Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mahmutenis case numberiniz de 300lerde alabildiniz mi vizeyi?


  • TCMB faiz indirimi karari sonrasi $1 = 8.76 TL yukseldi.


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    TCMB faiz indirimi karari sonrasi $1 = 8.76 TL yukseldi.

    Geldigim zaman 2018 Haziran da 4,3'du. Gecen ay 188 dolar göndermiştim şu an ayni parayı yollayinca 60 tl kardayım. Yazık


  • ....turk lirasi ile kur degisikliklerini anlamak gercekten zorlasiyor,,,4-5 hafta evvel australya dolari 6,60 tl aliyordu,ondan sonra 6.00 tl ye kadar indi,daha sonra adim adim gun gun yine yukselmeye basladi, bu gun bir australya dolari 6,37 tl aliyor, gelecek yilin baslarinda 7 lirayi bulur zannediyorum,bu ekonomi islerine pek akil erdirmek zor.
    iki yil evvel turkiye tatilindeydim biraz turk lirasi vardi,5,55 veya 5,90 dan amerikan dolari aldim,bu gun amerikan dolari 8,75,iki yilda tl 3 liraya yakin deger kaybetmis.vatandasa allah kolaylik versin..


  • $1 = 8.84 TL


  • Sosyal medyada "bir turk kahvesi 15 lira" muhabbeti donuyor. Altina yazilan yorumlar ise "evinde ic" 🙂 Baska bir sey soylemek istemiyorum.


  • Turist vizesiyle veya dil okuluyla amerikaya gidip, ssn kiralayıp kuryelik yapsak olmaz mı ya, 8.93'ü gördü. Cds ile villa duvarları arasında ilişki kuran mb başkanına sahibiz. Artık geleceğe dair umudum kalmadı, işim gücüm var, para kazanıyorum şükürler olsun ama Ne bisiklet alabiliyorum, ne telefon, ne oyun bilgisayarı, ne de konsol. Alsam 3, 4 ay o aldığım nesne için çalışmam gerek. Geçen arkadaşın biriyle konuştuk 300 dolara ps5 almış ikinci el. 1 günlük kazancıyla. Boşuna yaşıyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 8.84 TL

    5 gün sonra:

    $1 = 8.93 TL

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    dolar için en yetkili kişi ne diyor forumda yazan kişiler dış minnaklar 🙂


  • @ayvalik10 çok garip Bi toplumuz ya 🤣 neyse ki maaşımızı dolarla almıyoruz 🤣


  • ulke riskini, duvar yuksekliği ile kıyaslayan adama MB emanet etmişler. Hala oy veren var ise az bile bunlara, daha da beter olsunlar.


  • MB başkanı haklı.
    Doların yükselmesi için bir sebeb yok.
    Dolar başka para birimlerine göre yükselmiyorki ,sadece bizim para değersizleşiyor.
    Değersiz insalara değer verilirse, kaybeden olmak kaçınılmaz .


  • $1 = 9 TL


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 9 TL

    Dolar kaç lira olmuşsa size ne?
    Siz TL mi kazanıyorsunuz da Tl hesabı yapıyorsunuz?
    Yazan:Damat berat 😁

    Külliye eşrafından külhanbeyimiz "şahlanıyoruz" sözünü doları şahlandırarak gerçekleştiriyor.


  • @MySea bu gidişle GC çıksada talihliler kur yüzünden gidemeyecek galiba


  • australya dolari karsisinda turk lirasida 6,60 olmus...asagi dogru gitmeye devam ediyor.


  • Daha kötüsü 1 bolivar = 2.14tl 😊yorum yapmaya gerek var mı? Venezuela bizi kıskanıyor aslında.


  • "Dolarımız mı var, endişeye ne gerek?" şeklinde düşüncesizce ifadeler kullananları duyunca/işitince çıldırmamak mümkün değil. İki nedenden dolayı: 1-Yükselen dolar değil, değer kaybeden Türk Lirası ve dolayısıyla Türk ekonomisi. 2-Genel anlamda uluslararası ekonomi; uluslararası ticaret ve uluslararası finans "dolar" endeksli sürdürülmekte ve bundan dolayı Türkiye gibi üretim odaklı olmayıp "tüketim merkezli uluslar/birimler/devletler" ithalatı ihracattan daha fazla gerçekleştirir. Bu neye yol açar? Dış ticaret açığına; ithalat(dış-alım) kaleminin ihracat(dış-satım) kaleminden fazla olması durumu. Peki, dış ticaret açığını kapatmak için ne gerekir? Para. Para nereden elde edilir? Vergilerden(ÖTV, KDV, gümrük vergileri ve diğer vergi kalemleri) ve cezalardan. Vergiyi ve cezayı T.C. devleti sınırları dahilinde kim öder ve bu meblağ nerede toplanır? Millet öder ve kamu hazinesinde toplanır. O halde dış ticaret açığı devlet hazinesindeki meblağla ödenir. Devlet hazinesinin büyük bir kısmı milletin vergileriyle meydana geliyorsa o halde devletin dış ticaret açığını ödeyebilmesi için üç seçenek/tercih hakkı belirir: 1-Vergi kalemlerini arttırmak, 2-T.C. Merkez Bankası'ndaki kurtarıcı sermayeyi kullanmak, 3-IMF(Uluslararası Para Fonu), WB(Dünya Bankası), FED(Birleşik Devletler Merkez Bankası)-ve benzeri daha fazla kuruluş, grup ismi verilebilir-gibi yapılardan kısa vadeli ve yüksek faizli krediler almak.
    Her üçüde felakettir ve iktisat biliminde "acı fatura" şeklinde tarif edilir... İki numarayı dikkate alsak, pandeminin piyasaları ne hale getirdiği ortada, Türk milletinin, ki bende onun bir ferdi olarak belirtiyorum, bu en azından benim görebildiğim ve bizzat deneyimlerime dayanmaktadır, durumu hiç iç açıcı değil. Dolayısıyla vergileri arttırmak ya da farklı alanlarda çeşitli kanun hükmünde kararnamelerle ceza kalemleri oluşturmanın sonucu ne olacaktır? Üstüne bir de enerji bağımlısı bir ülke olduğunuzu dikkate alırsanız her şeyin farkına varmanız an meselesidir. Fabrikalar, işletmeler, buralardan elde edilen çıktı/ürünler ve ek olarak tarım ekonomisinin ürünleri ve akla gelebilecek her türlü iktisadi faaliyet enerjiyle gerçekleşir. Malların taşınmasından, tarladaki mahsülün sürülmesine, biçilmesine, evinde kaynayan tencerenden sofrana gelen gıdaya kadar, kış ayında içine girdiğin sıcak suyuna, aldığın duşune değin, hijyeninden tüketimine; her şey enerjiyle bağlantılı... Kaldı ki bu sadece meselenin bir tek koludur. Daha da derinlere inersek, daha da eşersek çok daha çetrefilli ama anlaşılabilecek nice detayla karşılarız fakat en basitini algılamakla işe başlamalı... Çıldırmamak elde değil arkadaşlar. Meselelere biraz ciddiyetle, eleştirel olarak, sorgulayarak, bilmiyorsak araştırarak, bilene sorarak ilerlesek bunlar bizi bulmaz/başımızı ağrıtmaz idi fakat bu sayılanların tersi sosyolojinin(toplumsalın) büyükçe bir kesiminde hakim olduğundan maalesef tekerrür ederek gerçekleşmektedir. Üzülüyorum, ifadelerime bir politik bilimci olarak politika katmamaya gayret ederek sosyolojik ve iktisadi yani sosyo-ekonomik bakarak yazdığımı da belirteyim. Son olarak, felaket senaryoları yazmak bizleri o felaketler olmadan gerekeni yapmaya iter. Bu yüzden felaketler üretenlere kızmayın, karalamayın, etiketlerle bu kişileri düşman nesnesi kılmayınız. Eğer bunu yapıyorsanız biliniz ki düşmana hizmet etmektesiniz. Ulusunu seven; öğrendiklerini nesnel-bilimsel bir üslupla ve verilerle/delillerle aktaran, anlatandır, olguları bu ikrarla yorumlayandır. Yazı epey uzun oldu, içim dolduğundandır, yanlış-eksik bir şey yazmışsam bildiriniz, silebilirim.


  • FB_IMG_1634064270160.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum