DV2023 Sohbet Odası
-
@RTW, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba çok önemli bir soru soracağım Ben KKTC doğumluyum ve KKTC'de yaşıyorum fakat TC vatandaşlığım da bulunuyor çift uyrukluyum. TC pasaportu ile başvuru yapacağım fakat Pasaport bilgileri kısmında "Country/Authority of Issuance:" kısmına pasaport bilgisini girdiğim ülkeyi yani "Turkey" mi seçmem gerekir yoksa doğduğum ve yaşadığım ülkeyi mi seçmem gerekir?
Bir diğer önemli sorum ise doğum yerim Kuzey Kıbrıs, fakat sadece Cyprus var listede. Cyprus seçip Birth City kısmına North Cyprus falan mı yazmam gerekiyor? Yoksa farketmeden doğrudan şehri yazmam yeterli olur mu?
Çok teşekkürler şimdiden
pasaportu aldiginiz yer TC kurumu oldugundan basim ulkesine
TURKEYyazmalisiniz.dogum ulkenizi de
CYPRUSolarak isaretleyin. Dogdugunuz sehir resmi kayitlarda nasil geciyorsa o sekilde yazin. -
@almirabozkurt, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba arkadaşlar hali hazıda yüksekokul kayıtlıyım ama gitmedim tekrardan haziranda sınava giricem üniversite için ama olurda çekiliş çıkarsa burada kazandığım bölümü orada devam ettirme şansım varmı yoksa sınava mı girmem gerekiyor ?
su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite
-
@Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar herkese. Sormak istediğim bir soru vardı. Youtube da videolarda formu nasıl doldurucaz videolarını izlerken 2 isimli kişiler isimlerini yazarken first name kısmına boşluklu olarak yazıp, middle name kısmını boş bırakacak gibi bir yorum. Sebebi ise pasaportta middle name diye bir ibare olmadığı için .ben şuana kadar her başvurumda 2. ismimi middle name kısmına yazmıştım. Pasaportta name kısmında İsmail Tolga Surname kısmında Dengiz olarak basılı. Doğrusunu bilen var mı middle name kısmına tolga yazmalı mıyım yoksa her iki ismimide first name kısmında bir boşluk bırakarak mı yazmalıyım.
teşekkürler. Bol şans herkese.ilk isim
ISMAILortanca isimTOLGAolarak yazin.Ikisini ilk isim olarak yazsaniz da problem olmaz.
-
@alican61, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Herkese selamlar, biz kardeşimle birlikte başvuru yaptık. Bu 2. başvurumuz. Geçen sene çıkmadı. Geçen sene de bu sene de aynı fotoğrafçıdan green card için resim çektirmiştik. Ama şöyle bir durum var;
Bu seneki fotoğrafları fotoğraf kontrol etme sitesinden kontrol etmedik, sadece 600x600 'mü diye baktık ve başvuruyu gönderdik. Bazı yerlerde çözünürlük 600x600 olsa da sıkıştırılmış fotoğraf hatası alanlar olmuş. Biz de sonradan fotoğrafları denedik ve aynı hatayı aldık. --> (Image is overly compressed...).
Geçen seneki fotoğrafları kontrol edelim dedik ve onlarda bu hatayı almadık. Geçen seneki ve bu seneki fotoğraflarda sadece boyut farkı var; bu senekiler 52kb, geçen senekiler 150kb. Hata fotoğraf kalitesinden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyoruz. Fakat resmin kalitesini ve boyutunu paint ile arttırıp deneyelim dedik (800x800 ve 100kb), ama yine aynı hatayı verdi. Yani tam olarak neyden dolayı bu hata çıkıyor bilemiyoruz. Bu durumda reddedilecek miyiz yani? Yorumlarınızı rica ederim.Fotoyu kabul etmeseydi zaten basvurunuz tamamlanamazdi, o nedenle herhangi bir sorun gorunmuyor...
-
@Cycraft, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
detaylı bilen vardır belki,banka dökümanı dahil tüm belgelerim dahil,sadece diploma eksik şekilde mülakata gidip 2023 ağustosa kadar bu belgeyi gönderebileceğimi belirtsem konsolosluk çalışanından nasıl bir dönüş alırım?
Kelimelerin yerini degistirince farkli bir soru sormus olmuyorsunuz

dediginiz durum sorun olmaz... eksik belge tamamlaninca vizeyi alabilirsiniz.
-
@Mucahit-Gider, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Selamünaleyküm hayırlı geceler olsun inşallah ilk okul mezunuyum Ambar görevlisi olarak çalışıyorum müracaat etmek için yeterli mi?
Suradaki basliktaki bilgileri inceleyip uygunlugunu kontrol edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları
-
@Arifçe, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
arkadaşlar fotoğrafın dpi ayarını idphoto4you sitesi kendisi ayarlıyor mu yoksa biz mi ayarlicaz
kendisi ayarliyor.
-
@Arifçe, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
arkadaşlar telefondan başvuru yapacağım pc' m yok henüz,idphoto4you sitesi mobil versiyonunda kendisi mi ayarlıyor fotoğrafın dpi değerini yoksa bi pc bulup kendim mi ayarlamaliyim?çünkü,sanırım sitenin pc versiyonunda dpi ayarlanabiliyormuş.mobil.site kendisi ayarlarmı dpi değerini, öğrenmek istediğim şey bu. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.lütfen cevap verin

ulkeyi ABD olarak secip verdigi fotoyu direkt kullanabilirsiniz.
-
@Öfa-Bey, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Cycraft yok olmadı
O halde yeniden basvuru yapmaniz lazim.
-
@kebabdefender, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Basvuru yaparken, lise mezunu olmus olmaniz gerekli.
Ankara'daki ABD konsolosu bu konuda daha toleransli... Mulakat zamani diplomaniz sizde olunca da kabul ediyorlar...
-
@speedy, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar selam kısa bir sorum var. Şu anda yüksek lisans eğitimi alıyorum bir kaç ay içinde bitmiş olucak. Eğitim sorusuna aşağıdakilerden hangisini demem gerekiyor yoksa çok fark etmez mi?
Some Graduate Level Courses ( yüksek lisans terk)
Master's DegreeSome Graduate Level Coursesuygundur. -
@Gökhan-AKGÜL-0, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@crazycells büyük harf ile doldurma sorun değil sanırım
hayir, buyuk veya kucuk harf farketmez.
-
@crazycells 9. Kisimda d. Bolumunu bos birakiyorum o zaman.(center yazmayin demissiniz.)
-
@crazycells başvuru dönemi senin yerinde yapay zeka olduğunu düşünüyorum artık
aynı kişler aynı soruları 3 kere soruyor bıkıp usanmadan otomatik olarak cevap veriyorsun gerçekten hakkın ödenmez
-
@Furkan-Dönmez, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@crazycells 9. Kisimda d. Bolumunu bos birakiyorum o zaman.(center yazmayin demissiniz.)
Center yerine doğduğun il yada ilçeyi yazacaksın. Boş bırakmak yok.
-
Başvuru yapıp alıyorum yerimi şimdiden iyi şanslar herkese
-
@asilelif günaydın sen nerdesin

-
@crazycells Bende de aynı durum geçerli. TC pasaportu ile başvuracağım fakat bende ek olarak doğum yerim de KKTC. Başvuru yaparken doğum yerini Cyprus seçmem bir sorun yaratmaz değil mi?
-
@crazycells cevabiniz icin tesekkurler. Evet bunu inceledim, hatta boyut ve ebatları not aldım. Fakat fotoğrafçıya gittiğimde green card fotoğrafı çektirmek istiyorum yerine abd vizesi fotoğrafı çektirmek istiyorum desem daha kolay anlar diye düşünüyorum, bu yüzden sordum.

-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum