@jasmin Green Card Sahibi Birinin ABD'ye gittikten sonra Türkiyeli biri ile evlenmesi ve onu ABD'ye getirmesi içinde söyledi:
@1877ru "Türkiyeli" diye bir sıfat yok. Türk demekten gocunuyorsanız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diyebilirsiniz !
Cevaplariniz basliktaki konu ile alakali olmali, ayrica forumda siyasi propaganda yasaktir!
Turkiyeli kelimesinin "Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi" anlamiyla kullanildigi cok basit bir akil yurutmesi ile anlasiliyor (tumdengelim), ki siz de anlamissiniz zaten. O nedenle "propaganda" yaptiginizi soyleyebilirim.
Bu forumda yazilanlar acik ve anlasilir olmali. "Turk" kelimesi birden fazla anlama geliyor, bu kavramlari surekli icice karistirmanin bir anlami yok, 100 yil oncede kalip ulusculuk anlayisiyla hayatinizi yasamak isterseniz bu sizin tercihinizdir ama forumda ayristirici ifadeler kullanmak ve ayrimcilik yapmak yasaktir, bilginize!

kontrol ettim uzun bir yazı var inanın ne yazdığını anlamadım. translate ile anladım kazandığımı.
şuan gülüyorum evet ama ne kadar hata yapmışım. Neyse başladım araştırmalara birisi bankadan kredi çek dedi öğrenci halimle 1000 tl bile vermediler.Tanıdığından para al 15 bin doları benim bütün tanıdıklarımdan çıkmaz öyle bir para o zamanlar dolar 3.70 civarı öğrenci halimle 45 bin tl imkansız gibi bir şeydi. Forumu kapattım vize görüşmesine 3 gün kala öylesine bir daha açtım birisi yorum yapmıştı iş bulun herhangi bir iş bulursanız amerikada parayı sorun etmezler yazmıştı. Amerika içinde bulunan bütün Türk restaurantlarına mail attım. Yaklaşık attığım mail sayısı 70 civarı idi düşünün gerisini. Sadece bir restaurant geri dönüş yaptı. O sırada bir mail aldım randevu tarihimi 10 gün sonraya aldılar. O restaurantın sahibi bana sponsor felan olmadı sadece bir yazı yazdı bu adam buraya gelince burda çalışıcak inanın sadece bu kadar kapalı zarf ile gönderdi. Gün geldi çattı gittim amerikan konsolosluğuna sağlık raporum yok o sıralar bilet satış elemanlığı yapıyordum. asgari ücret 1200 civarı idi ve vize ücretine anca param yetiyordu. Götürmemiz gereken belgelerde hesap hareketleride olunca onunda belgesini bankamdan alıp gittim. Sıkı durun hesabımda yalnızca .0,35 kuruş vardı. evet sağlık raporsuz ve ,35 kuruş ile konsolosluğa girdim. Klasik neden gitmek istiyorsun ne yapacaksın sorularına cevap verdim. Ardından tebrikler ama sağlık raporunuzu en kısa zamanda gönderin diyip yolladır beni evime 1 ay daha çalışıp sağlık raporu parasını çıkardım. gidip aldım o vizeyi.
️