Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @renksizcocuk gozunuz aydin. bilgilendirme icin tesekkurler.


  • @crazycells bey, merhaba. Rahatsız edeceğim sizi bir kere daha… ben şu an mezun olduğum sektörde çalışmıyorum, malum covid vesaire turizm tercih etmedim ancak geçen gün bir arkadaş söyledi, doğru mudur bilmiyorum… mezun olduğum bölümde 1 yıl çalışma zorunluluğu var sonra J1’e başvurabilirsin diye, doğru mudur? Yoksa ben vizeler açılasıya kadar şu an çalıştığım sektörden devam edip, gidip başvurabilir miyim? Sonuçta turizm çıkışlıyım…? Bana aracı olan, sponsor olacak kişi de böyle bir duruma gerek olmadığını söyledi ancak teyit etmek istiyorum. teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metcioglu, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells bey, merhaba. Rahatsız edeceğim sizi bir kere daha… ben şu an mezun olduğum sektörde çalışmıyorum, malum covid vesaire turizm tercih etmedim ancak geçen gün bir arkadaş söyledi, doğru mudur bilmiyorum… mezun olduğum bölümde 1 yıl çalışma zorunluluğu var sonra J1’e başvurabilirsin diye, doğru mudur? Yoksa ben vizeler açılasıya kadar şu an çalıştığım sektörden devam edip, gidip başvurabilir miyim? Sonuçta turizm çıkışlıyım…? Bana aracı olan, sponsor olacak kişi de böyle bir duruma gerek olmadığını söyledi ancak teyit etmek istiyorum. teşekkür ediyorum.

    Bahsettiginiz 1 yil calisma zorunlulugunu ilk defa duyuyorum ve gercek oldugunu dusunmuyorum.

    Fakat genel olarak eger turizm sektorunde calismak icin ABD'ye gelecekseniz, o durumda CV'nizde ve vize basvurunuzda bununla alakali noktalari on plana cikarmalisiniz. Eger konsolos sizin turizm sektoru ile ilgili biri olmadiginizi dusunurse, o durumda vize almaniz zorlasir.


  • @crazycells teşekkür ederim, çok rahatladım şu an. Dediğiniz konu ile ilgili, otelde yaptığım staj (fakülteden alabiliyor isem veriyorlar mı emin değilim… staj belgemi de alırım, hangi yıl yapıldı, kaç ay yapıldı, nerede yapıldı) ve çalıştığım 1-2 turizm sektöründeki işletmeyi CV de göstererek, diplomamı götürsem kanımca konsolos ile mutabık kalırız diye düşünüyorum Ali bey, doğru bir değerlendirme midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metcioglu, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells teşekkür ederim, çok rahatladım şu an. Dediğiniz konu ile ilgili, otelde yaptığım staj (fakülteden alabiliyor isem veriyorlar mı emin değilim… staj belgemi de alırım, hangi yıl yapıldı, kaç ay yapıldı, nerede yapıldı) ve çalıştığım 1-2 turizm sektöründeki işletmeyi CV de göstererek, diplomamı götürsem kanımca konsolos ile mutabık kalırız diye düşünüyorum Ali bey, doğru bir değerlendirme midir?

    Ben de oyle dusunuyorum. Eger daha once beraber calistiginiz kisilerden sizi destekleyebilecek ve referans mektubu yazabilecek birileri varsa bu tur mektuplari da yaninizda goturebilirsiniz.


  • @crazycells teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @gucarslan 'in AIS degisikligi konusundaki iletisi surada:

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    AIS Kaydı'nda Önemli Değişiklik

    mülakat sonrası pasaport teslimi icin yapılan AIS Kaydı işleminde bugün önemli bir değişiklik oldu.

    Sayın Vize Başvuru Sahibi,
    30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren vize ile ilgili belgelerin iade seçenekleri değişmiştir. Vize başvuru sahipleri, tercih ettikleri belge iade seçeneğini seçmek için konsolosluk görüşme randevularına katılmadan önce vize randevu hizmeti web sitesini https://ais.usvisa-info.com ziyaret etmelidir.
    Mevcut seçenekler arasında, iki hizmet noktasından ücretsiz olarak belge alınması yer alır. Başvuru sahipleri ayrıca, ek hizmet noktalarında belge alımı ve belgelerin bir ev veya iş adresine kurye ile teslimi dahil olmak üzere, premium, ücreti kullanıcı tarafından ödenen belge iade hizmetlerini seçme seçeneğine sahiptir.
    Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla,
    CSRA Vize Bilgi Hizmetleri Ekibi

    daha önce ptt şubesinden teslim alinabilinen pasaportlar, şimdi iki farklı seçenekle de premium hizmet alinarak ucretli teslim alınabilecek.

    1- Bedava 2 ptt subesi
    2- 51 TL ucretli istediginiz subeden teslim alma
    3- 60TL x pasaport sayisi ucret verirseniz eve teslimat

    mülakat almis ve hali hazırda AIS kaydı yapmış herkesin bu işlemi siteden yapması gerekmektedir.

    📍 gerekli değişikliğin nasıl yapılacağıni anlatan doküman 👇🏻
    https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/ais_ptt_adres_degistirme.pdf


  • Herkese selam, J1 vizelerinin açılması sanırım önümüzdeki yazı bulacak gibime geliyor. Hatta Tr’nin git gide yükselen vaka artışıyla daha da uzayabilir diye düşünüyorum. İşlerimizi, güçlerimizi ona göre ayarlayacağız ama maalesef elimi kolumuz herkes gibi bağlandı. Şu an sanırım, GC, acil vize ve önceden vize sahibi olanlar giriş yapabiliyor. Biraz araştırma yaptım ancak bulamadım, belirlenen bir tarih, süreç hakkında bilgisi, fikri olan var mı? J1 vizeler komple kapalı mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metcioglu, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Herkese selam, J1 vizelerinin açılması sanırım önümüzdeki yazı bulacak gibime geliyor. Hatta Tr’nin git gide yükselen vaka artışıyla daha da uzayabilir diye düşünüyorum. İşlerimizi, güçlerimizi ona göre ayarlayacağız ama maalesef elimi kolumuz herkes gibi bağlandı. Şu an sanırım, GC, acil vize ve önceden vize sahibi olanlar giriş yapabiliyor. Biraz araştırma yaptım ancak bulamadım, belirlenen bir tarih, süreç hakkında bilgisi, fikri olan var mı? J1 vizeler komple kapalı mıdır?

    Hangi programa basvuru yapiyorsunuz? Egitim ve arastirma programlari icin vizeler veriliyor.


  • @crazycells bey, benimki muhtemelen “trainee” olarak geçiyordur. İş ayarladım çalışmaya gideceğim. Otel, resort, pub gibi… yoksa okul vs. yok, bitirdim.


  • Selamlar herkese, Daha önceden Turizm üzerinden J-1 internship vize görüşmesine giren varsa görüşmenin nasıl geçtiği üzerine aydınlatabilir mi acaba?


  • Herkese merhaba 3 sorum olacak bilenler yardımcı olabilir ise çok sevinirim.

    @crazycells size bunu sormuştum ama kendi sitelerinde görünce yinelemek istedim. Geçen gün size bahsettiğim buydu. Beni de sponsorum olacak işletme sıkıştırıyor. Mazur görün ltf.

    Adresinde, “ Has a degree or professional certificate from a foreign post-secondary academic institution and at least one year of prior related work experience in his or her occupational field outside the United States; “ diyor. Ancak 1 yıl turizm sektöründe çalışmasam da başvurabilirim doğru mudur? Bu karşıma çıkıp problem yaşamam diye düşünüyorum. Sizinle geçen gün referans mektupları üzerinde de konuşmuştuk, yeterli olur demiştik. Teyit edebilme şansımız var mı, rica etsem?

    2-) Okulum bittiği için ve sponsor aracılığı ile gidecek olunca,(randevu ne zaman alabilirsem) geri dönmeme şansımın olduğunu düşünüp red alabilme şansım var mıdır? Böyle bir niyetim yok, sürem bitince geri elbette döneceğim. Bir önerisi,fikri olan var mıdır?

    3-) Oraya gidip turizm sektöründe çalışmak sanırım “trainee” programı oluyor. Şu an kapalı mıdır trainee j1’ler? Resmî sitesinden denemek istedim kontrol edebilmek için ancak sürekli “404”alıyorum. Benden kaynaklı mı yoksa siteden mi bilemedim.

    Teşekkürler.


  • @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @SituFangs hangi konsolosluktan vizenizi aldiniz?

    Selamlar, NIE belgesi (j1- research scholar)Turk vatandaslarindan da istemiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fmyurtsever, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @SituFangs hangi konsolosluktan vizenizi aldiniz?

    Selamlar, NIE belgesi (j1- research scholar)Turk vatandaslarindan da istemiyor mu?

    Turkiye, su an icin yasakli ulkeler listesinde olmadigi icin Turkiye'den verilen vizelerde boyle bir ibareye gerek olmuyor.


  • Merhaba, 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum. Tekrar yks sınavına girdim ve 4 yıllık arkeoloji bölümü düşünüyorum. 22 yaşındayım. Vizeler açılırsa eğer 2022 yazında WAT ile gitmeyi düşünüyorum. Ancak vize ile ilgili aklıma takılan bazı sorular var.

    1. Üniversite okumak ve bu üniversitenin 1. üniversite ile bölüm olarak alakasız olması work and travel için vize onay ihtimalini azaltır mı?

    Forumda 2. üniversitedeyken Wat yapan veya ret alan arkadaşlar var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Renny-n, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba, 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum. Tekrar yks sınavına girdim ve 4 yıllık arkeoloji bölümü düşünüyorum. 22 yaşındayım. Vizeler açılırsa eğer 2022 yazında WAT ile gitmeyi düşünüyorum. Ancak vize ile ilgili aklıma takılan bazı sorular var.

    1. Üniversite okumak ve bu üniversitenin 1. üniversite ile bölüm olarak alakasız olması work and travel için vize onay ihtimalini azaltır mı?

    Forumda 2. üniversitedeyken Wat yapan veya ret alan arkadaşlar var mı?

    Arastirmam lazim, fakat ben bu durumdayken de sorun olacagini sanmiyorum. ne WAT programina kaydolurken, ne de vize alirken boyle bir kisitlama gorunmuyor:


  • Merhaba bugün vizemiz onaylandı. J1. Ama DS 2019 formunda başlangıc tarihimiz 15 Ağustos idi. 30 Ağustos ta ucuş biletmiz alındı. Yeni Ds 2019 formuna gerek var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emiço, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba bugün vizemiz onaylandı. J1. Ama DS 2019 formunda başlangıc tarihimiz 15 Ağustos idi. 30 Ağustos ta ucuş biletmiz alındı. Yeni Ds 2019 formuna gerek var mı?

    Hayir, elinizdeki DS-2019 formu hala gecerli, onu ABD'ye giriste kullanabilirsiniz.


  • @crazycells teşekkür ederim. Sabırla tüm sorularımıza cevap verdiğiniz için. Karşı taraftanda dediğiniz gibi cevap aldık. 👍


  • @crazycells Hocam Merhabalar, öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden çok mersi.

    J1 internship ile Atlanta bölgesinde turizm amaçlı bir programa katılmak istiyorum. Arkadaşlarım orada onlardan uzak bir bölgede olsun istemiyorum. Bir şirkete gittim İzmir' de ama çok uzak bölgelerde anlaşmamız var dediler. Önerebileceğiniz bir şirket kurum var mıdır ? Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 1412
  • 1
  • 2
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum