[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@hknengz aynen bunun gibi KCC için en önemli husus GÜVEN yani senin başvuruda olsun ds260 dolduracağın bilgileri ilk evrak talep mailine cevap verirken daha sonra mülakat zamanı ispat etmen gerekiyor. Bu kadar basit yani sen kendin gibi ol diyor doğal ol yapmacık olma diyor. konsolosluk senin gitmeni senden daha çok istiyor zaten.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim hocam bilgilendirmen için
-
@hknengz lafı bile olmaz biz aileyiz burada tabiki de yardımcı olacağız
-
@ayvalik10 kesinlikle sanırım daha çok başınızı ağrıtacağım :D :D
-
@hknengz her zaman yazabilirsin 7/24 yardımcı olacak insanlar var burada. Gündüz nöbeti bizde akşam 18.00 sonra da amerika nöbeti devir alıyor.
-
Merhabalar,
2 yıllık AOF Adalet bölümü mezunuyum, "Vocational school" seçeneğini mi seçmeliyim acaba yoksa University Degree mi seçmeliyim?
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar @ayvalik10 arkadaşa yazmış olduğunuz cevaplar doğrultusunda hala daha tam anlayamadığım için bir soru da ben sormak istiyorum. Ben öğrenci değilim. 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirdim. Dvprogram instructions ta vocational school bizim okuduğumuz 2 yıllığa denk geliyor çeviri olarak fakat aynı zamanda vocational schools degree is not qualified deniyor. Yani yeterli olmuyor görünüyor. Bunu da lise bitirmeyip meslek okuluna gidenlere bağlıyor. Ben vocational school mu secmeliyim yoksa high school diploma mi? Yani otomatik diskalifiye olma durumu var mıdır? Sonuç olarak başvurularda da otomatik eleme yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bu sebepten elenme durumu olsun istemiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
-
@melihmi1306 hiçbir kimse otomatik ret almaz şunu kafanızdan silin ya high school degree lise mezunu yaz o kadar sen lise diplomanı gösterirsin olur biter bu kadar telaş yapmayın ya.
-
@Acun78 sen farklısın mezunsun ondan yazabilirsin. university degree değil Vocational school yazabilirsin çünkü elinde diploman var
-
Ben de mezunum aktif olarak okumuyorum demek istemiştim. 2 yıllık bitiren neyi seçmeli demek istemiştim. Diğer arkadaşa verdiğiniz cevap bana da uygun teşekkür ederim.
-
@melihmi1306 2 yıllık da olsa 4 yıllık da olsa üniversite diploması üniversite diplomasıdır, ben olsam university degree seçerdim.
-
@gokayK bu videonun 11.50 dakikasına gider misin sana cevap veriyor remzi aşağıdaki resim de ds260 yeşilkart forumun hazırladığı yerden alınmıştır.
https://www.youtube.com/watch?v=6WkUVmoZvlc

-
@ayvalik10 izledim, 11:50'de benim söylediklerimin tersini söylemiyor ki. ben hak kaybı ile ilgili bir şey söylemedim, 2 yıllık bölüm bitirmiş birinin "university degree" olarak işaretleyebileceğini düşündüğümü söyledim.
-
@hknengz, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@ayvalik10 ben de meslek yüksekokulu mezunuyum ama şuan açıköğretimden lisans öğrencisiyim bu durumda öğrenci olarak mı gözükmem gerek yoksa mezuniyeti mi seçmem gerek
ikisi de durumunuza uygun. dilediginizi secebilirsiniz.
-
@melihmi1306, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar @ayvalik10 arkadaşa yazmış olduğunuz cevaplar doğrultusunda hala daha tam anlayamadığım için bir soru da ben sormak istiyorum. Ben öğrenci değilim. 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirdim. Dvprogram instructions ta vocational school bizim okuduğumuz 2 yıllığa denk geliyor çeviri olarak fakat aynı zamanda vocational schools degree is not qualified deniyor. Yani yeterli olmuyor görünüyor. Bunu da lise bitirmeyip meslek okuluna gidenlere bağlıyor. Ben vocational school mu secmeliyim yoksa high school diploma mi? Yani otomatik diskalifiye olma durumu var mıdır? Sonuç olarak başvurularda da otomatik eleme yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bu sebepten elenme durumu olsun istemiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
Turkiye'deki ABD konsoloslugu meslek lisesi, acik lise ve imam hatip lisesi dahil tum liseleri yeterli gormekte, bilginize.
-
Hepinize merhabalar ismim Önder Green Card Başvuru formuna kimlikte yazdığı gibi Önder olarak mı yazmam gerekli onder olarak mı yazmalıyım ayrıyetten doğrum yerim Türkçe karakter yine bu dada kimlikte yazanı ı yazmalıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Herkese bol şans -
Merhabalar ben Önder başvuru formuna ismimi kimlikte ki gibi Önder olarak mı yazmalıyım,Onder olarak mı? Aynı sorun doğum yerinde de mevcut kafama takılan bir sorun
Şimdiden Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler
Herkese bol şans -
Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ?
-
@Önder ingilizce de ç ş ö olmadığı için onder olarak yazacaksın her şeyi ingilizce karakterler yazacaksın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum