@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@smartcells teşekkürler uyardığınız için
@onuru Anladım teşekkür ederim
Bende buraya yeni katıldım. Sene mezun oluyorum ve sizler gibi ülkemden ayrılmak istiyorum. İyi şanslar dilerim ve öneriniz varsa dinlemek isterim.
Başvuru zamanı yaklaştıkça şenlenmeye başladı yine buralar. Herkese selamlar, öncelikle en eski başvuru sahiplerinden başlayarak; dileyen, "gidebilme yetisine ve kararlılığına sahip olan" herkese çıkması temennisi ile 2023 sohbetleri herkese hayırlı olsun (olimpiyat açılışı gibi oldu galiba
)
@orhancengizk Aynen hocam foruma bir giriyorum bir sürü bildirim gelmiş 
@crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@SweetDreams, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba
Ben lise diplomamı kaybetmiştim vize görüşmelerinde e devletten alacağım mezuniyet belgesi geçerli oluyor mu ?
Amerikan elçiliğinin yönergesinde diplomanın aslı diyor ben bu belgeyle kabul alamaz mıyım eğer kazansam ?
Teşekkür ederim
Liseden yenisini cikartmanizi tavsiye ederim, aynisi olmasa da yerine gececek bir belge veriyorlar.
Teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum.
Ben şuan üniversite öğrencisiyim. Eğer olur da kazanırsam aktif öğrenci olduğumu gösteren belge, transkript belgesi, e devlet lise mezuniyet belgesi, liseden alınan mezuniyet belgesi ve noter onaylı aslı gibidir belgesi ile mi gideyim ?
Aktif olarak üniversite öğrencisi olan arkadaşların da lise mezuniyet belgelerine ya da diplomalarına bakılıyor mu ? Yoksa garanti olsun diye hepsini götürelim mi sizce ?
Arkadaşlar yazmış para olmayınca bu yolu deniyorum diye de merak ettim. Ne kadar bi meblaya orada bi düzen kurular bilir acaba? 100k-120k dolarla neler yapılabilir?
@İlker-fatih-Gür bir işletme alınıp e2 vizesine veya statü değişikliğine başvurulabilirsiniz
@denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@İlker-fatih-Gür bir işletme alınıp e2 vizesine veya statü değişikliğine başvurulabilirsiniz
Selam abi nasılsın bi ara konuşalım seninle
22- 23 yaşımdan beri başvuruyorum herhalde, arada kaçırdığım seneler oldu ama genel eğilimim hep başvuru yapmak yönünde, şimdi yaşım 41 bu sene başvururmuyum bilmiyorum, hep aynı yazıyı görmek canımı sıkıyor, ama forumu okumak yine de eğlenceli, isteyen gitmeye niyetli herkese çıkar umarım..
@ozlemmm Neredeyse 20 yıl
valla sabrınızı tebrik ediyorum.
GC tamamen şans işi gerçekten ama bu 20 yılda GC başvurusu yaparken dil okulu, turist vizesi ya da CC gibi başka bir yol araştırmadınız mı, denemediniz mi merak ettim doğrusu.
Şunu kabul ederim, hangi yol olursa olsun paraya bakar. Ekonomik sebeplerden ötürü sadece greencard beklemek durumundayım derseniz hadi bir derece de, kaçak bile gitmiş olsanız şimdiye vatandaşlık almıştınız

Umarım bu sene şans sizinle olur 
@denizci10 Bu E2 için her yerde farklı bir şey yazıyor. Anladığım kadarıyla tam bir meblağ yok gibi.
Yani illa yatırım tutarı 500 bin $ olmak zorunda gibi bir durum yok. Projeye, işe göre 50-100 bin $ gibi tutarlar da olabiliyor. Doğru mu?
@ozlemmm abla yazılarını okudum ama her nasip vaktine esirdir bu yüzden amerika gibi bir hayalin varsa ki 10 kez başvurmuşsun bu var olduğunu gösteriyor vazgeçme bu yüzden başvur nasil olsa bedava inşallah bu sene seninde yüzün güler amin
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@denizci10 Bu E2 için her yerde farklı bir şey yazıyor. Anladığım kadarıyla tam bir meblağ yok gibi.
Yani illa yatırım tutarı 500 bin $ olmak zorunda gibi bir durum yok. Projeye, işe göre 50-100 bin $ gibi tutarlar da olabiliyor. Doğru mu?
500bin dolar farklı. 500bin dolariniz varsa 2 sene sonra yeşil kartınız oluyor sanırım. Ama yatırımcı vizesi almak için 500bin olması şart değil. 100bin dolar ile de yatırımcı vizesi alabilirsiniz. Ama yeşil kartı diğeri gibi hemen vermezler. Yasal bekleme sürelerini doludurunca alabiliyorsunuz. 500bin dolarda miktar yüksek olduğu için biraz kıyak var. Ama 100bin ile de bu vize alınabilir. Şu videoyu size örnek olması açısından bırakıyorum
@ozlemmm Peygamber sabrı dedikleri bu sanırım. Ben bu kadar dayanabilir miydim emin degilim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@denizci10 Bu E2 için her yerde farklı bir şey yazıyor. Anladığım kadarıyla tam bir meblağ yok gibi.
Yani illa yatırım tutarı 500 bin $ olmak zorunda gibi bir durum yok. Projeye, işe göre 50-100 bin $ gibi tutarlar da olabiliyor. Doğru mu?500bin dolar farklı. 500bin dolariniz varsa 2 sene sonra yeşil kartınız oluyor sanırım. Ama yatırımcı vizesi almak için 500bin olması şart değil. 100bin dolar ile de yatırımcı vizesi alabilirsiniz. Ama yeşil kartı diğeri gibi hemen vermezler. Yasal bekleme sürelerini doludurunca alabiliyorsunuz. 500bin dolarda miktar yüksek olduğu için biraz kıyak var. Ama 100bin ile de bu vize alınabilir. Şu videoyu size örnek olması açısından bırakıyorum
E-Ticaretle de alınabiliyor diye biliyorum gerekli koşulları yerine getirdikten sonra.
@tolgasatir maalesef benim ayrıntıları hakkında bilgim yok.
E2 için limit yok özellikle de abd den statü değişikliğine başvuru yaparsanız. Buradan başvuranlar için konsolosluk elemanları 100 bin dolardan aşağısını sallamıyormuş... ama kanunda böyle bir miktar yok... ciddi bir miktar diyor sanırım ya da buna benzer bi ifade vardı... burada en önemli şeyler 1. Paranın kaynağını açıklayabilme. 2. Yatırım yapacağınız miktarın harcanmış olması. 3. İstihdam yaratacak bir iş planınızın olması. Bunlar varsa bence abd den statü değişikliğine başvurabilirsiniz. Eğer 100 bin dolar üzeri bir yatırım olursa da buradan konsolosluk aracılığıyla başvurabilirsiniz. Arada şöyle ufak birkaç fark daha var... abd den statü değişikliğine başvurunuz kabul edilmedi mahkeme yolu açık ama buradan red yediniz mahkeme yolu kapalı. Buradan başvurduğunuz zaman sizi görüşmeye çağırıyorlar ama abd den başvuru yaptığınızda görüşme yok. Ama asıl fark buradan başvurunca 5 yıllık vize alıyorsunuz abd den başvurunca 2 yıllık statü değişikliği veriyorlar ve pasaportunuza vize basılmadığı için giriş çıkış yapamıyorsunuz. Tercih sizin.
@tolgasatir her zaman kardeşim.
@ozlemmm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
22- 23 yaşımdan beri başvuruyorum herhalde, arada kaçırdığım seneler oldu ama genel eğilimim hep başvuru yapmak yönünde, şimdi yaşım 41 bu sene başvururmuyum bilmiyorum, hep aynı yazıyı görmek canımı sıkıyor, ama forumu okumak yine de eğlenceli, isteyen gitmeye niyetli herkese çıkar umarım..
Umarız bu sene son başvurunuz olur. Dile kolay kaç yıldan bahsetmişsiniz. Asla pes etmeyin bence olurda çıkarsa en azından kalan ömrünüzü huzur içinde yaşarsınız. Bol şans.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum