Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, Community collage ve üniversite yaşam ve çalışma uyumluluğu aynı mı ?. Üniversitede kampüs içi çalışabiliyormuşsun, Eğer kampüs içinde bulunmazsa başvuru yapabiliyormuşsun. Üniversitede olan şartlar Community collagede geçerli mi ?

• 2 yıllık community college okuyan, Çalışabilir mi ?

• Okul günleri kampüs içi haftada 20 saate kadar çalışabilirsin. Sömestr'da ise bazı okullar bu saati 40'a kadar çıkartabiliyor. Tabii yine kampüs içinde çalışacaksın. Eğer kampüs dışında çalışmak istiyorsan, ekonomik sıkıntı çektiğini gösterecek bir belge ile SSA'ye başvuruyorsun. Kabul ederse 1 senelik çalışma izni alabiliyorsun. Eğer 1 sene sonra yine ekonomik sıkıntı çekersen yine başvurabiliyorsun. (belgelerle kanıtlamak şart) Böyle senede bir yapabilirsin.

• @Semih-Berke-KILIÇ peki yaz tatilinde çalışabiliyormusun ?

• Yazdım ya. Sömestr'da çalışabilirsen 40 saate kadar çalışabilirsin yani full time. Ortalama 1800 falan yaparsın ayda.

• @Semih-Berke-KILIÇ Peki bu burs işlemi nasıl oluyor ? Yani oraya gitmek için planlama yapmak lazım yoksa, Ekonomik olarak durum kötü olur. Eğitime başladığında bursu nasıl alıyorsun ? Bursa başvuruduğun an mı alıyorsun yoksa belirli tarihler arasında mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zemheri , içinde söyledi: Community College

@Semih-Berke-KILIÇ Peki bu burs işlemi nasıl oluyor ? Yani oraya gitmek için planlama yapmak lazım yoksa, Ekonomik olarak durum kötü olur. Eğitime başladığında bursu nasıl alıyorsun ? Bursa başvuruduğun an mı alıyorsun yoksa belirli tarihler arasında mı ?

Green Card sahibi veya ABD vatandasi degilsiniz sanirim dogru mudur?

Cunku genelde burslarin ciddi bir bolumu sadece bu gruplara veriliyor... Uluslararasi ogrenciler icin verilen burslar kisitli oluyor...

• @crazycells belirli üniversiteler veya collegeler veriyor herhalde

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zemheri , içinde söyledi: Community College ve Üniversite (yaşam ve çalışma koşulları)

@crazycells belirli üniversiteler veya collegeler veriyor herhalde

okullar, vakif ve kurumlar, devlet hepsi veriyor olabilir...

ABD'deki egitim yapisi Turkiye'dekinden cok farkli... o nedenle Turkiye'de ogrendiginiz kaliplari unutmaniz gerekiyor biraz 🙂 egitime Turkiye'deki gibi yon veren merkezi kurumlar yok...

uluslararasi ogrencilerin buyuk bir kismi kendi ulkelerinden ABD'de okumalari icin burs alabiliyorlar.

• Gecen hafta cok uzun bir aradan sonra ogrencilik hayatima geri donme karari aldim ve Delaware'deki Delaware technical community college de dersler almaya basladim. Herhangi bir major secmedim, sadece finans alaninda degisik dersler alma niyetindeyim. Daha oncesinden 4 yillik ve master mezunuyum. Gecen hafta ders icin okula ve sinifa gittim. Sadece 23 ogrenci vardi. Ben ve benim yaslarimdaki bir kisi haric diger herkes 18-20 yas araligindaydi diyebilirim. Tuhaf bir duygu! Daha ilk dersten hemen kaynastik, tanismalar, konusmalar, muhabbetler falan...Bazi dersleri sinifta yuz-yuze, bazilarini ise online almayi dusunuyorum. Amacim yaza kadar 5-6 tane ders tamamlamak.

• Biraz guncelleme yapayim:

Agustos'da basladigim 2 dersi Fall semesterde bitirdim. Su anda Spring semesterde 3 ders aliyorum. Son iki hafta kaldi. Birisini online, diger ikisini yuz-yuze sinifta aliyordum ama Mart ayinda hepsi online oldu (Hocalarin insiyatifi ile). Bu yaz icin de 1 ders almayi planliyorum.

Derslerin tum tuition falan ucretlerini kendim oduyorum. 2024 tax return sonucu, ogrenci oldugum icin yaklasik $500 extra federal refund aldim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea professor Accounting olmak için mi gidiyorsun. Zaten master Accounting yükseliyorsun desene.

• @ayvalik10 Var bazi planlarim 😉

• Austinde başvurabileceğim Community College'ler hangileridir. Bana ne kadar masrafı olur. Hangi bölümleri önerirsiniz?

• @emirhankd hemşirelik öneririm size , oglum şuan delawera communıty collage başvurusunu yaptı. Temel dersler için bir düzey belirleme sınavı yaptılar. Gelir durumu düşüklüğünden bazı burslarda başvuru yapacak fakat benim ssn gelmediğinden başvuramadı. Önce temel ders alacak bir sene oda 1650 dolar tutuyor dedi. Ama indirim veya yardım olur ise fiyat değişir tabi. Senelik ücreti 6 bin dolar civarına geliyor indirisimsiz.

• @akara Hemşireliğe ilgim yok teşekkür ederim. Yazılımcılık tarzı bölümler arıyorum.

• @emirhankd anladım bence bir araştırma yapın derim Amerika hakkında hangi meslekler doygunluğa ulaşmış, hangilerinde sürekli eleman açığı var. Yazılım test uzmanlığından vazgeçmiş birisi olarak İnşallah herşey hayal ettiğiniz gibi olur.

Benzer Başlıklar

• 17
  • 56
  • 2
  • 24
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |