Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

• @Şener, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@Zekai-Oguz-Ozalp

Tebrik ederim, Yeni hayatınızda bol şanslar. Bir şey soracağım NVC'den ben 2 defa mail aldım. En son ki maili 15 Ağustos'ta aldım. Size 60 gün içerisinde randevu almaya çalışacağız yazıyordu. Dosyamın nerde olduğunu kontrol edebileceğim bir yer var mı? Baktım bulamadım ben.

Dosyaniz NVC'dedir. Konsoloslugunda gonderildiginde hem email gelecek, hem de CEAC uzerinde durumu "In Transit" olarak degisecek.

• Az once pasaportum geldi. Esiminki de ayni subeye geldi ama dagitima cikmamis. Gun icinde o da gelir sanirim.

Bu arada saglik kontrolunden sonra dosyamiz konsolosluga dijital gonderilmisti. Giriste teslim etmemiz icin verilecek olan sari dosyanin da dijital olarak gumruge gonderilecegini zannetmistik ama o sari dosya da postayla geldi.

• @Zekai-Oguz-Ozalp Çokteşekkür ederim. Size de hayırlı olsun. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.

• @Zekai-Oguz-Ozalp tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

• Hergun maili yenilemekten gina geldi :) duz mantik bi hesap yaptim. @ayzek09 ve @Zekai-Oguz-Ozalp nvc onaylari mart 2020 randevulari agustos 2021 de geldi. Benim nvc onay eylul 2020 ay ay gidecek olursak bana subat 2022 de randevu geliyor :( @afrasiyab in nvc onayi nisan 2020 benim mantigin calismasi icin eylul 2021 de randevusunun gelmesi lazim. Umarim hizlica randevularimiz gelir.
    Bugun gelecek yarin gelecek diye kacirdigim is tekliflerinin haddi hesabi yok. Gel artik ne olur :)

• @Zekai-Oguz-Ozalp zekai bey tebrıkler, yenı hayatta basarılar dilerim. Merak ettıgım bırkac sey var mulakatla ılgılı; sıze sorulan basıt sorular dısında hıc detay sorular soruldu mu gorusmede? Ayrıca paylastıklarınızı kafamda analız edınce mulakatta ,sorulara verdıgınız cevaplar uzerınden ,tutarsız bir cevap yakalama uzerıne gidilmiş gibi bir algı cıkarıyorum , soruların havası sankı'' zaten mulakata kadar bir sekılde gelmıssınız , (DOL,USCIS vs vs), detaylı sekılde ıncelemeleriniz yapılmıs, formalıteden sızı gorup dınleyıp, orjinal belgelere bakıp ,vizenizi vericem havasında'' bilmem katılırmısınız?

• @ayzek09 Tebrikler, Gönlünüzce olur insallah yeni hayatınız :)

• @Cagdas-Kilic, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@Zekai-Oguz-Ozalp zekai bey tebrıkler, yenı hayatta basarılar dilerim. Merak ettıgım bırkac sey var mulakatla ılgılı; sıze sorulan basıt sorular dısında hıc detay sorular soruldu mu gorusmede? Ayrıca paylastıklarınızı kafamda analız edınce mulakatta ,sorulara verdıgınız cevaplar uzerınden ,tutarsız bir cevap yakalama uzerıne gidilmiş gibi bir algı cıkarıyorum , soruların havası sankı'' zaten mulakata kadar bir sekılde gelmıssınız , (DOL,USCIS vs vs), detaylı sekılde ıncelemeleriniz yapılmıs, formalıteden sızı gorup dınleyıp, orjinal belgelere bakıp ,vizenizi vericem havasında'' bilmem katılırmısınız?

Mulakatin amaci zaten bir tutarsizlik, eksik-gedik veya yanlislik varsa anlamak ve cozmek. Sizi darlayip tuzaga dusurmek yada sirf sormak icin degil, dosyanizla ilgili onemli yerlerden nazik ve guzel bir uslupla basit ama guzel sorular soruyorlar. Iciniz rahat olsun, hic endise etmenize gerek olmadigini zaten goreceksiniz.

• @Zekai-Oguz-Ozalp cok tesekurler.

• @Cagdas-Kilic Çok teşekkür ederim.

• @Zekai-Oguz-Ozalp Zekai bey hayirli ugurlu olsun, beninde everak onayim 23 nisan 2020, sizin kategoruniz eb3 muydu acaba? Cok tesekurler. #anchor(title)

• @yusufalikeles77, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@Zekai-Oguz-Ozalp Zekai bey hayirli ugurlu olsun, beninde everak onayim 23 nisan 2020, sizin kategoruniz eb3 muydu acaba? Cok tesekurler. #anchor(title)

Tesekkurler @yusufalikeles77 . Evet, aslinda EB-2 olarak sureci baslatmistik ama EB-3 olarak onaylandi.

• Merhaba herkese,
    Öncelikle bu vize işlemlerini araştırmaya yeni başladım. Eğer ki bu postu yanlış bir yere attıysam silip düzeltebilirim.

Ben hali hazırda 9 aydır bir Amerikan firmasına çalışıyorum sözleşmeli olarak. Yani kendi şahıs şirketim üzerinden aylık gelir sağlıyorum. Şirket benim ABD ye gelip yerleşmem konusunda istekli ancak arada covid döneminde şirket remote çalışmaya geçtiği için bu durumu ertelemiştik.

Şimdi tekrar ABD ye yerleşmem için işlemleri başlatabileceğimizi düşünüyorum. Öncesinden buradan yardım almak istedim.

İlk sorum sizce vize tipleri konusunda. Ben tabii ki greencard ile EB-2 ve EB-3 düşünüyorum. Yazılım mühendisliği lisansım ve uzmanlığım olan oyun geliştirme için bitirdiğim oyun tasarımı masterım var.

Ayrıca önerebileceğiniz, memnun kaldığınız bir hukuk bürosu var ise duymak görüşmek isterim.

Çalıştığım şirket çok büyük bir şirket olmadığı için bu göçmenlik konularında çok tecrübeli değil. O nedenle buradaki işlemler için bir sorun çıkmaması açısından olabildiğince bilgilenmeye çalışıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• @Zekai-Oguz-Ozalp hayirli olsun tekrar.

• @afrasiyab merhabalar, benim evrak onayimda 23 nisan, sikinti olmassa telefon nuramaralarimizi verelim. Kim haber alirsa durumu paslasiriz. 530 114 7441 iyi aksamlar

• @OTD2, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

Merhaba herkese,
    Öncelikle bu vize işlemlerini araştırmaya yeni başladım. Eğer ki bu postu yanlış bir yere attıysam silip düzeltebilirim.

Ben hali hazırda 9 aydır bir Amerikan firmasına çalışıyorum sözleşmeli olarak. Yani kendi şahıs şirketim üzerinden aylık gelir sağlıyorum. Şirket benim ABD ye gelip yerleşmem konusunda istekli ancak arada covid döneminde şirket remote çalışmaya geçtiği için bu durumu ertelemiştik.

Şimdi tekrar ABD ye yerleşmem için işlemleri başlatabileceğimizi düşünüyorum. Öncesinden buradan yardım almak istedim.

İlk sorum sizce vize tipleri konusunda. Ben tabii ki greencard ile EB-2 ve EB-3 düşünüyorum. Yazılım mühendisliği lisansım ve uzmanlığım olan oyun geliştirme için bitirdiğim oyun tasarımı masterım var.

Ayrıca önerebileceğiniz, memnun kaldığınız bir hukuk bürosu var ise duymak görüşmek isterim.

Çalıştığım şirket çok büyük bir şirket olmadığı için bu göçmenlik konularında çok tecrübeli değil. O nedenle buradaki işlemler için bir sorun çıkmaması açısından olabildiğince bilgilenmeye çalışıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Dogru yer ve dogru yoldasiniz :)

Destek verdiginiz sirketin buyuk veya kucuk olmasi onemli degil, isi ehline teslim etmek gerek. Sureci siz degil musteriniz ilerletecegi icin onlarin bulundugu eyalette, EB konusunda deneyimli ve yetkin, rahat ulasabilecekleri ve guvendikleri bir avukat veya avukatlik sirketiyle calismaniz en dogrusu olacaktir.

• @OTD2, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

Merhaba herkese,

Şimdiden teşekkürler.

Sorulariniz icin su bolumu de kullanabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• ⭐⭐

Merhaba dostlar. Çalışan olarak green card alabilmek için full time employee olmaz zorunlu mu? Yoksa contractor olarak çalışan kişiler de bu yola başvuru yapabilir mi? Ayrıca remote çalışmanın buna bir etkisi var mı? Başvuru yapabilmek için Abd'de çalışmak şart mı? Teşekkür ederim.

Edit: Bir de sanırım bu green kartın mantığı şu sanırsam. 'Bu sponsor olduğum kişi green kartı aldıktan sonra benimle çalışacak'. Doğru mu anlamışım. Eğer bu böyleyse kartı aldıktan sonra ilk olarak o işverenin yanında mı çalışmak lazım. Başka yerde çalışamaz mıyız? Prosedür nedir?

• Cok sessiz buralar. Eylul icin randevu alan olmadi sanirim.

• Merhaba biz 25 Ekim icin randevu aldik. Darisi diger bekleyen dostlarimizin basina...

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    M
    @mete-brkkn-06 Hocam sadece kendi tecrubeme dayanarak soyluyorum ki, ilk aylar hatta ilk yil cok zorlu geciyor. istifa edip Turkiye'ye donmek iyi bir secenek gibi durmuyor. Yeni bir J1 programina basvurabilmek icin 2 yil beklemek gerekiyor. Okudugum kadariyla sponsor degisikligi icin cok fazla belgeye ihtiyac olmuyor. Gideceginiz yerin international office'i ile iletisime gecebilirsiniz. Bizim universitenin sitesinde yazani asagiya kopyaliyorum, umarim faydasi olur. J-1 Scholars may transfer their J-1 Program to the University of Virginia or from UVA to another institution as long as they will be continuing the program/research activities they originally came to the US to pursue. The transfer process is relatively simple, but you should discuss your plans with an international scholar advisor well in advance. Transfers require coordination between the two institutions and the effective transfer date must be agreed upon in advance. The transfer date must be before the program end date listed on the DS-2019 form. In addition, if the J-1 scholar has applied for the waiver to the 2-year home residency rule, he or she is not eligible to transfer or extend the J-1 program. If you plan to transfer to another institution please complete the online Transfer Out process through the Request Tab in your Scholar profile in ISSP Connect.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    773 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 0 Oy
    972 İleti
    62k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k