Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Gezzio , 1 yıldan fazla kapalı kalan konsolosluk yüzünden "acaba"larla dolu, işkence gibi geçen bir sürecin sonunda mutlu bir sona kavuşmanın ve artık legal permanent resident olmayı garantilemenin hafifliği ve mutluluğunu yaşadığınıza eminim. Bundan sonraki yaşantınız size mutluluk getirsin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Gezzio Hayırlı olsun . İşleri şipşak halletmişsin bu sıkıntılı dönemde ve makul paraya


  • dostum sen youtuber ol ciddi diyorum . sende iş var. 🙂


  • Yeni giriş yapan tüm arkadaşlara tebrikler ve yeni hayatlarında başarılar. 👏🥳


  • Merhaba Arkadaşlar,

    UCSIS'e 220 dolar ödeyip ABD'ye ilk girişi yaptıktan sonra green card için UCSIS şubelerine gidip parmak izi ve fotoğraf vermemize gerek var mıdır? Sanıyorum parmak izi konsoloslukta ve havalimanına girerken alınıyor, buradan UCSIS'e gönderiliyor. Tam emin olamadığım için sormak istedim.

    Diğer sorum ise, green card asıl talihlisi, eşi ve çocuğuna vize verildikten sonra asıl talihli ABD'ye vizeyle giriş-çıkış yaparsa eşi ve çocuğu giriş-çıkış yapmadan green card'ı alabilir mi?


  • @sekendiz, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhaba Arkadaşlar,

    UCSIS'e 220 dolar ödeyip ABD'ye ilk girişi yaptıktan sonra green card için UCSIS şubelerine gidip parmak izi ve fotoğraf vermemize gerek var mıdır? Sanıyorum parmak izi konsoloslukta ve havalimanına girerken alınıyor, buradan UCSIS'e gönderiliyor. Tam emin olamadığım için sormak istedim.

    Diğer sorum ise, green card asıl talihlisi, eşi ve çocuğuna vize verildikten sonra asıl talihli ABD'ye vizeyle giriş-çıkış yaparsa eşi ve çocuğu giriş-çıkış yapmadan green card'ı alabilir mi?

    1- Hayır gerek yok. Giriş yaptığınızda Green Card verdiğiniz adrese otomatik olarak gönderilir.
    2- Green Card alabilmek için asıl talihlinin giriş yapması yetmez. Kendi Green Card’larını alabilmeleri için tüm vize sahiplerinin giriş yapmaları gerekir.


  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de 4 Eylül'de Houston'a giriş yaptım anca müsait olup gelişimin detaylarını aktarmayı düşündüm.

    THY'den 4 Eylül saat 14:05 uçuşu İstanbul Havalimanı'ndan Houston'a gitmek üzere 6000 TL'ye bilet aldım ve saat 12:20 gibi havalimanındaydım. İlk olarak bavullar ve siz x-ray cihazından geçiyorsunuz. Sonrasında gözen kontrolü ve bavul teslimi için ABD uçuşlarına bakan bloğa doğru gidiyorsunuz ve orada bavul tesliminizi yapıyorsunuz. Burada pasaport ve PCR sonucunuz kontrol ediliyor ve tabiki evraklarınızı da yanınızda mı diye teyitliyorlar durumu anlatınca. Daha sonra son çıkış noktası için sıraya girip çıkış damgasını pasaporta bastırıyorsunuz. Burada benim vizemi ilgili memur arkadaş anlayamadı, oturum izniniz olması lazım e dedim bu zaten giriş iznim dedim, teyitledi bir yerden sorup sonra damgayı bastı para da istemedi 🙂 Ardından ilgili kapıya doğru gittim ve bir kontrol de el bagajıma yapıldı ve sonra uçuş. Uçuş da rahattı eğlence, yemek gibi sistemleri kaliteli gerçekten THY'nin ilk yurtdışı uçuşum ama sıkılmadan vakit geçirerek yerel saatle 18:45 de Houston'a indim, uçakta önlerden bir yer ayarlamaya çalışmıştım bunun çok faydası oldu tavsiye ederim. 🙂 Hızlıca ilk polis noktasına gittim ve sıraya girdim. Evrak ve pasaportları verdim bir fotoğrafım çekildi webcamden ardından memur bey tebrik etti hoşgeldin dedi çok tatlı bir abimizdi heyecan yaptığımı görünce "Gerek yok rahat ol hak ettin dostum" dedi. O öyle diyince daha bir rahatlama geldi. 🙂 Sonra evraklarımı başka bir memur arkadaşa verdim o beni karşı bankonun sırasına aldı. Orada sıra isimle çağırma şeklinde ilerliyor, iyi takip etmeniz gerekiyor. Baya kalabalık vardı 2 saatten biraz fazla bekledim orada ve sonunda sıra geldi. Polis arkadaş adresimi doğruladı bir telefon numarası istedi ve numarasıyı verdim. Sonrasında o da tebrik edip damgayı bastı ve bavulları almak üzere alt kata indim. Bavullarım direk banttan indirilmiş alıma hazır şekildeydi tabi o kadar saat bekleyince 😄 Orada görevli bayan sağolsun yardımcı oldu araba verdi ve bavullarla terminale giderken polise pasaportumu gösterdim, bavulda tohum, et vs bir şey olup olmadığını sordu ben de yok dedim. Ardından geçebilirsiniz dedi ve E terminalinden ülkeye girişimi yapmış oldum böylece 🙂

    Şimdilik aktarımlarım bu şekilde dün yani Pazar gününü dinlenme ile geçirdim bugün işleri halledeceğim ufaktan. Umarım faydalı bir deneyim olmuştur. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurbenli deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler 🙂
    abd'deki hayatınızda bu şekilde sorunsuz ve sancısız geçsin.


  • @gucarslan Rica ederim, çok teşekkür ederim tebrik ve iyi dilekleriniz için 🙂


  • @ugurbenli, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    k yok rahat ol hak ettin dostum" dedi.

    Tebrikler hayırlı ugurlu olsun Amerikada bol bol bilgilendirin buraları.darısı bizim başımıza


  • @ugurbenli Tebrikler hocam, yeni hayatınız gönlünüzce olsun, bilgilendirme için de teşekkürler...


  • @fredyjones Çok teşekkürler elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. İnşallah darısı başınıza 🙂


  • @melcem Rica ederim ve çok teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz ve tebrikleriniz için 🙂


  • Merhabalar ,

    Hayırlısı ile vizemi aldım ve Amerika ya 19 Eylül tarihinde giriş yaptığımda ds-260 formunda belirtiğim adres den farklı bir adresi bildireceğim ve orada ben olmadığım zaman da ssn ve green card gelirse adres de farklı bir kişinin kartları teslim alması için ne yapmak gerekiyordu form da böyle bir bilgi vardı ancak bulamadım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sakaryalı93 Amerika da havalimanında ilk giriş zamanında adres değişikliği yaptırabilirsin. Fakat havalimanında işler ters gitti yapamadın ozaman amerikaya giriş yaptıktan sonra aşağıdaki sayfadan yardım alabilirsin

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-değişikliği-yapmak-uscis-ar-11-form?_=1631288452428

  • ⭐⭐⭐

    @sakaryalı93 baskasinin evini adres olarak veriyorsaniz, adresin basina

    C/O evde_yasayan_ adi_soyadi

    ya da

    In care of evde_yasayan_ adi_soyadi

    yazarsaniz daha iyi olur.



  • @sakaryalı93 Hayırlı olsun hocam hangi eyalette yaşayacaksınız .buradan birilerin kazanması kendim kazanmış gibi seviniyorum.gönül isterki bu forumda herkes kazansın


  • @fredyjones Çok Teşekkürler büyük ihtimalle Texas bir değişiklik olmazsa .


  • @keysnambır merhaba @keysnambır . Biz ds 260 formunda c/o yazmayı unuttuk. bunun için formu açtırmamız gerekir mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum