Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @onuru, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @SweetDreams, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba

    Ben lise diplomamı kaybetmiştim vize görüşmelerinde e devletten alacağım mezuniyet belgesi geçerli oluyor mu ?

    Amerikan elçiliğinin yönergesinde diplomanın aslı diyor ben bu belgeyle kabul alamaz mıyım eğer kazansam ?

    Teşekkür ederim

    Liseden yenisini cikartmanizi tavsiye ederim, aynisi olmasa da yerine gececek bir belge veriyorlar.

    Bende buna benzer sorayim o zaman. Bende de orjinali yok fakat noter onayli asli gibidir mevcut. Bu sekilde sikinti olur mu yoksa orjinalini geri alayim mi?

    Diploma sadece bir defa verilen bir belge.
    Eğer aslı elinizde yoksa mezuniyetinizi kanıtlayan diğer belgelere ihtiyaç duyacaksınız. Noter'den alınmış aslı gibidir yazan kopyası, Okuldan muhakkak almanız gereken "mezuniyet belgesi" ve e-devlet'ten alacağınız barkodu mezuniyet belgesi işinizi görecektir. Bu 3 belgeyi temin edip emniyete alın.

  • ⭐⭐

    @istanbuladami Amin . İnşallah.


  • @smartcells tesekkurler cevap icin. Aslinda diplomanin orjinali universitede. Eger kaybetmedilerse geri alabilirim ordan. Eger geri alirsam soylediginiz diger evraklara gerek kalmiyor degil mi?

  • ⭐⭐⭐

    @onuru, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @smartcells tesekkurler cevap icin. Aslinda diplomanin orjinali universitede. Eger kaybetmedilerse geri alabilirim ordan. Eger geri alirsam soylediginiz diger evraklara gerek kalmiyor degil mi?

    Diplomanın aslını alabilirseniz hiç bir sorun kalmıyor.
    E-devlet belgesini almak zaten saniyelik iş. Bu ikisi yeter.
    Mülakat bittikten sonra diplomanızı geri veriyorlar. Fakat dosyanızda mezuniyetinizle ilgili bir belgenin kalması lazım. Bunun için de e-devlet belgesi bu işi görüyor.


  • @smartcells anladim tamamdir, tesekkurler.


  • Selamlar aranıza yeni katıldım, herkese iyi şanslar diliyorum.


  • Öncelikle şunu belirteyim, bende greencard başvurusu yapıyorum, fakat bunu ülkemden nefret ettiğimden değil, kaçıp kurtulmak hissiyle de değil, kendime alternatif gelecek oluşturmak istediğim için. Fakat şunun bilincindeyim, nereye yerleşirsen yerleş nedenin vatandaşı olursan ol ülkeni silemeyeceğin, burası senin vatanın ve burada bazı yorumları gördükçe midem bulanıyor.. Umarım bizden evvel size çıkar ve birdaha geri dönmezsiniz.. O ağzınızdan düşmeyen youtuber maymunlarının çoğu pandemide topukları vurarak ülkesine döndü, sonra da "tatilde Türkiye'de pandemiye yakalandık geri dönemedik" hikayeleriyle milleti avuttular. Benim Amerikada şahsen yaşadığım bir olayda da sizler gibi ülkesini silen bir arkadaş buz pateninde bacağını 3 yerden kırınca 20k USD lik faturayı yırtıp koşarak Türkiye'ye dönmüştü.. Üzülerek söylüyorum ki bu nefret ve bu yaklaşımla çiftlikbankçılar gibi kısa yoldan sefahat hayaliyle yanarsınız ama bir ömür mutluluk bulamazsınız, bunu size amerika da sunmaz. Oturduğunuz yerden göbeğinizi kaşıyarak forumlarda yazılar yazıp büyük arabalar hayali kuracağınıza kendinize yatırım yapın bu dönemde. Dil öğrenin, lisans yapın, ylisans yapın, eğitimlere katılın, iş kurun batırın.. Ve asla ülkenizden nefret etmeyin.. O en tepedeki nefret ettiğinizin ağababası orada var ama kimse sizin gibi yaşamıyor, çünkü herkes hayatına bakıyor. sende bak hayatına takılma boş şeylere. Mesela USA da çoğu halka açık alanda alkol kullanımı yasak, çoğu mesire yerinde güneş batmadan terketmek zorundasın, gece bulunamazsın vs vs. hadi git orada da isyan et bakalım, özentiliği bırakın, aynanın karşısına oturun ve hayatınızda bir defa dürüst oldun kendinize. Geleceğiniz için alternatif oluşturun, uluslararası bir insan olun, ithalat ihracat hayali kurun, üretim hayali kurun, fakat ülkesinden nefret eden biri olmayın. Eğer cidden nefret ediyosanız da yukarıda yazılanların tümünü yok sayın, en kolay şekilde turist vizesi ile iltica edin biryere ve TC vatandaşlığından çıkın, bu ülkeye bir defa faydanız dokunsun.
    Saygılarımla.


  • @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan o zamana kalırsak o da bizim ayıbımız olsun 😂

    Biraz totem yapalım o zaman 🙂

    "Ben öylesine başvurdum zaten"
    "Gidip gitmeyeceğimiz belli değil"
    "Eşim annesine çok düşkün" (Evli değilim ama boş geçmeyeyim dedim)
    "Pasaportumu 1 senelik çıkarttım"
    "Plan yapıp ne yapacam? Sonuçlar açıklansın bakarız"
    "Annem babam amerikada zaten istesem ben hemen giderim"

    Şimdiden hayırlı olsun bence erkenden uçak biletini al uygun olur 🙂


  • @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan Bak bu totemlerin hepsini itina ile kullanmak gerek.
    Gerçekten de gariptir özellikle bu sene kazananların çoğu bu cümleleri sarf etti. "Kazandım ama gitmesem mi ya kararsızım, hem napıcam ki orada" diyeni gördüm yeminle.

    Sonuç sayfasından kazandığını anlayamayan bile vardı 😃

  • ⭐⭐

    @JessePinkman Daha parayı da denkleyemedim. Şartları komple sağladım sanırım


  • @onuru Teşekkür ederim. Umarım hepimiz için en iyisi olur.


  • @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93 yemin ediyorum geçende o afganların görüntüsünü görünce bu geldi aklıma. Acaba bizde mi böyle olacağız diye bir an geçirdim içimden. Allah göstermesin öyle bir kabusu ya

    Ülkemizde bu kadar beyniyle düşünmeyen, ağızlarından din kitap düşürmeyip şeriat isteriz diye ortada dolaşan amipler olduktan sonra, bir de üstüne ülkemizdeki yobazlar yetmiyormuş gibi 10 milyon ne olduğu belirsiz (katil mi , tecavüzcü mü , militan mı belli olmayan) insan olduğu sürece 10 15 sene sonra bizde öyle oluruz.


  • @onuru Merhaba nasıl iltica ediliyor bilginiz var mı? Ben doktora yaptım eğitim bilimlerinde


  • Bu ileti silindi!

  • @Corleone93, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93 yemin ediyorum geçende o afganların görüntüsünü görünce bu geldi aklıma. Acaba bizde mi böyle olacağız diye bir an geçirdim içimden. Allah göstermesin öyle bir kabusu ya

    Ülkemizde bu kadar beyniyle düşünmeyen, ağızlarından din kitap düşürmeyip şeriat isteriz diye ortada dolaşan amipler olduktan sonra, bir de üstüne ülkemizdeki yobazlar yetmiyormuş gibi 10 milyon ne olduğu belirsiz (katil mi , tecavüzcü mü , militan mı belli olmayan) insan olduğu sürece 10 15 sene sonra bizde öyle oluruz.

    Yazdım yazdım sildim. Söylenecek çok şey var ancak söylediklerin, düşündüklerin hiçbir anlam ifade etmiyor hatta sen bile hiçbir anlam ifade etmiyorsun. Bu konuda en güzel yorumu reis(!) yaptı.

  • ⭐⭐⭐

    @dozbilen ,
    Bu tür illegal konuların konuşulması ve forum üyelerini başka sosyal medya gruplarına toplama, yönlendirme kesinlikle yasak. Forumdan atılıp ban yemeden yazdıklarınızı hemen silin.

  • ⭐⭐⭐

    @dozbilen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaşlar telegramda bir grup açtım. Oradan da bilgi paylaşımı yapabiliriz. Linke tıklayabilirsiniz

    Merhaba

    Telegram grupları sadece kazananlar için site yetkililerince açılıyor onun dışında pek uygun olmayabilir.


  • @dozbilen merhabalar iltica durumlari birak karisik. Iltica yapmak istediginiz ulkeye giris yaptiktan sonra, basvuru yapiyorsunuz ve daha sonra mahkeme sureci vs basliyor. Gecerli bir sebebinizin olmasi gerekiyor. Bence en son care olarak dusunmek gerekir. Diger alternatifler, yollar vs denemek lazim.


  • Bu sefer ben de totem yapıyorum bu yıl çıkmasını çok istiyorum bu yorumu da yapıştırıyorum buraya herkes bol şans


  • @smartcells A bilmiyordum siliyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum