Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • selamlarr herkese..
    bu sene ilk defa, eşimle birlikte başvuracağımız çekiliş için gönülden isteyen herkese bol şans diliyorum.

  • Yasaklı

    Kaldigim yeri soyle bir selam ile tag leyeyim. 🙃


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Kaldigim yeri soyle bir selam ile tag leyeyim. 🙃

    Selamlar bizden ping pong beyyyy... bu sene kazanıyoz mu? 🤪

  • ⭐⭐⭐⭐

    @clourpoint sağolasın abi


  • Merhaba herkese. Bundan 4 yıl önce, tesadüfen izlediğim bir youtube videosu sayesinde Amerikan Rüyası'nı görmeye başladım. O günden bu yana her gün artan bir merakla ve istekle araştırmaya devam ettim. Youtube'da kaliteli ve bilgilendirici içerik üreten neredeyse herkesi takip ettim, videolarını izledim. Zaman buldukça amerikan tarihi ve kültürü hakkında kitaplar okumaya çalıştım. Coğrafyasını araştırdım; nerede kasırga, nerede deprem, nerede orman yangını sık görülüyor öğrenmeye çalıştım. Ekonomisini, şehirlerin yapısını, nerede hangi iş imkanlarının olduğunu inceledim.

    Burada yaşayıp ülkenin gidişatı hakkında şikayeti olan, mutsuz olan yakınlarımın hepsini bilgilendirdim. Böyle bir imkan olduğunu, başka yerlerde daha iyi şartlarda "insan" gibi yaşamanın mümkün olduğunu anlattım. 2018 yılında eşimin ablası ve eniştesi, benim yaptığım başvuru ile green card talihlisi oldular. Karı koca ilk başvurularında ayrı ayrı çekilişi kazandılar. Farklı sebeplerle ülkede kalmayı tercih ettiler. 2021 yılında ise yine başvurusunu yaptığım ikiz kardeşim kazandı çekilişi. Onun da ikinci başvurusuydu. Henüz kesin kararını vermiş değil gitme konusunda. Gidecekmiş gibi ds-260 formunu doldurdu ama kararı ne olacak henüz belli değil.

    Ben ise ilk iki yıl başvurduktan sonra son iki yıl eşimi ikna edememem nedeniyle başvuru yapamadım. Ama ülkede her gün yaşanan olumsuzluklar, ekonomik şartlar, eğitim, sağlık ve adalet sisteminin içler acısı hali nedeniyle maalesef burada bir gelecek göremediğimden bu yıl tekrar başvuru yapmaya karar verdim. Umarım gerçekten gitmek isteyen, mutluluğu ve huzuru bulmak için hayatında köklü değişiklikler yapmayı göze alabilen, konfor alanından çıkıp büyük bir bilinmezliğe adım atma cesaretini gösteren herkes talihli olur. Hepimizin gönlüne göre olsun.

  • ⭐⭐

    @gurars ne şanslı sülalesiniz


  • @gariban Şansı değerlendirmeyince bir anlamı kalmıyor tabii.


  • @gurars şu an yazdıklarınızı sessizce okuyan ama nezaket icabı cevap vermeyen yüzlerce kişi var emin olun 🙂 gerçi size değil akrabalarınıza kızıyolardır tabiki..çünkü bu forum greencard çıkıpta gitmeyen talihliyi pek sevmez benden söylemesi 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @aayhann, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gurars şu an yazdıklarınızı sessizce okuyan ama nezaket icabı cevap vermeyen yüzlerce kişi var emin olun 🙂 gerçi size değil akrabalarınıza kızıyolardır tabiki..çünkü bu forum greencard çıkıpta gitmeyen talihliyi pek sevmez benden söylemesi 🙂

    🥰


  • Haklısınız, ben de gitmeyeceklerini bilseydim hiç başvurularını yapmazdım. Hatta o zamanlar henüz pasaport zorunluluğu yoktu, keşke sembolik de olsa 10$ başvuru ücreti alınsa; sırf ücretsiz diye öylesine başvuranların yarısı başvurmaz diyordum. Pasaport ile başvuru yapılması bunun önüne geçti. 10 yıllık pasaport ücretinin 1200 tl olduğu yerde, gerçekten gitmeye niyeti olmayan adam gidip de masraf yapmaz.

    Ama o dönemde kurun da ani yükselişiyle maddi olarak yetersiz gördüler kendilerini ve iki çocukla böyle bir yola çıkmaya cesaret edemediler.


  • @gurars maddi anlamda sıkıntı yaşarım diye kaygılanan arkadaşlar kredibiliteniz ne kadar yüksekse o kadar kredi çekin ve gidin...eğer gidip orda yaşamayı kafaya koyduysanız o krediyi ödemek kumbaraya para atmak kadar kolay birşey olacak sizin için


  • @aayhann katılıyorum. Aynı zamanda "bilmediğim bir ülkeye, bilmediğim bir kıtaya gidiyorum", "orada ikinci sınıf vatandaş olacağım" diye düşüncelere kapılmayın. Gidenlerin videolarını izleyin. herkesin gözleri parlıyor. Herkes mutlu, herkes huzurlu. Yani ben şu an tabii ki genelleme yapıyorum ama gidenlerin büyük bir çoğunluğu verdiği karardan memnun.

    Amerika göçmenler ülkesi. Size ayrımcılık yapacak olan adam da en fazla üç kuşak önce gelmiş olacak. Belki siz nadir de olsa zorluk yaşayacaksınız, aksanınızdan yabancı olduğunuz illa ki anlaşılacak ama çocuklarınız çok rahat edecek.

    Ayrıca Türkiye sistemsiz, düzensiz, her şeyin gelişigüzel sürdüğü bir ülke. Bu kadar genç nüfusun olduğu, bu kadar işsizin olduğu, iş bulsanız bile satın alma gücünün böylesine düşük olduğu bir ülkede iyi kötü yaşayabilen birisi; dünyanın her yerinde hayatta kalabilir. Biraz da şanslıysa ve iyi insanlarla karşılaşırsa çok çok iyi yerlere gelebilir. Cesaret edip adım atmaktan korkmayın.


  • Selamlar tekrardan.. Eşimin pasaportu yok, başvuruyu sadece ben yapacağım. Bir sorunla karşılaşır mıyım.
    Mayıs ayında başvurum onaylanırsa eşime pasaport çıkarırım düşüncesindeyim.. Teşekkürler şimdiden.


  • @Doğan-Hazar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Selamlar tekrardan.. Eşimin pasaportu yok, başvuruyu sadece ben yapacağım. Bir sorunla karşılaşır mıyım.
    Mayıs ayında başvurum onaylanırsa eşime pasaport çıkarırım düşüncesindeyim.. Teşekkürler şimdiden.

    Sadece başvuru sahibinden pasaport numarası isteniyor. Eşinizin sadece bilgileri istenir, evli seçeneğini seçtiğiniz için. Ancak kendiniz için ayrı, eşiniz için ayrı başvuru yapmak şansınızı arttırır. Eğer imkan varsa eşiniz için pasaport çıkarıp onun da ayrı başvuru yapmasını tavsiye ederim.

  • Yasaklı

    @hascerob, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Kaldigim yeri soyle bir selam ile tag leyeyim. 🙃

    Selamlar bizden ping pong beyyyy... bu sene kazanıyoz mu? 🤪

    Ben umidi kestim ama belki bir sans bir gun cikar diye basvuruyu birakmayacagim. 🤣


  • Merhaba , herkese bol şans dilerim. geçen yıl kendimce totem yapayım dedim kimseye bahsetmedim. çıkmadı 🙂 bu sene hem fotoğraf çekildigim yeri , hemde totemi degiştirecegim.. 🙂 2. başvurum olacak. keşke bir başvuru ücreti alsalar yani bunu söyleyecek duruma geldik malesef , başvurunun ücretsiz olmasından bile tam faydalanamıyoruz. herkesin hakkında hayırlısı olsun. çıkmasa bile kendimizi avutacak bahanelerimiz çok nasıl olsa. 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Doğan-Hazar pasaportları eğer maddi yönden yük olacaksa 6 aylık çıkartır uzun süreli çıkarttırma eğer mayıs ayında çıkarsa uzun süreli çıkarttırsın ancak 2 kişi şansı daha fazla oluyor ayrıca şans mı bilerek mi ama eşlere çok daha fazla şansı oluyor çıkanlar genelde hep bayandır.


  • Basvuru tarihi kesinlestiginde nerden ogrenebiliriz. Ozel bir baslik varmi forumda.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hascerob, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Kaldigim yeri soyle bir selam ile tag leyeyim. 🙃

    Selamlar bizden ping pong beyyyy... bu sene kazanıyoz mu? 🤪

    Ben umidi kestim ama belki bir sans bir gun cikar diye basvuruyu birakmayacagim. 🤣

    tertip burdamısın ya :D:D:D yerimizi aldık mı ?

  • ⭐⭐

    Sanki bir kavimler göçü yaşanmaya başladı? Türkiye doğudan göç alıyor. Türkiyedeki yetişmiş insanlar da batıya doğru göçüyor. Ülkelerin demografik yapıları çok değişecek gibi. Sanki planlanmış bir süreç ilerliyor. Doldur boşalt gibi bir şey. Merkez olarak da Türkiye seçilmiş gibi. Doğudan ve güneyden gelenler Türkiyede yerleşip bir sonraki doldur boşalta kadar medenileşecekler. Türkiyedeki medenileşenler de batıya gidecek gibi bir durum var sanki. Veya başka benzer bir şey. Tam adını koyamıyorum ama anormal bir şeyler oluyor yani.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum