DV2023 Sohbet Odası
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@denizci10 Bu E2 için her yerde farklı bir şey yazıyor. Anladığım kadarıyla tam bir meblağ yok gibi.
Yani illa yatırım tutarı 500 bin $ olmak zorunda gibi bir durum yok. Projeye, işe göre 50-100 bin $ gibi tutarlar da olabiliyor. Doğru mu?500bin dolar farklı. 500bin dolariniz varsa 2 sene sonra yeşil kartınız oluyor sanırım. Ama yatırımcı vizesi almak için 500bin olması şart değil. 100bin dolar ile de yatırımcı vizesi alabilirsiniz. Ama yeşil kartı diğeri gibi hemen vermezler. Yasal bekleme sürelerini doludurunca alabiliyorsunuz. 500bin dolarda miktar yüksek olduğu için biraz kıyak var. Ama 100bin ile de bu vize alınabilir. Şu videoyu size örnek olması açısından bırakıyorum
E-Ticaretle de alınabiliyor diye biliyorum gerekli koşulları yerine getirdikten sonra.
-
@tolgasatir maalesef benim ayrıntıları hakkında bilgim yok.
-
E2 için limit yok özellikle de abd den statü değişikliğine başvuru yaparsanız. Buradan başvuranlar için konsolosluk elemanları 100 bin dolardan aşağısını sallamıyormuş... ama kanunda böyle bir miktar yok... ciddi bir miktar diyor sanırım ya da buna benzer bi ifade vardı... burada en önemli şeyler 1. Paranın kaynağını açıklayabilme. 2. Yatırım yapacağınız miktarın harcanmış olması. 3. İstihdam yaratacak bir iş planınızın olması. Bunlar varsa bence abd den statü değişikliğine başvurabilirsiniz. Eğer 100 bin dolar üzeri bir yatırım olursa da buradan konsolosluk aracılığıyla başvurabilirsiniz. Arada şöyle ufak birkaç fark daha var... abd den statü değişikliğine başvurunuz kabul edilmedi mahkeme yolu açık ama buradan red yediniz mahkeme yolu kapalı. Buradan başvurduğunuz zaman sizi görüşmeye çağırıyorlar ama abd den başvuru yaptığınızda görüşme yok. Ama asıl fark buradan başvurunca 5 yıllık vize alıyorsunuz abd den başvurunca 2 yıllık statü değişikliği veriyorlar ve pasaportunuza vize basılmadığı için giriş çıkış yapamıyorsunuz. Tercih sizin.
-
@tolgasatir her zaman kardeşim.
-
@ozlemmm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
22- 23 yaşımdan beri başvuruyorum herhalde, arada kaçırdığım seneler oldu ama genel eğilimim hep başvuru yapmak yönünde, şimdi yaşım 41 bu sene başvururmuyum bilmiyorum, hep aynı yazıyı görmek canımı sıkıyor, ama forumu okumak yine de eğlenceli, isteyen gitmeye niyetli herkese çıkar umarım..
Umarız bu sene son başvurunuz olur. Dile kolay kaç yıldan bahsetmişsiniz. Asla pes etmeyin bence olurda çıkarsa en azından kalan ömrünüzü huzur içinde yaşarsınız. Bol şans.
-
Bizde yerimizi aldık. Bir farkla Bulgaristan ve Türkiye olarak çifte vatandaşlık var Bir oradan Bi buradan mı ikisininde başvurusunu oradan mı yapalım bunu kararlaştıramadık (=
-
@kemalcapanoglu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bizde yerimizi aldık. Bir farkla Bulgaristan ve Türkiye olarak çifte vatandaşlık var Bir oradan Bi buradan mı ikisininde başvurusunu oradan mı yapalım bunu kararlaştıramadık (=
Doğduğunuz ülke için başvuru yapabiliyorsunuz diye biliyorum.
-
@kemalcapanoglu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Sadece doğduğunuz ülke veya evliyseniz eşinizin doğduğu ülke kontejanından başvurabilirsiniz. Kazanırsanız ikamet ettiğiniz ülkenin konsolosluğunda yapılır işleminiz.
Vatandaşlık, pasaport bir ülke kontejanından katılma hakkı vermez. -
@kemalcapanoglu avrupa ülkeleri için de en yüksek kazanan sayı türkiye 2526 dv 2022 bulgaristan 220 adres aşağıdadır
https://www.the-american-dream.com/winner-statistics/ -
@ayvalik10 Rusya 6bin mi? Kazakistan falan neredeyse 2 bin almış. Nüfuslarına oranla bizden kat ve kat daha fazla. Bizimle aynı nüfusa sahip iran bizi ikiye katlamış. Sebebi ne acaba? Asya kotası daha mı yüksek? Yoksa asyadan başvuran kişi sayısı daha mı az?
Edit: Özbekistanda 6bin kişi kazanmış. Bunu nufusa oranlarsan turkiyeden 15bin kişinin kazanması demek ama bizde kazanan sayısı sadece 2500. Vay arkadaş işe bak.
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Özbekistan
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-program-statistics.html buradaki verilere bakabilirsiniz.Türkiye'de +4 Bin kazanan olduğuda olmuş. -2 Bin kazanan olduğuda.
-
@istanbuladami Bu ne acaba? Ben de iki kere denedim, ikisinde de aynı tarihte eşime çıktı 🙂 tamam oyun gibi bişey galiba. Ama neyle temellendiriyor acaba? Meraktan soruyorum biliyorsan 🙂
-
@onuru, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@SweetDreams, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba
Ben lise diplomamı kaybetmiştim vize görüşmelerinde e devletten alacağım mezuniyet belgesi geçerli oluyor mu ?
Amerikan elçiliğinin yönergesinde diplomanın aslı diyor ben bu belgeyle kabul alamaz mıyım eğer kazansam ?
Teşekkür ederim
Liseden yenisini cikartmanizi tavsiye ederim, aynisi olmasa da yerine gececek bir belge veriyorlar.
Bende buna benzer sorayim o zaman. Bende de orjinali yok fakat noter onayli asli gibidir mevcut. Bu sekilde sikinti olur mu yoksa orjinalini geri alayim mi?
orijinali nerde?
-
@smartcells tesekkurler cevap icin. Aslinda diplomanin orjinali universitede. Eger kaybetmedilerse geri alabilirim ordan. Eger geri alirsam soylediginiz diger evraklara gerek kalmiyor degil mi?
eger universite ogrencisiyseniz zaten lise diplomasini gostermenize gerek yok, universite ogrencisi oldugunuzu gostermeniz yeterli.
En ust seviyedeki egitim durumunuz ne ise onu gostermeniz yeterli.
-
@mskaya çok güzel yazmışsınız 👏👏👏
-
Merhaba
Ben lise diplomamı kaybetmiştim vize görüşmelerinde e devletten alacağım mezuniyet belgesi geçerli oluyor mu ?
Amerikan elçiliğinin yönergesinde diplomanın aslı diyor ben bu belgeyle kabul alamaz mıyım eğer kazansam ?
Teşekkür ederim
Liseden yenisini cikartmanizi tavsiye ederim, aynisi olmasa da yerine gececek bir belge veriyorlar.
Teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum.
Ben şuan üniversite öğrencisiyim. Eğer olur da kazanırsam aktif öğrenci olduğumu gösteren belge, transkript belgesi, e devlet lise mezuniyet belgesi, liseden alınan mezuniyet belgesi ve noter onaylı aslı gibidir belgesi ile mi gideyim ?
Aktif olarak üniversite öğrencisi olan arkadaşların da lise mezuniyet belgelerine ya da diplomalarına bakılıyor mu ? Yoksa garanti olsun diye hepsini götürelim mi sizce ?
Eger universite ogrencisiyseniz universiteden alacaginiz ogrenci belgesi ve transcript ile gitmeniz yeterlidir. Liseden herhangi bir belge gostermenize gerek yok.
-
Herkese merhaba bu yılın başvuruları yapıldı mı ilk başvuru için buradayım ve bilgisizim :(
Konuya hakim yönlendirebilecek herkesi memnuniyetle dinlerim. whatsup veya başka bir şekilde konu ile alakalı sohbetler var ise katılmak isterim. herkese bol şanslar diliyorum kırkından sonra şans bize güler mi? -
@Hasan-Aktekin Başvurular genel olarak Ekim/Kasım aylarında oluyor ve Mayıs ayı gibi açıklanıyor.
-
@ozlemmm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
22- 23 yaşımdan beri başvuruyorum herhalde, arada kaçırdığım seneler oldu ama genel eğilimim hep başvuru yapmak yönünde, şimdi yaşım 41 bu sene başvururmuyum bilmiyorum, hep aynı yazıyı görmek canımı sıkıyor, ama forumu okumak yine de eğlenceli, isteyen gitmeye niyetli herkese çıkar umarım..
Tabi ki başvuracaksın. Devam devam 😊
-
@smartcells tesekkurler cevap icin. Aslinda diplomanin orjinali universitede. Eger kaybetmedilerse geri alabilirim ordan. Eger geri alirsam soylediginiz diger evraklara gerek kalmiyor degil mi?
eger universite ogrencisiyseniz zaten lise diplomasini gostermenize gerek yok, universite ogrencisi oldugunuzu gostermeniz yeterli.
En ust seviyedeki egitim durumunuz ne ise onu gostermeniz yeterli.
Selamlar, cevap icin tesekkurler.Aslinda universite mezunum.ikinci universiteye kayit yaptirirken istemislerdi. Sadece universite diplomasi yeterli olacak sanirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum