Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
826 198 86.2k 153

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    681 Bakış
    crazycellsC
    @dancing-queen , içinde söyledi: Cumhurbaşkanına hakaret suçundan alınan cezanın göçmen vize başvurusuna etkisi Merhaba yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanı hakaret ve halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 2 ayrı dava açıldı ve 1 ay tutuklu kaldım. Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 7 ay hapis cezası aldım ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması oldu Cumhurbaşkanı hakaret davası 5 yıl oldu hala devam ediyor ve ondan da hükmün açıklanmasının geriye bırakılması alacağım büyük ihtimalle. Şu an adli sicil temiz arşiv kaydıda yok. Yaklaşık 1 yıl önce evlendim eşim Amerikan vatandaşı ve vize sürecindeyiz. Forumu okudum buna benzer yazılar gördüm bazı arkadaşlar arşiv kaydı yoksa sicil temizse söyleme göremezler demiş kimisi her şeyi görebiliyorlar demiş. Sorum şu bunu söylemesem öğrenebililer mi öğrenirlerse yalan beyandan red mi alırım ya da bu durumu belirtsem bu dava süreçleri benim vize sürecimi olumsuz etkiler mi ama kriminal bir suç işlemedim Amerika'ya göre bunlar ifade özgürlüğü kapsamında. Bu konuda bilgi sahibi olan cevaplayabilir mi Bu soruya vereceginiz cevaplari adli sicil kaydiniza gore doldurmaniz gerekiyor. Eger vereceginiz belgelerde bilgiler varsa bu bilgileri belirtin, eger yoksa belirtmenize gerek yoktur. Su baslikta da bilgileri bulabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/ Eger mulakatta sorulursa, tabii ki tum sorulara dogru cevap vermelisiniz. Ayrica dediginiz gibi Turkiye'de aldiginiz cezanin yanisira, ayni cezanin ABD'deki karsiligi da degerlendiriliyor. ABD'deki "First Amendment" sizin devletle olan iletisiminizdeki ozgurlugu korudugu icin hukumete veya devlet gorevlilerine soyleyeceginiz cumleler nedeniyle ABD'de ceza almiyorsunuz. Amerikan vizesi sureclerinde de bu durum goz onunde bulundurularak degerlendirilecektir.
  • LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

92
    3 Oy
    92 İleti
    9k Bakış
    M
    Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü. Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi. Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı? Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
  • CR_1 vize

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    194 Bakış
    crazycellsC
    @bonadea CR_1 vize içinde söyledi: Merhabalar bir sorum olacak. CR_1 vize işlemim Ceac'da , belgeler kabul olundu, randevu zamanı bekliyorum. Sorum şu : Ben 23 Ekim 2018 de Colorado Denver'de evlendim, bir ay sonra Türkiye'ye geldim. Bu 23 Ekim 2019 da evliliğimin 2. yılı doluyor. Ben 23 Ekim 2019 sonra gidersem 10 yıllık Green Cart alabiliyormuyum ? Eliliğimin 2 yıllık süreci Türkiyede geçmiş oluyor. 10 yıllık Green Cart alabilmek için illaki Amerikada geçmesi mi gerekiyor. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim . Saygılar... Sorunuzu su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi

148
    1 Oy
    148 İleti
    18k Bakış
    C
    @Serapp teşekkür ederim. Gerekli düzenlemeleri yaptım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k