Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmenlik Tıbbi Muayeneleri için COVID-19 Aşısı Gerekli hale geldi (1 Ekim 2021)

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri bugün, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, göçmenlik tıbbi muayenesine tabi olan başvuru sahiplerinin, sivil cerrahın bir göçmenlik tıbbi muayenesini tamamlayıp Form I-693'ü imzalamadan önce COVID-19'a karşı tam olarak aşılanmış olmaları Tıbbi Muayene ve Aşı Kaydı gerektiğini bildirdi.

    Politika kılavuzumuzu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin 17 Ağustos 2021 tarihli Sivil Cerrahlar için Teknik Talimatlar güncellemesine uygun olarak güncelliyoruz. Bu güncelleme, göçmenlik tıbbi muayenesine tabi olan başvuru sahiplerinin COVID-19 aşı serisini (aşıya bağlı olarak bir veya iki doz) tamamlamasını ve göçmenlik tıbbi muayenesini tamamlamadan önce sivil cerraha aşı belgelerini sağlamasını gerektirir. Bu gereklilik 1 Ekim 2021'den itibaren geçerlidir ve bu tarihte veya sonrasında sivil cerrahlar tarafından imzalanan tüm Form I-693 için ileriye dönük olarak geçerlidir. Bu yeni gereksinimi dahil etmek için Form I-693'ü ve form talimatlarını güncelleme üzerinde çalışıyoruz.

    Genel olarak, yasal olarak daimi ikametgah olmak için başvuran kişiler ve gerekli görülen diğer başvuranlar, sağlıkla ilgili gerekçelerle kendilerini kabul edilemez kılacak herhangi bir koşuldan temiz olduklarını göstermek için bir göçmenlik tıbbi muayenesinden geçmelidir. USCIS, Birleşik Devletler'deki başvuranlar için bu göçmenlik tıbbi muayenesini yapmak ve göçmenlik tıbbi muayenesinin sonuçlarını Form I-693'te belgelemek için uygun hekimleri sivil cerrahlar olarak tayin eder.

    USCIS, COVID-19 aşısı şu durumlarda genel muafiyet verebilir:

    Yaşı kanunen uygun olmayanlar
    Tıbbi bir durum nedeniyle kontrolde olanlar
    Sivil cerrahın çalışma alanının mümkün olmadığı yerlerde ise
    Tedarik sınırlı olduğu durumlar ve başvuru sahibinin aşıyı alması için önemli gecikmeye maruz kaldığı sebepler

    COVID-19 Vaccination Required for Immigration Medical Examinations

    U.S. Citizenship and Immigration Services today announced that, effective Oct. 1, 2021, applicants subject to the immigration medical examination must be fully vaccinated against COVID-19 before the civil surgeon can complete an immigration medical examination and sign Form I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record.
    We are updating our policy guidance in accordance with the Centers for Disease Control and Prevention’s Aug. 17, 2021 update to the Technical Instructions for Civil Surgeons. That update requires applicants subject to the immigration medical examination to complete the COVID-19 vaccine series (one or two doses, depending on the vaccine) and provide documentation of vaccination to the civil surgeon before completion of the immigration medical examination. This requirement is effective Oct. 1, 2021, and applies prospectively to all Forms I-693 signed by the civil surgeons on or after that date. We are working on updating Form I-693 and the form instructions to incorporate this new requirement.
    In general, individuals applying to become a lawful permanent resident, and other applicants as deemed necessary, must undergo an immigration medical examination to show they are free from any conditions that would render them inadmissible under the health-related grounds. USCIS designates eligible physicians as civil surgeons to perform this immigration medical examination for applicants within the United States and to document the results of the immigration medical examination on the Form I-693.
    USCIS may grant blanket waivers if the COVID-19 vaccine is:
    • Not age-appropriate;
    • Contraindicated due to a medical condition;
    • Not routinely available where the civil surgeon practices; or
    • Limited in supply and would cause significant delay for the applicant to receive the vaccination

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu konu Göçmenlik başvuru Mülakatı sağlık kontrolüne girecek tüm arkadaşları etkileyecek sanırım. Gelişmeleri ve ayrıntıları yönerge Update edildikçe paylaşacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 bu durum hem ABD'de Adjustment of Status (AOS) ile basvuru yapan hem de ABD disinda Consular Processing (CP) ile basvuru yapan kisileri ilgilendiriyor.

    Zaten normalde de grip (influenza) asisi olmak sart idi bu muayeneler sirasinda, buyuk ihtimalle coronavirus asisi da kalici olarak sart olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Turkiye'de gocmen vize basvurulari icin saglik raporu hazirlayan tek yetkili olan Ungan Aile Hekimligi'nin ise aciklamasi soyle:

    COVID-19 Aşı Gereksinimleri İle İlgili Önemli Duyuru
    .

    • 1 Ekim 2021'den itibaren CDC, aşı olmaya uygun olan tüm başvuru sahiplerinden muayeneye gelmeden önce Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı COVID-19 aşılarından 2 doz tamamlamalarını istemiştir.

    • 12 yaşını doldurmuş tüm TC vatandaşları ve Türkiye'de ikamet izinli yabancıların aynı tip aşıdan iki doz (2 x Biontech veya 2 x Sinovac) tamamlamaları ve muayeneye gelirken sertifikalarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. 2 doz DSÖ onaylı COVID-19 aşısı tamamlanana kadar vize sürecinize devam edemezsiniz.

    • Diğer tüm başvuru sahiplerinin (İran, Irak vb. Türkiye'de ikamet izinli olmayanlar) ülkelerinde eğer olabiliyorlarsa 2 doz DSÖ onaylı COVID-19 aşısı yaptırmaları ve muayeneye gelirken sertifikalarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

    Vize sürecinizde herhangi bir gecikme yaşamamak için COVID-19 aşınızı mümkün olan en kısa sürede tamamlamalısınız.

    Bu gereksinimler, ilgili ülkeler tarafından yeni kurallar ve düzenlemeler duyuruldukça değişebilir (ve daha katı hale gelebilir).


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum