Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim?

• 2018 tarihinde amerika’da iltica ettim, 2019 yilinda ise ailemin kaza gecirmesi sonucunda ve artik turkiye’de bana tehtit olusturacak kisinin hapise girmesi sebebiyle turkiye’ye temelli donus yaptim (ulkem benim icin artik guvenli durumundaydi) simdi ise esim ile birlikte amerika’da is acmak istiyorum, sizce e2 vizesine basvurabilir miyim? daha once iltica edip ulkeme geri donmem e2 vizesi alirken problem yaratir mi?

• @zLucas, içinde söyledi: ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim?

2018 tarihinde amerika’da iltica ettim, 2019 yilinda ise ailemin kaza gecirmesi sonucunda ve artik turkiye’de bana tehtit olusturacak kisinin hapise girmesi sebebiyle turkiye’ye temelli donus yaptim (ulkem benim icin artik guvenli durumundaydi) simdi ise esim ile birlikte amerika’da is acmak istiyorum, sizce e2 vizesine basvurabilir miyim? daha once iltica edip ulkeme geri donmem e2 vizesi alirken problem yaratir mi?

Sayın @zLucas,
    Bu konu problem yaratabilir. İlticaya başvurduktan sonra başvurunuzu geri çektiniz mi, açıklamada bulundunuz mu? E2 vizesine başvurmak icin mutlaka önceki bu iltica durumunu açıklamanız gerekecektir. Açıklamanız ne kadar mantıklı ise E2nin bu konudan dolayı reddedilmemesi o kadar yuksek ihtimal olur.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    154 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    408 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gülcan, içinde söyledi: E2 vizesindeki 18 ve 21 yaşındaki çocukları kapsıyor mu? 1.merhaba ben E2 vizesi için çok şey araştırıp okudum fakat bir şey kafama takıldı eğer usa da başvurulduğu takdirde iki yıl yurda giriş çıkış yapıldığı takdirde yine yeniden vizeye başvurulması gerekiyormuş, bu iki eşide mi kapsıyor? 2001 ve 2004 ekim ayı doğumlu iki çocuk var onlar E2 ye dahil oluyorlar mı? onların yurda giriş çıkışlarında problem olurmu? 2. Green kart çıkmış bir kişi turist olarak usa ya gidebilir mi? pasaport kontrolünde belli oluyor mu? bilgileri oluyor mu? bir sorun teşkil edermi? çok teşekkür ederim. Sayın @gülcan, E2 vizesi ile ABD dışına çıkarsanız sonra vize almanız gerekir ve bu iki eşi de kapsar. E2 vizesi 21 yaşına kadar olan çocukları kapsar. Sonrasında çocuğun kendisinin bağımsız bir vizesinin olması gerekir. Anne ve babanın vizesinden faydalanamaz çünkü çocuk hukuki tanımı 21 yaşında sona erer. İkinci sorunuza gelirsek yeşil kart çıkmış kişi turist olarak ABDye girebilir. Ancak yeşil kart alındıktan sonra bu mümkün olmaz. Eğer DV lotaryasını kastediyor iseniz o mali yılın sonuna kadar yeşil kart alınmadan alınmış sayılmadığl için kazanılmış olması alınmış olması anlamına gelmez. Bu nedenle yeşil kart çıkmış ancak TCde işlemlerin sonuçlanmayacağını düşünen bazı talihliler turist vizesi ile ABDye gelip şartları uygun olursa ABD içinden statü değişikliği yolu ile yeşil kartı almaktadırlar.
  • E2 Vizesi/Statüsü için Uygun İşler

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    579 Bakış
    denizci10D
    @claudia-j-muslu teşekkürler
  • 0 Oy
    3 İleti
    7k Bakış
    Z
    @Claudia-J-Muslu tesekkurler yanit icin. benim suan acaba basvurum devam ediyor mu, basvurum ne durumda bunu bi avukat ile iletisime gecerek ogrenmebilmem mumkun mu? avukatlar bu bilgiye erisebiliyorlar mi? en kotu biletimi alip ve durumu belgeleyip sansimi denemek istiyorum havaalaninda.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k