(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhaba. Benim sorum şöyle:
Ocak tatilinde ortaokula giden kardeşim yanıma gelsin istiyorum 10 günlüğüne. Benim civarımda okul vs olmadığı için malesef sanırım turist vizesi en mantıklısı oluyor onun için. DS160 formunu ben onun yerine doldurabilir miyim mesela? İngilizcesi öyle yok ve 16 yaş altı zaten. İmza kısmını nasıl yapmalıyım sizce?
Bir de daha önce bu şekilde ziyaret amaçlı tek başına 16 yaş altı gelen birinin tecrübelerini bilen var mı? 13 yaş üzeri havayolları için yetişkin olarak geçiyormuş. Bu yüzden de refakatçı ayarlayamacaklarını söyledi THY görevlisi bana. Ancak varışta CBP'ten geçmesine yardımcı olabilecek THY'den biri olabilirmiş çocuğun İngilizcesi yetmediği için..
Önerisi tavsiyesi olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. @crazycells -
@erika Vize konusunu falan bilemem de, THY gorevlileri diye birsey yok. Varsa da kesinlikle hicbir konuda yardimci olmuyorlar. Ne Turkiye'de nede varacagi yurtdisi havaalaninda. Kisacasi, cocuga varinca ne yapmasi gerektigini guzelce anlatin ve ogretin ki kendi basinin caresine bakabilsin!
-
@knnrn selamlar hayırlısı olsun darısı başımıza 😇acaba mektub örneği varmıdır ?nasıl hazırlatmalıyım ?
-
@Sev-Sev, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@knnrn selamlar hayırlısı olsun darısı başımıza 😇acaba mektub örneği varmıdır ?nasıl hazırlatmalıyım ?
Şu şekilde yazdım:
To the United States of America Embassy;
I hereby Kenan Oren, as son in law, of ******** and ************* will cover all accommodation, transportation, living and medical expenses during their stay with us in Sugar Land, TX from December 2021 to January 2022.
Please see my financial documents attached.
Tarih
İmzaAyrıca bir sayfaya da ziyaret amacını, benim ve eşimin adres ve iletişim bilgilerini yazdım.
Son 2 ayın maaş bordroları ve son 2 yılın W2 formlarını ekledim. -
@erika merhaba ben oğlumu 16 yaşında tek başına gönderdim.Size tavsiyem mümkünse aktarmasız bilet alın.Yaninda refakatçiye ihtiyaç duymayacaktır.Ben Thy istanbul-houston uçuşu almıştım.Teyzesi San Antonio dan onu almaya gitmişti.Telefonunu mutlaka yurtdışına açtırın sizinle iletişime geçebilsin.Birde yanında anne ve babasının izninin olduğuna dair noterden alınan muvafakatname bulunsun.iyi günler.
-
@erika Ds 160 formunu siz doldurabilirsiniz.
-
Merhabalar.8 yıllık memurum turist vizesine başvurmak istiyorum.Evli olduğum için tek başına başvurmam sıkıntı yaratır mı sizce.
-
@knnrn çok teşekkürler
-
@ibrahimk merhaba, bugün abimin eşi ve üniversitede okuyan yiğenimin konsolosluk başvurusu vardı, onaylanmadı, bi genç kadınla görüşmüşler o kadına gelen herkes red almış, yanda siyahi bi bey varmış güleryüzle o yüzde 90’nına vermiş. Sizde o kadına mı denk geldiniz
-
@fes1983 Anne ve çocuk olarak birlikte mi başvurdular acaba? Ve neden reddedildiğine dair bir geri dönüş alabilmişler mi?
-
@fes1983 Onaylanmayanların profili nedir peki? Abinizin eşi ve üniversite de okuyan yiğeniniz dahil olmaz üzere onlardan biraz bahseder misiniz
-
Ben Amerika’da yaşıyorum, 10 günlüğüne geleceklerdi sömestrda gezip döneceklerdi, yengem emekli bankada paraları da var. Yiğenim yüksek lisans için okul araştırması yapacağım dedi. Kadın evrak bile istememiş.
-
@fes1983 Yengeniz muhtemelen ilk yurt dışı deneyimi olacağı için red yemiştir diye düşünüyorum, yiğeniniz ise gayet açık bir turist olarak değil okul araştırması yapacağını söylediği için red almış ve ABD de sizin gibi bir tanıdıklarının olması da orada kalma ihtimallerini önemli ölçüde yükseltiyor buda başlı başına bir red sebebi
-
@LordBolton yurtdışı çıkmışları var. O yaşta bi kadının kaçak olacağını düşünmeleri saçma, anlattıklarına göre diğer sıradaki insanlar daha rahat almışlar, hiç yurtdışına çıkmamış gelin kayınvalide de almış, biz birde danışman yardımı aldık, ben kesinlikle inanıyorum memurun insiyatifi. Çünkü ondan vize alan olmamış #anchor(title)
-
@fes1983 Açıkçası yiğeniniz kesinlikle orada yüksek lisans için üniversite araştırması yapacağını söylediği için alamamış bunu hangi memura söylerse söylesin red sebebidir. Yengeniz için çok fazla bir şey bilmediğim için bir şey diyemem ama o memura giren kaç kişiyi görmüşler buda önemli tesadüfi olarak red alacak insanlar da bir araya gelmiş olabilir ama dediğim gibi herşey iyi olsa bile ABD de tanıdık birinin olması çoğu zaman negatif bir algıya yol açar
-
@fes1983 Çok üzüldüm öyle yapmalarına gerçekten. İnsanlar bekliyor o kadar uğraşıyor bu randevular için. çok gecmiş olsun
-
@kamile Çok tesekkurler cevabınız için. Evet ben de THY ile IST-Chicago uçuşu almayı planlıyorum onun için. Ben geçen sene geldiğimde baya bir sorguya çekilmiştim o yüzden endişe ediyorum. Yanında havayollarından bir görevli vs olsaydı iyi olurdu. Aklım kalmazdı. Siz de turist vizesi için mi başvurmuştunuz oğlunuz için? DS formunda kendimi gösterdim sponsor ve kalacak yer vs için. Bazen Amerika'da tanıdık olması negatif etki yaratıyor diyorlar..
-
@davidluiz4 slm ben evliyim ve eşim olmadan turist vizesi aldım.Sorun olacağını düşünmüyorum.Ben vizemi alalı 6 sene oldu bu arada bir değişiklik varsa bilemem.
-
Selamlar abim icin vize basvurusu yapicam acaba randevu tarihi ne kadar zamnda veriliyor acaba bilgi verirseniz sevinirim
-
@nyyankeesfan24 su anda 2022 nin son aylarinda bos randevular var ama surekli takip ederek daha erken tarihlerde de bos randevu bulabilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum