ay olan süreci muhtemelen 1 yıla çıkaracağız. Bu sebep ile eşime çalışma vizesi alabilir miyiz? Yani her ikimizde nasıl bir vize başvurusunda bulunacağız. Çocuğumuz da 12 yaşında orada 1 yıl eğitim almasını istiyoruz. Diğer sorum da; Çekilişsiz Green Card ile ilgili. Xxx Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Yüksek Lisansımda İngiliz dili ve Edebiyatı olarak devam ediyor. 2017 yılında da Londra'da Uluslararası bir Dil Okulunda Hem Staj yaptım hem de Dil Okulunda Öğretmenlik Yaptım. Uluslararası Eğitim Sertifikamda bulunmaktadır. (Mühendislere Teknik İngilizce eğitim verebilir gibi bir yetkinlik belgesini de Londra'da aldım) Sürekli de yurt dışı resmi görevlere ve seminerlere de katılmaktayım. Çekilişsiz Green Card başvuru hakkım var mıdır? Bu konuda nasıl bir yol izlemiz gerekmektedir. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k