Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
Bugun Spantran'a kendim gidip islemi baslattim. Verification zorunlu. Okulum ile iletisime gecip bilgi alamayabilirsiniz dedim. Biz aliriz dediler. Bakalim nasil olacak. Verify etmelerini beklemeden Evaluation olmus olacak. En azindan orasi isi kurtariyor.
WES daha pahali, bulundugum yerde yok ve @MySea nin dedigi gibi kapali zarf olayi isi cok uzatir.
Ingilizce translate hem diploma, hem transkript lazim ve hepsini apostilli yaptirdim.
-
Merhabalar benim
Yaşım 33 nasip olursa bu donem green card basvurusu yapacagim ama benim istegim usarmy katilmak. 2023 de sonuclar aciklansa en erken 2024 de vizemi alabilirim yani 35 yasinda abd ye giris yapabilirim diye dusunuyorum. Benim sorum 35 yasindan sonra orduya girme sansim olurmu ona gore basvuru yapmayi dusunuyorum eger yastan dolayi engel olursa bosa basvuru yapipda kimsenin hakkini calmak istemiyorum bu konuda bana yardimci olabilecek kimse varmi... yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim -
Bu ileti silindi! -
@Uno-CoopeR, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Merhabalar benim
Yaşım 33 nasip olursa bu donem green card basvurusu yapacagim ama benim istegim usarmy katilmak. 2023 de sonuclar aciklansa en erken 2024 de vizemi alabilirim yani 35 yasinda abd ye giris yapabilirim diye dusunuyorum. Benim sorum 35 yasindan sonra orduya girme sansim olurmu ona gore basvuru yapmayi dusunuyorum eger yastan dolayi engel olursa bosa basvuru yapipda kimsenin hakkini calmak istemiyorum bu konuda bana yardimci olabilecek kimse varmi... yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederimhttps://www.goarmy.com/learn/see-if-you-qualify.html
buraya girip sorulari cevaplayarak gorebilirsiniz. 2. soruda 17-34 yas arasi misiniz diye soruyor.
-
@tfnsylmz tesekkurler bizden iş gecmiş
-
yasla ilgili waiver oluyor sanirim. ilginiz ciddiyse recruiterlara ulasip sorabilirsiniz green card ciktiginda.
-
@tfnsylmz tmm tesekkurler... cevrimici soru soruyorum fakat abd de olmadigim icin sistem cvp vermiyor en iyisi dediginiz gibi ciktiginda orduda calisan biriyle irtibata gecmek
-
@tfnsylmz galiba sizinle facebook uzerindende gorusmustuk g.koredeydiniz sanirim
-
@tfnsylmz galiba sizinle facebook uzerindende gorusmustuk g.koredeydiniz sanirim
dogrudur konustugum bi cok kisi oldu. gecen sene oradaydim.
-
-
@tfnsylmz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
yasla ilgili waiver oluyor sanirim. ilginiz ciddiyse recruiterlara ulasip sorabilirsiniz green card ciktiginda.
Merhaba Tufan bey, tüm sayfaları ben de okudun. Çok yararlı bilgiler paylaşmışsınız, öncelikle teşekkürler.
Minimum sözleşme 2 yıllık o da Army için. Ben de en kısa süre sözleşme ile bir MOS düşünüyorum. Ancak yaşım 37 olacak başvuru zamanında. Sağlık sektöründe uzunca süre çalıştım memlekette ve yine sağlıkla ilişkili MOS lardan birine başlamak istiyorum ve ciddi düşünüyorum. Sizce bu yaş Army için waiv edilebilir bir yaş mıdır? Yoksa hiç şansım yok mu? İkinci olarak bu 2 yıl sözleşmeye hem basic hem AIT süreleri dahil midir? Bu kısma dair birşey göremedim. Mesela bu 2 yılın büyük bölümü eğitimle geçiriliyor olabilir mi?
-
@mdzakin, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Merhaba Tufan bey, tüm sayfaları ben de okudun. Çok yararlı bilgiler paylaşmışsınız, öncelikle teşekkürler.
Minimum sözleşme 2 yıllık o da Army için. Ben de en kısa süre sözleşme ile bir MOS düşünüyorum. Ancak yaşım 37 olacak başvuru zamanında. Sağlık sektöründe uzunca süre çalıştım memlekette ve yine sağlıkla ilişkili MOS lardan birine başlamak istiyorum ve ciddi düşünüyorum. Sizce bu yaş Army için waiv edilebilir bir yaş mıdır? Yoksa hiç şansım yok mu? İkinci olarak bu 2 yıl sözleşmeye hem basic hem AIT süreleri dahil midir? Bu kısma dair birşey göremedim. Mesela bu 2 yılın büyük bölümü eğitimle geçiriliyor olabilir mi?
Yasla ilgili waiverlar kime hangi durumlarda veriliyor tam olarak bilmiyorum. Recruiterla konusmaniz lazim.
Basic ve AIT dahil degil. Egitim + 2 yil. Yani basic 10 hafta, AIT de -saglikla ilgili MOS lerde nispeten uzun oluyor- 6 ay deseniz, 2 yil 9 ay gibi bi sure cikar toplamda.
-
Yasla ilgili waiverlar kime hangi durumlarda veriliyor tam olarak bilmiyorum. Recruiterla konusmaniz lazim.
Basic ve AIT dahil degil. Egitim + 2 yil. Yani basic 10 hafta, AIT de -saglikla ilgili MOS lerde nispeten uzun oluyor- 6 ay deseniz, 2 yil 9 ay gibi bi sure cikar toplamda.
Tesekkur ederim bilgilendirme için. Peki son haliyle orduda geçirilecek ilk günden itibaren eskide oldupu gibi hemen vatandaşlık başvurusu yapılabiliyor diye biliyorum. Bu taktirde Basic training içinde vatandaşlığa başvurabilir miyiz? Bizimle birlikte eş ve çocuklarımıza da hemen vatandaşlık başvurusu yapabiliyor muyuz?
Ayrıca ordu mensubu olmanın vatandaşık elimize alındıktan sonraki süreçte diğer aile bireylerimize sponsorlukla green kart almada bir artısı yararı var mı? Bildiğiniz üzere anne, baba, kardeşlere sponsor olarak green card almalarını sağlayabiliyoruz. Sponsorluk için aile bireylerinin sayısına göre bir gelir chartı paylaşılmıştı. Bu tabloda %125 üzeri bir yıllık kazancınızın olması bekleniyor. Ordu mensupları bu şartları sağlayacak bir maddi yeterlilikte oluyor mu? Teşekkür ederim
-
Tesekkur ederim bilgilendirme için. Peki son haliyle orduda geçirilecek ilk günden itibaren eskide oldupu gibi hemen vatandaşlık başvurusu yapılabiliyor diye biliyorum. Bu taktirde Basic training içinde vatandaşlığa başvurabilir miyiz? Bizimle birlikte eş ve çocuklarımıza da hemen vatandaşlık başvurusu yapabiliyor muyuz?
Ayrıca ordu mensubu olmanın vatandaşık elimize alındıktan sonraki süreçte diğer aile bireylerimize sponsorlukla green kart almada bir artısı yararı var mı? Bildiğiniz üzere anne, baba, kardeşlere sponsor olarak green card almalarını sağlayabiliyoruz. Sponsorluk için aile bireylerinin sayısına göre bir gelir chartı paylaşılmıştı. Bu tabloda %125 üzeri bir yıllık kazancınızın olması bekleniyor. Ordu mensupları bu şartları sağlayacak bir maddi yeterlilikte oluyor mu? Teşekkür ederim
Onceki yorumlarda da belirttigim gibi ben o 180 gunluk beklemeye takilmistim ama sonradan mahkeme karariyla kaldirildi diye haber cikti. su anki duruma gore beklemek gerekmiyor olmasi lazim ama tam olarak nasil oluyor kesin konusamam maalesef.
Geliriniz yeterli olur. Ben de esime sponsor oluyorum su an.
Factors such as the state where you live and active duty in the U.S. armed forces can increase or lower the income threshold. But determining household size is where many sponsors fail to properly prepare the form.
"Factors such as the state where you live and active duty in the U.S. armed forces can increase or lower the income threshold. But determining household size is where many sponsors fail to properly prepare the form.
Active duty members of the U.S. armed forces (Army, Marines, Navy, Air Force, or Coast Guard) will only need an income of 100 percent of the Federal Poverty Guidelines as long as they are sponsoring a spouse or minor child."
-
Ancak ilgili yerde eş ve çocuk sponsorluğundan bahsetmiş sanki Tufan bey. Benim özellikle merak ettiğim anne, baba ve kardeş kısmı. Bizde zaten eş ve çocuklar green cardlı olacaklar. 5 senede 30 ay doldurmayı da kolaylıkla sağlarız. Ama asıl hızlandırılmasına gerwk duyduğum kardeşler ve onların dependent ı olan yeğenler, geniş aile..
-
O konuda bir hizlandirma olacagini sanmiyorum. Eger bekarsaniz anne-babaniz sizin aileniz olarak sayilir ve "immediate family" olarak gecer fakat eger evliyseniz esiniz ve cocuklariniz "immediate family" olarak sayilir ki onlar da zaten sizinle birlikte. Anne-babaniz kardesiniz vs icin military'nin bir hizlandirma yapmasi gibi bi durum yok.
-
@Mihok Bir yere başvurmak zorunda değilsin. Recruiterların üniversitelerle bağlantısı var, sen transkripti verince kendisinin masraf almadan enlistment için denkliğini alması gerekli. Büyük ihtimalle senin recruiter pek anlamıyor bu konulardan, daha iyi bir recruiter bulmanı öneririm.
-
Bu ileti silindi! -
@Serhat-Okcu, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
iyice anlamak için soruyorum, orduya girmek için öncelikle
- sorum.. türkiyedeki diplomamız da geçerli oluyor mu ?
- sorum.. okulda indirim yapıldığı söyleniyor bu dil okulu mu yoksa normal üniversitede oluyor mu ?
- sorum.. 2 yıllık sözleşme var mı yoksa en az 4 yıllı mı yapılıyor ?
- sorum.. ev araba almada herhangi bir indirim veya vergiden muaf olunuyor mu ?
- sorum.. askerdeyken gittiğimiz okuldaki indirimler askerlik bittikten sonra da devam ediyormu ? (yüksek indirim oluyormuş bildiğim kadarıyla)
- sorum.. çocuğumuz olursa ömür boyu mu eğitimi ücretsiz oluyor ?
- sorum.. çalışma saatleri ve izinleri tam olarak nasıl ?
internette bunların cevaplarını bulamadım ondan soruyorum yoksa araştırıyorum hazır cevap aramıyorum :) teşekkür ederim cevaplarınız için :)
valla usenmeyen varsa yazsin tekrar ama bu sorularin hepsinin ama hepsinin cevabi var bu baslik altinda. bazi sorular tekrar tekrar soruluyor cevapladigimiz halde o yuzden ben pas geciyorum daha once cevaplanan sorulari.
eger ciddi sekilde ilgiliyseniz en bastan okuyarak gelmenizi tavsiye ederim, hem bu sorularin cevaplarini alirsiniz hem de daha once akliniza gelmeyen bazi seyleri de ogrenmis olursunuz. hala cevaplanmayan sorunuz olursa o zaman tekrar cevaplayabilirim ben.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum